This version of the page http://kbu.org.ua/index.php?id=1 (185.104.45.20) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2019-08-13. The original page over time could change.
Конфедерація будівельників України
(044) 200 04 52

Новини

12 серпня 2019

СУЧАСНИМ МІСТАМ – ЦИВІЛІЗОВАНІ МАЙДАНЧИКИ ДЛЯ ВИГУЛУ СОБАК

Мінрегіон пропонує переглянути застарілі норми щодо влаштування окремих майданчиків для вигулу собак - осучаснити та прописати більш чіткі вимоги до них.

12 серпня 2019

ДЛЯ УНИКНЕННЯ ТРАНСПОРТНИХ ПРОБЛЕМ У ВЕЛИКИХ МІСТАХ НЕОБХІДНІ КОМПЛЕКСНІ СХЕМИ ТРАНСПОРТУ НА НАЙБЛИЖЧІ 30-40 РОКІВ

З 1 вересня минулого року в Україні є чинними нові державні будівельні норми щодо містобудування - ДБН Б.2.2-12:2018 “Планування і забудова територій”.

11 серпня 2019

СВЯТКУВАННЯ ДНЯ БУДІВЕЛЬНИКА (ФОТО)

Hа стадіоні ім. Баннікова відбулося святкування Дня будівельника у рамках першого EUROPEAN BUILDERS CUP 2019, проведеного за підтримки КБУ.

11 серпня 2019

З ДНЕМ БУДІВЕЛЬНИКА!

Вітання від Голови Ради директорів КБУ, заслуженого будівельника України Олександра Ротова

9 серпня 2019

ТОП-30 ГЕНПІДРЯДНИКІВ-ЧЛЕНІВ КБУ ЗА РЕЗУЛЬТАТАМИ 2012-2019 РОКІВ

Члени КБУ на нещодавній зустрічі з представниками галузевих об’єднань та бізнесу декларували бажання формування на будівельному ринку правил «чесної та прозорої гри". Бажання збуваються з NORA на День будівельника 2019 р: ця компанія підготувала рейтинг ТОП-30 генпідрядників - членів Конфедерації Будівельників України.

9 серпня 2019

ОФІЦІЙНЕ ВІДКРИТТЯ EUROPEAN BUILDERS CUP 2019 (ФОТО)

Сьогодні урочисто відбулося офіційне відкриття першого кубка EUROPEAN BUILDERS CUP 2019. Турнір проводить Футбольна Асоціація Будівельників України за підтримки Конфедерації будівельників України.

8 серпня 2019

ВІТАЄМО З ДНЕМ БУДІВЕЛЬНИКА ТА ЗАПРОШУЄМО НА ФІНАЛ EUROPEAN BUILDERS CUP

З 8 по 10 серпня 2019 року Футбольна Асоціація Будівельників України за підтримки Конфедерації будівельників України проводить перший кубок Європи EUROPEAN BUILDERS CUP 2019.

8 серпня 2019

УРОЧИСТОСТІ З НАГОДИ ДНЯ БУДІВЕЛЬНИКА У КНУБА

У Київському національному університеті будівництва та архітектури (КНУБА) відбулися урочистості з нагоди Дня будівельника, співорганізатором яких виступила Конфедерація будівельників України.

8 серпня 2019

РОБОЧА ЗУСТРІЧ ЗІ СТВОРЕННЯ ЄДИНОЇ УНІФІКОВАНОЇ ЕЛЕКТРОННОЇ СИСТЕМИ

7 серпня у медіа-залі КБУ відбулася робоча зустріч по результатам Міжнародної конференції «Прозорі послуги для ефективної будівельної галузі: єдина уніфікована електронна система дозволів, реєстрів, кадастрів, інспекції».

8 серпня 2019

РОБОЧА ЗУСТРІЧ ПО СТИМУЛЮВАННЮ ВПРОВАДЖЕННЯ BIM В УКРАЇНІ

У медіа-залі КБУ відбулась зустріч з представниками галузевих об’єднань та бізнесу щодо консолідації зусиль по впровадженню BIM-технологій на рівні держави.

7 серпня 2019

РЕФОРМУВАТИ ДОЗВІЛЬНУ СИСТЕМУ У БУДІВНИЦТВІ ЗА КРАЩИМИ СВІТОВИМИ ЗРАЗКАМИ МОЖНА ЗА ДВА РОКИ

6 серпня Конфедерація будівельників України при підтримці Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України та Офісу ефективного регулювання (BRDO) провела Міжнародну конференцію «Прозорі послуги для ефективної будівельної галузі: єдина уніфікована електронна система дозволів, реєстрів, кадастрів, інспекції».

7 серпня 2019

БУДІВЕЛЬНО-МОНТАЖНІ РОБОТИ ДЛЯ ЖИТЛОВИХ БУДІВЕЛЬ ПОДОРОЖЧАЛИ НА 11,2%

Вартість будівельно-монтажних робіт в Україні в січні-липні 2019 року зросла на 9,4% порівняно з аналогічним періодом минулого року, повідомляє Державна служба статистики.

6 серпня 2019

ПУБЛІЧНІ ЗАКУПІВЛІ У БУДІВНИЦТВІ: ЧИ ДІЙСНО ПРОЗОРЕ PROZORRO?

Property Times спробував розібратися, чому публічні закупівлі в будівництві викликають стільки запитань і в чому експерти вбачають вирішення проблем.

6 серпня 2019

В УКРАЇНІ МОЖУТЬ ВВЕСТИ МОРАТОРІЙ НА НОВУ ЗАБУДОВУ

На сьогоднішній день жодне з міст-мільйонників в Україні не внесло зміни у генеральні плани населених пунктів згідно з прийнятими новими державними будівельними нормами щодо містобудування – ДБН «Планування і забудова територій». І якщо до кінця 2020 року чинні геплани не будуть оновлені відповідно до цих норм, в Україні потрібно ввести мораторій на нову забудову.

