This version of the page http://www.farmer-ukr.com/?p=803 (194.28.172.226) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2019-09-16. The original page over time could change.
ОБМЕЖЕНИЙ ДОСТУП ДО ФІНАНСУВАННЯ Є КЛЮЧОВОЮ ПРОБЛЕМОЮ РОЗВИТКУ ФЕРМЕРСЬКИХ ГОСПОДАРСТВ | ТОВ "Господар ЕЦ"

ОБМЕЖЕНИЙ ДОСТУП ДО ФІНАНСУВАННЯ Є КЛЮЧОВОЮ ПРОБЛЕМОЮ РОЗВИТКУ ФЕРМЕРСЬКИХ ГОСПОДАРСТВ

10 липня 2014 року відбувся 2-й етап 3-го Всеукраїнського аграрного форуму, в роботі якого взяв участь Прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк.

Президент Асоціації фермерів та приватних землевласників України у своєму виступі заявив, що головною проблемою розвитку фермерських господарств є корупція, надмірне втручання в діяльність фермерських господарств різноманітних контролюючих органів та обмежений доступ до фінансових ресурсів.

Вислухавши доповіді співорганізаторів Форуму, які зупинилися на головних проблемах по своїх напрямках діяльності, Прем’єр-міністр у своєму виступі наголосив, що на сьогоднішній день головна увага Уряду приділяється двом галузям економіки України – аграрному сектору та енергетиці. І головне завдання аграрного сектору на сьогодні і на перспективу – забезпечити продовольством споживачів внутрішнього ринку і максимально просуватися на зовнішні ринки. Перевагу потрібно надавати азіатським, південно африканським та китайському ринкам, оскільки там менше конкуренція і умови виходу на них більш простіші. Для цього Урядом будуть створені офіси торгових представників України в тих ключових країнах, на ринках яких є перспектива реалізації вітчизняного товару.

Також очільник Уряду  наголосив, що Кабінет міністрів Україні розраховує з 2015 року відновити практику компенсації аграріям процентної ставки за банківськими кредитами, яка останніми роками не працювала через цілу низку причин, зокрема фінансового характеру. Він відзначив, що така програма по суті своїй «найбільш ефективна і найменш корупційна».

Детальний звіт про роботу Форуму читайте в черговому номері газети «Вісник Фермер України».

 

Прес-служба АФЗУ