This version of the page http://onu.edu.ua/uk/osvita (91.208.138.242) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2020-05-23. The original page over time could change.
Освіта

Проректор онлайн напередодні сесії

7 травня відбулась чергова зустріч студентського активу Одеського національного університету імені І. І. Мечникова з проректором з науково-педагогічної роботи професором В. М. Хмарським – «Проректор онлайн напередодні сесії». В двох 40-хвилинних сесіях взяли участь 40 представників Студентської ради, профкому студентів та аспірантів і просто активних та зацікавлених здобувачів освіти. За допомогою додатку Zoom проректор відповів на актуальні запитання та пояснив проблемні моменти, пов’язані з дистанційною освітою.

Детальніше...

Продовжуємо навчальний процес на Мечников-курсах дистанційно!

В Одеському національному університеті імені І.І.Мечникова ситуація із введенням карантину не застала викладачів і слухачів курсів зненацька. Справа в тому, що протягом кількох останніх навчальних років ректорат, приймальна комісія, деканат відділення довузівської підготовки, здійснюючи профорієнтаційну і навчальну роботу з абітурієнтами, приймали рішення не переривати зв’язок із майбутніми студентами в період вимушених канікул у січні-лютому місяцях. Так при зниженні подачі тепла в аудиторії (корпус на Французькому бульварі, 24/26) навчальний процес здійснювався із суттєвим скороченням аудиторних занять, натомість слухачі переводились на дистанційну форму навчання. Робота в онлайн–режимі проходила в суботу та неділю за розкладом, затвердженим на початку навчального року.

Детальніше...

Зустріч студентського активу з проректором

28 квітня відбулась традиційна зустріч студентського активу Одеського національного університету імені І. І. Мечникова з проректором з науково-педагогічної роботи професором В. М. Хмарським. Зустріч стала продовженням серії «Чаювань з профільним проректором», яку ще минулого року зініціювала Студентська рада на чолі з Сергієм Івісом. Зустріч вперше пройшла в дистанційному форматі за допомогою додатку Zoom. Так само вперше у ній взяв участь актив профспілкової організації студентів та аспірантів на чолі з Євгеном Юрашом. Головним об’єктом обговорення була система дистанційної освіти в умовах карантину, її позитивні та негативні сторони. Загалом в засіданні взяли участь 32 студенти, які репрезентували всі факультети університету та коледж.

Детальніше...

Новини Науково-Методичної Ради

23 квітня відбулося чергове онлайн засідання Науково-методичної ради університету. На початку засідання голова НМР професор В.М. Хмарський зазначив, що і в умовах карантину університет продовжує колективними зусиллями активно готуватися до акредитаційної процедури. Тому першим було розглянуто питання, пов’язане із розглядом освітніх програм (ОП). Це новий і важливий для ОНУ досвід підготовки ОП. На розгляд НМР надійшли три освітньо-професійні програми магістерського рівня вищої освіти з біологічного факультету – «Біотехнології та біоінженерія» (спеціальність 162 «Біотехнології та біоінженерія», «Біологія» (спеціальність 091«Біологія») та «Мікробіологія і вірусологія» (спеціальність 091«Біологія»).

Детальніше...

Освітній процес в умовах карантину

На сторінці Науково-методичної ради університету з’явилась нова рубрика: Освітній процес в умовах карантину. НМР підготувала перелік корисних посилань на онлайн ресурси, інструменти, освітні платформи, що стануть у нагоді як викладачам, так і студентам.

Детальніше...

ОНУ імені І. І. Мечникова отримав ліцензію на 3000 безкоштовних підписок на освітню онлайн-платформу Coursera.

До уваги керівників факультетів та викладачів! ОНУ імені І. І. Мечникова отримав ліцензію на 3000 безкоштовних підписок на освітню онлайн-платформу Coursera.

Детальніше...

Обговорення проєкту Кодексу академічної доброчесності учасників освітнього процесу ОНУ імені І.І. Мечникова

В університеті триває обговорення проєкту Кодексу академічної доброчесності учасників освітнього процесу ОНУ імені І.І. Мечникова.

Детальніше...

