This version of the page http://zib.com.ua/ua/news/ (89.184.70.2) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2020-04-22. The original page over time could change.
Правові новини за сьогодні. Закон і Бізнес

Новини 22.04.2020


Всі новини за:

Останні коментарі

В Офісі Президента негативно ставляться до ініціатив «оптимізувати» винагороди і покарання для суддів
Сергій Отже, суддям, які і так у нашій країні усі мільйон...
Саджати треба більше!
Олександр Схоже на те, що проект змін писав Кличко особисто....
Як перевести офіс на віддалену роботу: методичка
Мария Переход на удаленную работу могут облегчить облачн...
Рабська залежність
Михаил ти что дурак чтоли?
Читати всi

22.04.2020

16:22 Через карантин 10 країн заявили про відступ від гарантій ЄКПЛ

Уже 10 із 47 країн — членів Ради Європи повідомили генерального секретаря організації про відступ від зобов’язань під час надзвичайної ситуації через коронавірусну інфекцію.

16:03 Рейдерство під час карантину: топ-5 кроків для захисту бізнесу

У грудні 2019 міністр юстиції Денис Малюська заявив, що епоха рейдерства в Україні завершена і що бізнесу, який заробляє кошти, займаючись рейдерством, більше не існує. Але ж ні, карантин оживив рейдерів.

15:28 Арбітражних керуючих звільнять від відповідальності, а КзПБ зазнає суттєвих змін

Ужиті медико-санітарні заходи призвели до неможливості проведення процедур банкрутства відповідності до норм КзПБ. Утім, народні депутати вирішили усунути упущення.

14:50 Нетривіальні питання

Останнім часом ВП ВС прийняла достатню кількість неоднозначних постанов, які не повною мірою були сприйняті правовою спільнотою. Судді ВС пояснили власну позицію.

14:29 Карантин в Україні продовжено

Через стрімке поширення коронавірусу в Україні карантин продовжать до 11 травня.

13:51 Амністія не застосовується до особи, злочинні дії якої зачіпають інтереси дітей — ВС

Злочинні дії одного з батьків стосовно іншого, які призвели до смерті потерпілого, є такими, що посягають на охоронювані законом права та інтереси їхніх дітей. За таких обставин амністія до особи не може бути застосована.

13:12 Фарс на «Мін’юст-ТБ»

Мін’юст провів перше засідання Дисциплінарної комісії приватних виконавців у режимі відеоконференцзв’язку. Перше в умовах карантину та перше, яке виявилось успішним. Саме так оцінив засідання голова ДК. У чому ж секрет успіху?

12:34 В Офісі генпрокурора розповіли, як діяти, якщо вас побили правоохоронці

Офіс Генпрокурора розробив алгоритм дій для свідків або потерпілих від невиправданого застосування сили з боку правоохоронців.

11:56 Суд відкрив провадження через непроведення НАЗК перевірки Порошенка на можливу корупцію

Окружний адміністративний суд міста Києва відкрив провадження у справі за позовом до НАЗК щодо не проведення перевірки та розслідування інформації про вчинення Петром Порошенком корупційного правопорушення.

11:09 Коли худнуть гаманці

Як забезпечується неперервність надання правової допомоги вразливим верствам населення під час карантинних заходів? Чи можна сподіватись на збільшення розміру оплати працівникам БЗПД? Виклики та перспективи системи безоплатної правової допомоги.

10:36 ВС пояснив, коли особі належить компенсація за складений на неї протокол

Закриття судом справи за відсутністю складу адмінправопорушення свідчить про незаконні дії посадових осіб, які ініціювали це провадження. Такий висновок зробив ВС в постанові №640/16169/17, текст якої друкує «Закон і Бізнес».

09:58 Які посади вважати прокурорськими, визначать у законі — проект

Після того як Конституційний Суд скасував право Уряду визначати порядок перерахунку пенсій прокурорам, залишилася прогалина в розумінні поняття «посада прокурора». Її потрібно заповнити.

09:16 Головна стратегія країни

Підтримавши зміни до бюджету, парламентарі особливо не вчитувались у документ. Утім, на період карантину зарплати бюджетникам уріжуть, а протидіяти корупції перестануть.

08:52 Як адаптувати кадрову роботу після карантину, розкажуть юристи на вебінарі

Під час вебінару, що відбудеться вже сьогодні, адвокати розкажуть про адаптацію кадрових питань в період епідемії та дії керівника після закінчення карантину.

21.04.2020

17:38 Ефективні способи захисту прав та інтересів: вебінар

24 квітня Асоціація правників України спільно з Верховним Судом та Асоціацією розвитку суддівського самоврядування України проведуть вебінар, присвячений обговоренню останньої практики Верховного Суду.

16:51 Усім іспанцям видаватимуть по 500 євро на місяць допомоги

Влада Іспанії вже в травні планує подати концепцію безумовного базового доходу. Розмір допомоги поки не встановлено, проте попередньо йдеться про €500.

16:25 Партнер Barrister стане модератором однієї із сесій форуму з кримінального права в Одесі

Модератором сесії Odessa Criminal Law Forum «Золотий Дюк» виступить голова одеського відділення Асоціації адвокатів України, партнер АО Barristers Денис Пономаренко.

15:38 Про критерії розмежування судової юрисдикції розповів суддя ВС

Асоціація правників України разом з Верховним Судом провели вебінар про проблеми розмежування судової юрисдикції на практиці ВП ВС.

