This version of the page http://chernigiv-rada.gov.ua/ (46.149.85.149) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2019-02-11. The original page over time could change.
Офіційний веб - портал Чернігівської міської ради
Понеділок 11 лютого 2019 р. 12:26 14000, м. Чернігів, вул. Магістратська, 7
Розділи порталу
Онлайн трансляцiя
Бюджет участі
Місто легенд
Створення ОСББ
Єдина країна
СБУ інформує
Чернігів, купуй рідне!
Для експортерів
Палац культури
Дошка пошани
Відкрити чи закрити ФОП? Робіть це онлайн!
Останні новини

Комунальні підприємства Чернігова запрошують на роботу і пропонують більшу заробітну плату

  На багатьох комунальних підприємствах Чернігова фахівці робітничих спеціальностей – водії, слюсарі, електромонтери та інші – вже можуть заробити чималу як для Чернігова зарплатню. Поступове підвищення заробітних плат є наслідком як нових галузевих угод, так і політики міської влади, яка зацікавлена в тому, щоби зупинити відтік кадрів. Тож створені – і продовжують створюватися – умови для того, щоби на ці підприємства приходили фахівці.
 
  Зокрема, на КП АТП-2528 водії першої колони – вивезення сміття – заробляють майже 12 тисяч (а ще два роки тому їх зарплата була 4). Водії тепер працюють «від виробітку» - чим більше зроблять, тим більше одержать. Завдяки цьому окремим із них нараховується й по 18-20 тисяч. На підприємстві придбаний і новий автотранспорт – працюйте, заробляйте гроші. Ті водії, що колись пішли з підприємства, повертаються. Проблем по вивозу сміття зараз нема.
08 лютого 2019 р.

Виконком погодив збільшення компенсації за пільгові перевезення по деяким маршрутам

  Виконавчий комітет Чернігівської міської ради 6 лютого погодив збільшення розміру компенсації за пільгові перевезення на міських автобусних маршрутах на 576 тис. грн. Це зроблено для того, щоб цього року громадяни окремих пільгових категорій щочетверга могли добиратись до приміських дачних масивів безоплатно.
 
  Наразі на компенсацію втрат від перевезення пільгових категорій громадян в автомобільному транспорті було закладено 7,424 млн грн, що становить 43% від потреби. Також у 2018 році виникли ускладнення з організацією транспортного забезпечення пільгового проїзду мешканців до дачних масивів, оскільки дефіцит водіїв призвів до відмови перевізників від обслуговування дачних маршрутів та розриву відповідних договорів.
 
  За словами начальника управління транспорту, транспортної інфраструктури та зв’язку міської ради Олександра Рижого, щорічно дачний сезон триває у середньому 6 місяців. Перелік автобусних маршрутів до приміських дачних масивів із пільговим проїздом буде затверджений у березні ц.р.
07 лютого 2019 р.

У Чернігові прибирають покинуті торгівельні кіоски і ті, які не мають жодних документів

  Рішення про демонтаж 5-и тимчасових споруд - кіосків та контейнерів - прийняли на засідання виконавчого комітету Чернігівської міської ради 6 лютого. Керівник комунального підприємства «Муніципальна варта» Віталій Хрустицький продемонстрував фото цих об'єктів.
 
  За його словами, частина цих тимчасових об’єктів знаходиться у занедбаному стані. Два працюючі торгівельні павільйони взагалі не мають жодних дозвільних документів. Власників ще двох покинутих кіосків так і не встановили.
07 лютого 2019 р.

У Чернігові запровадили європейський підхід до професійного навчання

  У Чернігові вперше розпочинають навчання учнів ПТУ за дуальною системою. Про необхідність такої системи підготовки вже тривалий час говорять роботодавці, яких часто не влаштовують швидкість і якість підготовки кадрів профтехучилищами.
 
  Ідея полягає в тому, щоби підготовка сучасного робітника відбувалася одразу в тісній зв'язці з тим виробництвом, на якому він потім працюватиме. Щоб освоєння навичок саме на виробництві займало переважну частину часу в навчальних планах. І щоб підготовка відбувалася швидше, даючи тільки необхідний базовий рівень, а подальшим підвищенням кваліфікації займалося вже безпосередньо підприємство. Саме такий підхід до підготовки робітничих кадрів існує, наприклад, в країнах Європи.
 
  Днями в нашому місті почали реалізацію першого пілотного проекту навчання учнів ПТУ за дуальною системою. Вчора, 5 лютого, для них в урочистій обстановці відкрили спеціально обладнану навчально-виробничу дільницю на чернігівському підприємстві «Сівертекс» (колишня фабрика «Сіверянка»). Тут навчатимуться 30 учнів Чернігівського вищого професійного училища побутового обслуговування – майбутні кравці, швачки і конструктори-технологи.
06 лютого 2019 р.

