This version of the page http://alexagro.com/gretskij-oreh/ (185.104.45.34) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2020-05-05. The original page over time could change.
Волоський горіх | AlexAgro Волоський горіх – AlexAgro

Волоський горіх

Плоди волоського горіха є округлі, великі, поодинокі односімянні кістянки. При настанні зрілості зовнішня товста зелена шкірка підсихає, тріскається, відділяється від кісточки, лопається і розкривається. В процесі підсихання коричнева шкарлупа кісточки стає жорсткою і крихкою. Під шкарлупою знаходиться ядро, яке зазвичай складається з двох половин, розділених перегородкою.  Ядра волоських горіхів широко використовуються після повного дозрівання- вживаються в їжу в якості цінного продукту харчування, що містить білки і незамінні жирні кислоти.
Горіхи мають чудовий смак і високу поживність. Застосовується для приготування різних страв, халви, цукерок, тортів, тістечок та інших солодощів.
У східній медицині вважалося, що волоський горіх сприяє лікуванню мозку, серця і печінки.

Ядра волоського горіха містять вітаміни A, B1, B2, В3, B5, B6, B9, С, К, Е, РР. У плодах горіха містяться мінерали фосфору, калію, магнію, кальцію, сірки, заліза, алюмінію, марганцю, цинку.  Волоські горіхи також багаті рослинним білком, дубильними речовинами, клітковиною, ефірною олією.

При переробці волоського горіху зовсім не залишається відходів.  Ядро волоського горіху широко вживається в їжу, а шкарлупа волоського горіху застосовується як в медицині так і для опалення.

Волоський горіх в шкарлупі

Волоський горіх в шкарлупі буває каліброванним і не каліброваним, тонкокорим( бойним) і товстокорим (жадібним) .
Калібрування волоського горіху – це процес сортування горіха в шкарлупі за розміром.

Існує безліч варіантів калібру волоського горіху:
-калібр 28- – волоський горіх в шкарлупі розміром менше 28 мм в діаметрі, в народі називається горох;
-калібр 28+ – волоський горіх в шкарлупі розміром 28 мм і більше в діаметрі, вважається універсальним і найчастіше експортується;
-калібр 30+ – волоський горіх в шкарлупі 30 мм і більше в діаметрі, добірний великий горіх, який найбільше цінується.

Не каліброваним волоським горіхом називають горіх, який не перебирався за розміром. У партії попадається зовсім різний за розміром горіх. Тонкокорим( бойним) називають горіх, який найлегше переробляти і діставати найціннішу фракцію ядра – половинку або в народі ” Метелик”. Товстокорим (жадібним) називають горіх, шкарлупа якого приросла до ядра і він набагато складніше піддається переробці. Волоський горіх в шкарлупі буває митим і не митим.  Мийка волоського горіха проводиться для очищення шкарлупи від забруднень і для поліпшення товарного вигляду.

Ядро волоського горіху

Ядро волоського горіха класифікується за кольором і по фракції.

Колір:
– світлий;
– пшеничний;
– світло бурштиновий (карамельний);
– бурштиновий.

Фракція:
– половинка 1\2;
– чверть 1\4;
– вісімка 1\8;
– крихта.

Чим вище фракція і світліше колір ядра, тим більше воно цінується.

Ми пропонуємо тільки чисте ядро волоського горіха, яке не має домішок шкарлупи, пилу та сміття.

  • Головна
  • Волоський горіх
  • Наша продукція
    • Волоський горіх в шкарлупі
    • Ядро волоського горіха
  • Контакти