Державна фіскальна служба України

КВАЛІФІКОВНИЙ НАДАВАЧ ЕЛЕКТРОННИХ ДОВІРЧИХ ПОСЛУГ

ІНФОРМАЦІЙНО-ДОВІДКОВОГО ДЕПАРТАМЕНТУ ДФС

Новини

Регламент роботи

Отримання електронних довірчих послуг

Підпис даних

Перевірка підписаних даних

Повторне (дистанційне) формування сертифікатів за електронним запитом

Пошук сертифікатів та СВС

Скасування, блокування, поновлення сертифікатів

Системи, які підтримують використання сертифікатів Кваліфікованого надавача ІДД ДФС

Про Кваліфікованого надавача електронних довірчих послуг

Юридична особа публічного права – Інформаційно-довідковий департамент ДФС у відповідності до пункту 3 наказу Міністерства юстиції України від 29.10.2018 № 3373/5 «Про затвердження Порядку ведення Довірчого списку» внесено до Довірчого списку, як Кваліфікованого надавача (далі – Надавач) електронних довірчих послуг (далі – ЕДП).

Метою діяльності Інформаційно-довідкового департаменту ДФС, як Надавача є безкоштовне надання ЕДП органам державної влади, органам місцевого самоврядування, підприємствам, установам та організаціям всіх форм власності, іншим суб’єктам господарської діяльності та фізичним особам.

Функціонування Надавача забезпечується сучасним програмно-технічним комплексом у складі якого використовуються унікальні програмно-апаратні рішення, які забезпечують високий рівень надійності захисту інформації.

До ЕДП, надання яких забезпечується Надавачем належать:

  1. 1. cтворення (за умови надання захищеного носія особистих ключів), перевірки та підтвердження кваліфікованого електронного підпису чи печатки;

  2. 2. формування, перевірки та підтвердження чинності кваліфікованого сертифіката електронного підпису чи печатки;

  3. 3. формування, перевірки та підтвердження кваліфікованої електронної позначки часу;

  4. 4. консультативні послуги у сфері ЕДП за зверненням користувачів.


  5. Почати перегляд сайту рекомендуємо з розділу «Отримання електронних довірчих послуг», де ви зможете ознайомитися з інформацією, необхідною для подальшої роботи, у тому числі переглянути перелік документів для отримання ЕДП та завантажити форми реєстраційних документів разом зі зразками заповнення.



    Свідоцтво та Атестат відповідності



    Свідоцтво про акредитацію
    центру сертифікації ключів

    Атестат відповідності ДССЗЗІ
    центру сертифікації ключів

  • !АКТУАЛЬНО
  • 23/07/2019Про затвердження нового Регламенту та нових форм реєстраційних документів для отримання електронних довірчих послугдетальніше
  • 15/07/2019Про електронний сервіс повторного (дистанційного) формування сертифікатів за електронним запитомдетальніше
всі анонси





Шановні клієнти!

Повідомляємо, що з 22.07.2019 на офіційному інформаційному ресурсі acskidd.gov.ua (далі – Сайт) Кваліфікованого надавача електронних довірчих послуг Інформаційно-довідкового департаменту ДФС (далі – Надавач) опубліковано Регламент Надавача, який набирає чинності через 10 днів з дня опублікування. Також наказом Інформаційно-довідкового департаменту ДФС від 18.07.2019 № 74 «Про затвердження форм реєстраційних документів для отримання електронних довірчих послуг» затверджено Договір про надання електронних довірчих послуг та нові форми реєстраційних документів:

Реєстраційна картка для фізичної особи;
Реєстраційна картка для юридичної особи;
Додаток до Реєстраційної картки;
Заява про зміну статусу кваліфікованого сертифіката відкритого ключа;
Додаток до заяви про зміну статусу кваліфікованого сертифіката відкритого ключа.

Нові форми реєстраційних документів для отримання електронних довірчих послуг необхідно використовувати з 22 липня 2019 року.

Форми реєстраційних документів попереднього зразка будуть прийматися відокремленими пунктами реєстрації користувачів Надавача до 31 липня 2019 року включно.

Переглянути та завантажити актуальні форми реєстраційних документів можливо у розділі «Отримання електронних довірчих послуг» на Сайті.

Ключі згенеровані на незахищені носії ключової інформації діятимуть до закінчення строку дії кваліфікованого сертифіката відкритого ключа.

Перейти самостійно з незахищеного носія ключової інформації на захищений носій ключової інформації можливо за допомогою електронного сервісу повторного (дистанційного) формування сертифікатів за електронним запитом.

Перелік суб’єктів господарювання, які здійснюють роздрібний продаж захищених носіїв ключової інформації.

Ознайомлений