This version of the page http://www.business.ua/100pershih (31.131.22.105) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2019-06-17. The original page over time could change.
“Мы сможем ежегодно наращивать объемы продаж колес в американском регионе на 8-10%”

Sidebar

Меню журналу

17
Пн., черв.
0 Нові матеріали

Бізнес

Бізнес

Про кризу, довгі тренди та лібертаріанство: 15 найцікавіших тез від топових бізнесменів

Що чекає Україну і світ у наступні десятиліття, як змінюватимуться тренди, як вижити підприємцю  в умовах кризи, про "болі" бізнесу та про принципи ефективного управління, - все це стало темами обговорення масштабного форуму Бізнес-концентрат 4.0, який відбувся у Києві. Він зібрав 11 топових бізнесменів на одній сцені та 8,5 тисяч підприємців в одній залі.

Бізнес

Літо, музика, Veranda - найбільший панорамний ресторан знову вражає

Спека, червень і думки плавляться, як розпечені - часом зовсім не хочеться думати про всі нюанси відпочинку. А просто прийти в те місце, якому довіряєш. Без гучного відкриття, але яке швидко завоювало свою популярність, з неймовірними панорамами і прямо на березі Дніпра. Місце, яке вже другий рік поспіль підкорює серця гурманів - колишніх і тих, хто тільки приїхав до столиці.

Veranda on the river - знає як здивувати з точки зору кулінарного мистецтва і втілених перфомансів.

Бізнес

Міжвладне свавілля: митниця посилює "пильність" перед зміною "престолів"

Група компаній "Градолія" звернулася до очільника Державної фіскальної служби (ДФС) Олександра Власова щодо тиску з боку Кіровоградської та Одеської митниці.

Бізнес

Переваги на недоліки послуг аутсорсингу у сфері HR

Економія часу на пошук робітників, економія коштів на утримання кадрового відділу і можливість для компанії максимально зосередитися на стратегічному напрямку своєї діяльності — це лише частина переваг, які дає HR-аутсорсинг. Але є й недоліки

Бізнес

Як успішні компанії використовують аутсорсинг для підвищення своєї ефективності

Визнаний бізнес-стратегією у 1989 р., аутсорсинг у всьому світі стає надпопулярною моделлю забезпечення розвитку компаній

Бізнес

Українські експортери придивляються до Кувейту

 Незважаючи на турбулентний стан у світовій економіці Кувейт, завдяки раніше накопиченим величезним сумам і розумному використанню їх, відчуває себе досить непогано і дозволяє собі навіть надавати матеріальну допомогу низці держав Арабського світу, і не лише

Новини Компаній

Grid List

Економіка

Економіка

Чи загрожує Україні крос-дефолт через розпуск Ради

Під час інавгураційної промови 20 травня президент України Володимир Зеленський заявив, що розпускає Верховну Раду VIIIскликання. А вже наступного дня він підписав відповідний указ, в якому визначена дата дострокових виборів до парламенту – 21 липня. 

Економіка

2030: коли амбітна стратегія стане політичним планом президента?

Про якісну зміну української політики можна буде говорити тоді, коли такі розробки, як "Економічна стратегія України 2030", стануть основою для публічних дебатів між кандидатами

Економіка

Економічні аналізи: яскраве проти потужного

Фіналісти президентського змагання дають обіцянки, які неспроможні втілити в життя, — більшість з них поза межами компетенції Президента

Фінанси

Фінанси

Порахуйте, будь ласка: Що таке аутсорсинг фінансових процесів

Аутсорсинг фінансових процесів — це дійсно зручний сервіс, що допомагає оптимізувати низку важливих бізнес-процесів. І зараз він доступний як великим, так і малим підприємствам

Фінанси

“Проблема з правом власності — можливо, найголовніша причина небажання іноземних інвесторів заходити в Україну”

2004 р. лондонський журнал “Euromoney” визнав Івана Міклоша кращим міністром фінансів у світі. Він зробив значний внесок в успішне проведення посткомуністичних реформ в економіці Словаччини.

Фінанси

Огляд фінтеху: Гроші у ритмі техно

Лише інвестуючи у fintech-стартапи, банки зможуть втримати лідерські позиції у сфері надання фінансових послуг

Персоналії

Персоналії

"Ніколи раніше ми не освоювали нові ринки збуту такими інтенсивними темпами"

Валентин Шеветовський, голова наглядової ради ПАТ "Харківський плитковий завод" ТОВ "Керамічна група "Голден Тайл"

Персоналії

"Нерівні правила гри гальмують увесь ринок" - СЕО Датагруп Михайло Шелемба

«Датагруп» – всеукраїнський оператор зв’язку для бізнесу та дому. Сьогодні оператор є лідером у сегментах передачі даних, міжнародного транзиту трафіка та супутникового зв'язку. У 2018 році доходи компанії «Датагруп» збільшилися на 18 %. Капітальні інвестиції в розвиток мережі склали понад 225 млн грн. Компанія забезпечує підключення до інтернету, надає послуги телефонії, телебачення і відеоспостереження, а також хмарний сервіс від Microsoft та захист від DDos-атак. Ми поспілкувалися із CEO «Датагруп» Михайлом Шелембою про тренди, про 5G у світі та Україні.

