This version of the page http://ucu.edu.ua/campus-life/ (104.28.25.25) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2020-03-08. The original page over time could change.
Життя в спільноті - УКУ

СВІДЧИТИ.СЛУЖИТИ.СПІЛКУВАТИСЯ

Життя в спільноті

Для університету важливими є шанобливі, радісні і житттєдайні стосунки між людьми. Ціллю УКУ є виховувати не лише раціональний потенціал стосунків. Людина заслуговує на цілісне сприйняття і потребує цілісного навчального процесу,  який, крім розуму, включає етичні та загальні людські цінності. УКУ покликаний торкатися серця та душі людини.

Важливою є якість -  у стосунках, викладанні, освіті, просторі, в якому ми перебуваємо. Важливо, щоб це не було бутафорією. Якість — це інша філософія стосунків, вона говорить нам, що за тим хтось був, працював, турбувався.

Корисні посилання

  • Колегіум УКУ
  • Духовно-пасторальний відділ
  • Богослужіння в храмах та каплицях УКУ
  • Волонтерська сотня
  • Відділ студентського життя

Музей Патріарха Йосифа Сліпого

Музей Йосифа Сліпого в УКУ об’єднує три періоди життя Патріарха: львівський, на засланні в Сибіру та римський.

Більше про Музей

Центр Емаус

Центр “Емаус” створений з метою духовної підтримки осіб з особливими потребами, їхніх родин, а також усіх тих, хто розділяє із ними своє життя.

Більше про “ЕМУАС”

Волонтерська сотня УКУ

Надаємо доброчинну допомогу військовим та структурним підрозділам, що боронять територіалну цілісність України.

Більше про “Волонтерську сотню”

 

Життя студентів

Умовою для проживання у Колегіумі є участь у 2-річній формаційній програмі. В рамках програми кожен студент зможе розвинути свої здібності й таланти, духовно та морально зростати, стати активним у суспільстві та Церкві.

При зарахуванні вступників використовуються такі критерії:

  • мотивація: бажання долучитися до формаційної програми Колегіуму;
  • географія: студенти, що проживають далі ніж 30 км від Львова;
  • належність до особливої соціальної категорії.

Зарахування на програму та проживання в Колегіумі здійснюється на конкурсній основі, за особистою заявою-анкетою студента

Перед заповненням анкети необхідно озайомитись з коротким змістом Правил проживання в Колегіумі.

Основною метою створення Колегіуму є забезпечення належних умов проживання та формування студентів відповідно до місії Університету. Для реалізації цієї мети в Колегіумі запроваджено освітньо-формаційну програму «Християнська духовність в постмодерній добі».

Для створення і забезпечення особливої колегіальної атмосфери, для розкриття особистих дарів і талантів студентів в рамках формаційної програми передбачено проведення духовно-розвиткових, культурно-мистецьких та спортивних заходів організація яких розпланована на навчальний рік.

Життя в Колегіумі – цікаве та насичене! Мешканці можуть вдосконалювати та розвивати свої таланти, захоплення в одному з гуртків.

Арт гурток – у четвер,один раз в місяць
Дебатний клуб – у понеділок
Кіноклуб – у середу
Літературний Гурток – змінний розклад
Християнська медитація – у середу
Співи на крилі – у середу
Спортивний гурток – у понеділок, середу, п”ятницю
“Справжня любов чекає” –  у четвер
Танцювальний клуб – у вівторок, четвер
Фотоклуб – у вівторок через тиждень
Хор (Вечірня) – у середу

Дивитись детальний розклад

 

 

Сервіси

Одним із найкращих закладів харчування для студентів є їдальня Українського католицького університету. Місцеві прозвали її трапезною. Це велике приміщення, розраховане більш ніж на 300 людей із відкритою кухнею, тобто відвідувачі можуть постійно бачити кухарів. Щодня меню в їдальні УКУ змінюється, є  вибір як перших, так і других страв, солодощів. У п’ятницю м’ясних страв у меню нема.

