This version of the page http://onu.edu.ua/uk/nauka (91.208.138.242) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2019-09-30. The original page over time could change.
Наука

Всеукраїнська науково-методична Інтернет-конференція «Проблеми і перспективи розвитку природничих наук у контексті модернізації середньої та вищої школи», 10-11 жовтня 2019 р.

Вельмишановні науковці, викладачі вищих навчальних закладів, аспіранти, докторанти, вчителі загальноосвітніх та спеціалізованих навчальних закладів, студенти! Запрошуємо Вас взяти участь у Всеукраїнській науково-методичній Інтернет-конференції «ПРОБЛЕМИ І ПЕРСПЕКТИВИ РОЗВИТКУ ПРИРОДНИЧИХ НАУК У КОНТЕКСТІ МОДЕРНІЗАЦІЇ СЕРЕДНЬОЇ ТА ВИЩОЇ ШКОЛИ», що відбудеться 10-11 жовтня 2019 р. Із надією на плідну співпрацю та активну участь!

Детальніше...

Засідання Вченої Ради 10 вересня 2019 року

10 вересня 2019 року о 14.00 годині у залі засідань Вченої ради (вул.Дворянська, 2) відбудеться засідання Вченої Ради університету 

Детальніше...

Перший Всеукраїнський відкритий науково-практичний форум «Інноваційні трансформації в сучасній освіті: виклики, реалії, стратегії»

Шановні колеги, науковці, педагоги, освітяни! Запрошуємо до участі! Перший Всеукраїнський відкритий науково-практичний форум «ІННОВАЦІЙНІ ТРАНСФОРМАЦІЇ В СУЧАСНІЙ ОСВІТІ: ВИКЛИКИ, РЕАЛІЇ, СТРАТЕГІЇ». ПРИСВЯЧЕНИЙ 30-Й РІЧНИЦІ ВІДРОДЖЕННЯ РІШЕЛЬЄВСЬКОГО ЛІЦЕЮ 10–13 жовтня 2019 року

Детальніше...

Міжнародна школа-семінар «Утримання риб в штучних умовах»

З 21 по 23 червня 2019 на базі університету за адресою Французький бульвар, 24/26 відбулася чергова Щорічна Міжнародна школа-семінар «Утримання риб в штучних умовах».

Детальніше...

Семінар щодо раціонального використання азоту в Східно-Європейському регіоні

В Одесі відбувся глобальний міжнародний семінар за участю ОНУ ім. Мечникова: обговорювали доцільне використання азоту в Східно-Європейському регіоні.

Детальніше...

Науково-практична конференція “Теоретичні та практичні проблеми мовної підготовки іноземців в аспекті міжнародної комунікації”

16-17 травня на кафедрі мовної та загальногуманітарної підготовки іноземців Одеського національного університету ім. І.І. Мечникова відбулась Всеукраїнська (з міжнародною участю) науково-практична конференція “Теоретичні та практичні проблеми мовної підготовки іноземців в аспекті міжнародної комунікації”. Взяти участь у заході виявили бажання 140 науковців з 27 українських та 11 закордонних вищих навчальних закладів, серед яких н/з  Києва,  Одеси, Харкова, Ізмаїла, Сум, Дніпра, Полтави, Запоріжжя, Івано-Франківська, Вінниці, Львова, Мінська,  Гродно (Білорусь), Твері, Білгорода, Санкт-Петербурга, Москви, Казані (РФ), Хучжоу (КНР), Цетіньє (Чорногорія), Тирана(Албанія).
На відкритті конференції з вітальним словом до почесного зібрання звернувся ректор ОНУ, професор Коваль Ігор Миколайович.

Детальніше...

Перемога у Регіональному конкурсі інноваційних проектів

П’ятнадцятого травня 2019 р. науковці Одеського університету взяли участь у Регіональному конкурсі інноваційних проектів, приуроченому до Дня науки України, який проводився на базі інноваційно-інформаційного центру «ИНВАЦ».

Детальніше...

Захист кандидатської дисертації Янова Дмитра Мироновича

Об ’ ява: 15 травня 2019 року о 13.00 на засіданні спеціалізованої вченої ради Д 41.051.08 в Одеському національному університеті імені І.І. Мечникова (вул. Єлісаветинська, 12, ауд. № 9) відбудеться захист кандидатської дисертації Янова Дмитра Мироновича «Обіг монет Османської імперії у Карпато-Дністровському регіоні (1381-1691 рр.)» спеціальність 07.00.02 – всесвітня історія

Детальніше...