Персоналії

Економічна безпека: макроекономічні загрози та фіскальний вимір

У перспективі кількох наступних років треба бути готовими до нової світової кризи чи принаймні до погіршення світової кон'юнктури, передусім для металургії.

Стратегії

Стратегії

Чому бізнес не може бути поза політикою?

Бізнесу не уникнути участі в політиці — питання лише у форматі цієї участі

Стратегії

Клієнтський досвід, на який ми заслужили: 66% споживачів у всьому світі сказали: "Я не пам'ятаю, коли досвід взаємодії з брендом перевершив мої очікування".

За даними нещодавнього опитування, 66% споживачів у всьому світі сказали: "Я не пам'ятаю, коли досвід взаємодії з брендом перевершив мої очікування".

Стратегії

Коли батіг і пряник не працюють: як виростити лідерів самостійно

Автономність та майстерність — нова мотивація XXI століття

  • Літо, музика, Veranda - найбільший панорамний ресторан знову вражає
  • Про кризу, довгі тренди та лібертаріанство: 15 найцікавіших тез від топових бізнесменів
  • Чи загрожує Україні крос-дефолт через розпуск Ради
  • Міжвладне свавілля: митниця посилює "пильність" перед зміною "престолів"

Скоро відбудеться

Free Time

Free Time

Перстень — символ влади майбутнього лідера України!

Ми живемо в часи кардинальних змін. І від наших вчинків залежить, яким саме буде майбутнє нашої України. Саме ми зараз перебуваємо на своєрідному роздоріжжі, отож дуже важливо, взявши те краще, що було у наших предків, посилити і перенести його в наше сьогодення та майбутнє. Заради наших нащадків, заради нашої сильної і славної країни.

Free Time

“Покер змушує тебе постійно розвиватися, постійно вчитися”

У серпні 2018 р. Міністерство молоді та спорту України офіційно визнало покер видом спорту. Вже за чотири місяці в Києві провели перший благодійний турнір First Charity Poker Tournament: Big Hearts.

Free Time

Малий бізнес: від ілюзій до успіху. Повернення до міфу підприємництва. Майкл Гербер

Малий бізнес: від ілюзій до успіху. Повернення до міфу підприємництва. Майкл Гербер

Free Time

Монетизація інновацій. Як успішні компанії створюють продукт навколо ціни

БІЗНЕСУ ПОТРІБНІ ІННОВАЦІЇ, щоб вижити, проте відсоток невдалих інновацій жахливо високий. Практично три з чотирьох нових продуктів або послуг не виправдовують очікувань щодо доходу і прибутку - або ж терплять повну поразку на ринку.

“Мы сможем ежегодно наращивать объемы продаж колес в американском регионе на 8-10%”

Бізнес
Налаштування
  • Дуже маленький Маленький Стандартний Збільшений Великий
  • Стандартний Helvetica Segoe Georgia Times

Денис Морозов, директор по экономике и финансам компании “Интерпайп”:

Потеря огромного российского рынка труб (десятикратное сокращение поставок у компании “Интерпайп”), а также трудности с диверсификацией продаж в другие регионы вынудили промышленников расширять колесный сегмент производства.

О необходимости перестройки, а также о перспективах украинского рынка железнодорожных колес БИЗНЕС расспросил одного из руководителей трубно-колесной компании “Интерпайп” Дениса Морозова.


— За последние два года компания инвестировала в модернизацию колесного производства $16,2 млн. Почему решили усилить колесный бизнес?
— С одной стороны, сказалось катастрофическое падение украинского рынка железнодорожных колес. После остановки вагоностроения в стране реализация колес за последние пять лет уменьшилась в 9 раз и в 2015 г. составила 14 тыс.т.

Также за этот период кардинально изменилась структура сбыта колесной продукции: доля экспорта увеличилась с 22% в 2011 г. до 83% в 2015 г.

С другой стороны, в прошлом году компания столкнулась с дефицитом экспортных мощностей. И прежде всего это касалось рынка Северной Америки (США, Канада и Мексика). Это и определило приоритеты инвестирования компании.

Например, один из новых участков — по полнопрофильной механической обработке железнодорожных колес — спроектирован с учетом требований стандарта американских железных дорог AAR и будет приоритетно производить продукты для этого рынка.

Эти инвестиции позволяют нам нарастить объемы производства колес для экспортных рынков на 16 тыс.т в год — до 49 тыс.т.

