This version of the page http://www.0372.ua/helper/563 (104.28.5.205) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2019-10-13. The original page over time could change.
Як в Чернівцях вибрати квартиру? - Помічник в Чернівцях на 0372.ua

Як в Чернівцях вибрати квартиру?

Покупка власної квартири це завжди довгоочікувано та хвилююче, адже хочеться вибрати житло, яке буде відповідати саме вашим потребам та при цьому хочеться оминути всі підводні камені, які зустрічаються на шляху до покупки.

Як вибрати чернівчанину квартиру та на що слід звернути увагу розповіла журналісту 0372.ua ріелтор Лілія.

"При покупці квартири в першу чергу потрібно перевіряти документи. Вторинний ринок вважається безпечнішим, проте воно має свою історію. Тому потрібно перевірити чи немає заборони, чи нікого не законно не виписали, чи були судові тяганини щодо житла, чи не накладено на самого власника арешт. Також може бути, що власник отримав це житло у спадщину, тоді потрібно перевірити чи немає інших претендентів на квартиру. Якщо ви вибрали квартиру в новобудові, то потрібно звертати увагу на забудовника, що він раніше будував, яка в нього репутація. Також варто звернути увагу на те чи будинок підключений до комунікацій. Бо буває так, що забудовник здав житло в експлуатацію, але комунікації ще не підключив. Із підключенням газу ситуація може затягнутись на півроку-рік. Тому чи підключений будинок до комунікацій потрібно обов'язково цікавитись, а особливо чи підключений газ", - каже Лілія.

Також при виборі квартири потрібно враховувати район, в якому знаходиться будинок, та інфраструктуру в цьому районі.

"Якщо квартиру купує сімейна пара чи молода людина, то варто вибирати помешкання з перспективою на майбутнє, тобто це має бути квартира із оптимальною квадратурою. Після цього потрібно з'ясувати, де найближчий дитячий садочок та школа, а також наскільки там якісне навчання", - розповіла ріелтор.

Зрештою, залишається перевірити саме приміщення на придатність до проживання в ньому.

"Якщо це перший поверх, то приміщення не має бути сирим, бо на першому поверсі завжди холодніше та сирість збільшує шанси, що з'явиться пліснява. На останньому поверсі потрібно звертати увагу на те чи нічого не тече. Якщо ви бачите, що нещодавно зробили косметичний ремонт, то варто бути насторожі, бо, можливо, власник приховує протікання чи ще якусь проблему. Також варто звернути увагу чи немає тріщин", - радить Лілія.

Також часто перед чернівчанами повстає питання де краще купити квартиру в новобудові чи в будинку старого фонду. Ріелтор Лілія все ж радить вибирати новобудову.

"Новобудова це все таки нові комунікації, нове житло... Буває так, що купили квартиру в будинку старого фонду, на перший погляд в квартирі все добре, зробили ремонт, а потім виявилось, що у сусідів зверху постійно протікають труби, які вони не мають фінансової можливості замінити", - каже Лілія.

Ціни ж на квартири в Чернівцях залежать від різних факторів. В основному це район, в якому розташований будинок, вік будинку або термін здачі, якість матеріалів, із якого побудований дім, інфраструктура навколо будинку, вид із вікна, поверховість, наявність ремонту, кількість посередників та ін.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
Я рекомендую
Ніхто ще не рекомендував

Коментарі

Коментарі призначені для обговорення, вияснення цікавих питань. Адміністрація сайту попереджає, що коментарі з використанням ненормативної лексики, пропагандою насилля та образою честі та гідності будуть видалятися.

Авторизуватись або Написати коментар анонімно
Скасувати
Оголошення
Прочищення труб каналізації Чернівці. Сантехнік для прочищення каналізації в Чернівцях.
11.10.19
Эффективные инвестиции.
09.10.19
Шкільна і дошкільна література (підручники, зошити, атласи, карти, глобуси, канцтовари тощо).
05.10.19
Куплю заводи, цехи, склади на МЕТАЛЛОЛОМ. УКРАЇНА
01.10.19
Розмістити оголошення у цьому блоці Додати
Підприємства Чернівців
Прокат карнавальних костюмів, Ротар Лілія Євгеніївна
+380(37)257-61-66, +380(66)151-88-95, +380(50)255-81-16
Шведсько-український медичний центр “Angelholm” м.Чернівці
"ЦЕНТР СІМЕЙНОЇ МЕДИЦИНИ"
+380(97)782-45-70, +380(38)493-10-98, +380(38)493-99-69, +380(96)796-36-85, +380(98)812-63-48
Додати підприємство
Відповідальний за розділ
Світлана Халус
[email protected]
Телефон: 0955012225
E-mail: [email protected]
Хочете додати 0372.ua на головний екран і бути в курсі новин?