Лекція «Академічне письмо в системі академічної доброчесності: поняття, структура, інструменти»

12 березня 2020 р. в Одеському національному університеті імені І. І. Мечникова відбулася лекція на тему: «Академічне письмо в системі академічної доброчесності: поняття, структура, інструменти». Захід відбувся в рамках реалізації проєкту Європейського Союзу Еразмус+ напряму Розвиток потенціалу вищої освіти / Жан Моне «Європейські індикатори якості освітніх досліджень для розширення можливостей освітян в Україні».

Детальніше...

Відкрита лекція «Академічне письмо в системі академічної доброчесності: поняття, структура, інструменти»

12 березня о 14-30, у приміщенні освітньо-культурного центру Наукової біблотеки ОНУ (Французький бульвар 24/26) відбудеться лекція Ольги Бойко, аспірантки кафедри прикладної лінгвістики, на тему «Академічне письмо в системі академічної доброчесності: поняття, структура, інструменти» із використанням матеріалів, отриманих під час ІІІ Зимової Школи Української асоціації дослідників освіти «Європейські індикатори якості освітніх досліджень».

Детальніше...

Навчальний модуль «Судова медіація та відновне правосуддя»

Центр лідерства Одеського національного університету імені І.І. Мечникова щиро запрошує викладачів, студентів-магістрів правових дисциплін та всіх зацікавлених на підвищення кваліфікації в навчальному модулі «Судова медіація та відновне правосуддя» сертифікаційної, міждисциплінарної програми «Основи медіації та діалогу».

Детальніше...

Всеукраїнська олімпіада з біологіїї Одеського національного університету імені І.І. Мечникова - 2020

Біологічний факультет ОНУ запрошує випускників середніх шкіл, гімназій, ліцеїв та інших осіб із закінченою повною середньою освітою прийняти участь в олімпіаді з біології. Олімпіада проходитиме в два тури — заочний та очний.

Детальніше...

ІІ Тур Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт «Економіка та управління національним господарством»

Згідно з наказом Міністерства освіти і науки України від 04.10.2019 р. №1271 на базі економіко-правового факультету Одеського національного університету імені І І. Мечникова буде проведений ІІ тур Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт зі спеціалізації «Економіка та управління національним господарством». 

Детальніше...

Сертифікаційна програма «Основи медіації та діалогу»

Одеський національний університет ім. І.І. Мечникова, Центр лідерства відкриває другий набір на сертифікаційну міждисциплінарну програму з підвищення кваліфікації «Основи медіації та діалогу».

Детальніше...

Начання та дослідження у Ніімеччині: Стипендії DAAD

Переваги навчання у Німеччині

  1. Висока репутація німецьких вишів у всьому світі
  2. Різноманітні навчальні пропозиції: близько 450 визнаних державою вишів, 17500 навчальних програм. Студенти можуть вибирати між навчанням в університетах, орієнтованим на науку, та навчанням у вишах прикладного напряму, де практика є обов'язковою частиною навчання.
  3. Навчання німецькою або англійською мовою: пошук англомовних навчальних програм на сайті 
  4. Сервісні послуги для іноземних студентів: міжнародні відділи вишів, партнерські та тандемні програми
  5. Безкоштовне або недороге навчання: бакалаврські програми у державних вишах, як правило, безкоштовні. За навчання на певних магістерських програмах передбачена оплата, але у порівнянні з іншими країнами вона не дуже висока. У всіх вишах сплачується семестровий збір у розмірі від 125 до 250 євро.
  6. Німецька мова відкриває численні можливості: німецька мова належить до десяти найбільш уживаних мов у світі (близько 185 мільйонів людей). Володіння німецькою мовою є великим плюсом у вашому резюме!
Детальніше...

МЕТОДИЧНИЙ СЕМІНАР «ДИСТАНЦІЙНЕ НАВЧАННЯ: ДОСВІД І ПРОБЛЕМИ ВИКОРИСТАННЯ В ОНУ ІМЕНІ І.І. МЕЧНИКОВА»

Центр забезпечення якості освіти, Науково-методична рада Одеського національного університету імені І.І. Мечникова запрошують взяти участь у методичному семінарі «Дистанційне навчання: досвід і проблеми використання в ОНУ імені І.І. Мечникова».

Детальніше...

