This version of the page http://ucu.edu.ua/academics-and-workers/ (104.28.24.25) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2019-09-22. The original page over time could change.
ВИКЛАДАЧАМ ТА ПРАЦІВНИКАМ - УКУ

ВИКЛАДАЧАМ ТА ПРАЦІВНИКАМ

Ми проводимо більшість свого часу на робочому місці і тому можемо казати, що УКУ для нас – „другий дім”. Атмосфера, що панує в домі, є вкрай важлива. Вона може як надихати людину до праці, до добрих вчинків, так і пригнічувати її. Тут спостерігаємо цікаву взаємозалежність: атмосфера дому має значний вплив на його мешканців, і водночас те, якою буде ця атмосфера, залежить безпосередньо від самих мешканців.

В основі життя нашої спільноти – християнський принцип служіння ближньому. Цей принцип, з одного боку, накладає на нас моральний обов’язок обмежувати свої егоїстичні схильності, але водночас обдаровує нас духовними дарами, які відкриваються лише в стані взаємної любови.

УКУ – університет, у якому плекають особисте духовне життя. Кожен запрошений виробити в собі християнську шкалу вартостей та дотримуватись її. Обмінюючись духовними дарами, ми збагачуємо духовність усієї спільноти.

Путівник УКУ
Академічний календар на 2018/2019 н.р

Щосереди о 13.20, у Храмі Святої Софії-Премудрості Божої (вул. Козельницька, 2а) відбувається загальноуніверситетська Літургія. Запрошуємо всіх працівників долучатися. Також богослужіння за розкладом проводяться у каплицях при корпусах Університету.  

Отці-духівники духовно-пасторального відділу запрошують студентів і працівників на сповідь чи духовну розмову у кожному корпусі УКУ щодня, окрім середи, за розкладом.

Запрошуємо до університетського хору «Стрітення». Прослуховування і репетиції проводяться щовівторка та щочетверга в ауд. 129 о 13.15 у корпусі на вул. Іл. Свєнціцького

Для охочих ставати сильнішими, гарнішими та здоровішими в Колегіумі УКУ працює Спортзал. Інформація про розклад гуртків, графік роботи залу та вартість занять – на сторінці Спортзалу у ФБ.

Бібліотека УКУ славиться своїм фондом нової академічної літератури. Розміщена в корпусах на Свєнціцького (3 пов.) та Хуторівці. Для запису потрібно мати з собою паспорт.

Також запрошуємо долучитися до ініціатив Волонтерської Сотні УКУ. 

Згідно з рішенням Вченої ради пропозиція англомовних курсів для бакалаврських програм повинна складати не менше 18 кредитів ЄКТС за весь період навчання, з яких студенти мають прослухати і отримати не менше 12 кредитів ЄКТС. Починаючи із 2-го року навчання, мають бути запроваджені дисципліни англійською мовою як дисципліни вільного вибору, а з 3-го року навчання як нормативні дисципліни, обсягом не менш як 6 кредитів ЄКТС за навчальний рік. Пропозиція англомовних курсів для магістерських програм повинна складати не менше 12 кредитів ЄКТС за весь період навчання.

Хтось із наших студентів сказав, що інколи здається, що це дипломатична установа, а не лише університет – настільки часто до нас приїздять посли, представники різних міжнародних інституцій.

Тому англійська мова є однією з вимог при працевлаштуванні в УКУ. Зі свого боку університет створює можливості, щоб працівники вдосконалювали свої знання.

Двічі на тиждень, у робочий час можна відвідувати курси з вивчення іноземних мов в Центрі сучасних іноземних мов. 

Згідно із законом України «Про вищу освіту» раз на п’ять років викладач повинен взяти участь у стажуванні. При цьому заробітна плата зберігається. Також УКУ позитивно ставиться до наукового стажування закордоном. Для такого стажування викладач повинен самостійно знайти зовнішній грант. Залежно від тривалості стажування і розміру гранту, УКУ розглядає можливість збереження всієї або частини заробітної платні на час наукового стажування. Якщо грант щедрий і стажування довге (як напр. програма імені Фулбрайта), Університет не зберігає заробітну платню. Є також правило, що позачергове наукове стажування може відбуватися тільки за рахунок річної відпустки

Університет підтримує підписання договорів викладацької мобільності з європейськими університетами, завдяки яким викладачі УКУ отримують можливість викладання в міжнародних вишах.

У візії УКУ зазначено бачення майбутнього “сучасний університет зі статусом національного, конкурентноздатний на міжнародному рівні в рамках свого профілю, з науковими школами, статусом лідера в онлайн навчанні та використанні інформаційних технологій у навчальному процесі.”
 
Для реалізації стратегії університету в напрямку впровадження технологій електронного навчання  в навчальний процес було створено Центр навчальних та інноваційних технологій. 
 
Центр працює на досягнення якісних змін в парадигмах викладання, навчання та наукових комунікацій університету та освітнього простору України.
 
ЦеНІТ пропонує супровід викладачів у створенні е-курсів, плануванні та реалізації інноваційних практик та моделей викладання, розвиває інформаційну та цифрову грамотність.

Зроблено у