Владислав Атрошенко про пріоритети фінансування областей та громад

  Чернігівський міський голова Владислав Атрошенко неодноразово наголошував на важливості пропорційного виділення державних коштів для областей України. Це стосується і державних програм, і коштів ДФРР, і дорожнього фонду, і інших напрямів. Це питання було підняте також вчора, 5 лютого, на розширеній міській нараді.
 
  Також, за словами міського голови, наше місто потерпає внаслідок відсутності представників в обласній раді, й цю ситуацію потрібно виправляти.
 
  - Якщо жоден із депутатів в обласній раді не представляє Чернігів, то відповідно мотивація діяти на користь міста у них - нульова. Якщо у місті 30% жителів області, то відповідно сюди має приходити відповідна кількість коштів для розвитку інфраструктури, коштів ДФРР та на соціально-економічний розвиток, які держава виділяє для регіонів. Інфраструктурою обласного центру певною мірою користуються всі жителі Чернігівської області. Приміром, житель Семенівського району набагато більше користується інфраструктурою Чернігова, ніж житель обласного центру інфраструктурою Семенівського району. Відповідно до цих пропорцій мають формуватись і пріоритети фінансування територій та громад. Я свідомо ставлю питання розподілу коштів для регіонів та громад і на обласному рівні, і на державному. Закликаю всіх народних депутатів від Чернігівщини подивитись на розподіл державних коштів по областям у минулі роки. Є незрозумілі речі, коли на окремі області спрямували у 2-2,5 разів більше коштів. Тому я би просив подивитись на ці речі і відновити баланс, - сказав Владислав Атрошенко.
06 лютого 2019 р.

У 2018 році міські стипендії за визначні успіхи в навчанні, мистецтві та спорті одержували 140 юних чернігівців

07 лютого 2019 р.

У міській лікарні №2 відкрили кардіохірургічне відділення

07 лютого 2019 р.

ПОВІДОМЛЕННЯ про оприлюднення проекту регуляторного акта - рішення виконавчого комітету Чернігівської міської ради «Про внесення змін до рішення виконавчого комітету Чернігівської міської ради від 24 травня 2011 року № 143 «Про Порядок користування об’єктами благоустрою у м. Чернігові»

07 лютого 2019 р.

Увага! Перекриття руху транспорту. КАРТА

06 лютого 2019 р.

Рівень води у ставках на Стрижні регулюватимуть згідно розрахунків науковців

06 лютого 2019 р.

Стаціонарні пункти обігріву працюють в штатному режимі

06 лютого 2019 р.

Чернігів продовжать звільняти від незаконних металевих гаражів і цього року

06 лютого 2019 р.

Міський Контакт-центр допомагає чернігівцям вирішувати проблемні питання

05 лютого 2019 р.

У міській раді розпочинають реалізацію єдиної концепції вигляду сезонних точок для торгівлі кавою та вуличною їжею

05 лютого 2019 р.
Актуально

Орієнтовний план основних заходів з 11 по 15 лютого 2019 року

  11.02.19 - 08.30
  Нарада з керівниками структурних підрозділів міської ради з питань організаційно-кадрової роботи
  Фесенко С.І.
08 лютого 2019 р.

Що робити, коли порушуються права споживача нехарчової продукції?

  З метою системного підходу та упорядкування звернень споживачів про порушення їх прав суб’єктами господарювання у разі придбання нехарчової продукції Мінекономрозвитку за участю проекту «Експертна підтримка врядування та економічного розвитку» (EDGE) розробило відповідну форму щодо написання споживачами такого звернення.
31 січня 2019 р.

Інформація про місця ремонтних робіт на підземних мережах по м. Чернігову

  Шановні чернігівці!
  З метою повного та об'єктивного інформування, а також допомоги громадському контролю веб-портал Чернігівської міської ради розміщатиме інформацію про адреси ремонтних робіт з розкриттям грунту, які проводяться на території міста КП "Чернігівводоканал" Переліки надані цим підприємством:
28 січня 2019 р.

