This version of the page http://iec-expo.com.ua/oruzhua-2019.html (185.68.16.177) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2020-04-29. The original page over time could change.
Виставка Зброя та безпека 2019

Україна, 02002, Київ, Броварський проспект, 15
тел./факс: +38 (044) 201-11-61

ЗВІТ
ЗА РЕЗУЛЬТАТАМИ ПРОВЕДЕННЯ
ЦИВІЛЬНОЇ ЕКСПОЗИЦІЇ
ВИСТАВКИ «ЗБРОЯ ТА БЕЗПЕКА 2019»

Протягом багатьох років існування виставки «Зброя та безпека», однією з найцікавіших для відвідувачів завжди була експозиція з продукцією для полювання, супутнього спорядження та товарів для активного відпочинку. Останні декілька років організаторами виставки було отримано багато запитів та побажань від учасників та відвідувачів на територіальне відокремлення даної тематики від експозиції з товарами військового призначення. І ось, з 8 по 12 жовтня 2019, вперше за історію виставки «Зброя та безпека» був виділений окремий павільйон (далі ‑ Павільйон №4), у якому розташувалась експозиція з продукцією для цивільного населення. За всі дні виставки «шопінг‑центр справжніх чоловіків» відвідали більше 8 тисяч чоловік.

ЗБРОЯ

Загалом були присутні більше 10 стендів з вогнепальною зброєю не військового призначення. Варто зазначити, що на цих стендах були представлені більше 200 всесвітньовідомих брендів виробників мисливської та спортивної зброї.

Традиційно, велика увага відвідувачів була прикута до стенду компанії «Ібіс». Цього року представники компанії представили достатньо багато новинок. Модернізоване шасі Automatic ARC2. Це сучасне шасі другого покоління для високоточної стрільби. Однією з особливостей, у порівнянні з попередньою версію, стало встановлення адаптеру Arca Rail, який дозволяє використовувати гвинтівку для стрільби у стоячому положенні. Відтепер шасі може буде встановлено не тільки на карабін Remington 700 SA, а й на Savage 110 SA. Незабаром шасі також буде доступне на гвинтівку Tikka T3. Glock 43x та Glock 48. Glock 43x ‑ це гібрид між нещодавно випущеним Glock 48 та найменшим 9‑мм пістолетом, запропонованим Glock, Glock 43.Пістолет зручний у використанні, має більш тонкий корпус, меншу вагу та ідеально підходить для повсякденного носіння. Glock 48 побудований на основі Glock 43X, але має більш довший ствол та є заміною відомого усім Glock 19. Окрім цього представники компанії анонсували власне патронне виробництво для спортивної стрільби.

Не менш цікавою була експозиція компанії «Ствол», яка окрім тактичної зброї представила доволі цікаві екземпляри мисливських рушниць. Однією з таких рушниць стала Benelli Raffaello Accademi. Це ексклюзивна лімітована модель, яка була випущена у кількості лише 1000 шт. Окрема увага була прикута до стенду з тактичними та травматичними пістолетами від провідних виробників, таких як Česká Zbrojovka, Beretta, Colt та ін.

Гарною новиною для відвідувачів стало повернення компанії «Арм Еліт» до складу учасників виставки. На своєму стенді представники компанії показали широкий спектр товарів для мисливців ‑ від всіляких аксесуарів для зброї до ексклюзивних рушниць всесвітньовідомих виробників.

Компанія «Тактичні системи» організувала на виставці 2 стенди ‑ з військовим озброєнням та з продукцією для цивільних. Тож для цивільних поціновувачів зброї компанія продемонструвала мисливські карабіни від Chiappa Firearms, Sig Sauer, FN, ISSC та рушниці власного виробництва під торговою маркою TS. Окрім карабінів спеціалісти компанії знайомили відвідувачів з різноманіттям спортивних та пневматичних пістолетів.

Компанія Flarm на своєму стенді з гордістю представила лінійку пістолетів відомої компанії Grandpower, яка виробляються під українським брендом. Серед найбільш цікавих моделей були пістолети X‑CALIBUR та Q100. Модель Q100 створена, як комбінація унікального принципу запирання ствола моделі К100 та оригінального ударно‑спускового механізму, який використовується в пістолетах для практичної стрільби. Пістолет оптимізований для мінімізації часу підготовки до стрільби. Він призначений в основному для силових підрозділів та самооборони.

Найбільший недержавний збройовий завод в Україні, ТОВ «Латек», будучи лідером лінії відділу озброєння концерну Safari, виробляє і продає різну зброю (пневматична, травматична, під патрон Флобера, вогнепальна гладкоствольна, мисливська та спортивна), спортивне спорядження та інвентар. На виставці фахівці компанії продемонстрували 14 гвинтівок і 6 пістолетів Safari TM для стрільби 9‑мм гумовими кулями.

