This version of the page http://zib.com.ua/ua/news/ (89.184.70.2) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2019-05-06. The original page over time could change.
Правові новини за сьогодні. Закон і Бізнес

Новини 06.05.2019


Всі новини за:

Останні коментарі

11 кандидатів візьмуть участь у конкурсі до ВККС
Адвокат Господи, тільки не Демянчук! Всій судовій системі ...
Страхування під градусом
john lancaster задроти
Добробут Феміди у чужих руках
Анна Моніч не суддя ЖААС..а суддя 7ААС..ретельніше факт...
У РСУ займуться підвищенням зарплат працівникам судів
Оксана Не вистачає кадрів? В апеляційному суді Вінницької...
Читати всi

06.05.2019

12:37 Суддя боїться, що невідомі підкинуть йому гроші, аби звинуватити в злочині

Суддя просить захисту від неправомірної вигоди, якої він не хоче, не просить і тим більше не збирається нести відповідальність за отримання. На адресу судді в соціальній мережі надійшло повідомлення, що, можливо, його підставлять.

12:02 У місцеві господарські суди призначено 6 суддів безстроково

Президент України призначив безстроково 6 суддів до місцевих господарських судів.

11:41 Переваги електронних закупівель для державних структур

Всі державні витрати оцінюються приблизно в 34% світового ВВП. Впровадження електронних закупівель дозволяє значно покращити прозорість і результативність витрат. Це особливо корисно для країн з економікою, що розвивається.

10:58 ВП ВС визначила юрисдикцію спорів про оскарження рішень щодо оренди землі

Оспорювання права оренди на спірні земельні ділянки має вирішуватися в порядку господарського судочинства.

10:30 Кримінальний аспект

Суб’єктам господарювання немає від кого очікувати захисту, крім судів. Принаймні так має бути у правовій державі. То, чи варто розраховувати на Феміду в українських реаліях, обговорювали під час форуму «Захист бізнесу-2019», що відбувся в Одесі.

10:19 Щогодини за захистом своїх прав до ОАСК звертається 10 осіб

До Окружного адміністративного суду міста Києва щодня надходить 88 позовів.

09:38 Нардепи пропонують і далі не повертати боргів за валютними кредитами

Після підписання Президентом Кодексу з процедур банкрутства народні депутати з’ясували, що скасовується мораторій на стягнення майна громадян, наданого як забезпечення кредитів у валюті. Відновлювати вже скасоване вирішили шляхом нової порції змін.

09:00 На ЄСІТС потрібен час

Спроба одним махом запустити ЄСІТС виявилася невдалою. Натомість в інших країнах електронне судочинство впроваджують без поспіху, поступово. І, можливо, тому е-суд у них функціонує належним чином.

05.05.2019

17:52 На місці закинутої станції метро в Парижі відкриється бар

Покинута станція метро «Круа-Руж» в 6-му окрузі Парижа перетвориться на модний коктейль-бар. Це буде перший в світі бар, відкритий в метро.

13:45 У Празі заборонили продавати напої в пластиковому посуді

З 1 травня у Празі на музичних фестивалях та інших культурних заходах не можна буде продавати напої та їжу в пластиковому посуді.

11:09 В Амстердамі заборонять автомобілі з бензиновими і дизельними двигунами

Міська рада Амстердама прийняла десятирічний план, який передбачає повну заборону автомобілів з бензиновими і дизельними двигунами до 2030 року.

04.05.2019

17:49 У Болівії масово звільняють суддів

У Болівії з 2017 року було стихійно звільнено майже 100 суддів. У цьому правозахисники звинувачують Раду суддів Болівії.

13:36 У Швеції за повне байдикування платитимуть 2 тис. євро

У Швеції з'явиться нова посада, в обов'язки якої входитиме лише відзначення годин свого приходу і відходу з місця роботи.

11:01 В ЄС остаточно відмовилися від банкнот у 500 євро

Європейський центральний банк припинив випуск банкнот номіналом €500. Проте їх продовжать використовувати як платіжний засіб. Але після попадання до банків їх вилучатимуть з обігу.

03.05.2019

17:15 Суддя ККС звернула увагу на зміни в доказуванні домашнього насильства

Для суддів нині стає актуальним питання щодо тлумачення та правильного застосування нових і змінених положень кодексів під час розгляду справ, пов’язаних із домашнім насильством.

16:39 Адвокатів навчатимуть захищати жертв насильства

18 травня у м. Хмельницький пройде тренінг для правників з питань надання правничої допомоги постраждалим від домашнього насильства та насильства стосовно жінок.

16:03 Сучасний адвокат має володіти навичками медіації, — юрист

У квітні цього року у м. Миколаєві відбувся захід Асоціації жінок - юристок України ЮРФЕМ Open Space, на якому подискутували про досягнення жінок в юридичній професії та доступ до правосуддя для вразливих груп жінок.

15:45 Креативних юристів не буває, — Кабмін

Уряд затвердив перелік видів економічної діяльності, які належать до креативних індустрій. Діяльності у сфері права там немає.

15:01 Чоловік відсудив у держави мільйон гривень за незаконне кримінальне переслідування

Суд призначив мільйон гривень моральної компенсації чоловіку, який три роки незаконно тримався під вартою.

14:22 ВС: Суди правильно визначили наявність умислу, але наплутали з обчисленням строків

Заподіяння численних ударів, зміна знарядь злочину та послідовність дій нападника свідчать про наявність умислу на позбавлення життя потерпілого. Про таке сказано в постанові Верховного Суду від 23.04.2019.