Як отримати довідку про свої доходи для заповнення декларації через Електронний кабінет платника

  До уваги платників податків! Як відомо, з 1 січня 2019 року розпочалася щорічна кампанія декларування доходів громадян. Для забезпечення економії часу та максимальної зручності платників розроблений електронний сервіс «Електронний кабінет платника».
  Скористатись зазначеним сервісом зможуть особи, які мають особистий ключ електронного цифрового підпису, зокрема: АЦСК ІДД ДФС; АЦСК AT КБ «ПРИВАТБАНК»; АЦСК ПАТ «УкрСиббанк»; АЦСК AT «Ощадбанк»; АЦСК «MASTERKEY» TOB «АРТ-МАСТЕР» ; АЦСК TOB «КС»; АЦСК ДП «УСС»; АЦСК «TOB «Алтерсайн»; АЦСК ДП «Український інститут інтелектуальної власності» тощо.
  Тож пропонуємо покрокову інструкцію для отримання довідки про свої доходи в Електронному кабінеті платника.
18 січня 2019 р.

Чернігівців запрошують задекларувати доходи отримані в 2018 році

  Запрошуємо вас до 1 травня задекларувати доходи отримані в 2018 році. Обов'язкому декларуванню підлягають доходи від здачі майна в оренду, спадщини, подарунків, продажу рухомого та нерухомого майна. Декларуванню підлягають іноземні доходи, інвестиційний прибуток та інші доходи.
  Додатково повідомляємо, що громадяни з метою отримання податкової знижки мають право подати декларацію до кінця поточного року.
18 січня 2019 р.

До уваги ОСББ і тих, хто думає про їх створення! Розпочалася реєстрація учасників проекту ЄС/ПРООН «Об’єднання співвласників будинків для впровадження сталих енергоефективних рішень»

  Розпочалася реєстрація заявок на участь у Проекті ЄС/ПРООН «Об’єднання співвласників будинків для впровадження сталих енергоефективних рішень» (ЄС/ПРООН HOUSES). У тексті - посилання на форму для реєстрації on-line.
18 січня 2019 р.

Електронний сервіс допоможе громадянам в заповненні декларацій про доходи

  З 1 січня 2019 року розпочалася щорічна кампанія декларування доходів громадян, за якою окремі категорії фізичних осіб зобов'язані подати річну податкову декларацію про майновий стан та доходи (далі - декларація) та визначити податкові зобов'язання з податку на доходи фізичних осіб і військового збору, та/або мають право подати декларацію для отримання податкової знижки. З метою підвищення рівня добровільності декларування доходів громадян, та якості обслуговування платників податків ДФС запроваджено новий електронний сервіс в «Електронному кабінеті».
10 січня 2019 р.

Офіційно: Оголошення про проведення конкурсу з призначення управителя багатоквартирного будинку в місті Чернігові

  Організатор конкурсу: Виконавчий комітет Чернігівської міської ради, вул. Магістратська, 7, м. Чернігів, 14000.
 
  Критеріями оцінки конкурсних пропозицій є:
  - ціна послуги, що включає відповідно достатті 10 Закону України «Про житлово-комунальні послуги» ...
28 грудня 2018 р.

ГУ ДФС запрошує платників податків перевірити стан розрахунків з бюджетом

  Головне управління ДФС у Чернігівській області, з метою недопущення податкового боргу, запрошує платників податків перевірити стан розрахунків з бюджетом.
 
  Зробити це пропонуємо через «Електронний кабінет», вхід до якого здійснюється за посиланням https://cabinet.sfs.gov.ua, або звернувшись до ЦОП за місцем реєстрації (податкової адреси) платника податків.
07 грудня 2018 р.

Про перехід на цифрове ТБ у питаннях і відповідях

  Увага! З 1 вересня 2018 року у Чернігові припиняється аналогове ефірне телемовлення. Йому на заміну приходить цифрове ТБ.
 
  Відключення аналогового мовлення здійснюється на виконання міжнародних зобов’язань України відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 09.06.2006 № 815 «Про План використання радіочастотного ресурсу України».
 
  Які переваги від переходу на цифровий стандарт мовлення?
 
  Для глядача — це можливість для чернігівців безкоштовного перегляду 32 загальнонаціональних та місцевих телепрограм з високою якістю зображення та звуку.
17 серпня 2018 р.

Окрема платіжка за вивезення і знешкодження сміття – вимога закону

  Мешканці чернігівських багатоповерхівок уперше сплатили за вивезення та знешкодження сміття в липні, по квитанціх за червень. Разом з тим, у деяких містян продовжують виникати запитання у зв’язку з цим нововведенням. Аби відповісти на них, повертаємося до цієї теми.
 
  Послуга з вивезення та знешкодження побутового сміття оплачувалася чернігівцями завжди. Втім до червня її вартість була включена у квитанції за послуги з утримання будинків. Нещодано прийнятий Закон України «Про житлово-комунальні послуги» містить норму, через яку ці дві послуги мають бути розділені.
13 серпня 2018 р.