Более того, в наших планах — реализация двух таких же проектов по наращиванию мощностей для выпуска колес по экспортным стандартам, что позволит дополнительно увеличить мощности еще на 12 тыс.т в год.

— Какой прирост реализации колес ожидается на американских рынках?
— Думаю, мы сможем наращивать объемы продаж в этот регион ежегодно на 8-10%.

Это суммарный объем с учетом поставок железнодорожных колес и новых продуктов — железнодорожных осей и колесных пар. Мы рассчитываем, что новые продукты позволят нам выйти в новый сегмент рынка.

— Украина является потребителем ваших новых колес?
— Ввиду отсутствия скоростного железнодорожного движения наша новая продукция в Украине пока не востребована. Но мы надеемся, что в перспективе наша страна, как и другие развитые страны, перейдет на скоростное движение, и тогда появится внутренний спрос на наш продукт.

Конечно, уже сейчас мы рассчитываем на поставку небольших партий колес для украинских поездов Hyundai и Skoda — по 100-200 штук.

— “Укрзалізниця” (“УЗ”) уже заявила о покупке 6,6 тыс. вагонов у украинских производителей…
— Если эти вагоны будут построены, отечественное вагоностроение увеличится более чем в 6 раз, что повлечет за собою прирост продаж и колес (только на эти заявленные вагоны потребуется около 21 тыс.т, или 53 тыс. колес).

При этом существует еще и необходимость активизации ремонта подвижного состава. До сих пор вагоностроительный рынок под потребности “УЗ” ежегодно приобретал около 10 тыс.т колес (25 тыс.шт.), но это низкий показатель.

Вагонный парк в стране, как известно, очень изношен, более половины вагонов старше 25 лет. По нашим оценкам, приемлемый объем колес для ремонта, необходимого для поддержания парка вагонов в рабочем состоянии, составляет не менее 20 тыс.т колес (50 тыс.шт.) в год.

Все будет зависеть от инвестиционного плана, который в ближайшее время “Укрзалізниця” обещала подать на утверждение Министерства инфраструктуры.

Также в Украине имеется большой отложенный спрос на вагоны. По данным ГП “Укрпромвнешэкспертиза”, к 2020 г. парк грузовых вагонов с неистекшим сроком эксплуатации составит около 60 тыс. единиц, а ожидаемый дефицит вагонов — 45-63 тыс. единиц.

— У “Укрзалізниці” имеется значительный объем подготовленного металлолома (130 тыс.т), тогда как “Интерпайп” испытывает нехватку этого сырья. Скажите, можно ли наладить товарный обмен с “УЗ” — она вам лом, вы ей колеса?
— Помимо подготовленного лома “УЗ” имеет в наличии 13 тыс. вышедших из строя вагонов (а это дополнительные 325 тыс.т лома. — Авт.), которые де-факто являются металлоломом, однако не могут быть списаны и проданы как металлолом вследствие существующих нормативных ограничений.

Что касается товарного обмена, то законодательство запрещает такие сделки. При этом было бы логично, если бы поставщик (“УЗ”) мог использовать железнодорожный лом для производства готовой продукции для его же нужд.

Если будут созданы законодательные механизмы, разрешающие такое сотрудничество в той или иной форме, оно будет выгодно как “УЗ”, так и поставщикам.

— Сколько колесных пар компания намерена произвести в текущем году и кто ваш основной покупатель?
— Наши производственные мощности позволяют выпускать 10 тыс. колесных пар в год, но в этом году объемы производства будут незначительными. Мы проходим сертификацию и в ноябре надеемся продать первую партию колесных пар в Европу.

В декабре ожидается прирост продаж до 200 единиц. Что касается 2017 г., то ожидаемые объемы производства составят около 4 тыс.шт.

До этого механическую обработку и сборку колесных пар компания осуществляла по субподряду у европейских компаний. Новые мощности позволят делать часть сборки самостоятельно в Украине.

— В 2015 г. компания реализовала 93 тыс.т колес. Ожидается ли прирост в этом году?
— Продажи колесной продукции увеличатся на 45% и достигнут 135 тыс.т. Но доля железнодорожных колес в общей структуре сбыта компании “Интерпайп” возрастет незначительно, всего на 2%.

ДОСЬЕ БИЗНЕСа
Денис Морозов, директор по экономике и финансам компании “Интерпайп”

Родился: 23 июля 1978 г. в г.Днепропетровске.

Образование: Днепропетровский национальный университет, специальность — информационные системы в менеджменте (2000 г.).

Карьера: в 2000 г. — пришел в “Интерпайп” после окончания вуза на должность экономиста. Занимал позиции начальника бюджетного управления финансово-экономической службы, директора по управлению продуктами и ресурсами компании; с октября 2013 г. — директор по экономике и финансам компании “Интерпайп”.

Семейное положение: женат, воспитывает дочь.

Увлечения: игра на гитаре.