This version of the page http://onu.edu.ua/uk/podii (91.208.138.242) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2020-05-23. The original page over time could change.
Події

Зміна терміну подання документів на конкурс іменних стипендій ВРУ у 2020 році

Шановні колеги!

У зв’язку з становленням на всій території України карантину відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 11 березня 2020 р. № 211 “Про запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2” та можливим обмеженням організації висунення претендентів на конкурс іменних стипендій Верховної Ради України для молодих учених-докторів наук у 2020 році визначено за доцільне відтермінувати у поточному році строки подання документів  претендентів на Стипендію.

Детальніше...

Кафедра ОНУ отримала статус партнера Німецької служби академічних обмінів DAAD на 2020-2021 навчальний рік

 

Завдяки плідної співпраці з Інститутом Східної Європи Вільного університету Берліну кафедра міжнародних економічних відносин Факультету міжнародних відносин, політології та соціології була відібрана Німецькою службою академічних обмінів (Deutscher Akademischer Austausch Dienst, DAAD) для підтримки у рамках програми Leonhard-Euler на 2020-2021 навчальний рік.

Детальніше...

Конкурс проєктів із виконання наукових досліджень і розробок “Наука для безпеки людини та суспільства”

Шановні колеги!

Національний фонд досліджень України оголосив проведення конкурсу проєктів із виконання наукових досліджень і розробок “Наука для безпеки людини та суспільства”.

Детальніше...

Реєстрація на єдиний вступний іспит із іноземної мови

До уваги вступників для здобуття освітнього ступеня магістра!

12 травня розпочалась реєстрація на єдиний вступний іспит із іноземної мови (ЄВІ) та єдине фахове вступне  випробування (ЄФВВ), яка у зв’язку з карантином проходить онлайн.

Реєстрація на ЄВІ та ЄФВВ триватиме до 5 червня 2020 року включно. 

Вступники на магістратуру можуть надіслати пакет документів на електронну скриньку приймальної комісії факультету Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її. або на офіційну електронну скриньку приймальної комісії Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.

Повний перелік документів, скан-копії, що мають надсилати вступники для реєстрації на ЄВІ/ЄФВВ:

Детальніше...

Шановні абітурієнти! Запрошуємо до вступу на освітню програму «Економіка та правове регулювання бізнесу» (спеціальність 051 «Економіка»)

Економіко-правовий факультет запрошує абітурієнтів у 2020 році до вступу на перший (бакалаврський) рівень освіти на новітню освітньо-професійну програму «Економіка та правове регулювання бізнесу» на основі спеціальності 051 «Економіка».

Детальніше...

Голова Верховної Ради України: Щиро вітаю із 155-річчям!

Колективу Одеського національного університету ім.І.І.Мечникова. Щиро вітаю із 155-річчям одного з найдревніших університетів України!

Детальніше...

Університет он-лайн: зустріч в ОНУ імені І.І.Мечникова 16 травня, об 11:00!

Одеський національний університет ім. Мечникова проводить он-лайн "день вiдкритих дверей" для абітурієнтів та батьків. Дізнайтеся, як стати студентом ОНУ!

Детальніше...

13 травня 1865 - з Днем Народження, Alma-mater!

Детальніше...

Ректор Iгор КОВАЛЬ: ОНУ – 155!

Шановні студенти, аспіранти, викладачі, усі співробітники Одеського національного університету імені Мечникова! 155-а річниця від дня заснування Одеського університету – видатна подія в житті міста та України.

Поява університету, першого на півдні України, здійснила значний вплив на інтелектуальне, культурне, громадське життя не лише Одеси. Фундатори розуміли, що розвиток регіону не можливий без освіти i науки.

Детальніше...

Привітання з ювілеєм Рачинську Аллу Леонідівну

Шановна Алла Леонідівна,

Вчена Рада факультету Математики, Фізики і Інформаційних Технологій щиро вітає Вас з Першим Справжнім Ювілеєм!

Від щирого серця прийміть наші побажання здоров'я, успіхів і багатьох років активного творчого життя, наповненого щастям, любов'ю, світлою надією і постійної удачею.