Придбання нових тролейбусів

  Прогноз щодо контрактів на товари та послуги.
01 серпня 2018 р.

European Investment Bank — Supplies — Prior information notice without call for competition — Not applicable

  European Investment Bank — Supplies — Prior information notice without call for competition — Not applicable
31 липня 2018 р.

Працює міський колл-центр: цілодобова гаряча телефонна лінія, сайт і мобільний додаток

  Електронна адреса сайту міського колл-центру – http://chmkc.com.ua/
 
  Номер телефону гарячої лінії міського колл-центру у Чернігові – 0-800-50-93-50. Дзвінки безкоштовні. Контакт-центр працює цілодобово.
01 червня 2018 р.

Разова матеріальна допомога від міста надається тільки у випадках, викликаних надзвичайними обставинами

  Шановні чернігівці!
  Звертаємося до Вас з приводу розповсюдження окремими політичними партіями неправдивої та недостовірної інформації про видачу Чернігівською міською радою всім бажаючим коштів у розмірі 1000 грн.
 
  Насправді матеріальна допомога надається виключно громадянам, які перебувають у скрутному матеріальному становищі, що викликане надзвичайними обставинами. Такими обставинами є пожежа, якою завдані збитки житлу, майну або здоров’ю, тривале тяжке захворювання або оперативне лікування, яке вимагає значних фінансових затрат, поранення для учасників АТО, тощо.
13 квітня 2018 р.

50% чернігівців вважають, що місто розвивається в правильному напрямку (Рейтинг міст України, частина 1)

  Результати червертого щорічного Рейтингу міст України, який проводиться соціологічною групою «Рейтинг» на замовлення «IRI» (Міжнародного республіканського інституту), представив 27 березня в Чернігівській міській раді заступник Чернігівського міського голови Олександр Ломако.
 
  Він повідомив, що буквально цієї п’ятниці, 23 березня, в Києві був презентований цей четвертий муніципальний звіт. Опитування проводилося з 20 січня по 10 лютого 2018 року методом face-to-face-інтерв'ю на дому. У Чернігові було опитано 800 респондентів. Цільова аудиторія - це постійні жителі міста віком від 18 років і старші. Вибірка є репрезентативною за статтю та віком. Згідно даних ЦВК було обрано мінімум 50 дільниць і в кожній з них опитана певна кількість людей.
27 березня 2018 р.

Чи стикались Ви із бюрократичними перепонами в Чернігові при веденні вашого бізнесу? Опишіть ситуацію

  За підсумками опитування підприємців міста, що проходить на офіційному веб-порталі міської ради на питання «Що заважає Вашому бізнесу у Чернігові?» 8 % респондентів вказали на бюрократичні перепони. З метою більш поглибленого аналізу цієї проблематики створюється он-лайн сервіс «Гаряча кнопка», де підприємці міста можуть повідомити про випадки бюрократизму у структурних підрозділах міської ради або інших інстанціях державних органів.
05 березня 2018 р.

Загальнонаціональний правопросвітницький проект «Я МАЮ ПРАВО!»

  Загальнонаціональний правопросвітницький проект «Я МАЮ ПРАВО!» реалізується Міністерством юстиції у співпраці з системою безоплатної правової допомоги, територіальними органами юстиції, за підтримки юридичних клінік, міжнародних донорів та партнерів.
  Його мета – підвищити юридичну грамотність українців та сформувати нову правову культуру в суспільстві. Це масштабна реформа правової свідомості, яка забезпечить сталий розвиток України як сучасної демократичної держави.
05 березня 2018 р.

Чернігів – 2017: розвиток та оновлення міста

  За 10 місяців 2017 року загальний обсяг бюджету міста Чернігова за доходами досяг рівня 2,6 млрд грн. Обсяги надходжень аналогічного періоду минулого року збільшено на 796 млн грн або на 44,9 %. Збільшувались як обсяги власних надходжень (у 1,3 рази або на 277,2 млн грн), так і офіційні трансферти (у 1,6 рази або на 518,8 млн грн) з державного та обласного бюджетів.
 
  За 10 місяців 2017 року до загального фонду міського бюджету міста Чернігова мобілізовано 1 079,3 млн грн власних та закріплених надходжень. Слід зазначити, що власні надходження за 10 місяців 2017 року перевищили річні надходження за минулий 2016 рік на 80,2 млн гривень. До кінця року очікується отримати до загального фонду міського бюджету майже 1,3 млрд гривень, що значно перевищить фактичні показники минулого року (на 295,6 млн гривень).
12 грудня 2017 р.

