This version of the page http://media.mabila.ua/ua/articles/tansu-vip/ (195.206.238.21) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2019-06-18. The original page over time could change.
Тансу Єен, виконавчий директор life:) — «Ми в Україні надовго...» / Мабіла.Медіа
Мабіла Мабіла.Маркет Мабіла.Медіа Мабіла.Форум Мабіла.Софт Мабіла.Енциклопедія Мабіла.MMS Мабіла.Пошта
Вівторок, 18 червня 2019 Русскоязычная версия |  Україномовна версія 

Мабіла.Медіа / Статті / Тансу Єен, виконавчий директор life:) — «Ми в Україні надовго...»

Новини


Статті


Програмне забезпечення
Дослідження
Техноманія
Цифрові фото-відеокамери
Аналітика
Репортажі
VIP-інтерв'ю
Колонка редактора

Огляди


RSS
Підписка на новини
Листопад, 2008 р.
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
          01 02
03 04 05 06 07 08 09
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

Тансу Єен, виконавчий директор life:) — «Ми в Україні надовго...»

Этот материал на русском языке
Коментарі 14.11.2008

У пропонованому Вам інтерв'ю Тансу Єен відповів на запитання щодо планів на 3G, Wi-Max, можливого ребрендингу, і, звичайно, ми задали йому кілька найбільш актуальних питань від наших читачів.

Тансу Єен — особистість, яка знайома багатьом, причому не тільки в колах ринку телекомунікацій. За просування бренду life:) в Україні він одержав Міжнародну бізнес-нагороду Stevie у номінації «Кращий керівник у Європі». Ми задали Тансу кілька запитань, щодо діяльності компанії в Україні і ще кілька нагальних питань, відповіді на які так хотіли б одержати багато абонентів оператора life:).

Тансу, Ви неодноразово згадували, що операторові важливо одержати ліцензію на мобільний зв'язок третього покоління. У зв'язку з «потеплінням», що намітилося у цьому питанні, яких заходів вживає компанія?

Ми будемо знати умови тендеру на UMTS-ліцензії вже протягом наступного тижня, нам дійсно важливо розвивати 3G не тільки через швидкість, а ще й тому, що ми в Україні надовго. Компанія розглядає в цьому можливість поліпшити свою мережу, вдосконалити її технічні характеристики й надавати абонентам дійсно сучасні й високоякісні послуги. У тендері ми будемо брати участь, це однозначно.

За попередніми даними, тендер буде проходити в кілька етапів, з можливістю одержання ліцензій на конкретний спектр частот, скажіть, які з них для компанії найбільш важливі?

Нас цікавить найбільш високий спектр частот, тому що ми зможемо впровадити 3G набагато швидше, оскільки для цього спектру потрібно менше устаткування. У результаті ми зможемо запустити свою мережу набагато швидше, оскільки потрібно менше інвестицій, менше устаткування — це перший момент, чому важливий саме високий спектр частот. І другий — якщо подивитися на український ринок, то тут досить складно одержувати дозволи на встановлення базових станцій, весь цей процес досить довгий, тому, чим вища буде частота — тим швидше ми зможемо розгорнути мережу.

Якийсь час тому, оператор вже проводив тестування 3G-зв'язку в Києві, як з того часу змінилася мережа, наскільки вона готова до зв'язку нового покоління?

Насамперед, для реалізації 3G дуже важлива оптоволоконна мережа, тобто та мережа, якою передаються дані. Наша оптоволоконна мережа дуже потужна, оскільки ми багато інвестували в неї, у нас було кілька оновлень в цьому напрямку. Оскільки наша компанія молода, нам всього три з половиною роки, і ми, фактично, одні з останніх будували свою мережу, — все наше устаткування вже підтримує 3G. Тому все, що нам потрібно буде зробити — це впровадити в базові станції спеціальні карти, які активують цю технологію. Тому для нас швидкість реалізації 3G буде набагато вищою, ніж для інших мереж, інших операторів.

