Державна податкова служба України

КВАЛІФІКОВАНИЙ НАДАВАЧ ЕЛЕКТРОННИХ ДОВІРЧИХ ПОСЛУГ

ІНФОРМАЦІЙНО-ДОВІДКОВИЙ ДЕПАРТАМЕНТ ДПС

Новини

Регламент роботи

Отримання електронних довірчих послуг

Підпис даних

Перевірка підписаних даних

Повторне (дистанційне) формування сертифікатів за електронним запитом

Пошук сертифікатів та СВС

Скасування, блокування, поновлення сертифікатів

Системи, які підтримують використання сертифікатів Кваліфікованого надавача ЕДП ІДД ДПС

Новини

12 лютого 2020 | Про відкриття представництва

Шановні клієнти!

Завдяки плідній співпраці Інформаційно-довідкового департаменту ДПС та Солом’янської районної в місті Києві державної адміністрації, а також враховуючи стрімкий розвиток електронних послуг в Україні, повідомляємо про відкриття 12 лютого 2020 року у приміщенні Центру надання адміністративних послуг за адресою: м. Київ, проспект Повітрофлотський, 41, каб. 177 представництва Кваліфікованого надавача електронних довірчих послуг Інформаційно-довідкового департаменту ДПС.

20 січня 2020 | Про формування нових самопідписаних сертифікатів ключів центрального засвідчувального органу

Шановні клієнти!

Відповідно до наказу Міністерства цифрової трансформації України від 16.01.2020 №3 центральним засвідчувальним органом проведено генерацію нових пар ключів та сформовано самопідписані сертифікати ключів.

Для забезпечення безперебійного функціонування інформаційних систем, в яких використовуються кваліфіковані сертифікати електронного підпису та печатки, просимо адміністраторів цих систем ТЕРМІНОВО встановити сертифікати, які знаходяться за посиланнями:

https://czo.gov.ua/folderverify/Data/CACertificates.p7b

https://czo.gov.ua/folderverify/Data/CAs.json

Нові пари ключів центрального засвідчувального органу буде введено в дію о 20:20 20 січня 2020 року.

04 грудня 2019 | Щодо запровадження нової Реєстраційної картки

Шановні клієнти!


Нагадуємо, що відповідно до пунктів 4 та 11 Порядку використання електронних довірчих послуг в органах державної влади, органах місцевого самоврядування, підприємствах, установах та організаціях державної форми власності (далі – Державні установи) затверджених Постановою Кабінету Міністрів України від 19 вересня 2018 року № 749, Державні установи для здійснення інформаційного обміну з іншими юридичними особами використовують виключно захищені носії особистих ключів.

Для визначення достовірності походження та проведення перевірки цілісності електронних даних, а також ідентифікації Державної установи як підписувача, у тому числі для засвідчення відповідності електронних копій електронного та паперового (фотокопія) документів оригіналу у випадках, передбачених законодавством, установа застосовує кваліфіковану електронну печатку, яка створюється за допомогою захищених носіїв особистих ключів.

З метою вдосконалення процесу надання електронних довірчих послуг, наказом ІДД ДПС від 22.11.2019 № 56 запроваджено нову Реєстраційну картку та Додаток до реєстраційної картки для органів державної влади, органів місцевого самоврядування, підприємств, установ та організацій державної форми власності.

12 листопада 2019 | Рік нових можливостей від Надавача

Шановні клієнти!

Рік тому запроваджено новітній сервіс повторного (дистанційного) формування сертифікатів за електронним запитом (далі – Сервіс), який значно спростив процедуру отримання електронних довірчих послуг. За цей час Сервісом скористались більше 131 тис. клієнтів, яким сформовано понад 263 тис. сертифікатів.

Сервіс дозволяє отримувати електронні довірчі послуг онлайн, тобто без відвідування відокремлених пунктів реєстрації користувачів, заповнення реєстраційних карток, підготовки інших паперових документів, що дозволяє зекономити власний час та кошти.

Дистанційно сформувати нові сертифікати зможуть користувачі, які мають:

чинні сертифікати (наприклад до закінчення строку чинності сертифікатів залишилося декілька днів);

незмінні реєстраційні дані (ПІБ, адреса реєстрації місця проживання, код ЄДРПОУ організації тощо);

особистий ключ, доступний лише користувачу та не є скомпрометованим.

