This version of the page http://www.lvivpost.net/kultura/n/42620 (195.211.84.14) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2019-12-14. The original page over time could change.
Вітаємо переможців! - Львівська Поштa

Вітаємо переможців!

Два фільми, підтримані Львівською кінокомісією, одержали відзнаки кінофестивалю “Молодість”

Марічка Ільїна №44 (2056), четвер, 7 червня 2018
Днями 47-ий Київський міжнародний кінофестиваль “Молодість” оголосив переможців. Серед них – два фільми, підтримані Львівською кінокомісією. Мовиться про кінострічки “Штангіст” Дмитра Сухолиткого-Собчука та “Щасливі роки” Світлани Шимко і Галини Ярманової.
Крім цього, у конкурсній програмі фестивалю був представлений фільм-переможець третього конкурсу кінопроектів Львівської кінокомісії – “Ніч з Наталею” Андрія Бондаренка та фільм-переможець конкурсу відеодосліджень “Свіже” – “Інтербачення-Львів” Станіслава Мензелевського, Анни Онуфрієнко та Еліаса Парвулеско.
“Штангіст” Дмитра Сухолиткого-Собчука, створений у копродукції України та Польщі, одержав приз за найкращий фільм Національного конкурсу і грошовий приз – 50 тисяч гривень – від Дому освіти та культури “Майстер-клас” за віртуозну режисуру і вражаючу образність. Ця кінострічка про важкоатлета Петра, який, готуючись до відповідальних змагань, дізнається  трагічну новину. Через внутрішнє переживання Петро виснажує себе вправами і втрачає стосунки з близькими людьми. Перед ним постає складний вибір: продовжувати боротьбу за місце в збірній чи піддатися емоціям? Ця кінострічка розповідає про те, на які жертви йдуть професійні спортсмени і якою ціною дається їм перемога. “Все, що у фільмі відбувалося, мало певні автобіографічні пласти, які відгукувалися як у мені, так і в героях фільму. Окрім закадрового голосу, в цій кінокартині не задіяні професійні актори. Але це справжні люди, про яких хотілося зробити цей ігровий фільм”, – каже режисер “Штангіста” Дмитро Сухолиткий-Собчук.
Спеціальну відзнаку журі національного конкурсу за “тонке відтворення невідомого світу” отримали “Щасливі роки” Світлани Шимко і Галини Ярманової. Це фільм-дослідження про негетеросексуальних жінок у СРСР з використанням архівних відеоматеріалів та метанарації.
“Нам дуже приємно, що в часи, коли радикальні настрої в суспільстві поглиблюються, фільм про гетероприреченість знайшов своє місце на цьому фестивалі і здобув відзнаку”, – признається Світлана Шимко.
А Галина Ярманова додає: “Сподіваємося, що фільмів, які знімають жінки, на фестивалі з кожним роком буде все більше”.
Загалом, на 47-ій “Молодості” були представлені 176 кінострічок, а учасниками фестивалю стали представники 54 країн світу.
коментарі відсутні
Для того щоб залишити коментар необхідно увійти
10.9198 / 4.08MB / SQL:{query_count}