5 серпня 2019

ЧЕМПІОНАТ ЄВРОПИ ЗІ СТРИБКІВ У ВОДУ 2019

З 5 по 11 серпня у столичному Центр спорту ЛІКО пройде Чемпіонат Європи зі стрибків у воду 2019. Міжнародна федерація FINA надала високу оцінку діяльності Федерації України зі стрибків у воду, яку очолює перший віце-президент КБУ Ігор Лисов, та компанії Ліко-Холдінг з організації та проведення змагань такого рівня.

2 серпня 2019

Пропозиції до законопроекту «Про захист прав фізичних осіб - вкладників у будівництво багатоквартирних житлових будинків»

2 серпня 2019

КОНФЕДЕРАЦІЯ БУДІВЕЛЬНИКІВ УКРАЇНИ ТА УКРАВТОДОР ПІДПИСАЛИ МЕМОРАНДУМ ПРО СПІВПРАЦЮ

1 серпня очільник Державного агентства автомобільних доріг України Славомір Новак та Голова Ради Директорів Конфедерації будівельників України Олександр Ротов уклали меморандум про співпрацю у дорожній та будівельній галузях.

2 серпня 2019

ЩЕ ОДНА ТОЧКА ВЕНТС НА СВІТОВІЙ МАПІ

Якість та ефективність продукції компанії "Вентиляційні системи", члена Ради директорів КБУ, вже давно закріпили авторитет вентиляційного гіганта в усьому світі. Яскравим прикладом слугує Республіка Кіпр, на ринку якої десятий рік обирають вентиляційні пристрої ВЕНТС.

1 ceрпня 2019

ПРОГРАМА КОНФЕРЕНЦІЇ «ПРОЗОРІ ПОСЛУГИ ДЛЯ ЕФЕКТИВНОЇ БУДІВЕЛЬНОЇ ГАЛУЗІ: ЄДИНА УНІФІКОВАНА ЕЛЕКТРОННА СИСТЕМА ДОЗВОЛІВ, РЕЄСТРІВ, КАДАСТРІВ, ІНСПЕКЦІЇ»

1 ceрпня 2019

РОБОЧА НАРАДА «ПУБЛІЧНІ ЗАКУПІВЛІ В БУДІВНИЦТВІ: ПРОБЛЕМИ ТА ШЛЯХИ ВИРІШЕННЯ»: ПРОПОЗИЦІЇ

Ключові пропозиції, які надійшли від учасників спільної робочої наради КБУ за участю BRDO щодо шляхів вирішення проблемних питань, які виникають при застосуванні Закону України «Про публічні закупівлі».

1 серпня 2019

ВІДТЕПЕР КОЖЕН МОЖЕ ПЕРЕВІРЯТИ СТАН РЕМОНТУ ДОРІГ ОНЛАЙН

Аналітичний модуль "Прозора інфраструктура в цифрах" доступний за лінком http://portal.costukraine.org/zviti/

1 серпня 2019

З 1 СЕРПНЯ ПРОЕКТУВАТИ ТОРГІВЕЛЬНІ ЗАЛИ МОЖНА БУДЬ-ЯКОЇ ВИСОТИ БЕЗ ОБМЕЖЕНЬ

З 1 серпня 2019 року в дію вступили нові зміни у державні будівельні норми щодо проектування підприємств торгівлі.

29 липня 2019

МІНРЕГІОН ПРОФІНАНСУЄ ЩЕ ПОНАД 100 ПРОЕКТІВ У СФЕРІ МЕДИЦИНИ ТА СОЦЗАХИСТУ З ДЕРЖФОНДУ РЕГІОНАЛЬНОГО РОЗВИТКУ У 2019 РОЦІ

Мінрегіон продовжує реалізацію важливих проектів у регіонах в рамках фінансування з Державного фонду регіонального розвитку (ДФРР). Відтак Мінрегіоном схвалено фінансування 109 проектів будівництва, реконструкції та капітального ремонту об’єктів у сфері охорони здоров’я та соцзахисту на суму майже 1,3 млрд грн.

29 липня 2019

ПАРЦХАЛАДЗЕ: У ВИПАДКУ ВІДСЕЛЕННЯ З “ХРУЩОВОК” НОВЕ ЖИТЛО ПОВИННО НАДАВАТИСЯ ЛЮДЯМ У ТОМУ Ж АДМІНІСТРАТИВНОМУ РАЙОНІ

Мінрегіон розробив новий законопроект щодо комплексної реконструкції кварталів застарілого житлового фонду.

25 липня 2019

ПРИВЕДЕННЯ БУДІВЕЛЬНИХ НОРМ ЩОДО ВОГНЕСТІЙКОСТІ БУДІВЕЛЬ ДО ЄВРОСТАНДАРТІВ ДОЗВОЛИТЬ БУДУВАТИ В УКРАЇНІ БЕЗПЕЧНІШЕ, ШВИДШЕ ТА ДЕШЕВШЕ

25 липня Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України, Державна служба України з надзвичайних ситуацій України, Офіс ефективного регулювання та Асоціація «Український Центр Сталевого Будівництва» УЦСС підписали Меморандум про довгострокову співпрацю та об’єднання зусиль для вдосконалення вимог з нормування вогнестійкості будівельних конструкцій, що регламентуються національною нормативною базою, та її гармонізації з європейською.

25 липня 2019

ПУБЛІЧНІ ЗАКУПІВЛІ В БУДІВНИЦТВІ: ПРОБЛЕМИ ТА ШЛЯХИ ВИРІШЕННЯ

25 липня у медіа-залі КБУ пройшла робоча нарада «Публічні закупівлі в будівництві: проблеми та шляхи вирішення».

24 липня 2019

У ЧЕРВНІ В УКРАЇНІ ЗРІС ОБСЯГ ВИКОНАНИХ БУДІВЕЛЬНИХ РОБІТ

Обсяг виконаних будівельних робіт в Україні в червні 2019 року збільшився на 1,7% в порівнянні з червнем-2018, в травні-2019 до травня-2018 цей показник зріс на 15,7%, повідомили у Державній службі статистики.

