This version of the page http://nsj.gov.ua/ (83.218.242.227) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2019-04-07. The original page over time could change.
Національна школа суддів України
Національна школа суддів України
Анонси заходів

ЩОДЕННИК ПІДГОТОВКИ МАЙБУТНІХ СУДДІВ ВИЩОГО АНТИКОРУПЦІЙНОГО СУДУ
 Антикорупційні суди та верховенство права

1 - 19 квітня 2019 року Національна школа суддів України за сприяння Програми Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) "Нове правосуддя", Антикорупційної ініціативи Європейського Союзу в Україні (EUACI), Проекту ЄС "Право-Justice", Консультативної місії ЄС (КМЄС) та Українсько-канадського проекту "Підтримки судової реформи" проводить тритижневу орієнтаційну програму для переможців конкурсу на зайняття вакантних посад суддів Вищого антикорупційного суду та його Апеляційної палати.

Мета програми - розширення знань та удосконалення навичок суддів для їх ефективного застосування при здійсненні проваджень щодо корупційних злочинів.

4-5 квітня 2019 року в рамках Орієнтаційного курсу для переможців на зайняття посад суддів Вищого антикорупційного суду та його Апеляційної палати проводиться тренінг з кримінального права. В процесі навчання широко використовуються тематичні кейси.


Більше інформації про підготовку

ФОТОГАЛЕРЕЯ

   

ВІДЕО


До уваги переможців конкурсу на зайняття вакантних посад суддів

Вищого антикорупційного суду та апеляційної палати!


Міжнародний круглий стіл

«Інститут пробації: сучасний стан і перспективи розвитку»



Запрошуємо до участі!

11-13 квітня 2019 року в місті Ужгороді Національна школа суддів України спільно з Ужгородським національним університетом, Інститутом законодавства Верховної Ради України та Лігою студентів Асоціації правників України проводить XI Міжнародну науково-практичну конференцію Закарпатські правові читання.



ЗМІ про НШСУ

  

У Національній школі суддів майбутніх володарів мантій знайомлять не лише з теорією, а й практикою роботи, зокрема підрозділів органів досудового розслідування

До уваги переможців конкурсу на зайняття вакантних посад суддів

Вищого антикорупційного суду та апеляційної палати!

ОГОЛОШЕННЯ


Шановні  судді !

Відповідно до Календарного плану періодичного навчання суддів з метою підвищення рівня кваліфікації на 2019 рік  Чернівецьке регіональне  відділення Національної школи суддів України спільно з Головним територіальним управлінням юстиції в Чернівецькій області буде проводити 12 квітня 2019 року  семінар для суддів місцевих загальних судів на тему: “Актуальні питання реалізації нововведень законодавства у сфері державної реєстрації речових прав”.           


До уваги помічників суддів !

Національна школа суддів у співпраці з Міжнародною фундацією виборчих систем (IFES) та програмою USAID “Нове правосуддя” розробили навчальні посібники для суддів “Вибори Президента України 2019” та “Відповідальність за порушення виборчого законодавства”.

Ознайомитись з посібниками можна за посиланням


  ЗАПРОШУЄМО ДО СПІВПРАЦІ

Національна школа суддів України запрошує суддів і суддів у відставці до співпраці з метою розробки матеріалів курсів для суддів, зокрема, стандартизованих лекцій, та їх подальшого викладання в ході підготовки суддів.

Вийшов черговий випуск журналу «Слово Національної школи суддів України»


Запрошуємо опублікувати наукову статтю у фаховому журналі “Слово НШСУ”

Про порядок надання інформації на запити щодо формування суддівського досьє

До уваги суддів господарських  судів

Національна    школа    суддів України спільно  з  Касаційним господарським  судом у складі Верховного Суду  17 квітня   2018  року   в місті  Києві проводить загальноукраїнський семінар  для суддів господарських судів на тему: “Новели господарського судочинства України  та їх застосування в судовій практиці”.

Враховуючи інтерес суддів до новел  сучасного законодавства, актуальність зазначеної тематики в професійній суддівській діяльності та потребу у її кваліфікаційному висвітленні,  доповідачами на заході будуть судді, науковці, адвокати та представник Міжнародного комерційного арбітражного суду   при   Торгово-промисловій    палаті  України, що дозволить системно дослідити новели господарського судочинства України.

Семінар буде  проводитися   у конференц–залі Касаційного господарського    суду    у    складі   Верховного   Суду   за адресою м. Київ,   вул. О. Копиленка,  6. 

Реєстрація слухачів відбудеться 17 квітня з 09.30 год. до 10.00 год.  Початок занять о 10.00 год.

План основних заходів
Національної школи суддів України
на 01.04 - 05.04.2019 р.





Безкоштовна консультативна психологічна допомога суддям та працівникам апаратів судів 
Більш детальна інформація


Усі анонси
Новини установи
Зустріч донорів та виконавців проектів у галузі верховенства права

3 квітня 2019 року ректор Національної школи суддів України Микола Оніщук взяв участь у щомісячній зустрічі донорів та виконавців проектів, які працюють у сфері зміцнення верховенства права в Україні, яку провела програма USAID “Нове правосуддя”.

Під час зустрічі обговорювалися досвід та результати проведення конкурсів на зайняття вакантних посад суддів Верховного Суду, Вищого антикорупційного суду та Апеляційної палати ВАС.

Європейський досвід щодо захисту прав інтелектуальної власності

4–5 квітня 2019 року в місті Києві Національна школа суддів України у співпраці з Верховним Судом проводить для суддів Верховного Суду, апеляційних та місцевих судів семінар на тему: “Захист прав інтелектуальної власності: досвід країн Європи”, організований Проектом Twinning “Посилення інституційної спроможності Верховного Суду у сфері захисту прав людини на національному рівні”.

Вітальними словами розпочали семінар проректор з науково-дослідної роботи Національної школи суддів України, кандидат юридичних наук, професор, заслужений юрист України Наталія Шукліна, суддя Касаційного господарського суду у складі Верховного Суду, секретар Судової палати для розгляду справ щодо захисту прав інтелектуальної власності, а також пов’язаних з антимонопольним та конкурентним законодавством Володимир Селіваненко та постійний радник Проекту Twinning Яутріте Брієде.

Запобіжні заходи – у фокусі уваги суддівської освіти

5 квітня в місті Одесі проведено перше засідання групи розробників тренінгу для суддів “Актуальні питання щодо обрання запобіжних заходів у діяльності слідчого судді”.

Процесуальні особливості розгляду судами справ щодо статусу біженця


5 квітня 2019 року в місті Києві Національною школою суддів України спільно з благодійною організацією “Благодійний фонд “Право на захист” проведено семінар-практикум за участю суддів адміністративних судів на тему: “Процесуальні особливості розгляду судами справ щодо статусу біженця та додаткового захисту за Кодексом адміністративного судочинства України 2018 року”.

Практичні навички застосування адміністративними судами податкового та митного законодавства

5 квітня 2019 року у Дніпровському регіональному відділенні для першої групи слухачів і слухачок спеціальної підготовки завершено проведення дводенного  тренінгу “Особливості розгляду окремих категорій адміністративних справ: особливості розгляду справ про застосування податкового та митного законодавства в адміністративному судочинстві”.

Усі новини