This version of the page http://onu.edu.ua/uk/abitur (91.208.138.242) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2019-10-17. The original page over time could change.
Абітурієнту

Вступна кампанія - 2019

Розповідаємо абітурієнтам про етапи вступної кампанії - 2019 в ОНУ імені І. І. Мечникова. Наш співрозмовник - відповідальний секретар Приймальної комісії к.політ.н., доцент Ніколаєва Майя Іванівна.

- З першого липня ми починаємо працювати з абітурієнтами, якi вступають на 1 курс. Це випускники шкіл, які вже отримали повну загальну середню освіту. На даний момент вже відомі результати ЗНО з усіх предметів, абітурієнти визначилися зі спеціальностями. Нагадуємо: можна подати до 7 заяв на 4 спеціальності, за умови вступу на місця держзамовлення. Обов’язково потрібно вказати пріоритетність заяв від 1 до 7. Найвищий пріоритет - 1. За умови вступу на контракт, вступник має можливість подати необмежену кількість заяв.

Вступ до університету передбачає наявність мінімального порогового балу з кожного предмету ЗНО, з яким можна подати документи. Він дорівнює 100 балам.

- 100 балів з кожного предмета ЗНО?

- Так, 100 балів з кожного предмета ЗНО для того, щоб взяти участь у конкурсі. Чим вище бал, тим більше шансів вступити на бюджет або на контракт, в залежності від прохідного бала на спеціальність. Особливістю цієї вступної кампанії є вступ на деякі спеціальності, де встановлено мінімальний конкурсний бал. Уточнюю: не треба плутати пороговий бал з предмета ЗНО, тобто 100 балів, і поняття «конкурсний бал». Конкурсний бал – це комплексна оцінка досягнень вступника, яка обраховується за результатами вступних випробувань та іншими показниками відповідно до Правил прийому (кожен результат з трьох предметів ЗНО помножується на відповідний коефіцієнт, враховується середній бал атестата, також помноженний на відповідний коефіцієнт, а також регіональний та, за наявності, сільський коефіцієнти та ін.). Таким чином, ми й отримуємо конкурсний бал. Тобто, це той рейтинговий бал, з яким особа бере участь у конкурсі на бюджет або на контракт. Конкурсний бал на 4 спеціальності ОНУ: «Міжнародні відносини, суспільні комунікації та регіональні студії», «Міжнародні економічні відносини», «Фармація», «Право» повинен бути не менше 130 балів.

Інформація щодо формування конкурсного бала міститься в Правилах прийому.

- Які наступні етапи після складання ЗНО для абітурієнта ОНУ?

- З 1 липня абітурієнти отримують можливість реєструвати свої електронні кабінети. З 10 по 22 липня, паралельно з продовженням реєстрації електронних кабінетів, можна формувати електронні заяви. У цьому році в електронному вигляді подають заяви особи, які вступають на 1 курс як на денну, так і на заочну форму навчання. Звертаємо увагу, що за умови участі у конкурсі на одну спеціальність на денну та заочну форму, заяви формуються окремо.

- Який стан справ з місцями держзамовлення?

- Ми вже отримали затверджений максимальний обсяг держзамовлення для ОС бакалавр. На всі спеціальності ОНУ може бути виділено 648 місць на денну форму навчання та 50 місць на заочну форму.

- У порівнянні з минулим роком кількість місць змінилась?

- Минулого року максимальний обсяг - 721 місце на денну форму, але за широким конкурсом ми отримали менше місць.

- А в інших ЗВО Одеси така ж сама ситуація?

- Приблизно така ж сама. Це питання розподілу держзамовлення між ЗВО Києва та інших регіонів. Як правило, абітурієнти з високими балами подають документи в київські ЗВО. У зв'язку з цим складається ситуація, що при високому прохідному балі бюджетні місця виділяються саме для тих осіб, які подали заяви з першим пріоритетом. Але звертаємо увагу, що при вступі у ЗВО Одеси працює регіональний коефіцієнт - 1,02, який дозволяє підвищити конкурсний бал у порівнянні з тими ж київськими вишами, і саме це може мати принципове значення при вступі.

- Коли закінчується прийом документів на 1 курс?