24 липня 2019

ОГЛЯД РИНКУ СКЛАДСЬКОЇ І ЛОГІСТИЧНОЇ НЕРУХОМОСТІ КИЄВА І ПЕРЕДМІСТЯ В ДРУГОМУ КВАРТАЛІ 2019 РОКУ

Пропонуємо ознайомитись з аналітикою столичного ринку логістичної нерухомості від члена Ради директорів КБУ, компанії Cushman & Wakefield Ukraine.

23 липня 2019

ПРОЗОРІ ПОСЛУГИ ДЛЯ ЕФЕКТИВНОЇ БУДІВЕЛЬНОЇ ГАЛУЗІ: ЄДИНА УНІФІКОВАНА ЕЛЕКТРОННА СИСТЕМА ДОЗВОЛІВ, РЕЄСТРІВ, КАДАСТРІВ, ІНСПЕКЦІЙ

Анонс заходу

23 липня 2019

АРСЕЛОРМІТТАЛ КРИВИЙ РІГ: ПРО РАДІАЦІЙНІ ВИМІРЮВАННЯ НА НОВІЙ МБЛЗ-3 ТА ВЕРСІЇ СБУ

У минулу суботу на «АрселорМіттал Кривий Ріг», члена Ради директорів КБУ, відбувся обшук слідчого відділу управління Служби безпеки України у Дніпропетровської області, який тривав з 10 ранку до 3 ночі. СБУ на брифінгу розповсюдила відомості, отримані на підприємстві під час слідчих дій, у тому числі про проведення вимірювання радіаційного фону на МБЛЗ-3 – рівень склав 4,4 мікрозіверта на годину, що перевищує норму.

22 липня 2019

ПУБЛІЧНІ ЗАКУПІВЛІ В БУДІВНИЦТВІ: ПРОБЛЕМИ ТА ШЛЯХИ ВИРІШЕННЯ

25 липня о 10.00 год у Медіа-залі КБУ (м. Київ, пров. Бехтерівський, 4) відбудеться робоча нарада. Запрошуємо зацікавлених учасників ринку долучитися до обговорення!

19 липня 2019

СИСТЕМА АРХІТЕКТУРНО-БУДІВЕЛЬНОГО КОНТРОЛЮ МАЄ БУТИ КАРДИНАЛЬНО ЗМІНЕНА

Коментар КБУ відносно ситуації з ДАБІ

19 липня 2019

СБУ ТА ГЕНЕРАЛЬНА ПРОКУРАТУРА УКРАЇНИ БЕЗПІДСТАВНО ЗАБЛОКУВАЛИ ДІЯЛЬНІСТЬ ПІДПРИЄМСТВА ГРУПИ «КОВАЛЬСЬКА»

ТОВ «Бетон Комплекс» - підприємство Групи «Ковальська», може призупинити свою роботу через арешт банківських рахунків за рішенням суду, що отримане за поданням Служба безпеки України та Генеральна прокуратура України.

17 липня 2019

ГОЛОВА ДАБІ НЕ ПРОЙШОВ ВИПРОБУВАЛЬНИЙ ТЕРМІН, — ЗУБКО

Віце-прем’єр-міністр – Міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ Геннадій Зубко під час засідання Уряду повідомив, що підписав подання до Кабінету Міністрів щодо непроходження випробувального терміну Головою Державної архітектурно-будівельної інспекції (ДАБІ).

11 липня 2019

ВІТАЄМО З ЮВІЛЕЄМ ГЕРОЯ УКРАЇНИ, ВІЦЕ-ПРЕЗИДЕНТА КБУ ПЕТРА ШИЛЮКА!

70-річний ювілей відзначає Герой України, президент корпорації «ДБК-ЖИТЛОБУД», віце-президент КБУ Петро Степанович Шилюк.

11 липня 2019

АРКУ НАД ЧЕТВЕРТИМ БЛОКОМ ЧАЕС ВВЕДЕНО В ЕКСПЛУАТАЦІЮ

Новий безпечний конфайнмент (НБК), зведений над зруйнованим у 1986 році четвертим енергоблоком Чорнобильської атомної електростанції (ЧАЕС), передано Державному спеціалізованому підприємству (ДСП) "Чорнобильська АЕС" і введено в експлуатацію.

05 липня 2019

НЕПОПРАВНА ВТРАТА

Після тривалої хвороби пішов з життя член Ради директорів, регіональний представник КБУ у Полтавській області, директор ТзДВ «Полтавтрансбуд» Олексій Ландар.

04 липня 2019

У КОНФЕДЕРАЦІЇ БУДІВЕЛЬНИКІВ УКРАЇНИ НОВИЙ ВИКОНАВЧИЙ ДИРЕКТОР

27 червня 2019 року на посаду виконавчого директора Конфедерації будівельників України заступив Ярошенко Олег Павлович/

03 липня 2019

VIII МІЖНАРОДНИЙ АРХІТЕКТУРНИЙ ФОРУМ «СИЛА АРХІТЕКТУРИ. ШЛЯХ ДО УСПІШНОГО ПРОЕКТУ»

10 вересня 2019 року за підтримки Конфедерації будівельників України відбудеться VIII Міжнародний архітектурний форум «Сила архітектури. Шлях до успішного проекту» (Pochayna Event Hall, вул. Степана Бандери, 23). Організатор В2В-журнал Commercial Property.

01 липня 2019

ВИВЕДЕННЯ ШЛАКІВ

Одна ініціатива для вирішення трьох проблем — екологічної, дорожньої та економічної

26 червня 2019

ЗА 5 МІСЯЦІВ ОБСЯГИ БУДІВЕЛЬНИХ РОБІТ ЗРОСЛИ НА 26%

За даними Держстату, за 5 місяців підприємства України вже виконали будівельних робіт на майже 52 млрд грн. «Це на 26,3% більше, ніж за цей же період в минулому році.

