This version of the page http://nsj.gov.ua/ua/slovomenu/ (83.218.242.227) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2019-07-28. The original page over time could change.
Головна

Головне Меню

Головна

Запрошуємо опублікувати наукову статтю у фаховому журналі “Слово НШСУ”

Національна школа суддів України запрошує бажаючих опублікувати власну наукову статтю у фаховому загальнодержавному науково-практичному та науково-методичному юридичному виданні “Слово Національної школи суддів України” (згідно із наказом Міністерства освіти і науки України від 29 вересня 2014 року № 1081 журнал включено до Переліку наукових фахових видань України, в яких можуть публікуватися результати дисертаційних робіт на здобуття наукових ступенів доктора і кандидата наук).

Публікація статей безкоштовна. Також автору безкоштовно надсилається авторський примірник видання.

Цільовою аудиторією журналу є кандидати на посаду судді, судді, працівники органів системи правосуддя, прокуратури, адвокатури, практикуючі юристи, викладачі та студенти юридичних факультетів вищих навчальних закладів тощо.

До друку приймаються статті, що мають наукову і практичну цінність, містять глибокий самостійний аналіз сучасних проблем розвитку юридичної науки, законодавства та практики.

Після отримання від автора, стаття перевіряється редакцією видання на предмет дотримання автором формальних вимог щодо оформлення наукової статті, після чого передається на розгляд Редакційній колегії журналу для вирішення питання щодо її публікації.

 

 

Вийшов друком черговий випуск фахового загальнодержавного науково-практичного та науково-методичного юридичного видання «Слово Національної школи суддів України» № 1 (26) 2019.

Вийшов друком черговий випуск фахового загальнодержавного науково-практичного та науково-методичного юридичного видання «Слово Національної школи суддів України» № 1 (26) 2019.

Провідною статтею номера стала стаття Ірини Яковець, першого заступника директора Державної установи «Центр пробації», доктора юридичних наук «Умовно-дострокове звільнення від відбування додаткового покарання суб’єктів пробації: нормативні та прикладні проблеми». У статті досліджено і проаналізовано законодавче врегулювання та практичне застосування інституту умовно-дострокового звільнення від відбування додаткового покарання суб’єктів пробації. На основі вивчення судової практики відзначено існування прямо протилежного вирішення зазначеного питання у різних регіонах, що негативно впливає на усталеність практики, що перешкоджає єдиному праворозумінню і ставить під питання дотримання принципу справедливості загалом. На основі докладного вивчення і аналізу правової та соціальної природи зазначеного інституту наголошується, що з урахуванням того гуманного значення, який він має, цілком виправданим є його розширене застосування до засуджених, у тому числі й при відбуванні додаткового покарання. Відповідно до цього і утверджується, що уповноважені органи з питань пробації, як органи виконання кримінальних покарань, мають право відповідно до вимог Кримінального кодексу і Кримінально процесуального кодексу України звертатися до суду з клопотанням про умовно-дострокове звільнення суб’єктів пробації від відбування додаткового покарання.

До випуску також увійшли наукові статті за рубриками «Організація судочинства», «Права людини», «Кримінально-виконавче право», «Цивільне процесуальне право», «Кримінально процесуальне право», «Адміністративна реформа» та новини про діяльність установи.

Із повним текстом журналу Ви можете ознайомитись тут.

Запрошуємо авторів опублікувати власну наукову статтю у нашому фаховому журналі. Публікація статей безкоштовна.

З вимогами до наукових статей можна ознайомитись тут.

Журнал “Слово Національної школи суддів України” отримав нагороду

Дніпропетровським державним університетом внутрішніх справ спільно із Всеукраїнською громадською організацією “Асоціація українських правників” проведено Всеукраїнський конкурс на краще правниче видання. Мета конкурсу – виявлення та відзначення кращих видань, які всебічно та якісно забезпечують потреби освітнього процесу в закладах вищої освіти юридичного профілю.

15 березня 2018 року в місті Дніпрі у Дніпропетровському державному університеті внутрішніх справ під час проведення ІІ Міжнародної науково-практичної конференції “Актуальні питання протидії злочинності у сучасних умовах: вітчизняний та зарубіжний досвід” відбулась церемонія нагородження учасників Всеукраїнського конкурсу на краще правниче видання.

За результатами конкурсу, фахове загальнодержавне науково-практичне та науково-методичне юридичне видання “Слово Національної школи суддів України” нагороджене дипломом ІІІ ступеня в номінації “Періодичне видання”.

 

Наш журнал став фаховим!

Журнал «Слово Національної школи суддів України» включено до Переліку наукових фахових видань України. Ця важлива новина надійшла з Міністерства освіти і науки України.

Так, наказом цього Міністерства від 29 вересня 2014 року № 1081 загальнодержавне науково-практичне та науково-методичне юридичне видання «Слово Національної школи суддів України» включено до Переліку наукових фахових видань України, в яких можуть публікуватися результати дисертаційних робіт на здобуття наукових ступенів доктора і кандидата наук.

Це – ще одне вагоме досягнення колективу працівників нашої установи. Вітаємо!

Із витягом з наказу Міністерства освіти і науки України від 29 вересня 2014 року № 1081 Ви можете ознайомитись далі.