This version of the page http://www.isover.ua/applications/kolodyazna-kladka (45.60.13.156) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2019-08-15. The original page over time could change.
Колодязна кладка, теплоізоляція мінватою від ISOVER.
Конструкція колодязної кладки складається з наступних шарів:
  • стіновий матеріал: цегла, моноліт або піноблок;
  • теплоізоляція;
  • лицьова цегла: керамічна або силікатна.
При монтажі теплоізоляції в конструкції колодязної кладки важливо забезпечити щільне прилягання теплоізоляції до зовнішніх і внутрішніх шарів, щоб уникнути утворення «містків холоду» і «повітряних кишень». Ці недоліки можуть призвести як до локального промерзання конструкції, так і до її остаточного виходу з ладу. Ефективним матеріалом для утеплення колодязних кладок є теплоізоляційний матеріал на основі скловолокна в плитах ISOVER Каркас-П34:
- низький коефіцієнт теплопровідності матеріалу забезпечує максимальний теплозахист будівлі;
- завдяки пружності матеріал щільно прилягає до основи, не залишаючи щілин і зазорів.


Стіни з облицювальним шаром з цегли (колодязна кладка)

1. Внутрішня кладка.
2. Тепло-, звукоізоляційні плити ISOVER ЗвукоЗахист та ISOVER CкатнаПокрівля, рулони ISOVER Профі.
3. Металеві стрижні (для зв’язки 2 кладок).
4. Облицювальна кладка.
 

Послідовність монтажу 

1. Під час зведення стіни укладайте зв’язки зі склопластику або металу до швів кладки на глибину 90 мм на відстані 600 мм один від одного по висоті стіни та на відстані 500-1000 мм один від одного уздовж стіни (2-5 шт на 1 м2).
2. Плити теплоізоляційного матеріалу вільно укладаються на стержні впритул один до одного, щоб не було щілин або зазорів між плитами.
3. Облицювання зводиться паралельно основній несучій стіні.
 

Корисні поради

1.Колодязна кладка може бути з повітряним зазором між теплоізоляцією та облицюванням або без нього. У колодязній кладці з повітряним зазором зазор повинен бути не менше ніж 10-20 мм між зовнішньою поверхнею утеплювача та облицюванням з цегли. Для цього використовуйте розпірні шайби, які встановлюються на опорних елементах (зв’язках).
2. В облицюванні верхньої та нижньої частини стіни повинні бути передбачені вентиляційні отвори (продухи).