Як правильно поставитися до питання замовлення сайту

Як правильно поставитися до питання замовлення сайту

Багато веб-розробників на початкових етапах розвитку свій діяльності допускають ряд помилок, які створюють великі труднощі при роботі з замовниками і ускладнюють процес виконання нового проекту. Насамперед, це ігнорування такого важливого етапу створення сайту, як прототипування, а також неправильне складання технічного завдання.

Великою помилкою є думка, ніби ступінь успішності сайту залежить від його якості. Беззаперечним фактом є те, що рівень професіоналізму веб-розробників безпосередньо впливає на широту функціоналу ресурсу і його коректне відображення в інтернет-браузерах, проте, навіть залучаючи найкращих професіоналів своєї справи, можна залишитися незадоволеним остаточним результатом. Така ситуація може статися через непорозуміння, які часто виникають між замовником і виконавцем на перших етапах обговорення нового проекту.

Основні нюанси підготовки нового проекту

Перш ніж звертатися в веб-студію, варто розібратися з тим, для чого буде потрібен новий сайт, які завдання він буде виконувати. Від цього безпосередньо залежатиме його цільова аудиторія і термін, за який він окупиться. Досвідчені фахівці знають, що хороший сайт - це не тільки той, який виправдав витрачені на нього кошти, це ресурс, який забезпечує стабільний дохід його власнику. Тому цей фактор також варто враховувати.

Для того, щоб правильно підійти до питання замовлення сайту, необхідно знати наступні нюанси:

  • проект, який розробляється, орієнтований, насамперед, на відвідувачів і потенційних покупців, тому його концепція і функціонал можуть не повністю збігатися з уподобаннями замовника і його особистим баченням готового результату;
  • веб-розробники повинні бути добре обізнані про те, яким бізнесом займається замовник, чого встигла домогтися його компанія за останні кілька років роботи;
  • добре виконаної технічної частини недостатньо для успішної реалізації проекту, оскільки багато сайтів вимагають маркетингового аналізу, щоб збільшити обсяги своїх продажів;
  • перш ніж проводити переговори з виконавцями свого замовлення, варто ретельно обміркувати всі технічні вимоги і докладний опис кожної функції.

В даний час в Інтернеті існує чимала кількість сайтів, які мають стильний і цікавий дизайн. Їх можна використовувати в якості наочних прикладів. Варто пам'ятати, що розробка сайту - це завжди робота двох сторін: замовника і виконавця. Запорукою успішної реалізації проекту є згуртована робота всієї команди і максимально чітке бачення того, як повинен виглядати варіант ресурсу, що розробляється, у підсумку. Компанія ABCname, об'єднуючи свої знання і багаторічний досвід роботи, успішно розвивається в сфері IT і пропонує клієнтам оптимальні рішення з оформлення сайтів.