This version of the page http://uamedia.visti.net/content/gazeta-golos-z-nad-bugu (195.64.225.66) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2019-06-05. The original page over time could change.
Газета "Голос з-над Бугу"

Газета "Голос з-над Бугу"


Учениця Стаївської школи здобула друге місце у Всеукраїнському конкурсі школярів-екскурсоводів

Учениця Стаївської школи Вікторія Новосад здобула друге місце у Всеукраїнському конкурсі екскурсоводів шкільних музеїв "Край, в якому я живу"!

Це щорічний конкурс, який проводиться у два тури: I тур був заочним (матеріали надсилали попередньо); II тур - на всеукраїнському рівні - проводився у Тернополі. Для участі в І турі учасники надсилали конкурсній комісії папки із матеріалами, текстовим описом та цифровою презентацією, оглядових екскурсій у різних профілях. Тож, спершу наша землячка перемогла в обласному етапі, а згодом стала лауреатом диплома ІІ ступеня на всеукраїнському етапі, де вже представляла не просто свою школу, район, а й цілу область.

Із Вікторією на конкурс їздила керівник роботи, директор Стаївської школи І- ІІ ст. імені Осипа Лещука Мирослава Ігнатюк. Вона і розповіла радіо "Сокаль"про досягнення їхнього колективу і поділилася хвилюваннями, які переживали під час змагань.

Власне, напрямок "Шкільні музеї історичного профілю"обрали не просто так, адже у школі діє зразковий музей пам'яті українського письменника, священика УГКЦ, богослова та педагога Осипа Лещука, який родом із села Стаївка Сокальського району. На честь нього названа і місцева школа:.

Літописці біографії Осипа Лещука називають його людиною великої сили волі, стійкості, непохитності і вірності ідеям української державності і зрештою Вселенській, Апостольській Церкві. Історики стверджують, що письменницька діяльність отця Осипа Лещука здатна навіть камінь розтопити у сльозах душевного відчуття. Його твори - це життя українського народу в історії отця, його мріях, радощах, смутку, протесті у визвольній боротьбі. Тож, у конкурсі стаївчани поміж іншим взяли участь і задля того, аби популяризувати ім'я великого земляка.

Учасниками останнього, найвищого, туру конкурсу екскурсоводів шкільних музеїв стали школярі з усіх куточків України: від Харкова до Хуста, від Одеси до Волині. Членами журі були працівники музеїв Тернополя та Українського державного центру національно-патріотичного виховання, екскурсій і туризму з Києва.

Конкурсантка зі Сокальщини Вікторія Новосад навчається у 9 класі Стаївської школи І-ІІ ст. імені Осипа Лещука. Директор школи Мирослава Ігнатюк називає Вікторію дуже старанною ученицею.

Попри боязнь, що сільська школа може в чомусь бути гіршою від міських, стаївці добре підготувались і здобули високу перемогу, чим дуже тішаться - стверджує директор Стаївської школи Мирослава Ігнатюк. При оголошенні результатів це стало приємною несподіванкою:.

Усім конкурсом, як і самою поїздкою у Тернопіль, делегація із Стаївки дуже задоволена, сподобалось і саме місто, і організація конкурсу. Адже вдалось не лише позмагатись, а й побувати на екскурсії містом, театральній виставі "Мазепа", в історико-меморіальному музеї політичних в'язнів. Тож після всього вони переповнені враженнями та емоціями повернулися додому.

Сокаль FM 2019-03-31

Андрій Гаврилюк

Голос Сокальщини


У Львові поліцейські перевіряють два повідомлення про незаконну агітацію

Правоохоронці нагадують, що 30 березня, у так званий "день тиші", заборонена будь-яка агітація за учасників виборчих перегонів.

У Франківський та Залізничний відділи поліції сьогодні, 30 березня, надійшли два повідомлення про банери, розташовані на перехресті вулиць Кульпарківської-Окружної та на вулиці Патона, на яких розміщені написи агітаційного характеру, що нібито спонукають голосувати за певних кандидатів на посаду президента України.

Відомості про події внесені до Журналу єдиного обліку, поліцейські проводять перевірки.

Відділ комунікації поліції Львівської області 2019-03-31

Андрій Гаврилюк

Голос Сокальщини


У Жвирківській школі відбувся семінар-практикум вчителів трудового навчання

26 березня 2019 року в Жвирківській ЗШ І-ІІІ ст. відбувся семінар - практикум вчителів трудового навчання "Реалізація проектно-технологічної діяльності учнів на уроках трудового навчання".

Керівник вчитель Сокальського ліцею No1 Кіх Роман Петрович розповів присутнім про проведення обласної олімпіади з трудового навчання, а вчитель Сокальської ЗШ І-ІІІ ст.. No2 Бубела Тарас Володимирович інформував присутніх про успішні результати участі учнів району в обласній олімпіаді. Вчитель Жвирківської ЗШ І-ІІІ ст. Джогола Ігор продемонстрував присутнім можливості застосування ІКТ на уроках трудового навчання, при презентації виробів учнів, а також організував цікаву екскурсію з метою профорієнтаційної роботи на меблеву фабрику "СОКМЕ" .

Дякуємо дирекції Жвирківської ЗШ І-ІІІ ст. за сприяння у проведенні семінару.

2019-03-30

Андрій Гаврилюк

Голос Сокальщини