Компанія XADO знайома своєю продукцією як для військових, так і для поціновувачів мисливства. Саме тому спеціалісти компанії вирішили поділити свою експозицію на два стенди з відповідною продукцією. У Павільйоні №4 відвідувачі виставки могли ознайомитися з товарами для спортивно‑стрілецького спорядження. Однією з родзинок стенду стала гвинтівка Snipex Rhino Hunter, яка є мисливсько‑спортивною версією гвинтівки Snipex M. Калібр .50 BMG. Розроблена для враження рухомих і нерухомих цілей, в тому числі на далеких дистанціях (до 2000 метрів).

Представники американської компанії ATN на своєму стенді продемонстрували оптичні прилади денного/нічного і термального бачення. Теплові Smart HD приціли та монокуляри можуть задовільнити потреби як правоохоронців та військових, так і мисливців.

Поціновувачам стальної грані давно відомо, що виставка «Зброя та безпека» вже багато років є стабільним майданчиком для зустрічі ковалів зі всієї України. Саме тому кожен з відвідувачів мав можливість придбати холодну зброю ручної роботи на будь‑який смак та гаманець. Загалом ножова експозиція налічувала більше 20 стендів з ножами, сокирами та рапірами, багато з яких є ексклюзивними як за художнім оформленням, так і за якістю.

ОДЯГ І СПОРЯДЖЕННЯ

Завжди багатолюдно було на стендах з одягом та спорядженням для активного відпочинку.

Традиційно у попиті товари відомих світових брендів, таких як: 5.11 Tactical®, LOWA®, ESS®, Klymit®, які демонструвала Prof1 Group. Окрім цього спеціалісти компанії продемонстрували продукцію власного виробництва під брендом P1G®.

Гідно презентує свою продукцію не тільки на батьківщині, а вже має і іноземних споживачів ‑ український бренд Chameleon від компанії «Безпека‑Комплекс». Досвід любителів активного відпочинку на свіжому повітрі вже довів, що одяг і аксесуари Chameleon завжди у нагоді під час походів. Велика кількість відвідувачів на стенді компанії була тому підтвердженням.

Також на стендах учасників можна було ознайомитись з новинками таких відомих компаній, як: Акрополіс, Авантмаркет, Grillex, Abrams, ICU та інші.

ТЕХНІКА

Ще однією особливістю Павільйону №4 стала велика кількість техніки для активного і навіть екстремального відпочинку. Компанія Line‑X привезла на виставку два модернізовані автомобілі Toyota Tundra. Фішкою цих авто стало спеціальне захисне еластомірне поліуретанове покриття, яке захищає від подряпин, сколів і іржі кузова, а також будь‑яких інших внутрішніх і зовнішніх деталей.

Ще один цікавий стенд з технікою належав компанії Offroad Center, яка спеціалізується на тюнінгу авто. На їх стенді був розміщений модернізований Ford F150, на якому встановлено захисне обладнання ARB та цілісна аеродинамічна кабіна.

Окрім автомобілів відвідувачі виставки могли ознайомитися з лодками від компаній Powerboat, Aqua Star, UMS Marine, BPG та ін.

ІНТЕРАКТИВНІ ТА РОЗВАЖАЛЬНІ ЗАХОДИ

Експозиція Павільйону №4 запам'яталася не тільки різноманіттям стендів з продукцією для активного відпочинку, а й своєю насиченою інтерактивною та розважальною програмою.

Виставка «Зброя та безпека 2019» стала майданчиком для проведення змагань спортивних гоночних FPV дронів. Це гонка, де пілотам потрібно змагатися не у відкритій боротьбі з іншими суперниками, намагаючись зайняти лідируючу позицію, а пілоти летять на кращий час кола. 12 жовтня відбувся Кубок Києва з Дрон Рейсингу. Організатором змагань стала ГС «Українська Асоціація Дрон Перегонів».

Протягом усіх днів виставки працювали страйкбольний та лучний тири, де кожен бажаючий міг перевірити свої здатності у влучній стрільбі. Кожного дня тири збирали біля себе велику кількість відвідувачів, що підтвердило популярність цього виду спорту.

Не менш цікавим став майданчик для проведення змагань з Timetag. Це нова динамічна безконтактна командна гра, яка вимагає від учасників і логічного мислення, і спритності, і вміння працювати в команді.

Загалом організатори отримали позитивні відгуки як від відвідувачів, так і від учасників виставки щодо організації окремої експозиції з товарами цивільного призначення, та вже отримали запити на участь у наступному році.