This version of the page http://geonews.com.ua/digest (104.18.58.235) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2019-04-15. The original page over time could change.
GEOnews - Дайджест

Дайджест

2019-04-10

Литий – самый лёгкий металл, который Украина не хочет поднять

Александр Резниченко, 09.04.2019, "ЛІГАБлоги"

Роль Украины на мировом рынке лития практически нулевая, как минимум потому, что добыча металла пока ещё не осуществляется. Стоит сразу же отметить, что геологические данные о запасах лития засекречены, поэтому о реальных объёмах залежей приходится только гадать. Тем не менее, некоторые эксперты оценивают литиевые месторождения Украины, как самые богатые в Европе. В Украине есть три значимых литиевых месторождения — Шевченковское (Донецкая обл.), Полоховское и Станковское (Кировоградская область).

2019-04-03

Мечта для Tesla: в земле Украины $80 млрд. Кому они достанутся?

Диана Манучарян, 03.04.2019, ЛІГАБізнесІнформ

В 2030 году по планете будут ездить 125 млн электроавтомобилей, это в 40 раз больше чем сейчас, говорится в прогнозе Международного энергетического агентства. Важнейшая деталь электромобиля - батарея. А основные компоненты батареи - литий и кобальт. Эти два металла уже называют "золотом 21 века". За последние 5 лет цена на литий выросла втрое, и по прогнозам Bloomberg New Energy Finance, в следующие 20 лет спрос увеличится почти в 40 раз. По оптимистичным оценкам, в Украине находится до 10% разведанных мировых запасов лития. В сегодняшних ценах это более $80 млрд. На практике доходы Украины от добычи металла близки у нулю.

2019-03-28

Сировина для електрокарів: якими запасами кольорових металів володіє Україна?

27.03.2019, Державна служба геології та надр України

Попит на електрокари підняв питання наявності запасів та можливості видобутку літію, нікелю, кобальту та марганцю. Україна також має запаси цих металів та в майбутньому може стати постачальником цієї сировини на світовий ринок. В Державній службі геології та надр повідомили, що за кількістю покладів деяких зі згаданих металів Україна посідає перше місце в світі, геологічні поклади інших потребують подальшого вивчення та залучення інвестицій.

2019-03-19

Как увеличить добычу украинского газа

Андрей Фаворов, 19.03.2019, ЛIГАБiзнесIнформ

В прошлом году компания Укргазвыдобування (УГВ) из группы Нафтогаз добыла рекордные 15,5 млрд куб.м. газа, однако ей так и не удалось достичь показателя, заложенного в правительственной программе 20/20. В интервью LIGA.net глава газового дивизиона группы Нафтогаз Андрей Фаворов рассказал, что мешает УГВ добывать больше и как достичь энергетической независимости Украины.

2019-02-27

"Тесла" чи сировина? Як розвиватиметься українська літієва галузь

Дмитро Кащук, 25.02.2019, Економічна правда

Україна — лідер у Європі з покладів літію. За неофіційними даними, запаси оксиду літію на окремих родовищах оцінюються 0,5-5 млн тонн. Серед них —"Полохівське","Добра" та "Шевченківське". Однак результати їх досліджень послабили сподівання стати частиною світового виробництва акумуляторів. ислових масштабах. Однак цей лужний метал довів свою значимість задовго до цього. Жоден сучасний гаджет не обходиться без літію. Його також використовують у медичній та аерокосмічній галузях. Крім Південної Америки, аналітики Bloomberg віднесли до цього переліку й Україну.

2019-02-26

Голова правління «Надра України» Ярослав Климович: Контроль за сферою геологорозвідки за будь-яких умов має залишатися у держави

Микола Квсвтонов, 21.02.2019, УНІАН

Розумієте, якщо геологічна галузь буде фінансуватися і надалі чисто символічними сумами, а видобуток газу, збережеться на рівні приблизно 21 млрд м3 на рік, то це означає, що запасів з нинішнім темпом видобутку вистачить на років 40. Як показує досвід видобувних робіт в Україні, з цих запасів, практично можна видобути тільки половину (з технічних та технологічних причин, через низький коефіцієнт вилучення, уточнення геологічної моделі), а це вже на близько 20 років видобутку.

2019-02-21

Владимир Махновец: "Успех газодобытчиков - в соблюдении экологических норм, в сотрудничестве с громадами и во внимании к персоналу"

Анна Довгошей, 21. 02. 2019, Status Quo

Хочу отметить, что на наших предприятиях крайне низкий коэффициент падения добычи газа и конденсата. Потому что мы организовали свою работу максимально эффективно с научной точки зрения, вооружившись самыми прогрессивными технологиями и оборудованием. Для реализации наших планов мы планируем привлекать к сотрудничеству иностранные и отечественные сервисные компании, которые владеют современными технологиями и передовым оборудованием.

2019-02-19

"Вышки Бойко" отдыхают. Почему в "скважины Коболева" идут миллиарды, а добыча не растет

Алексей Кущ, 19.02.2019, DsNews

В ближайшее время крупнейшую государственную компанию "Нафтогаз", которая объединяет функции добычи, транзита и продажи газа для ПСО-потребителей (население и предприятия теплокоммунэнерго), ждут серьезные структурные трансформации. Пока речь не идет о долгожданном анбандлинге, подразумевающем разделение всех упомянутых выше операционных направлений деятельности. Также никто не собирается создавать между ними перегородки, препятствующие перекрестному финансированию.

2019-01-31

Олег Кирилюк : «Шельф це не єдине цікаве місце в Україні де можуть бути значні поклади вуглеводнів»

29. 01.2019, ExPro

Для того щоб отримати дозвіл на видобуток у нас на законодавчому рівні багато чого зроблено, хоча є ще нарікання на обласні ради. На мою думку, все-таки, депутати мають відповідати за територію на якій вони обиралися, але за план соціально економічного розвитку відповідає не обласна рада, а обласна адміністрація. Саме голова ОДА пропонує план, а потім звітує про його виконання. Виникає дивна ситуація, рішення про надання ділянок в користування приймає обласна рада, а виконує план соціально економічного розвитку ОДА. А як його виконувати якщо відмовили в наданні ділянок по вуглеводням, по піску, по гравію, а це все і робочі місця, і податки, і рентні платежі?

2019-01-28

Нова теорія про відновлюваність, невичерпність і екологічність глибинних нафтогазових ресурсів

П. Гожик, О. Лукін, А. Вдовиченко, О. Петровський, А. Коваль, 25.01.2019, "Дзеркало тижня"

Ще у 1867 р. думку про глибинне походження нафти вперше висловив учений Конкад, якого підтримали відомі на той час дослідники земних надр Фуке, Сараску, Кобалеску, Мурчоні та інші. Перші практичні розрахунки, які підтверджували постійне підживлення покладів глибинною нафтою, було оприлюднено на ІІІ Всесвітньому нафтовому конгресі в Бухаресті в 1907 р. першовідкривачем Старогрозненського нафтового родовища Л.Баскаковим.

1 | > | >>

Про нас Пошук RSS Архів Партнери

При використанні матеріалів посилання на GEOnews.com.ua обов`язкове
Пишіть нам - [email protected]