This version of the page http://uanime.org.ua/article/memole.html (66.96.147.105) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2020-02-15. The original page over time could change.
Крихітка Мемоль – Статті – Аніме та манґа українською
Головна Новини Аніме Манґа Статті Кузня Шрифти Форум Лінки

Авторизація



Реєстрація
 
Популярне

Наруто

Наруто: Ураганні хроніки

5 сантиметрів за секунду

Щоденник про майбутнє

Blame!

Ван Піс

Бліч

Дюрарара!!

Твоя квітнева брехня

xxxГолік

 

Крихітка Мемоль – огляд аніме

Японська назва аніме: Tongari boushi no Memoru
Англійська назва аніме: Memole in the Pointed Hat
Жанр: шьоджьо, казка, мелодрама
Автор сценарію: Шюн-ічі Юкімуро
Дизайн персонажів: Ясухіро Накура
Режисер: Осаму Касаі
Виробництво: Toei Animation
Показ на телебаченні: з березня 1984 по березень 1985
Тривалість: 50 епізодів по 26 хвилин + фільм «Marielle no Housekibako»
Музика: Нозомі Аокі

У головних ролях

  • Наоко Ватанабе – Мемоль
  • Акіе Ясуда – Маріель
  • Ісао Нагахіса – Оскар
  • Фуюмі Шіраіші – Грейс
  • Чійоко Кавашіма – Попіт
  • Кадзуко Савада – Люпенг
  • Куміко Нишіхара – Пі
  • Кохей Міяучі – Ріруру
  • Рейко Кацура – Барбара
  • Тошіо Фурукава – Ройкмен
  • Юусаку Яра – Торілон
  • Ічіро Нагай – Фортен

Загальний опис

Є така дитяча казка литовського письменника Казиса Сая – «Гей, ховайтесь!», про дружбу звичайної дівчинки та маленьких гномів. «Крихітка Мемоль» дуже нагадує цю добру ліричну казку, хоча у японців звичайно все замішано набагато крутіше – в них і дівчинка дещо доросліше, і гномики насправді не якісь казкові істоти, а прибульці з далекої планети, що здійснили аварійну посадку на Землю через несправність свого зорельота. Та все це аж ніяк не змінює того факту, що «Крихітка Мемоль» – чудова дитяча казка, в не дуже поширеному серед українських прихильників аніме жанрі «кодомо», тобто «для дітей» (звісно, переважна більшість наших анімешників – дорослі люди, їм таке не дуже цікаво, особливо коли є широкий вибір аніме інших жанрів). Втім, набагато більш ніж «кодомо», цей серіал у стилі «шьоджьо», що означає «для дівчат». Тобто першочергова увага в «Крихітці Мемоль» приділяється показу душевного стану, людських почуттів, дружби, та звісно кохання. Простіше кажучи, це така мильна опера, тільки для дитячої аудиторії. Головна героїня цього серіалу – чотирнадцятирічна дівчинка на ім'я Маріель (так, формально головна героїня – Мемоль, але подивимося ширше – все ж таки це аніме про людей, а не про іншопланетян). Маріель вкрай самотня – її мати померла, а батька вона не бачила вже кілька років, він десь далеко займається бізнесом, і зовсім не спілкується з рідною дочкою. Оскільки живе Маріель у відокремленому заміському будинку, вона навіть не має друзів, все своє життя вона проводить зачинена у своїй кімнаті, куди до неї заходить лише бездушна гувернантка міс Пенелопа. Недивно, що від такої безвихідної самотності Маріель захворіла, і мало не померла. Та сталося диво – Маріель познайомилася і потоваришувала з Мемоль, маленькою іншопланетянкою. Жвава, непосидюча Мемоль розбуркала нашу Маріель, повернула тій смак до життя. Буде багато дитячих пустощів та кумедних пригод, і потрібно ж приховувати таємницю Мемоль від дорослих – іншопланетяни не бажають, щоб про них хтось дізнався. Здоров'я Маріель покращало настільки, що восени вона пішла до школи з іншими дітьми. А ще в її життя прийшло перше кохання – хлопчик Оскар, що мешкає неподалік, і навчається в тій самій школі. Та Оскар вже мав подружку – дівчинку на ім'я Грейс, з якою вони були разом мало не від народження. Грейс звичайно стала ревнувати Оскара до Маріель, і відносини між дівчатами склалися не найкращим чином. В школі буде ще багато веселих і зворушливих пригод разом з Мемоль, та головний сюжет зав'язаний на цьому любовному трикутнику – чи зможе Маріель зрозуміти, що Грейс теж кохає Оскара і здатна заради нього на все, що сама Маріель зможе зробити задля кохання, і кого з дівчат врешті обере Оскар? Дивіться серіал «Крихітка Мемоль», і ви про все це довідаєтеся...

Опубліковано: 03.09.2006
Автор: Dauphin

    Нове
Манґа
Лінія диявола
том 1, част. 3
 
Манґа
Ванпанчмен
част. 7-10
 
Манґа
Довгий Шлях
повністю
 
Манґа
Весілля Чійо-чян
повністю
 
Манґа
Тік-Тук
повністю
 
Манґа
Снігова Сліпота
повністю
 
Манґа
Люди сім’ї Кодай
том 1
 
Манґа
Доля/ніч битви – Помилка небес
част. 0
 
Манґа
Сага про Вінланд
том 14
 
Манґа
Про те, як я помру, якщо втрачу цноту
повністю
 
2005-2017 © Mirra
Використання матеріалів з даного сайту можливе лише за умови обов'язкового погодження з усіма їхніми авторами та співавторами або з адміністрацією сайту, якщо інші автори або їхня контактна інформація не зазначені.