Будівництво багатоповерхового монолітного будинку в Рівному, являє собою серйозний об’єкт в якому системи опалення, вентиляції, каналізації та електропостачання воєдино пов’язані між собою.

Процес будівництва розділений на декілька етапів, що в кінцевому результаті впливає на час. Розглядаючи монолітну технологію, варто зазначити, що всі процеси проводяться тільки в теплу пору року, в разі опадів робота припиняється. В даному виді будівництва, дуже важливий детальний план робіт які будуть проводитися, адже будь-які затримки процесу чи неправильний вибір цементу, може порушити технологію і в результаті цього забудовник отримає хиткий будинок.

Етапи монолітного будівництва:

1.Підготовка майданчика, облаштування фундаменту заглибленого типу.

2.Монтаж арматурного каркасу.

3.Монтаж опалубки.

4.Заливка бетону.

5.Прогрів бетону для кращого зчеплення у випадку зниження температури.

6.Демонтаж опалубки.

7.Облаштування міжповерхового перекриття.

8.Монтаж покрівлі.

9.Зовнішнє оздоблення.

Важливо! Бетонні складові відрізняються високими показниками ізоляції та енергоємності, тому монолітне будівництво не потребує додаткових робіт по вкладанні гідро- тепло – звукоізоляції. Не потрібно додатково вирівнювати стінові панелі.

Переваги монолітного будівництва.

Монолітні багатоповерхівки мають очевидні переваги порівнянно з цегляними і панельними аналогами.

·Перш за все, варто виділити їх надійність і компактність.

·Важливою складовою являється зовнішня привабливість.

·Утеплена і оштукатурена монолітна багатоповерхівка виглядає набагато краще панельної чи цегляної.

·Дуже часто при будівництві багатоповерхового будинку по монолітній технології, використовують додаткові архітектурні прийоми та елементи: виступи, еркери, вигнуту форму стін, віконні прорізи з оригінальною геометрією.

·Однією з ключових переваг являється міцність. Завдяки особливій технології будівництва, монолітний будинок має менше стиків, що дозволяє істотно збільшити термін експлуатації.

·Монолітні багатоповерхівки, ідеальні в якості об’єктів з розвиненою інфраструктурою. В цокольних та на перших поверхах є можливість облаштувати торгові точки, спортивні секції, парковку і т.д.

Ціна питання.

З урахуванням приведених характеристик може здатися, що вартість монолітного будинку в рази перевищує бюджет аналогічних новобудов з панелей чи цегли, але насправді їхня вартість приблизно однакова, а при грамотному складеному проекті, може бути й нижчою. Аналіз ринку нерухомості показує, що ціна квартири в монолітному будинку на 10-15% нижча. Таким чином, дану нерухомість можна рахувати відмінним вкладенням коштів.