26 червня 2019

«ЗЕЛЕНИЙ» ТАРИФ ДЛЯ ДАХОВИХ ДОМАШНІХ СЕС, ВЕС І КОМБІНОВАНИХ СЕС/ВЕС ЗНИЗЯТЬ ВТРИЧІ З 2025 РОКУ

Національна комісія, що здійснює держрегулювання у сферах енергетики та комунальних послуг України (НКРЕКП) має намір встановити «зелений» тариф (ЗТ) для домашніх сонячних електр

24 червня 2019

МФК ДОПОМОЖЕ У СТВОРЕННІ АГЕНЦІЇ З ПИТАНЬ ПІДТРИМКИ ДЕРЖАВНО-ПРИВАТНОГО ПАРТНЕРСТВА

Підписано Меморандум про взаємодію між Міністерством економічного розвитку і торгівлі України та Міжнародною фінансовою корпорацією (IFC) групи Світового Банку.

21 червня 2019

ШОСТИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД ВИЗНАВ ДБН «ПЛАНУВАННЯ І ЗАБУДОВА ТЕРИТОРІЙ» НЕЧИННИМ

13 червня 2019 року Колегія суддів Шостого апеляційного адміністративного суду розглянувши у відкритому судовому засіданні в м. Києві апеляційну скаргу Мінрегіону на рішення Окружного адміністративного суду міста Києва від 13 грудня 2018 року, яке прийняте в порядку

21 червня 2019

ПЕРШИЙ ДАТЧИК МОНІТОРИНГУ ЯКОСТІ ПОВІТРЯ УСТАНОВЛЕНО НА SMART-ВУЛИЦІ В ФАЙНА ТАУН

Міська ініціатива Kyiv Smart City запустила платформу моніторингу якості повітря в столиці. Забір здійснюється щоденно в усіх районах міста, а повітря аналізується за 8 показниками:

20 червня 2019

МІНРЕГІОН РОЗРОБЛЯЄ НОВУ ДЕРЖСТРАТЕГІЮ РЕГІОНАЛЬНОГО РОЗВИТКУ ДО 2027 РОКУ

«Для швидкого розвитку регіонів нікого вже не влаштовує еволюційний рух, нам потрібні проривні рішення! Саме на такі рішення буде орієнтована Держастратегія регіонального розвитку на період до 2027 року, над якою наразі працює команда Мінрегіон, експертів та науковців...

19 червня 2019

НБУ СКАСУВАВ ОБОВ'ЯЗКОВИЙ ПРОДАЖ ВАЛЮТИ БІЗНЕСОМ ІЗ 19 ЧЕРВНЯ

Перестала діяти норма, яка зобов’язувала бізнес продавати 30% валютних надходжень на міжбанківському валютному ринку.

18 червня 2019

БІЗНЕС НЕ ВІДЧУВАЄ ПОЗИТИВНИХ ЗМІН У ПОДАТКОВІЙ СИСТЕМІ

Згідно результатам опитування «Податковий індекс» від Європейської Бізнес Асоціації, що було проведене у листопаді 2018-березні 2019, настрої експертів застигли на місці – показник Індексу склав 2,98 балів з 5 можливих, для порівняння – показник попереднього періоду був 2,97.

15 червня 2019

МІНЕКОНОМРОЗВИТКУ ШУКАЄ ЕКСПОРТЕРІВ ДЛЯ УЧАСТІ В НАЙБІЛЬШИХ МІЖНАРОДНИХ ВИСТАВКАХ У 2020 РОЦІ

МЕРТ розпочало опитування українських експортерів та бізнес-асоціацій щодо їх зацікавленості бути представленими на Національному стенді України на найбільш відомих та масштабних міжнародних виставках і ярмарках у 2020 році.

15 червня 2019

МІЖНАРОДНА КОНФЕРЕНЦІЯ ЩОДО ТЕХНІЧНОГО РЕГУЛЮВАННЯ БУДІВЕЛЬНОЇ ГАЛУЗІ

10 липня 2019 року в Республіці Білорусь за підтримки Конфедерації будівельників України відбудеться V Міжнародна науково-практична конференція «Технічне регулювання будівельної галузі в сучасних умовах». Організатор – РУП «Будтехнорм» за підтримки Міністерства архітектури і будівництва Республіки Білорусь і союзу будівельників Республіки Білорусь.

13 червня 2019

«АРСЕЛОРМІТТАЛ КРИВИЙ РІГ» ІНВЕСТУВАВ 12,2 МЛН ГРН В ПЕРЕДОВУ СИСТЕМУ МОНІТОРИНГУ СТІЧНИХ ВОД

Член Ради директорів КБУ, «АрселорМіттал Кривий Ріг» ввів в експлуатацію другий пост контролю якості стічної води. Таким чином, компанія завершила впровадження сучасної автоматизованої системи моніторингу стічних вод, аналогів якої в Україні немає. Інвестиції склали 12,2 млн грн.

13 червня 2019

ДЕСЯТЬ БАСЕЙНІВ ПОБУДУЮТЬ ЗА ДЕРЖАВНІ КОШТИ

Державна програма по ремонту, реконструкції та будівництва басейнів на 2019 рік виходить на фінішну пряму, повідомив народний депутат Деніс Силантьев.

13 червня 2019

В ХАРКОВІ З’ЯВЛЯТЬСЯ ІНКЛЮЗИВНІ ВІДДІЛЕННЯ УКРПОШТИ

Укрпошта, в рамках пілотного проекту, приступила до ремонту чотирьох поштових відділень у Харкові. Це будуть перші інклюзивні об’єкти зв’язку, облаштовані пандусами, тактильними стоперами, інформаційними табличками шрифтом Брайля.