Проект капітального ремонту "нижньої" частини Валу викладений в загальний доступ для ознайомлення чернігівців

  Чернігівська міська рада оприлюднює для загального доступу і вивчення чернігівцями проект капітального ремонту "нижньої" частини Валу (юридично це - парк ім. Коцюбинського). Автор і розробник - ТОВ "СІТІ-ПРОЕКТ" (м. Чернігів). На сьогодні цей проект погоджений Національним архітектурно-історичним заповідником "Чернігів Стародавній", Департаментом культури і туризму, національностей та релігій Чернігівської обласної державної адміністрації та Міністерством культури України. Остаточний висновок комплексної експертизи щодо проекту буде надаватися після внесення в документацію всіх змін і доповнень, у тому числі за результатами громадських слуханнь, які призначені на 8 грудня.
21 листопада 2017 р.

Проект капітального ремонту "нижньої" частини Валу (частина 2: візуалізація)

  Чернігівською міською радою вже викладений в загальний доступ розроблений архітектурною майстернею проект капітального ремонту парку ім. Коцюбинського в м. Чернігові ("нижньої" частини Валу). Пропонуємо також ознайомитися з візуалізацією цього проекту.
21 листопада 2017 р.

Чернігівський об’єднаний міський військовий комісаріат: інформація для офіцерів запасу

  Чернігівський об’єднаний міський військовий комісаріат запрошує офіцерів запасу та громадян, які мають спеціальності, споріднені з військовими, для прийняття на військову службу за контрактом осіб офіцерського складу. Грошове забезпечення офіцерів Збройних Сил України – від 9 000 грн. на місяць. Звертатись за адресою: м. Чернігів, вул. О. Молодчого, 15, каб. 307.
18 липня 2016 р.

Військова служба за контрактом: спрощений порядок прийняття і збільшена зарплата

  З метою виконання завдань та відновлення боєздатності Збройних Сил України районні військові комісаріати Чернігівської області проводять набір громадян України віком від 18 до 60 років на військову службу за контрактом і резерву Збройних Сил України, до навчальних військових частин Сухопутних військ, Високомобільних десантних військ, Повітряних сил та інших військових частин на посади рядового, сержантського та старшинського складу.
20 січня 2016 р.

Informative message

One of the priority tasks in the work of Chernigiv Mayor Vladyslav Atroshenko is the construction of ...
30 грудня 2015 р.

Побудова сміттєпереробного заводу – серед пріоритетних завдань Владислава Атрошенка

  Одним із пріоритетних завдань роботи Чернігівського міського голови Владислава Атрошенка є побудова сміттєпереробного заводу на території полігону в мікрорайоні Масани.
  Для того, щоб забезпечити прозорість та відкритість процесу залучення інвестора, на доручення міського голови Атрошенка В. А. надаємо наступну інформацію:
30 грудня 2015 р.

Інформація щодо соціального забезпечення громадян України, які переміщуються з тимчасово окупованої території та районів проведення антитерористичної операції

  Інформація щодо соціального забезпечення громадян України, які переміщуються з тимчасово окупованої території та районів проведення антитерористичної операції
  Для вирішення питань, пов’язаних з тимчасовим перебуванням, слід звертатися: за телефоном УРЯДОВОЇ «ГАРЯЧОЇ ЛІНІЇ» (БЕЗКОШТОВНО): 0800 507 309
23 липня 2014 р.

Безоплатна правова допомога

  Чергова частина Чернігівського обласного центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги знаходиться за адресою: 14000, м. Чернігів, вул. П’ятницька 39, каб. № 715. Звернутися до Центру можна цілодобово за єдиним номером з надання безоплатної вторинної правової допомоги 0-800-213-103.
14 жовтня 2013 р.

Анонс

18 лютого 2019 року у малому залі засідань виконавчого комітету міської ради відбудеться конкурс на заміщення вакантних та тимчасово вакантної посад посадових осіб місцевого самоврядування


Конкурс дитячих малюнків «Вода – колиска життя». АНОНС


Пілотний проект "Шлюб за добу"


Опитування щодо розвитку бізнесу в Чернігові

Опитування
Результати опитування
Погода
Погода у Чернігові

вологість:

тиск:

вітер:

Мапа Чернігова
Курси валют


© Чернігівська міська рада. Всі права захищено.
© Електронна адреса: gorsovet@chernigiv-rada.gov.ua
© При будь-якому використанні матеріалів Інтернет-порталу Чернігівської міської ради посилання (hyperlink) на www.chernigiv-rada.gov.ua обов'язкове
Розміщення ОКей Інтернет.