МОН повідомляє: в Українських вишах працюватиме 16 центрів колективного користування науковим обладнанням

Міністерство освіти і науки України повідомляє: 33 млн грн 2018 року, ще 33млн грн 2019-го та 56млн грн на 2020 рік – такі інвестиції Уряд передбачив для створення центрів колективного користування науковим обладнанням (ЦККНО) в українських вишах. Вони дадуть доступ українським вченим з різних університетів до роботи на передовому обладнанні та дозволять проводити суголосні часу дослідження. Про це розповіла Міністр освіти і науки Лілія Гриневич сьогодні, 29 березня 2019 року, під час прес-брифінгу, а також відкриття 2 ЦККНО на базі ЛНУ імені Івана Франка в Львові.

Детальніше...

7-а науково-практична конференція «Феномен тоталітаризму, його прояви та шляхи подолання»

17-20 квітня 2019 року в ОНУ імені І. І. Мечникова відбудеться 7-а науково-практична конференція «Феномен тоталітаризму, його прояви та шляхи подолання». Програма конференції розміщена у розділі «Наукова програма «Феномен тоталітаризму». Запрошуємо до участі у конференції та науковій програмі
Детальніше...

Науково-методичний семінар «Методико-теоретичні аспекти мовної та загальногуманітарної підготовки іноземців на сучасному етапі розвитку вищої школи»

Наприкінці лютого 2019 р. на кафедрі мовної та загальногуманітарної підготовки іноземців проведено науково-методичний семінар «Методико-теоретичні аспекти мовної та загальногуманітарної підготовки іноземців на сучасному етапі розвитку вищої школи». Проведення заходу вже має свою кількарічну історію. Цьогоріч захід приурочено до Міжнародного дня рідної мови. 

Детальніше...

Конкурс проектів оборонних технологій SikorskyChallenge

Шановні колеги! Державний концерн "Укроборонпром",  Центральний науково-дослідний інститут озброєння та військової техніки Збройних Сил України, Державна інноваційна фінансово-кредитна установа,  ГС "Ліга оборонних підприємств України",  КПІ ім. Ігоря Сікорського,  Науковий парк «Київська політехніка»,  Інноваційний холдинг «Sikorsky Challenge» запрошують Вас взяти участь у першому конкурсі проектів оборонних технологій SikorskyChallenge (далі – Конкурс), який відбудеться 14 травня 2019 р. у рамках Фестивалю інноваційних проектів SikorskyChallenge –2019.

Детальніше...

Всеукраїнська наукова конференція з історії України для студентів й аспірантів «Хаджибеївські читання», 21-22 березня 2019 р.

Шановні колеги! Запрошуємо Вас взяти участь у Всеукраїнській науковій конференції з історії України для студентів й аспірантів «Хаджибеївські читання», яка відбудеться 21-22 березня 2019 р. на базі кафедри історії України факультету історії та філософії Одеського національного університету імені І.І. Мечникова, за участю Студентського Наукового Товариства кафедри історії України.

Детальніше...

Конкурс щодо обрання членів Наукового комітету

З 29 січня 2019 року відбувається Конкурс щодо обрання членів Наукового комітету. Докладна інформація - на сайті Міністерства освіти і науки України.

Детальніше...

Міжнародна науково-практична інтернет-конференція аспірантів та молодих вчених

Шановні колеги!  Запрошуємо Вас взяти участь у V Міжнародній науково-практичній інтернет-конференції аспірантів та молодих вчених «Дослідження та впровадження в начальний процес сучасних моделей викладання іноземної мови за фахом: лінгво-дидактичні, методичні та міжнародні перспективи», яка відбудеться 18 березня 2019 року на базі кафедри іноземних мов природничих факультетів Одеського національного університету імені І.І. Мечникова.

До участі в конференції запрошуються магістранти, аспіранти та молоді вчені ВНЗ України та Європи.

Завантажити інформаційний лист

Детальніше...

Міжнародна франкофонна конференція «Мови, Науки та Практики»: ОНУ імені І.І.Мечникова, жовтень 2019

Народжена спільними зусиллями iсторичних особистостей, серед яких іспанський адмірал Хосе де Рібас та нідерландський військовий інженер Франсуа де Волан, Одесса місто багатоетнічне, а отже мультикультурне. Одеса завжди вабила розумних і талановитих людей, згуртовуючи їх задля досягнення високої цілі. Ще з часів перших градоначальників герцога Армана дю Плессі де Рішельє та графа Олександра-Луі Андро де Ланжерона тут завжди лунала французька мова. Відданий традиціям «французькості», Одеський національний університет імені І.І.Мечникова, за сприяння Посольства Франції в Україні, Французького Інституту в Україні та Університетської Агенції Франкофонії, проводить в Одесі 3-4 жовтня 2019 р. Третю міжнародну франкофонну конференцію «Мови, Науки та Практики».