Нехай Вашу душевну рівновагу забезпечують ідеальні стаціонарні в'язі, які накладені на Вашу систему просторово-часового буття, а Ваша життєва енергія з запасом нейтралізує дію всяких дисипативних сил і цілком забезпечує гармонію викладацької та наукової діяльності!

Детальніше...

Реєстрація вступників для складання єдиного вступного іспиту з іноземної мови та єдиного фахового вступного випробування

Реєстрація вступників для складання єдиного вступного іспиту з іноземної мови (ЄВІ) та єдиного фахового вступного випробування (ЄФВВ) розпочинається з 9:00 год. 12 травня, закінчується о 18:00 год. 5 червня 2020 року.

Детальніше...

До уваги вступників для здобуття освітнього ступеня магістра!

На підставі норм Закону України «Про внесення змін до деяких законів України щодо вдосконалення освітньої діяльності у сфері вищої освіти», який набрав чинності з16 січня 2020 року, приймальною комісією ОНУ імені І.І.Мечникова прийнято рішення про скасування обов'язкового складання додаткових фахових вступних випробувань (співбесіди) для вступників, які вступають на навчання до ОНУ імені І.І.Мечникова за всіма спеціальностями (крім спеціальностей Право та Психологія) для здобуття ступеня магістра на основі ступеня вищої освіти (освітньо-кваліфікаційного рівня), здобутого за іншою спеціальністю (напрямом підготовки).

Детальніше...

З 75-річчям Великої Перемоги! – вiтання ректора ОНУ

Шановні колеги! Вітаю вас з 75-річчям Великої Перемоги! День Перемоги – свято, над яким час не владний. У ньому – гордість за тих, хто захистив рідну землю від ворога, скорбота за всіма, хто не дожив до світлого травня 45-го. Одеський університет, як і весь світ, наближав цей день на фронтах і в тилу, в аудиторіях і лабораторіях.

Детальніше...

Проректор онлайн напередодні сесії

7 травня відбулась чергова зустріч студентського активу Одеського національного університету імені І. І. Мечникова з проректором з науково-педагогічної роботи професором В. М. Хмарським – «Проректор онлайн напередодні сесії». В двох 40-хвилинних сесіях взяли участь 40 представників Студентської ради, профкому студентів та аспірантів і просто активних та зацікавлених здобувачів освіти. За допомогою додатку Zoom проректор відповів на актуальні запитання та пояснив проблемні моменти, пов’язані з дистанційною освітою.

Детальніше...

VIII Наукові читання пам'яті професора А. І. Уйомова

Організаційний комітет ухвалив рішення щодо перенесення VIII Наукових читань пам'яті професора А. І. Уйомова на 29 травня 2020 року. Це означає, що термін подання тез доповідей, текстів спогадів і заявок на участь у Читаннях до 18 травня 2020 року.

Детальніше...

Продовжуємо навчальний процес на Мечников-курсах дистанційно!

В Одеському національному університеті імені І.І.Мечникова ситуація із введенням карантину не застала викладачів і слухачів курсів зненацька. Справа в тому, що протягом кількох останніх навчальних років ректорат, приймальна комісія, деканат відділення довузівської підготовки, здійснюючи профорієнтаційну і навчальну роботу з абітурієнтами, приймали рішення не переривати зв’язок із майбутніми студентами в період вимушених канікул у січні-лютому місяцях. Так при зниженні подачі тепла в аудиторії (корпус на Французькому бульварі, 24/26) навчальний процес здійснювався із суттєвим скороченням аудиторних занять, натомість слухачі переводились на дистанційну форму навчання. Робота в онлайн–режимі проходила в суботу та неділю за розкладом, затвердженим на початку навчального року.

Детальніше...

До уваги працівників ОНУ імені І.І.Мечникова, які відповідають за табелювання співробітників

До уваги працівників ОНУ імені І.І.Мечникова, які відповідають за табелювання співробітників: Травень 2020 р.

Детальніше...

Перемоги студентів-економістів у Всеукраїнських конкурсах студентських наукових робіт 2020

І в цьому році продовжуємо традиції успішної участі наших студентів у конкурсах наукових робіт! Карантин – не завада науковій роботі та розвитку наших студентів!

Вітаємо студентів економіко-правового факультету Яну Кесарь, Марину Мамуненко, Артема Гусєва та їх наукових керівників з перемогами у Всеукраїнських конкурсах студентських наукових робіт 2020!

