Щоразу, намагаючись зрозуміти функціонал нового гаджета, купленого за шалені гроші, я згадувала фразу «Чого не можна зрозуміти, до того треба звикнути». Цю фразу сказав професор майже століття тому під час перших лекцій з квантової механіки, коли студенти з застиглим поглядом слухали його. Однак завдяки конструкторам, якими я «всебічно розвивала свою дитину», я все рідше вживаю цей жарт.

Переконана, що багато батьків мене зрозуміють. Всі ми користуємося електронними пристроями, але більшість з нас не знає, що ж відбувається всередині нашого улюбленого гаджета. А син мій, наприклад, зовсім інакший. Він знає все про інтегральні схеми і так далі. А конструктори взагалі стали в нас нам розвагою для всієї родини і навіть прикрасили наш дім.

Конструктори - ідеї для дизайну

Чи любите ви прикрашати свій дім? Переважна більшість жінок відповість «так». Приміром, я обожнюю всілякі фігурки, статуетки, картинки. Колись я навіть збирала стругачки для олівців з різних музеїв та міст, як от стругачка у вигляді Ейфелевої вежі або лондонської червоної телефонної будки. Але це все в минулому. Тепер у мене нове хобі. Я збираю дерев’яні 3D-пазли, тобто конструктори.

3D-пазли – це дерев’яні конструктори (фігурки, автомобілі, навіть географічні карти та картини). Спочатку я їх складаю, а потім знаходжу місце у квартирі, яке стане їм домом. Моя улюблена модель – лондонський автобус Wooden.City. Він, правда, містить 216 деталей, а сам процес складання забрав у мене майже всі вихідні, але я про цей час не жалкую!

На свій лондонський автобус я отримала велику знижку. А все тому що раніше я придбала в магазині toys4brain.com.ua дерев'яні конструктори Римська колісниця, Млин і Вантажний автомобіль. У мене вдома тепер справжня колекція. Уявляєте?

Конструктори: від машинки Експрес-морозиво до локомотива

А починалося все з машини для перевезення морозива CUBIKA. Треба ж дитині розвиватися ... Ось і купили ми йому дерев'яний конструктор для складання машинки з 5 елементів. Дитина росла, і конструктори ставали все складніше, тобто ми його щосили «розвивали». Тепер мій син перейшов на роботів та програмування, натомість ми з чоловіком продовжуємо складати все нові й нові моделі.

Локомотив з тендером – найкрутіший з усіх UGEARS 3D-пазлів. Він являє собою репліку локомотива 19-го століття. Локомотив обладнаний справжнісінькою кабіною машиніста з висувною драбиною та вугільним тендером (причіпною частиною) з дверцятами, причім деталі виконані в стилі арт-деко.

До нього, звичайно, довелося докупити конструктори для складання залізничних рейок і залізничної станції – з годинником, ліхтарними стовпами, лавкою та секретним висувним ящиком. Ящик, до речі, закривається на ключ, і там можна зберігати все, що забажаєте, наприклад, квитки або гроші.

Врешті-решт ми створили справжню залізничну інфраструктуру. На столі вона не вмістилася. На разі стоїть у вітальні, але дуже всім заважає, і ми розмірковуємо, чи не купити нам нову квартиру. Або, може, зібрати самостійно☺?