Премія ЮНЕСКО в галузі освіти для дівчат та жінок

Сектор освіти Національної комісії України у справах ЮНЕСКО пропонує українцям отримати премію в галузі освіти. Нею, зокрема, відзначають видатні та новаторські внески, зроблені окремими особами, установами та організаціями для підвищення рівня освіти дівчат та жінок.

Детальніше...

Всеукраїнська олімпіада з фізики Одеського національного університету імені І.І.Мечникова - 2019

ОНУ імені І.І. Мечникова пропонує учням 11-х класів взяти участь у «Всеукраїнській олімпіаді закладів вищої освіти для професійної орієнтації вступників» з фізики, яка відбудеться 13.04.2019 р. (субота) о 12:00 за адресою: м.Одеса, вул. Пастера 42 (ауд. 22).

Детальніше...

Весняна правова школа для старшокласників

Економіко-правовий факультет запрошує учнів старших класів з понеділка 25 березня по суботу 30 березня 2019 р. у ВЕСНЯННУ ПРАВОВУ ШКОЛУ. Уроки Весняної правової школи базуються на лекціях, які викладачі факультету читають студентам спеціальності 081 «Право» різних курсів.

Детальніше...

Всеукраїнська олімпіада з біології Одеського національного університету імені І.І. Мечникова - 2019

Біологічний факультет ОНУ запрошує випускників середніх шкіл, гімназій, ліцеїв та інших осіб із закінченою повною середньою освітою прийняти участь в олімпіаді з біології.

Детальніше...

Всеукраїнська олімпіада з математики 2019

Факультет математики, фізики та інформаційних технологій ОНУ імені І.І.Мечникова запрошує учнів 11 класів середніх шкіл, гімназій, ліцеїв та інших осіб із закінченою повною середньою освітою взяти участь в олімпіаді з математики.

Детальніше...

ВСЕУКРАЇНСЬКА СТУДЕНТСЬКА ОЛІМПІАДА З ДИСЦИПЛІНИ «ЕКОНОМІЧНА ТЕОРІЯ»

Запрошуємо переможців І етапу Всеукраїнської олімпіади з Економічної теорії на ІІ етап, який відбудеться з 22 по 24 квітня 2019 року в Одеському національному університеті імені І.І. Мечникова.

Детальніше...

Тренінг для підготовки експертів із забезпечення якості вищої освіти, 21 березня 2019р.

У рамках реалізації проекту «Формування мережі експертів із забезпечення якості вищої освіти» (проект «Нова система акредитації як засіб забезпечення якості та подолання корупції у вищій освіті») Інституту вищої освіти НАПН України, за підтримки Центру дослідження вищої освіти (Чеська Республіка) та Міністерства освіти і науки України відбудеться тренінг для підготовки експертів із забезпечення якості вищої освіти. Організація тренінгу здійснюється за участю Центру забезпечення якості освіти ОНУ імені І.І. Мечникова.

Детальніше...

ВЕСНЯНА ЕКОНОМІЧНА ШКОЛА ДЛЯ СТАРШОКЛАСНИКІВ

Запрошуємо старшокласників цікаво провести канікули в Економічній школі економіко-правового факультету Одеського національного університету імені І.І. Мечникова

Детальніше...

Курси «Центр мовної підготовки та мовної сертифікації»

Курси «Центр Мовної Підготовки та Мовної Сертифікації» Одеського національного університету імені І.І. Мечникова.  Оголошується набір слухачів на 2019 рік (весняний семестр). Початок занять 11 березня 2019 року.

Детальніше...

До уваги аспірантів 1-го та 2-го років навчання!

Заняття у другому півріччі проходитимуть згідно з графіком навчальних занять на 2018-2019 рік без змін. Загальний розклад занять вже розміщений на сайті у розділі «Аспірантура та докторантура», розклади за спеціальностями знаходяться на відповідних факультетах. Уважно ознайомтесь з датами початку занять з різних дисциплін!

Детальніше...
Сторінка 1 із 5

Адреса

вул. Дворянська, 2,Одеса, 65082
Тел. приймальної (38-048)723-52-54
Тел./факс (38-048)723-35-15
Email: rector@onu.edu.ua

Наші партнери

Top