Послуги з харчування  в приміщенні Трапезної УКУ   надає холдинг емоцій «!FEST».

Для студентів і працівників діють знижки 50% та 25% відповідно.

Знижка надається при наявності Картки Локаль УКУ. Особи, які мають право на отримання знижки, можуть замовити картку, заповнивши форму. (Для цього треба мати електронну скриньку в домені ucu.edu.ua і зайти в поштову систему УКУ.

Наявність права на виготовлення картки підтверджують працівники відділу студентської документації (для студентів) та відділу управління персоналом (для працівників).

Картку зазвичай можна отримати на касі через 2 тижні з моменту замовлення. Перевірити чи картка вже виготовлена можна тут.

Колегіум — місце, в якому твориться спільнота Університету. Тут живуть, навчаються і працюють понад 200 студентів, із якими мешкають викладачі-куратори, сестри-редимптористки, особи з особливими потребами та гостьові професори, які приїжджають викладати в Університеті.

«Метою спільного проживання в Колегіумі є не лише забезпечення студента житлом. Це передовсім нагода спільно проживати в колі друзів, викладачів, кураторів, сестер-монахинь, осіб з особливими потребами та гостей університету з метою творити колегіальну культуру та спільноту, яка покликана до свідчення, спілкування та служінняв сучасному світі.»

Будуючи Колегіум, адміністрація Університету відійшла від «гуртожитських» підходів будівництва житла для студентів і на зразок європейських та американських коледжів із колегіальною культурою та атмосферо, творила середовище, де пануватиме дух спільноти.

Більше про Колегіум

Конференційний центр УКУ пропонує овний комплекс професійних послуг із планування, організації та обслуговування заходів. Наш багаторічний досвід проведення різноманітних зустрічей допоможе Вам залишити незабутні враження та отримати очікуваний результат від проведеного заходу.

Для Ваших зустрічей ми підготували: 2 конференційні зали від 120 до 350 осіб, 3 семінарійні кімнати від 25 до 30 осіб, 10 мультимедійних авдиторій від 20 до 80 осіб та зали для проведення бенкетів і каво-перерв від 30 до 350 осіб

Деталі: моб. номер тел.: 097 671 04 72 – Назар,  [email protected]ucu.edu.ua

Більше про Конференц-центр УКУ

УКУ пропонує для проживання кімнати, розташовані на території студентського містечка в приміщенні Колегіуму.

25 кімнат (з двома окремими односпальними ліжками та з великим двоспальним ліжком), які доступні для добових, тижневих та місячних замовлень. Кожна кімната має вільний доступ до безпровідного Інтернету (Wi-Fi). Усі кімнати мають окремий санвузол з душовою кабіною або ванною, холодильник, достатньо місткі шафи, зручні робочі місця з письмовими столами. Кімнати укомплектовані набором постільної білизни, рушниками та засобами особистої гігієни. Також на поверсі є кухня загального користування (без можливості приготування їжі) з мікрохвильовими печами, чайниками, кухонним посудом та питною водою.

В приміщенні Колегіуму працює пральня. Також гості мають можливість харчуватись в їдальні та кафетерії, які знаходяться у будівлі поруч.

Будівля Колегіуму знаходиться поблизу одного з найбільших та найкрасивіших парків Львова – Стрийського парку. Зручне розташування дозволяє гостям легко добратися до центру міста (20 хв. пішки), аеропорту, залізничного вокзалу, а також інших корпусів УКУ. Студентське містечко УКУ побудоване в 2012 році та спроектоване за інноваційними архітектурними зразками, поєднує у собі найсучасніші архітектурні та ландшафтні рішення.

Для того, щоб отримати більше інформації чи зарезервувати кімнати, просимо звертатись:

Тел:. +380 967 567 206
Е-пошта: [email protected]

Зроблено у