Для того щоб користуватися послугами 3G абонентам потрібно буде змінювати SIM-карту?

Ні, всі, що буде необхідно для використання 3G-мережі — це телефон, що підтримує дану технологію. Саму SIM-карту змінювати не доведеться. Ми вже надаємо послугу 3G-роумінгу. Наші абоненти, які їдуть, наприклад, до Європи, можуть скористатися послугами 3G-роумінгу, природно, якщо їхні телефони підтримують цей стандарт.

На сьогодні будівництвом і модернізацією мережі оператора займається компанія Net-Plane. Вона ж і буде продовжувати займатися цим після одержання компанією ліцензій на 3G?

Net-Plane — це одна з 20 компаній, які займаються будівництвом нашої мережі, природно, що деякі з них будуть продовжувати модернізацію нашої мережі.

Чи збирається компанія організувати власний відділ, що будуватиме мережу?

Схема насправді така — ми доручаємо будівництво мережі нашим дилерам, тобто постачальникам устаткування, і вже вендори наймають такі компанії як Net-Plane. Фактично наше замовлення йде вендорам.

Серед користувачів часто лунають скарги на зв'язок оператора. З чим ви це пов'язуєте, можливо, з браком ємності мережі, чи, може, це прорахунки під час будівництва мережі?

В основному всі проблеми, які в нас пов'язані з мережею, виникають через покриття. Наприклад, люди подорожують автомобілями або залізницею, а покриття, природно, є не скрізь —  на якихось ділянках його просто не вистачає. Ми одержуємо ці скарги й діємо, тобто ми в цих пунктах встановлюємо  базові станції.

Запитання щодо віртуальних операторів. Чи збирається оператор вводити подібну послугу, як «life:) Італія», в інших країнах, якщо так, то в яких?

Ми не можемо зараз розкривати які-небудь подробиці щодо цього проекту. Можна сказати лише наступне, мета цього проекту в тому, щоб бути там, де є українці.

Чи розглядає компанія можливість будівництва мережі на базі технології Wi-Max?

Все, що стосується Wi-Max, буде залежати від тендеру на UMTS-ліцензію, тому що, якщо прийде 3G, то ми не бачимо для себе сенсу інвестувати в Wi-Max. Але якщо ж буде затримка з тендером або реалізацією 3G, то на цей випадок ми будемо оцінювати можливість запуску Wi-Max. Що ми вже робимо — одна з наших партнерських компаній володіє ліцензією на Wi-Max, і ми розглядаємо можливість подальшого співробітництво з нею.

В активах оператора безліч додаткових послуг. Однак абоненти просто не знають про них. Чи планує компанія проводити які-небудь спеціальні акції щодо їх популяризації?

Звичайно, коли йде запуск послуги, ведеться дуже активна комунікація в медіа, далі ми просто підтримуємо зв'язок з нашими абонентами через їхні мобільні номери. Ми інформуємо абонентів, відправляємо їм SMS, так само всю інформацію про послуги можна довідатися з нашого Call-центру. Іншими словами, інформація про послуги надходить постійно.

Відомо, що головним акціонером «Астеліту» є турецький оператор Turkcell. Чи застосовуються української компанією які-небудь методи або стратегії, запозичені в турецького оператора?

Нам не нав'язує ніяка стратегія від акціонерів. Ми працюємо як абсолютно незалежний ринок, незалежна компанія. Природно, ми дуже багато переймаємо з досвіду, оскільки Turkcell — це другий за величиною оператор у Європі, досвідчена компанія. Ми дивимося, наприклад, якщо є якась додаткова послуга, дуже популярна в Туреччині, ми оцінюємо, наскільки вона може бути популярна в Україні, оскільки ми працюємо на основі фідбеків наших абонентів, якщо ми відчуваємо, що це буде цікаво абонентові, то ми будемо це запускати. Іншими словами, ми абсолютно незалежні й разом з тим, ми дуже близько співпрацюємо з Turkcell.

