Покрокова схема перерахування субсидії для нових субсидіантів, яким призначено субсидію починаючи з 01 січня 2019 року

Будь ласка, зверніть увагу на те, що Ощадбанк відповідає лише за перерахування коштів субсидіанта на рахунки комунальних підприємств відповідно до постанови КМУ від 21.10.1995 № 848, зі змінами та доповненнями
  • Ви отримали рішення про нарахування субсидії починаючи з 01 січня 2019 року від структурного підрозділу з питань соціального захисту населення?
    Так
    Ні
    Зверніться до найближчого структурного підрозділу
    з питань соціального захисту населення
  • Ви отримуєте квитанції від комунальних підприємств
    Ви продовжуєте, як і раніше, отримувати квитанції від своїх комунальних підприємств для оплати. У квитанції буде вказано повну вартість спожитих послуг без урахування субсидії
  • Ви очікуєте на перерахування коштів
    Ощадбанк здійснює перерахування коштів субсидіанта на рахунки комунальних підприємств за спожиті комунальні послуги до 18 числа кожного місяця відповідно до зазначеної постанови
  • Ви отримуєте SMS
    Протягом доби після перерахування коштів Ощадбанком на рахунки комунальних підприємств ви отримаєте SMS з інформацією про суми коштів, які потрібно доплатити кожному комунальному підприємству
    Важливо!
    Якщо комунальне підприємство не уклало договір з Ощадбанком або не надало Ощадбанку інформації щодо заборгованості, кошти за послуги підприємству перераховано не буде. А в SMS надійде текст, що за такою послугою інформація відсутня. Ці кошти буде використано на інші комунальні послуги в наступні місяці
  • Ви сплачуєте суму коштів
    • Сплатіть суму коштів по кожному комунальному підприємству, що вказана в SMS від Ощадбанку
    • Оплатіть послуги комунального підприємства в повному обсязі, якщо в SMS вказано, що по комунальному підприємству інформація відсутня
  • Ви накопичуєте залишок коштів
    • Кожного місяця, коли ви споживаєте комунальні послуги на суму меншу, ніж розмір субсидії, у вас формується залишок коштів. Цей невикористаний залишок за субсидією зберігається в Ощадбанку для покриття спожитих комунальних послуг у наступному місяці
    • Якщо ви споживали комунальні послуги ОЩАДно протягом всього опалюваного сезону, по його завершенні фінальний залишок коштів за субсидією буде перераховано на ваш поточний рахунок в Ощадбанку у червні. Рахунок для перерахування залишку коштів за субсидією вам буде відкрито автоматично. Про надходження залишку на ваш поточний рахунок ви отримаєте SMS. Ці кошти ви зможете використовувати на будь-які власні потреби

Особистий Кабінет Субсидіанта

вхід
Інформація для юридичних осіб та осбб
дізнатися більше

Поширені запитання

Нова процедура нарахування субсидії поширюється на субсидіантів, які подали заяву про призначення субсидії у структурний підрозділ з питань соціального захисту населення починаючи з 01.01.19 та отримали рішення про нарахування субсидії від структурного підрозділу з питань соціального захисту населення починаючи з 01.01.19.

За отриманням інформації щодо будь-яких питань, пов’язаних з призначенням житлової субсидії, звертайтесь до структурних підрозділів з питань соціального захисту населення.

За отриманням інформації щодо будь-яких питань, пов’язаних з призначенням житлової субсидії, звертайтесь до структурних підрозділів з питань соціального захисту населення.

За отриманням інформації щодо будь-яких питань, пов’язаних з призначенням житлової субсидії, звертайтесь до структурних підрозділів з питань соціального захисту населення.

Інформація про номер мобільного телефону є обов’язковою при призначенні субсидії у структурних підрозділах з питань соціального захисту населення. Використання одного номера кількома субсидіантами технічно не передбачено.

З 1 січня 2019 року монетизація субсидій здійснюється через Ощадбанк відповідно до постанови КМУ від 21.10.1995 №848, зі змінами та доповненнями.

Ощадбанк є державним уповноваженим банком багатьох урядових програм та має понад 15 років досвіду співпраці з підприємствами паливно-енергетичного комплексу. Ощадбанк має найбільшу мережу відділень – близько 3 000, (у тому числі в сільській місцевості, де найбільша кількість субсидіантів), та має значний досвід виплат соціальної допомоги й пенсій великій кількості клієнтів одночасно. Тому визначено, що Ощадбанк буде здійснювати перерахування коштів субсидіантів комунальним підприємствам.

  • суму перерахованих коштів за субсидією Ощадбанком на рахунки комунальних підприємств;
  • суму, яку потрібно доплатити за комунальні послуги;
  • перелік комунальних послуг, за якими відсутня інформація, і за якими потрібно сплатити згідно з квитанціями;
  • залишок субсидії на поточний день;
  • інформацію щодо реєстрації та користування особистим кабінетом субсидіанта.

Щомісячно комунальні підприємства надають Ощадбанку дані щодо обсягів спожитих комунальних послуг кожним субсидіантом. На підставі цієї інформації Ощадбанк перераховує кошти за субсидією комунальним підприємствам.
Якщо комунальне підприємство не уклало договір з Ощадбанком або не надало Ощадбанку інформацію щодо заборгованості, кошти за послуги підприємству перераховано не буде.

Ощадбанк перераховує кошти комунальним підприємствам до 18 числа кожного місяця.