Детальніше...

Конкурс Фонду державного стимулювання

Інформуємо Вас про проведення експериментального проекту «Фонд державного стимулювання створення і використання винаходів (корисних моделей) та промислових зразків» (далі –Фонд державного стимулювання), який на конкурсних засадах передбачає організацію та проведення відбору проектів стартапів, пов’язаних із створенням та/або використанням винаходів, корисних моделей, промислових зразків, ноу-хау та інших результатів інтелектуальної творчої діяльності, а також визначення та прийняття рішення про переможців зазначеного відбору.

Детальніше...

Засідання Вченої Ради 26 лютого 2019 року

Наступне засідання Вченої Ради заплановано на 26 лютого 2019 року.

Детальніше...

Одеський національний університет імені І.І. Мечникова отримав престижний європейський грант для сумісних досліджень туберкульозу

Понад 1 мільйон євро від Європейського Союзу спрямовані на розвиток нових підходів до діагностики та лікування туберкульозу в рамках проекту співробітництва Innovation in Tuberculosis - INNOVA4TB. Проект фінансується програмою Marie Skłodowska-Curie Actions Horizon 2020-RISE.

Метою проекту є створення консорціуму для об’єднання академічних установ, закладів охорони здоров'я, дослідних центрів та компаній з шести країн: Іспанії, України, Молдови, Швеції, Німеччини та Чилі. Консорціум INNOVA4TB є мультинаціональним та сприятиме інтеграції ОНУ в світове наукове співтовариство. Учасники проекту будуть відвідувати організації один одного, працювати разом, обмінюватися та виробляти нові знання та вміння в декількох галузях, пов’язаних з діагностикою та лікуванням туберкульозу. Більш того, ця співпраця сприятиме зміцненню взаємодії між академічними та неакадемічними установами в межах України, враховуючи той факт, що ОНУ проводитиме спільні дослідження з Одеським обласним Центром соціально небезпечних хвороб.

Детальніше...

Конкурс спільних українсько-німецьких науково-дослідних проектів

Міністерство освіти і науки України та Федеральне Міністерство освіти та наукових досліджень Федеративної Республіки Німеччина оголосили конкурс спільних українсько-німецьких науково-дослідних проектів для реалізації у 2019-2020 рр. Конкурс триватиме до 14 березня 2019 року.
Детальніше...

Державний фонд фундаментальних досліджень оголошує конкурс

Державний фонд фундаментальних досліджень (ДФФД) оголошує конкурс Ф86 на гранти Президента України для підтримки наукових досліджень молодих учених у 2020 році.

Детальніше...

Засідання Науково-методичної ради університету 18 жовтня 2018 р.

18 жовтня відбулося чергове засідання Науково-методичної ради університету.

Детальніше...

Конференція "Морські геолого-геофізичні дослідження: фундаментальні та прикладні аспекти"

Запрошуємо Вас взяти участь у конференції «Морські геолого-геофізичні дослідження: фундаментальні та прикладні аспекти», яка відбудеться в Одеському національному університеті імені І.І.Мечникова 8-9 листопада 2018 року, за адресою: м. Одеса, ФРАНЦУЗЬКИЙ БУЛЬВАР 24/26, НОВИЙ КОРПУС, АУД. 202.

Детальніше...

Запрошення на І-шу Зустріч платформи молодих вчених у сфері біо-наук (біо-тех)

В сучасній українській науковій спільноті є схожі виклики, з якими стикаються молоді вчені та студенти, які цікавляться біо-науками (біо-тех): потреба покращити професійне спілкування, доступ до наукових лабораторій та оволодіння сучасними науковими і клінічними (практичними) методикам, налагодження ефективного діалогу з колегами закордоном на основі спільного професійного та наукового інтересу і для покращення володіння іноземними мовами, створення наукоємних стартапів, провадження якісних фундаментальних досліджень тощо.

Детальніше...

Міжнародна науково-практична конференція на економіко-правовому факультеті ОНУ імені І.І.Мечникова

Міжнародна науково-практична конференція на економіко-правовому факультеті ОНУ імені І.І.Мечникова

14-15 вересня 2018 року на економіко-правовому факультеті відбулась Міжнародна науково-практична конференція «Право, економіка та управління: генезис, сучасний стан та перспективи розвитку», присвячена 20-річчю створення факультету.

Детальніше...
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Кінець
Сторінка 1 із 4

Адреса

вул. Дворянська, 2,Одеса, 65082
Тел. приймальної (38-048)723-52-54
Тел./факс (38-048)723-35-15
Email: rector@onu.edu.ua

Наші партнери

Top