Однієї з названих причин ребрендингу компанії UMC у МТС був низький відсоток довіри абонентів до цього оператора, скажіть, чи не планує «Астеліт» змінити бренд life:) для підняття іміджу оператора?

Зараз ми дійсно працюємо на більш низький сегмент, разом з тим у нас досить велика кількість корпоративних й VIP-клієнтів. У ході того, як ми будемо інвестувати в мережу —  буде підвищуватися якість, і сприйняття буде змінюватися. Ми дійсно багато працюємо над зміною сприйняття, на жаль, це якась даність, оскільки на ринку ми треті, то через якісь психологічні особливості life:) може сприйматися як дешевий бренд. Ми над цим працюємо, ми розуміємо проблеми. Але відносно ребренедингу, ми вважаємо, що він нам не потрібен, тому що бренд дуже сильний. Рівень впізнаваності бренду life:)  — 98%.

Практично у всіх інших мобільних операторів на ринку України є якісь тарифні плани з обмеженнями для вихідних дзвінків абонентам life:). Чи не вважаєте Ви, що це обмежує права ваших абонентів?

Я не хотів би особливо це коментувати, оскільки я вважаю, що це скоріше питання обмеження їхніх абонентів. Хоча на регульованих ринках подібного не відбувається.

Регульованих урядом?

На українському  ринку немає визначення з понять Євросоюзу — «Впливова ринкова сила». А оскільки немає цього визначення, то й  немає відповідного законодавства. Тобто, саме через це й виникають подібні проблеми.

Редакція нашого сайту одержала безліч скарг від абонентів life:) у зв'язку з автоматичним підключенням їм платної послуги «Мобільний плеєр». За словами абонентів, це «протизаконно». Яким чином компанія аргументує таке неоднозначне нововведення?

По суті, це був тестовий період. Ми на тиждень дали безкоштовно покористуватися цією послугою, попередивши, що потім вона буде платною. Але, як потім виявилося, деякі абоненти пропустили це SMS, не звернувши на нього уваги. Природно, потім, коли це стало відомо, ми повертали користувачам гроші. Це був своєрідний маркетинговий хід, як виявилося, не дуже вдалий.

Чи можна довідатися якісь конкретні дані стосовно цього факту, відсоток відмов від послуги, наприклад?

На цей момент я не можу надати точні цифри, але це була невелика частина. Для нас важлива скарга навіть одного абонента, тому ми припиняємо якусь діяльність, навіть тоді, коли на неї поскаржилися кілька абонентів.

Коли ми вже торкнулися скарг, то дозвольте передати ще одну від імені абонентів. Час з'єднання оператора з абонентом під час дзвінка на номер 5433 іноді може перевищувати півгодини, а то й більше. Чи планується в найближчому майбутньому виправлення ситуації?

Вже найближчим часом ми істотно збільшимо доступність call-центру, завдяки тому, що ми плануємо істотні інвестиції в цьому напрямку.

Планується розширення штату call-центру?

Вже 20 листопада відбудеться прес-конференція, на якій ми озвучимо більш детальні плани щодо цього питання.

Ну й наостанок хотілося б почути якісь плани компанії на найближче майбутнє. Чого варто очікувати абонентам протягом найближчих місяців?

Наша стратегія полягає в тому, що ми конкуруємо самі з собою, тобто для нас важливо постійне прагнення до кращого, самовдосконалення, образно кажучи. Ми вважаємо, що якщо компанія буде продовжувати в такому ж дусі, то вона буде успішною. Нам лише три з половиною роки, за цей час ми вже зміцнилися як дійсно третій сильний оператор на цьому ринку. У нас ринкова частка становить 20%, 11 мільйонів абонентів і, як уже раніше говорилося, основні наші завдання — це фокусування  на досвіді абонента, керування цим досвідом, серйозні інвестиції в інфраструктуру мережі. Іншими словами, мережа і якість мережі для нас дуже важливі, зараз це один з основних пріоритетів. Крім того, ми звертаємо увагу на маркетингові продажі й інвестиції у канали взаємодії з абонентами. Ми вважаємо, що основні наші акценти повинні бути зосереджені на самих абонентах.