Загалом з 09.11.2018 було сформовано більше 1 млн. сертифікатів понад 426 тис. клієнтам.

27 вересня 2019 | До уваги клієнтів

Шановні клієнти!

27 вересня 2019 Кваліфікований надавач електронних довірчих послуг Інформаційно-довідкового департаменту ДПС завершив обслуговування програмно-технічного комплексу у зв’язку з реорганізацією Інформаційно-довідкового департаменту ДФС шляхом його приєднання до Інформаційно-довідкового департаменту ДПС.

Повний перелік актуальних технологічних сертифікатів розміщено у вкладці "Сертифікати Надавача" розділу «Пошук сертифікатів та СВС» на офіційному інформаційному ресурсі https://acskidd.gov.ua

Для коректного функціонування електронних сервісів необхідно використовувати актуальні технологічні сертифікати.

Електронні сервіси функціонують з урахуванням змін.

25 вересня 2019 | Про зміну технологічних сертифікатів Кваліфікованого надавача ЕДП ІДД ДПС

Шановні клієнти!

Повідомляємо, що для підтримання належного рівня функціонування програмного забезпечення, яке використовується для підписання електронних документів необхідно завантажити та додати до «файлового сховища сертифікатів» нові технологічні сертифікати центру та Кваліфікованого надавача електронних довірчих послуг Інформаційно-довідкового департаменту ДПС (далі-Надавач) та серверів Надавача.

Нові технологічні сертифікати доступні для завантаження за цим посиланням.

Повний перелік актуальних технологічних сертифікатів розміщено у вкладці "Сертифікати Надавача" розділі «Пошук сертифікатів та СВС» офіційного інформаційного ресурсу.

23 липня 2019 | Про затвердження нового Регламенту та нових форм реєстраційних документів для отримання електронних довірчих послуг

Шановні клієнти!


Повідомляємо, що з 22.07.2019 на офіційному інформаційному ресурсі acskidd.gov.ua (далі – Сайт) Кваліфікованого надавача електронних довірчих послуг Інформаційно-довідкового департаменту ДФС (далі – Надавач) опубліковано Регламент Надавача, який набирає чинності через 10 днів з дня опублікування. Також наказом Інформаційно-довідкового департаменту ДФС від 18.07.2019 № 74 «Про затвердження форм реєстраційних документів для отримання електронних довірчих послуг» затверджено Договір про надання електронних довірчих послуг та нові форми реєстраційних документів:

Реєстраційна картка для фізичної особи;

Реєстраційна картка для юридичної особи;

Додаток до Реєстраційної картки;

Заява про зміну статусу кваліфікованого сертифіката відкритого ключа;

Додаток до заяви про зміну статусу кваліфікованого сертифіката відкритого ключа.

Нові форми реєстраційних документів для отримання електронних довірчих послуг необхідно використовувати з 22 липня 2019 року.

Форми реєстраційних документів попереднього зразка будуть прийматися відокремленими пунктами реєстрації користувачів Надавача до 31 липня
2019 року включно.

Переглянути та завантажити актуальні форми реєстраційних документів можливо у розділі «Отримання електронних довірчих послуг» на Сайті.

Ключі згенеровані на незахищені носії ключової інформації діятимуть до закінчення строку дії кваліфікованого сертифіката відкритого ключа.

Перейти самостійно з незахищеного носія ключової інформації на захищений носій ключової інформації можливо за допомогою електронного сервісу повторного (дистанційного) формування сертифікатів за електронним запитом.

Перелік суб’єктів господарювання, які здійснюють роздрібний продаж захищених носіїв ключової інформації.

15 липня 2019 | Про електронний сервіс повторного (дистанційного) формування сертифікатів за електронним запитом

Шановні клієнти!


Збережіть свій час, не стійте в чергах. Скористайтесь електронним сервісом повторного (дистанційного) формування сертифікатів за електронним запитом без особистої присутності (далі – Сервіс), як це вже зробили більше 82 тис. клієнтів Кваліфікованого надавача електронних довірчих послуг Інформаційно-довідкового департаменту ДФС (далі – Надавач).

За період з 01.01.2019 по 01.07.2019 року, клієнтам Надавача сформовано 564 952 кваліфікованих сертифікатів. Частка сертифікатів сформованих за допомогою електронного сервісу повторного (дистанційного) формування сертифікатів за електронним запитом складає 20%. Також за зазначений період сформовано 160 млн. позначок часу, що у 2,5 рази більше у порівнянні з аналогічним періодом минулого року.