Детальніше...

Зустріч студентського активу з проректором

28 квітня відбулась традиційна зустріч студентського активу Одеського національного університету імені І. І. Мечникова з проректором з науково-педагогічної роботи професором В. М. Хмарським. Зустріч стала продовженням серії «Чаювань з профільним проректором», яку ще минулого року зініціювала Студентська рада на чолі з Сергієм Івісом. Зустріч вперше пройшла в дистанційному форматі за допомогою додатку Zoom. Так само вперше у ній взяв участь актив профспілкової організації студентів та аспірантів на чолі з Євгеном Юрашом. Головним об’єктом обговорення була система дистанційної освіти в умовах карантину, її позитивні та негативні сторони. Загалом в засіданні взяли участь 32 студенти, які репрезентували всі факультети університету та коледж.

Детальніше...

Перемога студентки ФМВПС у Всеукраїнському конкурсі студентських наукових робіт

Вітаємо студентку ФМВПС спеціальності «Міжнародні економічні відносини» Деренько Валерію із перемогою у Всеукраїнському конкурсі студентських наукових робіт за напрямом «Актуальні питання співробітництва з Європейським Союзом».

Детальніше...

Міжнародна науково-практична конференція «ОСВІТА ДОРОСЛИХ В УКРАЇНІ ТА СВІТІ»

Шановні коллеги, аспіранти і студенти!

Запрошуємо Вас до участі у Міжнародній науково-практичній конференції «ОСВІТА ДОРОСЛИХ В УКРАЇНІ ТА СВІТІ», присвяченої 155-річчю Одеського національного університету імені І.І.Мечникова, 60-річчю факультету романо-германської філології, 60-річчю кафедри педагогіки, яка відбудеться 2 жовтня 2020 року у приміщенні гуманітарного корпусу Одеського національного університету імені І.І.Мечникова (м. Одеса, Французський бульвар 24/26).

Детальніше...

Новини Науково-Методичної Ради

23 квітня відбулося чергове онлайн засідання Науково-методичної ради університету. На початку засідання голова НМР професор В.М. Хмарський зазначив, що і в умовах карантину університет продовжує колективними зусиллями активно готуватися до акредитаційної процедури. Тому першим було розглянуто питання, пов’язане із розглядом освітніх програм (ОП). Це новий і важливий для ОНУ досвід підготовки ОП. На розгляд НМР надійшли три освітньо-професійні програми магістерського рівня вищої освіти з біологічного факультету – «Біотехнології та біоінженерія» (спеціальність 162 «Біотехнології та біоінженерія», «Біологія» (спеціальність 091«Біологія») та «Мікробіологія і вірусологія» (спеціальність 091«Біологія»).

Детальніше...

Захист курсових робіт економістів-міжнародників в онлайн-форматі

22 квітня стартував захист курсових робіт економістів-міжнародників першого року навчання. Студенти та наукові керівники кафедри міжнародних економічних відносин плідно співпрацювали протягом семестру, у результаті чого відбувся блискучий захист та в такому незвичному форматі - SKYPE-конференції, але як виявилося, дуже продуктивному. Майже 2 години цікавих презентацій та дискусій … далі буде!

Детальніше...

Проведення Європейською комісією опитування щодо мобільності науковців

Шановні колеги! Міністерство освіти i науки України інформує наукову спільноту про проведення Європейською комісією глобального опитування щодо мобільності науковців.

Детальніше...

Позачергове засідання Науково-методичної ради ОНУ імені І.І. Мечникова

9 квітня відбулося позачергове засідання Науково-методичної ради університету, що проводилось дистанційно у режимі он-лайн за допомогою платформи Zoom. У вступному слові голова НМР професор В.М. Хмарський зазначив, що дистанційна форма продовження освітнього процесу поставила багато запитань організаційного і методичного характеру, що і слугувало чинником скликання позачергового засідання.

Детальніше...
Сторінка 1 із 29

Адреса

вул. Дворянська, 2,Одеса, 65082
Тел. приймальної (38-048)723-52-54
Тел./факс (38-048)723-35-15
Email: rector@onu.edu.ua

Наші партнери

Top