6 червня 2019

БУДІВНИЦТВО В УКРАЇНІ ЗА РІК ПОДОРОЖЧАЛО НА 11%

Вартість будівельно-монтажних робіт (БМР) в Україні з січня по квітень 2019 року зросла на 11% у порівнянні з аналогічним періодом минулого року, повідомляє Державна служба статистики

5 червня 2019

КАБМІН ЗАТВЕРДИВ МЕХАНІЗМ ВИКОРИСТАННЯ ДЕРЖКОШТІВ ДЛЯ ВІДНОВЛЕННЯ ТРАНСПОРТНОЇ ІНФРАСТРУКТУРИ В ЗОНІ ВІДЧУЖЕННЯ ЧАЕС

Кабмін схвалив ініціативу Міністерства екології та природних ресурсів про затвердження порядку використання держкоштів на відновлення транспортної інфраструктури в зоні відчуження Чорнобильської атомної електростанції.

4 червня 2019

UKRCEMFOR 2019: нові технології, світовий досвід та сучасні рішення в цементній галузі

В Києві за підтримки Конфедерації будівельників України відбулася VIІІ Міжнародна конференція «UKRCEMFOR 2019: Цементна промисловість. Найкращі практики. Перспективи розвитку», організована Асоціацією «Укрцемент».

4 червня 2019

ЗАБУДОВНИК ПРОСИТЬ У ПРЕЗИДЕНТА ПРИПИНИТИ ПРАКТИКУ РЕЙДЕРСЬКИХ АТАК НА БІЗНЕС

Співробітники прокуратури і Нацполіції відбили атаку на житловий комплекс «Чайка». «Спільно з Нацполіцією вчора відбили чергову рейдерську атаку. На цей раз об’єктом шахраїв, чорних нотаріусів та тітушек був 18-тисячне місто Київської області. Бандити затримані, арешти на майно накладено. Але це ще раз свідчить про необхідність змін до законодавства про реєстраційні функції, яких ми з Міністром юстиції добиваємося вже другий рік», - повідомив в Facebook генпрокурор Юрій Луценко.

31 травня 2019

ПБГ «КОВАЛЬСЬКА» ДОПОМОГЛА СТВОРИТИ КНИЖКУ ПРО ПАМ’ЯТКИ АРХІТЕКТУРИ МОДЕРНІЗМУ В УКРАЇНІ

Член Ради директорів КБУ, ПГБ «Ковальська» спільно з видавництвом «Основи» презентує книжку, що актуалізує тему збереження об’єктів радянського модернізму.

30 травня 2019

МЕРТ ЗАПРОШУЄ УКРАЇНСЬКИЙ БІЗНЕС ТА НЕУРЯДОВІ ОРГАНІЗАЦІЇ ДО УЧАСТІ В ПРОГРАМІ GLOBAL BEST PRACTICE PROGRAMME «ЕКСПО-2020»

Організаційний комітет виставки «ЕКСПО-2020» в Дубаї оголосив про початок відбору проектів, які стануть частиною програми Global Best Practice Programme

29 травня 2019

ОПУБЛІКОВАНО ОСТАТОЧНУ РЕДАКЦІЮ ДБН «ПЛАНУВАННЯ ТА ЗАБУДОВА ТЕРИТОРІЙ»

Державне підприємство «Український державний науково-дослідний інститут проектування міст «ДІПРОМІСТО» імені Ю.М.Білоконя опублікував остаточну редакцію ДБН Б.2.2-ХХ:20ХХ «Планування та забудова територій».

27 травня 2019

БУДІВЕЛЬНА ГАЛУЗЬ ЗРОСЛА НА 28% ЗА 4 МІСЯЦІ 2019 РОКУ

За підсумками січня-квітня 2019 року підприємства України виконали будівельні роботи на суму 38,566 млрд грн. Індекс будівельної продукції по відношенню до аналогічного періоду 2018 року склав 28,1%.

24 травня 2019

ЄВРОПЕЙСЬКИЙ ІНВЕСТИЦІЙНИЙ БАНК НАДАВ УРЯДУ УКРАЇНИ КРЕДИТ РОЗМІРОМ EUR200 МЛН

Європейський інвестиційний банк (ЄІБ) у рамках Надзвичайної кредитної програми для відновлення України надав Кабінету Міністрів довгостроковий кредит із низькими відсотками на суму EUR200 млн, повідомив глава представництва ЄІБ в Україні Жан-Ерік де Загон під час відкриття шести відремонтованих медзакладів Харкова.

23 травня 2019

ГАЛУЗЕВА ПОДІЯ - UKRCEMFOR-2019

За тиждень розпочне роботу восьма міжнародна конференція UKRCEMFOR-2019, яка традиційно відбудеться за підтримки Конфедерації будівельників України. Нагадаємо, для членів КБУ діє спеціальна ЗНИЖКА ЗА ПРОМОКОДОМ.

22 травня 2019

УКРАЇНА ВВОДИТЬ ЗАБОРОННІ МИТА НА ІМПОРТ ЦЕМЕНТУ З РФ, БІЛОРУСІ ТА МОЛДОВИ

Міжвідомча комісія з міжнародної торгівлі (МКМТ) у вівторок ухвалила рішення ввести антидемпінгові мита щодо імпорту в Україну цементних клінкерів і портландцементу в розмірі 114,95% на ці товари походженням із РФ, зі ставкою 57,03% – з Білорусі та 94,46% – з Молдови. Мито стягуватиметься протягом п'яти років.

22 травня 2019

ГЛОБУС БАНК ПЛАНУЄ ЗБІЛЬШИТИ ІПОТЕЧНИЙ ПОРТФЕЛЬ НА 25-30%

Сергій Мамедов, Голова Правління ГЛОБУС БАНКУ, розповів про те, як третій рік поспіль стати іпотечним банком №1 в Україні

20 травня 2019

НА ОДЕЩИНІ ДЛЯ ЕЛЕКТРОЗАБЕЗПЕЧЕННЯ ШКІЛ ТА ДИТСАДКІВ ПОБУДУЮТЬ КОМУНАЛЬНУ СОНЯЧНУ СТАНЦІЮ

Біля села Куяльник (Одеська область) побудують наземну сонячну електростанцію потужністю 150 кВт для забезпечення енергопотреб громади. Проект детального плану території для зведення СЕС схвалила 17 травня архітектурно-містобудівна рада при облдержадміністрації.

