Статьи

П’ята «HRD-середа» від HeadHunter

Про HR–бренд, ефективний рекрутинг, корпоративну культуру та залученість

13 липня відбулася п’ята «HRD-середа», бізнес-сніданок для директорів по персоналу.

В розпал літа, відклавши насущні бізнес-справи, HRD обговорювали важливі для роботодавців теми побудови HR-бренду та його впливу на залучення талантів, утримання та залученість працівників.

Зустрічі у такому форматі стали справжньою платформою для спілкування, генерації ідей та надихають HR-директорів на цікаві проекти та нові історії успіху.

На бізнес-сніданку HeadHunter Україна представив результати дослідження «Зв'язок інвестицій у HR-бренд та вплив на показники рекрутингу». Дослідження презентувала Ірина Брицька , директор з маркетингу. Згідно даних, 57 % компаній активно займаються розвитком та просуванням HR-бренду. Це приносить відчутні результати і в першу чергу впливає на ефективність рекрутингу, причому позитивну динаміку мають всі показники: зростання кількості відгуків на вакансію, надходження якісних резюме; зменшення терміну закриття вакансій, закриття вакансій за рекомендаціями працівників, % працівників, які успішно пройшли випробувальний термін, зменшення кількості відмов на етапі job offer та ін.

Спираючи на досвід реалізованих кейсів, Ася Воробйова , директор по роботі з клієнтами HeadHunter Україна, продемонструвала, які інcтрументи можуть бути використані для роботи з HR-брендом компанії.

Олександр Кучеренко , директор з персоналу ДТЕК, залучив до діалогу про корпоративну культуру HR-директорів і поділився власними роздумами про те, як корпоративна культура впливає на прибуток і чому важлива емоційна залученість працівників. На думку Олександра Кучеренка, вісім нових правил корпоративної культури виглядають так:

  1. Нова філософія стосунків з працівниками: співробітники – внутрішні клієнти.
  2. Підтримка ТОП-менеджменту.
  3. Обов’язково повинен бути «господар» проекту.
  4. Постановка задач проекту та KPI на старті.Чітке розуміння, що треба отримати за результатами проекту.
  5. Крос-функціональна команда з високим рівнем залученості.
  6. Комунікації quick wins для підтримки залученості.
  7. Інструменти підвищення залученості працівників повинні базуватися на аналітиці та сегментуванні співробітників за потребами.
  8. Розвиток системи накопичення даних.

Андрій Пивоваров , CEO и Co-founder освітнього IT-проекту GoIT, презентував власний досвід формування команди A-players та система селекшена. A-players - це самомотивовані працівники, які досконало виконують свою роботу, талановиті, постійно розвивають компетенції, люблять те, що вони роблять, бачать в усьому можливості і залучають таких, як вони A-players.

Порада Андрія для HR – шукати в свою команди таких A-players. Це економить сили, час та гроші.

Дайте собі відповідь на питання:

  • Кого б із своєї команди я найняв знову і з задоволенням?
  • Настільки ця людина гарна, що я буду дуже засмучений, якщо вона звільниться?

Це експрес-перевірка на наявність «правильних» людей у вашій компанії. Бажаємо всім HR, щоб у ваших командах було якомога більше A-players!

HeadHunter Ukraine вдячний за гостинність ресторану «Sam’s Steak House» .

Дякуємо всім присутнім на бізнес-сніданку за залученість до події та чекаємо на наступній «HRD-середі» 14 вересня! Запрошуємо компанії прийняти участь у проекті «Премія HR-бренд Україна 2016».

Дорогі HR! Якщо у вас є проекти, якими ви пишаєтеся, які мають реальний вплив на бізнес-результат компанії - чекаємо ваші проекти у Премії. Детальніше

Вакансии дня

Комментарии