Статьи

Нова ера лідерів

«BICYCLE» для HR від HeadHunter Україна cпільно з Юрія-Фарм

22 червня відбулася 16-та зустріч HR в рамках навчально-розвиваючого проекту «BICYCLE». Цього разу «велозаїзд» стартував спільно з компанією «Юрія-Фарм» та був присвячений навчанню та розвитку лідерів.

«BICYCLE» для HR від HeadHunter Україна cпільно з Юрія-Фарм
Світ постійно змінюється і вимагає від кожного з нас вчитися, розучуватись і переучуватися. У першу чергу це стосується лідерів. Life long learning – вчитися все життя, це нова парадигма навчання. Ця тенденція стала наслідком четвертої промислової революції, символами якої є не тільки поява і швидке поширення новітніх інформаційних технологій, але й безперервні і постійні зміни, зміни з прискоренням, які знаходять відображення у картах професій, моделях компетенцій і методах організації роботи та взаємодії з людьми. Для компаній інвестиції у технології і людей – джерело стійких конкурентних переваг.
Лариса Онипко, керівник «Премії HR-бренд Україна», консультант HeadHunter Україна

Старт «велозаїзду» розпочався з презентації «Портрету HR-лідера нової генерації», за результатами опитування HeadHunter Україна «HR-персона».

Ірина Брицька, директор з маркетингу та PR, HeadHunter Україна, розповіла про методологію дослідження та зосередила увагу на висвітленні думок респондентів щодо викликів у HR-cфері, ключових напрямків HR-стратегії та портреті HR-лідера і його компетенціях.

На думку респондентів, приорітетними компетенціями HR-лідера є:

● здатність управляти змінами – 73%

● залучення та управління талантами – 51%

● інноваційність та технологічність – 49%

● критичне мислення – 30%

● глобальна та культурна ефективність – 29%

● навігація в бізнесі – 28%

Також респонденти відмітили важливість таких компетенцій як управління стосунками та емоційна гнучкість.

Ознайомитися з результатами опитування «HR-персона», а саме з портретом «HR-лідера нової генерації» можна тут:

«HR-лідер нової генерації»

На «BICYCLE» також обговорили, як у реаліях сьогодення відбувається навчання та розвиток управлінців та лідерів. На прикладі кейсу-переможця «Премії HR-бренд Україна 2017» «Нова ера керівників» компанії «Юрія-Фарм» (1 місце у Премії в номінації «Світ») обговорили, як можна змінити формат навчання лідерів, як підвищити зацікавленість до навчання, як ефективно поєднати різні форми навчання, e-learning, гейміфікацію, фасилітацію та коучинг.

Виступ Наталії Зінченко, Talent Development Director «Юрія-Фарм»

Модернізація програми навчання керівників «Юрія-фарм» містить такі елементи:

• тренінги

• настільні бізнес-ігри

• практикуми

• фасилітація

• інтерактивні курси на навчальному порталі та електронна бібліотека рекомендованих актуальних книг (понад 500)

Послідовне впровадження інтегрованої модульної навчальної програми (електронний курс, тренінг, фасилітація / бізнес-гра) дозволило скоротити кількість критичних помилок і розвинути певні компетенції у керівників. Під час навчання керівники «Юрія-Фарм» мали змогу вчитися на помилках, випробувати різні сценарії та бачити наслідки своїх рішень.

Велику увагу у підготовці керівників та бізнес-лідерів «Юрія-Фарм» приділяється вмінню керівників надавати зворотній зв'язок та управляти командою в стилі коучинг.

У ході діалогу з HR-лідерами «Юрія-Фарм» учасники «BICYCLE» дізналися, як виглядає корпоративний портал U-ера, як організована система модульного навчання керівників, які формати та навчальні інструменти використовуються, щоб постійно підтримувати зацікавленість керівників у навчанні та враховувати бізнес-запит.

Робота в групах

Обговорюючи проект «Нова ера керівників Юрія-Фарм», учасники зустрічі напрацювали «банк ідей» щодо можливих форматів мікронавчання та як зробити його максимально ефективним; обговорили у групах, як підвищити мотивацію до навчання та цінність постійного саморозвитку працівників; як вимірювати та впливати на горизонтальну взаємодію між підрозділами компанії SLI (service level index).

Найактивніші учасники групової роботи були нагороджені призами від HeadHunter Україна та «Юрія-Фарм». Також відбувся розіграш сертифікатів та подарунків від організаторів.

Подарунки від організаторів

Дякуємо HR-команді «Юрія-Фарм» і особисто Наталії Зінченко,Talent Development Director «Юрія-Фарм» за експертність, професіоналізм, відкритий обмін досвідом та внесок у розвиток HR-професії.

Дякуємо за гостинність та можливість провести «BICYCLE» у гостях у компанії «Юрія-Фарм».

Міжнародний кадровий портал HeadHunter Україна висловлює подяку всім учасникам навчального проекту «BICYCLE». Чекаємо вас на наших наступних зустрічах!

Слідкуйте за анонсами у календарі подій hh.ua та на сторінках у Facebook – HeadHunter Україна - провайдер комплексних HR-рішень та Премія HR-бренд Україна.

Вакансии дня

Комментарии