Відповідно до постанови КМУ від 21.10.1995 № 848, зі змінами та доповненнями встановлюється така послідовність перерахування коштів за комунальні послуги (витрати):
  1. Тепло
  2. Газ
  3. Гаряча вода
  4. Холодна вода
  5. Електрика
  6. Сміття
  7. Житло (послуги з управління багатоквартирним будинком)
Крім того, одержувач житлової субсидії може визначити іншу послідовність перерахування коштів за послуги (витрати) шляхом подання відповідної заяви структурному підрозділу з питань соціального захисту населення.

Протягом доби, після перерахування коштів Ощадбанком на рахунки комунальних підприємств, вам надійде SMS, у якому буде вказано послуги, за які потрібно доплатити власними коштами та розмір доплати. Якщо комунальне підприємство не уклало договір з Ощадбанком або не надало Ощадбанку інформацію щодо заборгованості, кошти за послуги підприємству перераховано не буде. А в SMS надійде текст, що за такою послугою інформація відсутня. Ці кошти буде використано на інші комунальні послуги в наступні місяці. Оплачуйте послуги комунального підприємства згідно з квитанціями.

Якщо ви з певних причин не отримали SMS від Ощадбанку, зверніться після 20-го числа до контакт-центру Ощадбанку за тел. 0 800 210 800.
Крім того, для одержувачів житлової субсидії будуть створені персональні кабінети, які будуть містити всю необхідну інформацію про рух коштів, а саме: залишок субсидії, розмір нарахованої субсидії, перелік комунальних послуг, які сплачені за рахунок субсидії (при надходженні інформації від постачальників комунальних послуг). Для доступу до персонального кабінету необхідно мати особистий мобільний телефон, на який буде відправлено спеціальний одноразовий код доступу.

Загальною нормою щодо терміну сплати є п. 18 постанови КМУ № 630 від 21.07.2005, в якому зазначено, що розрахунковим періодом для оплати послуг є календарний місяць. Плата за послуги вноситься не пізніше 20 числа місяця, що настає за розрахунковим, якщо договором не встановлено інший строк.

Якщо субсидія не в повному обсязі покрила витрати на комунальні послуги, ви маєте самостійно сплатити суму, що вказана в SMS зручним для вас способом.
Ми рекомендуємо сплачувати за послуги в інтернет-банкінгу Ощад 24/7

За отриманням інформації щодо спожитих послуг, нарахованих сум за комунальні послуги, розміру заборгованості/переплати звертайтесь до надавачів комунальних послуг.

Інформацію щодо наявності заборгованості можна переглянути у квитанціях надавачів комунальних послуг.

Квитанції про обсяг та суму спожитих послуг, наданих вам комунальними підприємствами або квитанції з доплати цих послуг ви залишаєте собі. Передавати квитанції до Ощадбанку або інших структур не потрібно.

Якщо ви споживали комунальні послуги ОЩАДно (на суму меншу, ніж розмір субсидії), то за поточний місяць вам буде сформовано залишок коштів. Він зберігатиметься та переноситиметься на наступний місяць – і так до завершення опалювального сезону.
Ця інформація доступна в контакт-центрі Ощадбанку за тел.: 0 800 210 800.

Розмір залишку може змінюватись щомісяця як у більший, так і в менший бік залежно від споживання послуг. Наприклад, якщо в цьому місяці спожито менший обсяг послуг, ніж у попередньому місяці, тоді розмір залишку збільшиться, і навпаки.

Кожного місяця, коли ви споживаєте комунальні послуги на суму меншу, ніж розмір субсидії, у вас формується позитивний залишок. Цей невикористаний залишок за субсидією зберігається в Ощадбанку для покриття спожитих комунальних послуг у наступному місяці. Якщо ви споживали комунальні послуги ОЩАДно протягом всього опалюваного сезону, по його завершенні фінальний залишок коштів за субсидією буде перераховано на ваш поточний рахунок в Ощадбанку у червні. Рахунок для перерахування фінального залишку коштів за субсидією вам буде відкрито автоматично. Ці кошти ви зможете використовувати на будь-які власні потреби. Про можливість отримання фінального залишку коштів за субсидією вас буде проінформовано за допомогою SMS .

Спеціально приходити до Ощадбанку та відкривати рахунок не потрібно. За наявності фінального залишку за субсидією, він буде перерахований на ваш рахунок, що буде автоматично відкритий у червні.

Ні, на жаль, ця опція відсутня. За наявності фінального залишку за субсидією, він буде перерахований на ваш рахунок, що буде автоматично відкритий у червні.

Інформацію про надходження фінального залишку коштів за субсидією буде надано в SMS у червні.

Фінальний залишок коштів за субсидією буде доступний для зняття після того, як ви отримаєте SMS у червні про надходження фінального залишку коштів за субсидією на ваш поточний рахунок.

Ощадбанк не стягує комісію за зняття фінального залишку коштів за субсидією з вашого рахунку.
  1. У контакт-центрі Ощадбанку (0 800 210 800) можна дізнатись тільки таку інформацію:
    • суму сплачених коштів за субсидією;
    • суму, яку потрібно доплатити за комунальні послуги;
    • перелік комунальних послуг, за якими відсутня інформація, і за якими ви сплачуєте згідно з квитанціями;
    • залишок субсидії на поточний день;
    • інформацію щодо реєстрації та користування особистим кабінетом субсидіанта.
  2. Відділення Ощадбанку не надають жодних консультацій щодо субсидії
  3. Інформацію щодо будь-яких питань, пов’язаних з призначенням житлової субсидії можна дізнатись у найближчому структурному підрозділі з питань соціального захисту населення
  4. Інформацію щодо спожитих послуг, нарахованих сум за комунальні послуги, розміру заборгованості/переплати можна дізнатись у надавачів комунальних послуг
oschadbank.ua/sb 0800 210 800
в межах України безкоштовні