Кір належить до типової вірусної інфекції дихальних шляхів із краплинним механізмом передачі збудника. З давніх часів кір відомий, як хвороба,                 що відрізняється спільною сприйнятливістю, швидким поширенням і високою летальністю.

Читати

Кір — це гостре інфекційне захворювання, яке викликається вірусом кору і передається повітряно-крапельним шляхом.

Читати

Як вберегтися від грипу.

Читати

Міністерство охорони здоров’я оголосило плани щодо розвитку електронної системи охорони здоров’я у 2018 році

Читати

Вакцина проти грипу не захистить від “свинячого грипу”, але одне щеплення дасть імунітет від інших вірусів на все життя. Вагітним можна робити щеплення, дітям  до 5 років – ні. Давайте з’ясуємо, де правда, а де – міф.

Читати

Всеукраїнські змагання бригад екстреної медичної допомоги

Читати

До Всесвітнього дня боротьби проти туберкульозу Черкаські посадовці долучилися до Всеукраїнського флешмобу «Квітни, а не хворій.

Читати

Що треба знати про ботулізм

Читати

Що треба знати про поліомієліт

 

Читати
Попередня Призупинити Наступний
pagination
pagination
pagination
pagination
pagination
pagination
pagination
pagination
pagination
Срд, 16/10/2019
Найголовніше у медицині – фахівці, – Ігор Шевченко відвідав Черкаську медичну академію

Голова Черкаської ОДА Ігор Шевченко відвідав обласний комунальний заклад Черкаську медичну академію та ознайомився із діяльністю установи. Із моменту заснування академії виповнилося 89 років.

Читати
Втр, 15/10/2019
Основні принципи здорового харчування

Раціональне харчування – це своєчасне, доцільно організоване постачання організму людини поживної та смачної їжі, яка містить оптимальну кількість харчових речовин, необхідних для підтримки життя, росту, розвитку та підвищення працездатності.

Читати
Птн, 11/10/2019
Методи поліпшення пам’яті

Пам’ять відіграє важливу роль у житті людини та її професійній діяльності. Вона лежить в основі будь-якого психічного явища та забезпечує єдність і цілісність особистості. При погіршенні пам’яті порушується психічне здоров’я людини й особистість, як цілісна система, руйнується. Щоб цього не сталося, необхідно щодня тренувати й покращувати пам’ять.

Читати
Втр, 08/10/2019
Не дайте стресу вас подолати

На мозок людини безперервно діють різноманітні за кількістю та якістю подразники навколишнього середовища. Виникнення несподіваної та напруженої ситуації призводить до порушення рівноваги між організмом і навколишнім середовищем. Наступає неспецифічна реакція організму у відповідь на цю ситуацію – стрес.

Читати
Птн, 04/10/2019
Ацетон у дитини: як харчуватись

Ацетон (ацетонемічний синдром) – досить поширена дитяча недуга, що виникає у дітей 1-13 років у разі порушення обмінних процесів в організмі. Коли в крові накопичується велика кількість кетонових тіл (ацетону й ацетооцтової кислоти), говорять про ацетонемічний криз. Якщо ці явища повторюються, то це свідчить про наявність ацетонемічного синдрому.

Читати
  •  
  • 1 з 5
  • наступна ›