Декларація - Ukrainian Society for Neuroscience

Декларація

Декларація

ДЕКЛАРАЦІЯ 2011

Платон Григорович Костюк вніс значний вклад в сучасну фізіологію.

Платон Григорович створив велику школу дослідників, що працюють по всьому світу. Ми, його учні, хотіли би увічнити його пам'ять і продовжити нашим скромним внеском його діяльність.

Ми об'єднуємо наші зусилля для організації фонду з метою сприяння розвитку фізіології в Україні, оскільки ця наука має основне значення для медичних досліджень й охорони здоров'я. Назва фонду буде вирішена у цьому році. Можливо це буде: Фонд Костюка.

Наша діяльність буде спрямована на підтримку молодих перспективних українських фізіологів. Кожен рік ми будемо вибирати одного або двох молодих фізіологів і представляти їх до премії імені П.Г. Костюка.

Фонд буде функціонувати завдяки колективним пожертвам учнів П. Г. Костюка та тих, хто вважає, що Платон Григорович вплинув на їхнє життя. Фонд буде незалежно зареєстрований у США. Українське фізіологічне товариство та Українське товариство нейронаук розмістять інформацію про фонд на своїх веб сторінках і будуть забезпечувати інформаційну підтримку.

Фонд буде щорічно обирати зі своїх членів Раду у складі 5 осіб, яка буде приймати рішення про будь-які дії фонду, і двох скарбників (один у Великобританії і один в США).

На премію можуть претендувати молоді вчені, що працюють в Україні, з не більш ніж 10-річним стажем роботи після захисту кандидатської дисертації. Вони повинні представити:

    одну сторінку CV (англійською мовою),
    одну сторінку есе про свої наукові досягнення та цілі (англійською мовою),
    список останніх (до 3 років) публікацій або рукописів, прийнятих до друку, будь-якою мовою.

Вся документація повинна бути в електронному вигляді.

Будуть враховуватися такі критерії:

а)  оригінальність / інноваційність;

б)  здатність зробити все можливе з наявних ресурсів;

в)  значення ідеї;

г)  значення отриманих результатів;

е)  наукові заслуги заявника та рівень публікацій.

Кожна категорія буде оцінюватися за 5-ти рівневої шкалою, максимальна кількість очок 25. Якщо два кандидати набрали однакову кількість очок, вони поділять премію. Якщо три або більше кандидатів отримають однакові  оцінки, рішення буде прийматися переголосуванням. Вибір буде здійснюватися шляхом голосування всіх донорів фонду. Донори можуть делегувати свої голоси членам Ради.

Лауреати премії Костюка будуть нагороджуватися меморіальним знаком і особистою грошовою премією, розмір якої визначатиметься щорічно Радою.

NEWS

Школярі запрошуються до участі у Нейроконкурсі! Детальна Інформація на офіційному сайті. Переможець представлятиме Україну на міжнародному змаганні.

* * *

Find us on Facebook:

* * *