Для використання Сервісу необхідно відвідати веб-сайт Надавача за посиланням acskidd.gov.ua (далі – Сайт) і скористатись он-лайн сервісом для повторного (дистанційного) формування сертифікатів за електронним запитом безпосередньо на Сайті, або завантажити та встановити останню версію безкоштовного програмного забезпечення ІІТ Користувач ЦСК-1.

Також Сервіс надає можливість перейти зі звичайного носія ключової інформації (USB флеш-накопичувач або CD-диск) на захищений за допомогою програмного забезпечення ІІТ Користувач ЦСК-1.

23 квітня 2019 | Про запровадження онлайн-сервісу

Шановні клієнти!


Повідомляємо, про запровадження нового онлайн-сервісу підписання даних, перевірки електронного підпису та повторного (дистанційного) формування сертифікатів за електронним запитом на офіційному інформаційному ресурсі Кваліфікованого надавача електронних довірчих послуг Інформаційно-довідкового департаменту ДФС.

Сервіс дозволяє підписати електронні дані, перевірити електронний підпис, повторно сформувати сертифікати відкритого ключа за електронним запитом.

Скористатися онлайн-сервісом повторного (дистанційного) формування сертифікатів можуть клієнти, які мають чинні сертифікати, незмінні реєстраційні дані, що вносяться до сертифіката та особистий ключ яких не є скомпрометований.

Зазначені функції також реалізовані у засобі кваліфікованого електронного підпису чи печатки "ІІТ Користувач ЦСК-1" можливості якого, крім функцій доступних в онлайн-сервісі, додатково дозволяють здійснити шифрування інформації, розшифрування раніше зашифрованої інформації, заблокувати чи скасувати власний сертифікат, згенерувати особисті ключі, переглянути списки відкликаних сертифікатів, завантажити на комп’ютер власні та технологічні сертифікати тощо.

Актуальна версія засобу кваліфікованого електронного підпису чи печатки "ІІТ Користувач ЦСК-1" та настанова користувача доступна для завантаження за посиланням ».

Переглянути архів
  • !АКТУАЛЬНО
  • 12/02/2020Про відкриття представництвадетальніше
  • 20/01/2020Про формування нових самопідписаних сертифікатів ключів центрального засвідчувального органудетальніше
всі анонси





Шановні клієнти!

Повідомляємо, що на офіційному інформаційному ресурсі acskidd.gov.ua (далі – Сайт) Кваліфікованого надавача електронних довірчих послуг Інформаційно-довідкового департаменту ДПС (далі – Надавач) опубліковано Регламент Надавача, який набрав чинність з 01.08.2019.

Також наказом Інформаційно-довідкового департаменту ДПС від 26.09.2019 № 30 «Про затвердження форм реєстраційних документів для отримання електронних довірчих послуг» затверджено Договір про надання електронних довірчих послуг та нові форми реєстраційних документів.

Переглянути та завантажити актуальні форми реєстраційних документів можливо у розділі «Отримання електронних довірчих послуг» на Сайті.

Додатково повідомляємо, що клієнти Надавача зможуть отримати електронні довірчі послуги від Надавача на звичайні носії, враховуючи органи державної влади, органи місцевого самоврядування, підприємства, установи та організації державної форми власності для організації внутрішнього документообігу, без здійснення інформаційного обміну з іншими юридичними особами (пункт 4 Порядку використання електронних довірчих послуг в органах державної влади, органах місцевого самоврядування, підприємствах, установах та організаціях державної форми власності затверджених Постановою Кабінету Міністрів України від 19 вересня 2018 року № 749).
Наказом ІДД ДПС від 22.11.2019 № 56 запроваджено нову Реєстраційну картку та Додаток до реєстраційної картки для органів державної влади, органів місцевого самоврядування, підприємств, установ та організацій державної форми власності .

Перелік суб’єктів господарювання, які здійснюють роздрібний продаж захищених носіїв ключової інформації розміщено на Сайті.

Перейти самостійно з незахищеного носія ключової інформації на незахищений або захищений носій ключової інформації можливо за допомогою електронного сервісу повторного (дистанційного) формування сертифікатів за електронним запитом.

Ознайомлений