This version of the page http://lucl.kiev.ua/ (212.1.70.80) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2019-11-28. The original page over time could change.
Публічна бібліотека імені Лесі Українки
Мобільна версія Версія для слабозорих

НОВИНИ ТА ПОДІЇ

Анонс! Запрошуємо на творчий вечір


Анонс! Запрошуємо на лекцію


Творча зустріч із Дарою Корній

25-11-2019 Відбулася зустріч із сучасною українською письменницею, журналісткою Дарою Корній. Вона є авторкою понад десяти романів, більшість з яких стали бестселерами. Перед творчим вечором читачі з таким ентузіазмом розібрали на абонементі твори пані Дари, що бібліотекарям майже не було з чого формувати виставку!
Усі, хто коли-небудь читав твори Дари Корній, знають, що магія та чари – це про її книги. Читачі захоплено розповідають, що романи письменниці сповнені особливого містицизму і змушують зануритися в атмосферу загадкових історій, які вона уміло насичує народними повір’ями та легендами. Матеріалом для своїх книг пані Дара часто обирає реальні події, що задокументовані в старовинних архівах, або ситуації, які траплялися у її житті та житті знайомих. 


"Література доби московської окупації: імена і твори". Лірика Ігоря Римарука

25-11-2019 Відбулася дев’ята лекція з серії "Література доби московської окупації: імена і твори" ("Академія красного письменства"). Метою проєкту є ознайомлення аудиторії з письменниками згаданого періоду, чия творчість незаслужено оминається програмними курсами навчальних закладів.

Під час лекції розглянули надзвичайно метафоричну лірику Ігоря Римарука, лауреата Національної премії імені Тараса Шевченка. Його вірші, які вражають складністю образів, віднайшли поціновувачів серед українських і закордонних читачів. Друга частина лекції була присвячена постаті прозаїка, публіциста, члена НСПУ Івана Григурка. Зокрема, розглянули життєвий шлях письменника, а наші постійні відвідувачі зачитали уривки з роману "Червона риба", що є візитівкою автора.

Наступна лекція буде присвячена творчості поета Іван Козаченка та прозаїка Миколи Рудя. Вона відбудеться 29 грудня. Долучайтеся!


Більше статей...

  • Вечір вшанування, присвячений 85-річчю Анатолія Халепо
  • 200 років від дня народження Ніколи Терещенка
Powered by Web-It.kiev.ua