Спасибі Тансу за відповіді на наші запитання. І, наслідуючи добрий досвід «народних запитань», ми плануємо відкрити спеціальну рубрику, де будемо приймати запитання про те, що вас конкретно цікавить із діяльності операторів зв'язку. Потім ці запитання ми задамо представникам операторів.

Вже в найближчому майбутньому ми офіційно про це оголосимо й визначимо, у якому саме руслі буде проходити система прийому ваших запитань і подача відповідей. Чекайте анонсу вже найближчим часом і готуйтеся довідатися про те, що Вас дійсно цікавить, але про що ви боялися запитати :).

Джерело: Мабіла
Автор: Сергей Колосков
Додати коментар
Коментарі
Sano 14.11.2008 14:20

Ню-ню... Астелит хочет показать, какие они "белые и пушистые", а сами, в тоже время гайки начали закручивать? Ещё раз ню-ню... Большому кораблю - большой айсберг!


Ви хочете залишити коментар?
Тільки зареєстровані й авторизовані користувачі можуть залишати коментарі
Зареєструйте «Мабіла.Паспорт» або авторизуйтесь, якщо Ви вже зареєстровані.
Этот материал на русском языке Підписатися RSS
Читайте також:
Колонка редактора: «Якість зв'язку і все таке...», 13.11.2008
«Life:) триває» — «Астеліт» зміцнює свої позиції, 11.11.2008
Камера в мАбілі, або «Не в мегапікселях щастя», 11.11.2008
«Електронне чтиво» — читаємо з дисплея, 07.11.2008
«Хто за 3G крайній?», або «Таки дочекалися!», 04.11.2008
Якщо у вас є зауваження, доповнення, побажання, або ви виявили неточність у цьому матеріалі — повідомте редакцію.
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Пошук
+ розширений пошук
 

Останні новини

29.12.2008
«Яндекс.Карти» для абонентів «Київстар»
26.12.2008
Мережа МТС-Україна підготовлена до навантаження в новорічні і різдвяні свята
26.12.2008
Роадмап компанії RIM вказує на нові пристрої
26.12.2008
Флагманський комунікатор Mobinnova ICE
26.12.2008
Додаток Virtua Mouse принесе віртуальний курсор на всі пристрої з Windows Mobile
26.12.2008
Автомобільна Bluetooth-гарнітура Iqua Vizor SUN
26.12.2008
Lenovo OPhone між iPhone й iPhone 3G
26.12.2008
Незабаром у продажу недорога електронна книга eSlick
26.12.2008
Тачфон LG KS660 з підтримкою функції Dual-SIM
Актуальні теми
— Новинки на українському ринку
— Нові тарифи
— Apple iPhone
— Symbian OS
— Windows Mobile & Phone
— Нові акції операторів
— DualSIM телефони
gagadget.com новости:
31.10.2012 14:52
«Умные» разноцветные лампочки Philips Hue (видео)
31.10.2012 13:32
Обновился сервис Smart Кіно для телевизоров Samsung Smart TV
31.10.2012 11:27
Intel работает над 48-ядерным процессором для смартфонов и планшетов
31.10.2012 10:43
Первые результаты синтетических тестов iPad 4
31.10.2012 08:55
Первое видео геймплея Angry Birds Star Wars
31.10.2012 05:00
Обзор Android-планшета Samsung Galaxy Tab 2 7.0
31.10.2012 02:10
ARM Cortex-A57 и Cortex-A53: первые 64-битные процессорные ядра с архитектурой ARMv8

Мабила.Маркет.Рейтинг

Рейтинг мобильных телефонов по версии торговой системы «Мабила.Маркет»

1.

Про проект · Зворотній зв`язок · Експорт новин · Архів новин · Підписка на новини · Правова інформація

Русскоязычная версия |  Україномовна версія 

© «Мабіла», 2006—2011.
Усі права захищено.