13:43 Суд просять скасувати рішення про обрання нового члена ВККС від ДСА

До Окружного адміністративного суду міста Києва надійшла заява про забезпечення позову щодо заборони призначати Сергія Остапця членом Вищої кваліфікаційної комісії суддів України від Державної судової адміністрації України.

13:05 Голова наглядової ради ААУ Ольга Дмитрієва:

Створення іноземної компанії є дуже дієвим способом інвестування та виходу на інші ринки. Зараз так вчиняють багато українських бізнесменів. Вони працюють в Європі, залишаючись громадянами України та сплачуючи податки до українського державного бюджету.

12:20 Журналісти порадили суддям покрутити пальцями біля скронь і відправити боржників геть

Невідома особа звинувачує суддю в бажанні прийняти завідомо абсурдне рішення, а той вважає дар передбачення дописувача не менш абсурдним.

11:40 Шотландія проведе новий референдум про вихід із Сполученого Королівства

У травні Шотландська національна партія уявить законопроект про проведення референдуму з питання отримання суверенітету від Лондона. Його планують прийняти до кінця року.

11:02 Щоб усі боялись і не зловживали

Панує думка, що процесуальними правами зловживають переважно адвокати. Але як вишукано зловживають ними самі законники! Чи можна зав’язати руки любителям брудної гри у мантіях та з ордерами?

10:30 ВС: Періодичний спільний відпочинок не є достатнім для визнання факту проживання однією сім’єю

Періодичний спільний відпочинок не є достатньою підставою для визнання факту проживання однією сім’єю чоловіка та жінки без шлюбу. Такий висновок зробив ВС в постанові №522/25049/16-ц, текст якої друкує «Закон і Бізнес».

09:53 Нардепи перейнялися збереженням спокою в’язнів

Нардепів із фракції БПП стурбував надто розлогий перелік осіб, які можуть безперешкодно приходити до тюрем у будь-який час. Адже відвідувачі не дають спати засудженим, схиляють їх до написання заяв тощо.

09:15 10 принципів успіху

Знання законів — далеко не все, що потрібно, аби стати успішним корпоративним юристом. Реалії сьогодення вимагають від інхаусів навичок перемовників, менеджерів, кадровиків, а подекуди й психологів. Однак і цього може виявитися замало, якщо бізнес працює

08:50 Суддів ознайомлять з новим законодавством щодо протидії домашньому насильству

Сьогодні, 3 травня, в Ужгороді відбудеться семінар «Нове законодавство України щодо протидії домашньому насильству».

02.05.2019

17:59 Українські адвокати поїдуть вчитися до Парижу

4 молодих адвокатів відібрано для навчання в Асоціації адвокатів Парижу, яке триватиме 2 місяця.

17:41 У Jurimex вважають: добровільно погашені збитки повертати через суд не варто

Юрист практики міжнародної торгівлі та інвестування Jurimex успішно захистив інтереси українського туроператора у Господарському суді м.Києва.

17:15 ВС висловився щодо відкриття засекречених процесуальних матеріалів слідства

Процесуальні документи, які стали підставою для проведення негласних слідчих (розшукових) дій, передбаченому ст. 290 Кримінального процесуального кодексу України, оскільки їх тоді не було у розпорядженні сторони обвинувачення, можуть бути відкриті іншій с

16:14 Оновлено склад Вищої ради правосуддя

Вища рада правосуддя внесла зміни до складу Дисциплінарних палат ВРП.

15:34 Уряд вніс зміни до модельного статуту ТОВ

Уряд вніс зміни до Модельного статуту товариства з обмеженою відповідальністю з метою забезпечення скасування зайвих адміністративних процедур, які ускладнюють ведення підприємницької діяльності.

14:54 Мін'юст отримав нові повноваження

На Мін‘юст покладено повноваження щодо відкриття рахунків для виконання судових рішень на користь держави.

14:15 ВС: Відсутність спірної квартири на час розгляду справи по суті вказує на неможливість її поділу

Вирішенню спору про поділ квартири має передувати з’ясування питання про законність її вибуття з власності колишнього подружжя. Такий висновок зробив ВС в постанові №369/2397/17, текст якої друкує «Закон і Бізнес».

13:36 Переселенців звільнять від сплати туристичного збору

Народні депутати пропонують звільнити внутрішньо переміщених осіб від сплати «зайвих» податків. Зокрема, від сплати туристичного збору, адже й досі багато хто продовжує жити в хостелах.

12:57 Обрано заступників голови Служби судової охорони

Визначено переможців конкурсу на зайняття вакантних посад першого заступника голови Служби судової охорони та заступників голови Служби судової охорони.

12:19 Суд просять зобов’язати Мін’юст провести конкурс на посаду судді ЄСПЛ

Окружний адміністративний суд міста Києва просять визнати протиправною бездіяльність Міністерства юстиції та зобов’язати його провести конкурс для відбору кандидатів на посаду судді Європейського суду з прав людини.

11:43 Втручання у вагу імпічменту

Судді колегії ОАСК звернулися до ВРП із заявами про втручання в їхню діяльність з боку глави держави, міністра юстиції та очільника Нацбанку. Причому в діях Петра Порошенка вони вбачають підстави для початку процедури імпічменту.

Завантажити більше публікацій
Створено в Студії Дмитра Бабича