17 травня 2019

МІНРЕГІОН ОГОЛОСИВ КОНКУРС НА ВАКАНСІЇ У НОВИЙ ДИРЕКТОРАТ ПРОСТОРОВОГО ПЛАНУВАННЯ ТА АРХІТЕКТУРИ

Мінрегіон оголосило конкурс на вакансії гендиректора, керівників експертних груп та експертів у новостворений Директорат просторового планування та архітектури. Прийом документів триває тільки до 4 червня...

17 травня 2019

УКРАЇНА ВПРОВАДИЛА ЕМБАРГО НА РОСІЙСЬКИЙ ЦЕМЕНТ ТА ФАНЕРУ

Кабмін ухвалив ініційоване Мінекономрозвитку рішення щодо розширення переліку заборонених до ввозу на територію України товарів походженням з Росії. Перелік визначений постановою Уряду № 1147 від 30 грудня 2015 року «Про заборону ввезення на митну територію України товарів, що походять з Російської Федерації...

16 травня 2019

ЯК ЗМІНЯТЬ ПОРЯДОК АТЕСТАЦІЇ ВИКОНАВЦІВ АРХІТЕКТУРНИХ РОБІТ

Розпочато громадське обговорення проекту постанови Кабінету Міністрів «Про внесення змін до Порядку проведення професійної атестації відповідальних виконавців окремих видів робіт (послуг), пов'язаних із створенням об'єктів архітектури».

15 травня 2019

20 СПІЛЬНИХ З ЄС ПРОЕКТІВ БУДУТЬ РЕАЛІЗОВАНІ В РАМКАХ ДУНАЙСЬКОЇ ТРАНСНАЦІОНАЛЬНОЇ ПРОГРАМИ

Уряд затвердив План заходів з виконання Угоди про фінансування Дунайської транснаціональної програми. Ми очікуємо на реалізацію не менш як 20 спільних з ЄС проектів, відібраних на конкурсній основі, в рамках Стратегії ЄС для Дунайського регіону. Це дозволить активно розвивати громади Закарпатської, Івано-Франківської, Чернівецької і Одеської областей, наголосив Віце-прем’єр-міністр – Міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Геннадій Зубко, коментуючи прийняття відповідного розпорядження.

Об’єднуємо провідних девелоперів та будівельників України

Олександр Сергійович
Пилипенко

Віце-президент КБУ, Президент
ПАТ «Завод ЗБК ім. Світлани Ковальської»

Олександр Сергійович
Пилипенко

Віце-президент Конфедерації будівельників України, Президент
ПАТ «Завод ЗБК ім. Світлани Ковальської»

Ігор Володимирович
Лисов

Перший Віце-президент КБУ, Почесний Президент ТОВ «ТМО Ліко-Холдінг»

Ігор Володимирович
Лисов

Перший Віце-президент КБУ, Почесний Президент ТОВ «ТМО Ліко-Холдінг»

Ігор Миколайович
Кушнір

Віце-президент КБУ, Представник КБУ в м. Києві, Голова правління - президент ПАТ «ХК «Київміськбуд»

Ігор Миколайович
Кушнір

Віце-президент КБУ, Представник КБУ в м. Києві, Голова правління - президент
ПАТ «ХК «Київміськбуд»

Олександр Сергійович
Ротов

Віце-президент, Голова Ради директорів КБУ, Президент Групи компаній «ГЕРЦ»

Олександр Сергійович
Ротов

Віце-президент, Голова Ради директорів КБУ, Президент Групи компаній «ГЕРЦ»

Дмитро Валерійович
Ісаєнко

Віце-президент КБУ

Дмитро Валерійович
Ісаєнко

Віце-президент КБУ

Анатолій Всеволодович
Беркута

Віце-президент КБУ

Анатолій Всеволодович
Беркута

Віце-президент КБУ

Петро Степанович
Шилюк

Віце-президент КБУ, Голова Наглядової Ради ПАТ «ДБК-4»

Петро Степанович
Шилюк

Віце-президент КБУ, Голова Наглядової Ради ПАТ «ДБК-4»

Юрій Сергійович
Сербін

Віце-президент КБУ

Юрій Сергійович
Сербін

Віце-президент КБУ

Оксана Георгіївна
Кулагіна

Директор ТОВ «КК«ЗАРАЗ-1»

Оксана Георгіївна
Кулагіна

Директор ТОВ «КК«ЗАРАЗ-1»

Олександр Михайлович
Харченко

Заступник Голови Ради директорів, Представник КБУ в Харківській області. Голова Ради Асоціації «Регіональне будівництво»

Олександр Михайлович
Харченко

Заступник Голови Ради директорів, Представник КБУ в Харківській області. Голова Ради Асоціації «Регіональне будівництво»

Микола Григорович
Толмачов

Заступник Голови Ради директорів КБУ, Генеральний директор
ТОВ «Т.М.М.»

Микола Григорович
Толмачов

Заступник Голови Ради директорів КБУ, Генеральний директор
ТОВ «Т.М.М.»