14:56 Оцінка документів як предметів складів злочину: практика ККС ВС

Верховний Суд оприлюднив огляд важливих правових позицій Касаційного кримінального суду, висловлених під час розгляду кримінальних проваджень щодо оцінки документів як предметів складів злочинів, передбачених статтями 357, 358, 366 КК.

14:31 Голова комітету НААУ із захисту прав людини Ганна Колесник:

Розумію, що багатьом колегам дуже зручно не виходити з кабінету і в скайпі відвідувати судові засідання. Це ж набагато легше. Сидиш у себе в кабінеті в зручному кріслі, попиваєш каву і береш участь у засіданні.

13:57 На час карантину підвищено мінімальну допомогу по безробіттю

В Україні збільшили мінімальну допомогу для безробітних, кількість яких у зв'язку з пандемією і впровадженням карантинних заходів зростає.

13:20 Екс-суддю Апеляційного суду АР Крим судитимуть за державну зраду

Завершено досудове розслідування у кримінальному провадженні відносно «судді», незаконно створеного «Верховного Суду Республіки Крим» у вчиненні кримінального правопорушення передбаченого ч. 1 ст. 111 КК України (державна зрада).

13:04 Як отримати судову повістку за допомогою SMS: роз'яснення суду

Приморський районний суд міста Одеси роз’яснив, що потрібно зробити, щоб отримати судову повістку у вигляді SMS-повідомлення.

12:33 «Горіла хата, палала...»

Господар упевнений, що знає, хто підпалив його будинок. Але слідчі не знайшли доказів, що підтверджують підозри. Як, власне, й інших винних. Чи може держава нести відповідальність за таку бездіяльність правоохоронців?

12:01 Стягнення безпідставно набутого майна: ВС вказав на принцип jura novit curia

Якщо сторона, яка виконала зобов’язання, проте не отримала зустрічного надання в обсязі, який відповідає переданому майну, і згодом відмовилася від договору, то вона може вимагати від сторони, яка порушила договір, повернення майна.

11:12 Затримали за порушення карантину: алгоритм дій від адвоката

З початком введення в дію карантину, правоохоронні органи доволі активно реагують на порушення громадянами вимог постанови Кабінету Міністрів України № 211 та одразу намагаються притягнути порушника до адміністративної відповідальності та навіть затримуют

10:28 До влади пропонують не допускати грантоїдів — проект

Особи, які тривалий час працювали на іноземні організації або отримували гроші від них, не будуть захищати інтереси України. Отже, не повинні бути допущені до державних посад.

09:37 Вийти за поріг

Більшість антикоронавірусних законів виглядають ситуативними, а інколи й абсурдними. Разом з тим адвокати розповіли, який в них сенс і скільки коштуватиме їх невиконання.

09:04 Правники обговорять впровадження електронного правосуддя в Україні

21 квітня Асоціація правників України спільно з Проектом ЄС «Право-Justice» проведуть вебінар на тему «Діджиталізація правосуддя в Україні: суд онлайн».

08:50 Анонс правових подій тижня 21 — 24 квітня

Попри те що усі масові заходи скасовані через карантин, правники мають нагоду підвищити свою кваліфікацію дистанційно. Вища школи адвокатури підготувала корисні вебінари. Також працюватиме Вища рада правосуддя.

20.04.2020

15:14 В Австрії вже відкривають магазинчики, а в Данії — дитсадки

Австрія однією з перших почала пом’якшувати обмежувальні заходи, запроваджені для боротьби з поширенням коронавірусу. Поступово послаблюють карантин і в інших європейських країнах.

11:22 В Іспанії планують ввести нові правила для туристів

Попри пандемію, в Іспанії вже готуються до нового курортного сезону. Зокрема, розробляють нові правила відпочинку.

19.04.2020

16:16 У Бразилії знайшли оригінальний спосіб подякувати медикам

Знамениту статую Христа-Спасителя в Ріо-де-Жанейро на католицьку Пасху «одягнули» у костюм медика на честь працівників сфери охорони здоров’я.

13:01 У Нідерландах знищують квіти через зниження попиту

У Нідерландах через зниження попиту компанії були змушені знищити 400 млн квітів. Під ніж потрапили і 140 млн знаменитих голландських тюльпанів.

10:45 У Німеччині 8-річний малюк допоміг поліції зловити правопорушників

Під Берліном поліцейські, кинувшись за порушниками, повторили трюк з кінокомедій. Гналися вони, втім, не за небезпечними злочинцями, а за порушниками карантину.

18.04.2020

15:14 Учасникам відеоконференцій запропонували урізноманітнити свій побут

Онлайн-бібліотека Europeana створила зі своїх колекцій добірку незвичайних фонів, якими можна урізноманітнити відеоконференції в сервісах, які дозволяють змінювати тло її учасника.

12:51 У Китаї собак перестали вважати худобою

У Китаї офіційно перестали вважати собак їстівними тваринами. Таке рішення стало реакцією на спалах коронавірусу.

10:23 Експерти підрахували, де в Європі найдорожча вечеря

Аби туристи могли планувати витрати на відпочинок за кордоном, аналітики представили рейтинг основних видатків. Зокрема, на вечерю в ресторані.

17.04.2020

17:19 У США зупинили дію закону, спрямованого проти расизму

В американському штаті Джорджія тимчасово припинить дію закон часів ку-клукс-клану, прийнятий 70 років тому. Причина — епідемія коронавірусу.

17:02 Юридична фірма GOLAW повідомляє про нові призначення

У юридичній фірмі GOLAW нові призначення. Старший юрист Тарас Литовченко призначений на посаду радника фірми, а юрист Олена Сулима — старшого юриста.

Завантажити більше публікацій
Створено в Студії Дмитра Бабича