- 22 липня ми закінчуємо прийом документів на 1 курс. 26 липня абітурієнти отримують рекомендації для зарахування на бюджет. З 26 до 31 липня ми чекаємо оригінали документів. Таким чином, особи, які подали документи в електронному вигляді та побачили своє прізвище 26 липня в списках рекомендованих до зарахування на бюджет, повинні принести до Приймальної комісії оригінали документів.1 серпня формується наказ про зарахування на місця держзамовлення. З 1 серпня надається рекомендація до зарахування на контрактні місця. Цього року вперше в Правилах прийому чітко вказано, що рекомендація на контракт надається тільки з 1 серпня, тобто тоді, коли повністю сформований бюджет. Рекомендацію щодо зарахування на бюджет та на контракт абітурієнти можуть відслідковувати у своїх електронних кабінетах та на дошках оголошень Приймальної комісії. Завжди можна зателефонувати до Приймальної комісії та отримати всю необхідну інформацію.

- Давайте нагадаємо телефони Приймальної комісії?

- (0482) 68-12-84, або номер (0482) 68-18-58.

- Чи є особливості вступу до магістратури у 2019 році?

- Так, на 16 спеціальностей університету вступ до магістратури здійснюється на підставі єдиного вступного іспиту з іноземної мови за технологією ЗНО та іспиту за фахом, який складають в ОНУ. 2 липня відбудеться ЄВІ з іноземної мови, 4 липня - ЄФВВ для осіб, які вступають до магістратури за спеціальністю «Право». На всі інші спеціальності вступ, як і в минулі роки, здійснюється за результатами складання двох іспитів в університеті: за фахом та з іноземної мови.

Особи, які вступають до магістратури, повинні прийти до Приймальної комісії та особисто з 10 до 23 липня подати документи. Після того, як подано документи, абітурієнти у встановлені терміни, з 24 до 30 липня, складають необхідні вступні іспити. Не пізніше 1 серпня - рекомендації до зарахування на бюджет. Далі - зарахування на контракт.

Є ще одна категорія абітурієнтів, які вступають на ОКР молодшого спеціаліста, до Коледжу економіки та соціальної роботи. Це наймолодші наші вступники. У них є можливість вступити до Коледжу на 3 спеціальності: прикладна математика, фінанси, банківська справа і страхування та соціальна робота. Прийом документів починається з 1 липня. Вступати до Коледжу можна на основі БЗСО (9 класів) за вступними іспитами. Особи, які здобули ПЗСО ( закінчили 11 класів) та, наприклад, успішно склали лише 2 предмета ЗНО, також можуть вступити до Коледжу. Їм потрібні результати ЗНО з української мови, та або математики, або історії України, або іноземної мови, в залежності від обраної спеціальності. Ще одна категорія, яка може вступати до Коледжу - це особи, які мають диплом кваліфікованого робітника. Вони мають право вступати на другий курс за вступними іспитами на контрактній основі.
Це коротко про основні категорії осіб,терміни та етапи вступної кампанії.

Також слід звернути увагу, що абітурієнт особисто подає документи для вступу як на бюджет, так і на контракт. Абітурієнт повинен прийти до Приймальної комісії, подати оригінали документів, укласти, за необхідністю, контракт. Якщо абітурієнту не виповнилося 18 років, при укладанні контракту неохідна присутність одного з батьків.

- Скільки всього спеціальностей в ОНУ?

- В університеті 42 спеціальності, деякі з них містять по декілька освітніх програм. За два роки ми ліцензували 6 нових спеціальностей. Це 4 педагогічні спеціальності: Середня освіта/ географія,біологія, хімія, фізика. Нова спеціальність «Садово-паркове господарство» на біологічному факультеті. А цього року - спеціальність «Фармація» . До речі, на цю спеціальність скрізний вступ на основі повної загальної середньої освіти відразу на магістра.

 

Шановні вступники, довіряйте свої мрії професіоналам!

Прес-служба ОНУ ім. Мечникова

Адреса

вул. Дворянська, 2,Одеса, 65082
Тел. приймальної (38-048)723-52-54
Тел./факс (38-048)723-35-15
Email: rector@onu.edu.ua

Наші партнери

Top