Василь Володимирович
Зазуляк

Представник КБУ в Чернівецькій області, Директор ТОВ «БК»Водограй»

Василь Володимирович
Зазуляк

Представник КБУ в Чернівецькій області, Директор ТОВ «БК»Водограй»

Олексій Михайлович
Ландар

Представник КБУ в Полтавській області, Генеральний директор
ТЗДВ «Полтавтрансбуд»

Олексій Михайлович
Ландар

Представник КБУ в Полтавській області, Генеральний директор
ТЗДВ «Полтавтрансбуд»

Леонід Якович
Крючков

Представник КБУ в Одеській області, Генеральний директор ТОВ «Стікон»

Леонід Якович
Крючков

Представник КБУ в Одеській області, Генеральний директор ТОВ «Стікон»

Руслан Олексійович
Вайман

Представник КБУ у Волинській області, Генеральний директор
ПрАТ «Луцький домобудівельний комбінат»

Руслан Олексійович
Вайман

Представник КБУ у Волинській області, Генеральний директор
ПрАТ «Луцький домобудівельний комбінат»

Олександр Вікторович
Саюк

Представник КБУ в Житомирській області, Директор ПП «Компанія РОС»

Олександр Вікторович
Саюк

Представник КБУ в Житомирській області, Директор ПП «Компанія РОС»

Іван Лукич
Крутилко

Представник КБУ в Хмельницькій області, Генеральний директор
ТОВ «Будівельний Альянс Груп»

Іван Лукич
Крутилко

Представник КБУ в Хмельницькій області, Генеральний директор
ТОВ «Будівельний Альянс Груп»

Андрій Олександрович
Моніч

Представник КБУ в Рівненській області, Директор
ТОВ «Реноме-Євробуд»

Андрій Олександрович
Моніч

Представник КБУ в Рівненській області, Директор
ТОВ «Реноме-Євробуд»

Олександр Борисович
Адамов

Представник КБУ в Донецькій області

Олександр Борисович
Адамов

Представник КБУ в Донецькій області

Анна Валеріївна
Лаєвська

Комерційний директор
ТОВ «БК Інтергал-Буд»

Анна Валеріївна
Лаєвська

Комерційний директор
ТОВ «БК Інтергал-Буд»

Віталій Вікторович
Ганжа

Генеральний директор
ТОВ «Роял Хауз»

Віталій Вікторович
Ганжа

Генеральний директор
ТОВ «Роял Хауз»

Олексій Володимирович
Кулагін

Генеральний директор ТОВ «ОМОКС»

Олексій Володимирович
Кулагін

Генеральний директор ТОВ «ОМОКС»

Василь Васильович
Рахмайлов

Директор ТОВ «ЯГУАР»

Василь Васильович
Рахмайлов

Директор ТОВ «ЯГУАР»

Ігор Євгенійович
Далічук

Президент, Голова Спостережної Ради ПрАТ з ІІ «Слобожанська будівельна кераміка»

Ігор Євгенійович
Далічук

Президент, Голова Спостережної Ради ПрАТ з ІІ «Слобожанська будівельна кераміка»

Георгій Ромеович
Цагареішвілі

Генеральний директор
ТОВ «Інвест Капітал Девелопмент»

Георгій Ромеович
Цагареішвілі

Генеральний директор
ТОВ «Інвест Капітал Девелопмент»

Клавдія Володимирівна
Бондарева

Генеральний директор
ТОВ «Фінансово-будівельна компанія «Пагода»

Клавдія Володимирівна
Бондарева

Генеральний директор
ТОВ «Фінансово-будівельна компанія «Пагода»

Віктор Григорович
ЧОРНУХА

Голова наглядової ради
ПАТ"ЛУЦЬКСАНТЕХМОНТАЖ №536"

Віктор Григорович
Чорнуха

Голова наглядової ради
ПАТ"ЛУЦЬКСАНТЕХМОНТАЖ №536"

Запрошуємо до участі у проектах

5 o'clock

Дискусійний майданчик, до якого долучилися чимало фахівців будівельної галузі, громадськості, місцевого самоврядування та ЗМІ.

ФРОНТ-ОФІС

Надійний юридичний партнер будівельного бізнесу

CoST

Iніціатива із прозорості у будівельній галузі (Construction Sector Transparency Initiative або CoST)

Центр розвитку будівельної галузі

Забезпечимо захист інтересів власників нерухомості.

Акцентуємо увагу на подіях ринку

ПРОЗОРІ ПОСЛУГИ ДЛЯ ЕФЕКТИВНОЇ БУДІВЕЛЬНОЇ ГАЛУЗІ: ЄДИНА УНІФІКОВАНА ЕЛЕКТРОННА СИСТЕМА ДОЗВОЛІВ, РЕЄСТРІВ, КАДАСТРІВ, ІНСПЕКЦІЙ

6 серпня Конфедерація будівельників України при підтримці Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України та Офісу ефективного регулювання (BRDO) проводить Міжнародну конференцію «Прозорі послуги для ефективної будівельної галузі: єдина уніфікована електронна система дозволів, реєстрів, кадастрів, інспекції»

Генеральний партнер: Ліко-Холдінг

Партнери конференції: RE-AKTIV (Республіка Північна Макендонія), ЮФ Totum та URE Club

Модератор конференції: Ольга Соловей, співзасновник URE Club та член Ради директорів КБУ

Реєстрація https://forms.gle/fK5gF2iQN8RcqCvF8

ПРОГРАМА КОНФЕРЕНЦІЇ «ПРОЗОРІ ПОСЛУГИ ДЛЯ ЕФЕКТИВНОЇ БУДІВЕЛЬНОЇ ГАЛУЗІ: ЄДИНА УНІФІКОВАНА ЕЛЕКТРОННА СИСТЕМА ДОЗВОЛІВ, РЕЄСТРІВ, КАДАСТРІВ, ІНСПЕКЦІЇ»:

9.00 - 9.30 - реєстрація гостей

9.30 - 09.50 - Вітальне слово організаторів: Олександр Ротов, Голова Ради директорів КБУ; Ігор Лисов, перший віце-президент КБУ; Олег Ярошенко, виконавчий директор КБУ

09.50 - 11.30 - перша секція доповідей та панельна дискусія

• Представник від Офісу Президента України

• Лев Парцхаладзе Заступник міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України

• Представник від ВР України IХ скликання

• Деян Дем'яновіч, компанія RE-AKTIV (Республіка Північна Макендонія) та Олег Ярошенко, виконавчий директор КБУ

• Олексій Дорогань, виконавчий директор, BRDO

11.30 - 12.15 – перерва на ланч

12.15 - 13.45 - друга секція доповідей та обговорення

• Данило Молчанов, USAID / UK aid проект TAPAS

• Наталія Черногуб, YouControl

• Богдан Яськів, адвокат, керуючий партнер ЮФ TOTUM.

