This version of the page http://www.lvivpost.net/ukraine/n/42618 (195.211.84.14) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2019-04-07. The original page over time could change.
Москві ніхто не вірить - Львівська Поштa

Москві ніхто не вірить

Уряд Нідерландів не бачить підстав притягати Україну до відповідальності за катастрофу в 2014 році малайзійського Boeing 777 в небі над Донбасом за те, що Київ не закрив повітряний простір над регіоном

№44 (2056), четвер, 7 червня 2018
Про це повідомили в Міністерстві закордонних справ України, посилаючись на лист глави нідерландського МЗС Стефа Блока, адресований депутатам нижньої палати парламенту королівства. Нагадаємо, що уряд РФ до останнього намагався переконати всіх, буцімто саме відсутність рішення української влади про незакриття повітряного простору над зоною бойових дій стало основною причиною трагедії.
“На підставі доповіді Нідерландської консультаційної ради з питань безпеки, результатів кримінального розслідування JIT, інформації з відкритих джерел і власного дослідження питання, зокрема юридичного, на думку уряду, на даний час немає юридичних підстав для притягнення України до відповідальності. Уряд вважає, що на даний момент додаткове розслідування не потрібне”, – мовиться в листі.
Нагадаємо, що наприкінці травня Міжнародна слідча група (JIT) заявила, що знайшла нові докази причетності російських військових до знищення пасажирського авіалайнера в небі над Донбасом у 2014 році. Про це заявив голова Центрального департаменту кримінальних розслідувань Національної поліції Нідерландів Вілберт Паулсен.
З його слів, слідство знайшло низку характерних ознак на ракеті “Бук”, яка збила Boeing. “Ми проаналізували всі доступні нам зображення цих “Буків” і нам вдалося зняти відбитки зі снаряда, з якого був збитий літак. Ми розуміємо, що ці снаряди подібні до тих, що належать військовим бригадам РФ!” – наголосив Паулсен. Голова департаменту поліції додав, що паралельне розслідування провадила група Bellingcat, багато даних якої підтвердили експерти Міжнародної слідчої групи JIT.
Нагадаємо, що в слідства не залишилося жодних сумнівів, що зенітно-ракетний комплекс “Бук”, який збив Boeing у Донецькій області, належав 53-ій зенітно-ракетній бригаді Міністерства оборони Російської Федерації. Слідчі зробили цей висновок, спираючись на фото і відео із соцмереж, зроблених на шляху прямування “Бука” із Курської області, де базується 53-тя бригада, 23 – 25 червня 2014 року. Слідчі встановили, що комплекс вивезли із селища ім. Маршала Жукова під Курськом 23 червня 2014-го. Він був у складі конвою, що складався із 50 вантажівок та шести “Буків”. Експерти проаналізували відмінні риси машин за десятками фотографій, викладених у цей час в соцмережах. А також встановили місце розташування об’єкта з кожної фотографії та склали хронологічний шлях конвою з Курська. Відмінні риси “Буків”, які належать 53-ій бригаді, були встановлені за численними постами в соцмережах, зроблених жителями Старого Оскола в Білгородській області РФ.
коментарі відсутні
Для того щоб залишити коментар необхідно увійти
0.9882 / 4.36MB / SQL:{query_count}