This version of the page http://menr.gov.ua/ (194.183.172.245) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2019-12-07. The original page over time could change.
Міністерство енергетики та захисту довкілля України
Підготовка до зими 2019/2020 рік

З моменту призначення нового Уряду, з 29 серпня до 6 грудня 2019 року, запаси вугілля зросли на 1 781,0 тис. тонн, а саме з 846,3 тис. тонн до 2 627,3 тис. тонн. При цьому плановий показник станом на 6 грудня становить 1 293,3 тис. тонн. Таким чином, запаси вугілля перевищують плановий показник на 1 334,0 тис. тонн та показник минулого 2018 року – на 949,8 тис. тонн. На сьогодні маємо вугілля антрацитової групи – 801,2 тис. тонн, газової групи – 1 826,1 тис. тонн. У 2018 році станом на 6 грудня запаси вугілля складали 1 677,5 тис. тонн. Запаси вугілля станом на 6 грудня 2019 року (2 627,3 тис. тонн) порівняно з аналогічною датою 2018 року (1 677,5 тис. тонн) збільшились на 949,8 тис. тонн або на 56,6 %.

Читати далі
Мінекоенерго створює робочу групу для врегулювання ситуації щодо незаконного вилову риби на Тузловських лиманах

Міністерство енергетики та захисту довкілля України створює робочу групу для врегулювання ситуації щодо незаконного вилову риби та інших біоресурсів в акваторії Тузловських лиманів, що на Одещині.

Читати далі
Національна стратегія поводження з відходами

Сектор поводження відходами в Україні наразі перебуває між двома щаблями розвитку. Початкова мета - очищення довкілля та прибирання відходів з міського середовища реалізовується успішно. Ціль захисту довкілля та зменшення відходів, що надходять до сміттєзвалищ, потрапила до політичного порядку денного країни, але досі далека від імплементації на місцевому рівні. У деяких регіонах країни існують полігони, що відповідають високотехнічним вимогам, але у багатьох інших переважають стихійні звалища та полігони, які не відповідають нормам. Проектом Національної стратегії поводження з відходами, який винесено на громадське обговорення, передбачено не лише зменшення кількості полігонів, але й перехід до стовідсоткової переробки відходів. Керівні принципи стратегії повинні відображати такі фактори, як попередження утворення відходів, зобов’язання дотримуватись інтересів, принцип «забруднювач платить», інклюзивності, попереджувального принципу, відшкодування вартості, принцип близькості та самопідтримності.

Читати далі
Анонси подій
Усі події
Пн
Вт
Ср
Чт
Пт
Сб
Нд
Додати в календар Europe/Kiev location Міністерство енергетики та захисту довкілля України press@menr.gov.ua
5 Грудня 2019 року Нафто-газова промисловість
Уряд схвалив законопроекти для ефективного розвитку українського газовидобутку

Уряд ухвалив законопроекти, які спрямовані на підтримку та ефективний розвиток нафтогазовидобувної галузі в Україні. Пакет регуляторних реформ для галузі включає два збалансовані кроки.

Читати далі
5 Грудня 2019 року Події
Левів на волю

у Борисполі в терміналі Cargo відбудеться відправлення левів з бердянського зоопарку «Сафарі» в притулок для хижаків Love Lions Alive, що у Південній Африці.

Читати далі
4 Грудня 2019 року Біобезпека Екобезпека
Уряд прийняв рішення, які сприятимуть зменшенню незаконного обігу деревини

Єдиний електронний облік деревини та запуск електронних аукціонів з продажу окремих партій необробленої деревини через платформу «PROZORRO.Продажі» сприятимуть зменшенню незаконно заготовленої деревини та наблизять діяльність лісокористувачів і деревообробників до європейських стандартів.

Читати далі
Екологічна мапа
Стихійне сміттєзвалище? Не знаєте куди звернутись? Повідомте нам та відслідковуйте статус вирішення!
Залишити звернення
Розвиток відновлюваної енергетики
Реформування вугільної галузі
Управління відходами
Біорізноманіття
Стале управління водними ресурсами
Охорона земель
Біобезпека
Зміна клімату та озоновий шар
Екологічний моніторинг
Вивчення та раціональне використання надр
Природно-заповідний фонд
Пестициди та агрохімікати
«Щодо інших, «пакетних» домовленостей, то маю відзначити, що питання транзитного договору напряму не пов’язане з Стокгольмським арбітражем та прямими поставками. У цих питаннях ми максимально захищатимемо і продовжимо захищати інтереси України», - запевнив міністр енергетики та захисту довкілля України Олексій Оржель.
Читати далі
Уряд прийняв рішення, які сприятимуть зменшенню незаконного обігу деревини
Єдиний електронний облік деревини та запуск електронних аукціонів з продажу окремих партій необробленої деревини через платформу «PROZORRO.Продажі» сприятимуть зменшенню незаконно заготовленої деревини та наблизять діяльність лісокористувачів і деревообробників до європейських стандартів.
Цікаво? Дізнатись більше!
Рада у першому читанні підтримала заборону пластикових пакетів
Парламент прийняв за основу проект Закону України про обмеження обігу пластикових пакетів на території України. За відповідне рішення проголосували 365 народних депутатів. Законопроектом забороняється з 1 січня 2022 року розповсюджувати пластикові пакети в об’єктах роздрібної торгівлі та об’єктах ресторанного господарства товщиною до 50 мкм.
Цікаво? Дізнатись більше!
Тварини повинні жити не в цирку
Мінекоенерго долучається до робочої групи щодо вирішення проблемних питань пов’язаних з передачею тварин, які перебувають на балансі державних циркових підприємств, до установ природно-заповідного фонду, зоопарків, реабілітаційних центрів, притулків тощо.
Цікаво? Дізнатись більше!
Рада заборонила вирубку ялицево-букових лісів Карпат
Верховна Рада схвалила в другому читанні законопроект №0873 про введення заборони на суцільну вирубку ялицево-букових лісів на гірських схилах Карпатського регіону.
Цікаво? Дізнатись більше!
Закликаємо не спалювати листя - це може викликати захворювання на рак
Традиційно восени люди згрібають опале листя та спалюють його, не задумуючись над тим, якої шкоди це завдає здоров'ю та довкіллю. Міністерство енергетики та захисту закликає громадян не палити листя, адже це призводить до забруднення повітря, води та ґрунту.
Цікаво? Дізнатись більше!
Пошук нормативно-правових актів
Тип нормативного документу
Дата прийняття
За текстом
За номером