• Дмитро Овсій, адвокат, керуючий партнер АФ “GORO Legal”

• Олексій Вискуб, заступник голови Державного агентства з питань електронного урядування України

• Андрій Рижиков, СEO та керуючий партнер DC Evolution

13.45 - 14.00 - закриття конференції

Участь у конференції безкоштовна.

Реєстрація та її підтвердження є обов’язковими за лінком: forms.gle/fK5gF2iQN8RcqCvF8

1 серпня 2019

КОНФЕДЕРАЦІЯ БУДІВЕЛЬНИКІВ УКРАЇНИ ТА УКРАВТОДОР ПІДПИСАЛИ МЕМОРАНДУМ ПРО СПІВПРАЦЮ

1 серпня очільник Державного агентства автомобільних доріг України Славомір Новак та Голова Ради Директорів Конфедерації будівельників України Олександр Ротов уклали меморандум про співпрацю у дорожній та будівельній галузях.

У межах реалізації Меморандуму передбачено законотворчу діяльність у дорожній та будівельній сферах, спільні галузеві обговорення та технічне регулювання виробничих процесів, гармонізацію існуючих Державних будівельних норм до передових європейських практик, запровадження та просування інноваційних матеріалів і технологій для державного будівництва, спільну розробку програмних пропозицій щодо підвищення кваліфікаційного рівня працівників, впровадження інноваційних технологій, залучення вітчизняних та іноземних партнерів для реалізації спільних завдань та проектів.

«Дуже задоволений, що сьогодні ми консолідуємо всю будівельну галузь. Узгоджена позиція в питаннях її розвитку є потужним імпульсом для розвитку економіки цілої країни», - підкреслив Олександр Ротов.

«Наше співробітництво може стати дієвим інструментом реалізації ефективної політики розвитку дорожньої та будівельної галузей України та інтеграції можливостей вітчизняної дорожньої та будівельної сфер до загальноєвропейських практик та стандартів. Сьогодні ми об’єднуємо будівельну галузь та розраховуємо на плідну співпрацю у площині удосконалення будівельних норм та формування нового порядку будівельного ринку», - прокоментував Славомір Новак.

Окремо під час зустрічі було вирішено створити в Конфедерації будівельників України Дорожній кластер, який від КБУ представлятиме Член Ради директорів - Олег Міщенко, від системи Укравтодору – керівник ДерждорНДІ Артем Безуглий.

Запрошуємо дорожньо-будівельні компанії приєднатися до спільної роботи!

1 серпня 2019

РОБОЧА НАРАДА «ПУБЛІЧНІ ЗАКУПІВЛІ В БУДІВНИЦТВІ: ПРОБЛЕМИ ТА ШЛЯХИ ВИРІШЕННЯ»: ПРОПОЗИЦІЇ

25 липня 2019 року відбулась спільна робоча нарада КБУ за участю BRDO щодо шляхів вирішення проблемних питань, які виникають при застосуванні Закону України «Про публічні закупівлі» при здійсненні тендерних закупівель будівельно-монтажних робіт в системі «Прозорро».

У нараді прийняли участь більше ніж 40 учасників. До гострої дискусії долучились керівник сектору «Будівництво» Офіса ефективного регулювання Олена Шуляк, проектний менеджер Офісу реформ Кабміну Андрій Мартин, керівник проекту Держзакупівлі Онлайн Андрій Баришполь, Голова Асоціації фахівців землеустрою України Анатолій Полтавець, виконавчий директор УЦСС В’ячеслав Колесник, виконавчий директор Асоціації учасників ринку вікон та фасадів Олексій Бубнов та інші.

Метою більшості пропозицій, які надійшли від учасників, було створення таких умов проведення торгів, які б унеможливлювали зловживання при визначенні переможця як з боку замовника, так і з боку недобросовісних підрядників. Ось ключові пропозиції:

1. Запровадити типові договори для розпорядників бюджетних коштів.

2. Ввести відповідальність замовника за необґрунтовану відміну торгів.

3. Запровадити обов’язкове страхування відповідальності за порушення вимог, встановлених Законом України «Про публічні закупівлі» та нормативно-правовими актами, розробленими відповідно до цього Закону.

4. Привести найменування предмету закупівлі до відповідності створеним та/або існуючим класифікаторам, технічній документації, ДБН, словникам, тощо.

5. Запровадити єдиний класифікатор будівельних матеріалів та будівельних робіт з розбивкою по лотам.

6. Збільшити строк підготовки тендерної документації.

7. Ввести додатковий термін (1-2 дні) для виправлення технічних помилок та надання документів, які не надано по неуважності.

8. Обмежити замовників права вимагати додаткові документи, впровадивши чек-лист документів, які можуть бути затребувані у підрядника.

9. Збільшити термін для надання додаткової документації.

10. Удосконалити процедуру надання документів, які містять персональні дані.

11. Внести зміни в п.2 ст.16 Закон України «Про публічні закупівлі», а саме: «аналогічного договору» замінити на «аналогічних договорів».

12. Надати можливість підряднику на етапі підготовки тендерної документації замість сертифікатів якості надавати декларації відповідності.

31 липня 2019

Надаємо онлайн доступ до першоджерел

  • Законодавство
  • ДБН
  • Законопроекти
  • Обговорення

Контакти

Україна, 04053, м. Київ, Бехтеревський пров., 4
тел./факс: (044) 200 04 52
e-mail: office@kbu.org.ua

Прес-служба КБУ
тел.: (044) 200 04 51
e-mail: pr@kbu.org.ua

Залиште Ваше повідомлення