• Опалювальні системи
  • Промислові системи
  • Холодильні системи

Viessmann пропонує Вам рішення в усіх областях застосування

Група Viessmann є одним з провідних у світі виробників опалювальних, промислових і холодильних систем. Програма поставок Viessmann пропонує індивідуальні рішення та ефективні системи потужністю від 1,5 до 120 000 кіловат для всіх областей застосування і всіх енергоносіїв.

на серійне обладнання Viessmann

Прайс-лист 2018

перейти

Опалювальні системи

Щоб прискорити модернізацію обладнання на ринку опалення, нам потрібен весь спектр наявних технологій. Від кожного конкретного випадку – теплової потужності, що вимагається, та наявних енергоносіїв, і нарешті, від індивідуальних запитів конкретного споживача – залежить, яке саме рішення буде обрано цього разу.

 

Рідке паливо і газ: високий потенціал економії та "зелена перспектива"

Близько 65 відсотків із близько 20 мільйонів опалювальних установок у Німеччині працюють на газі, 30 відсотків на рідкому паливі. Це значить, що викопні джерела енергії ще довгий час гратимуть важливу роль. Обмежені ресурси, а також викиди СО2, пов'язані з роботою на рідкому чи газоподібному паливі, вимагають не лише максимально економного обходження з цими природними ресурсами, а й наявності "зеленої перспективи" у формі високого вмісту біогенної складової. Завдяки високому потенціалу економії та низькій вартості загальної інвестиції, конденсаційні технологі є дуже економним рішенням. Установивши сучасний, ефективний котел на рідкому паливі чи газі, можна зменшити споживання в порівнянні з застарілою котельнею на близько 30 відсотків.


Особливо ефективно – когенераційні установки

Когенераційна установка (КГУ) є ефективною технологією з особливо високим потенціалом, бо тепло, що виникає при виробництві електроенергії, знаходить корисне застосування. У порівнянні з традиційним роздільним виробництвом тепла й електроенергії (електрика з централізованої мережі, тепло від ТЕЦ або з котельні), КГУ, що працюють на природному газі, зменшують споживання первинної енергії приблизно на третину, а викиди СО2 більш як наполовину.

Важливою передумовою для економічно ефективної експлуатації КГУ є максимально тривалий час роботи протягом року. З цієї причини когенераційні установки зазвичай використовуються на об'єктах із високим, цілорічним споживанням електрики й тепла: наприклад, у лікарнях, підприємствах середньої й великої промисловості.

Для застосування в нових будинках на одну чи дві родини, а також при реконструкції наявних приміщень із низьким споживанням тепла мають сенс системи на основі технології паливних елементів. При модернізації будинків на одну чи дві родини з високим споживанням тепла особливо ефективними є малі когенераційні установки з двигуном Стірлінґа.


Біомаса: CO2-нейтральне, комфортне опалення

Більшу частку у відновлюваних джерелах енергії (70 відсотків) має біомаса, і для цього є гарні підстави: наприклад, тріски й пелети не потрібно імпортувати, вони доступні протягом цілого року, просто зберігаються на складі, спалюються нейтрально відносно СО2. Сучасні котли на біомасі підходять не лише для комфортного централізованого опалення й гарячого водопостачання будинків, але й застосування на промислових підприємствах. У плані зручності в роботі та обслуговуванні ці теплоносії не поступаються роботі на газі чи рідкому паливі.


Тепло повітря та ґрунту: безкоштовне й екологічне

Зі своїми чудовими експлуатаційними якостями теплові насоси підходять не лише для спорудження нових і модернізації наявних житлових котелень, а й для застосування в промисловості. Окрім тепла зовнішнього повітря, ґрунту чи льодосховища, джерелом енергії може бути надлишкове тепло промислових процесів. Порівняно низькі експлуатаційні кошти, аспекти захисту довкілля, незалежність від рідкого й газоподібного палива – все говорить за застосування цієї випробуваної технології. Особливо ефективним рішенням є гібридні системи з інтегрованим модулем теплового насоса, які можна встановити замість застарілого котла на рідкому паливі чи газі. Також можна застосувати опалювальні пристрої з адсорбцією газу: комбінація з конденсаційного котла та адсорбційного теплового насоса, що працює на газі, дозволяє споживати на близько 40 відсотків менше палива, ніж конденсаційні котли.


Сонячна енергія – ідеальне доповнення

Термічну геліосистему для водопідготовки чи підтримки в опаленні варто застосовувати також у сполученні з традиційним тепловим насосом чи конденсаційним котлом. Так можна здійснювати гаряче водопостачання влітку винятково на сонячній енергії. Як підтримка для традиційного котла, геліосистема дозволяє зекономити понад 30 відсотків вартості палива в річному розрізі. За допомогою електрогенераторних систем сонячну енергію можна перетворити в електроенергію – для передачі в міську тепломережу або для власного споживання, тобто наприклад для роботи на ній теплового насоса.

Промислові системи

Ефективні енергетичні системи для застосування в промисловості дозволяють значним чином знизити експлуатаційні витрати й шкідливі викиди, даючи перевагу перед конкурентами. Viessmann пропонує для цього широкий спектр системних рішень, що дозволяють енергоефективне виробництво пари (до 120 тонн на годину), теплової енергії (до 120 МВт), холоду (до 2 МВт) та електроенергії (до 50 МВт). Для цього можуть бути використані всі енергоносії: викопні види палива, біомаса, енергія димових газів, а також тепло ґрунту чи зовнішнього повітря, або надлишкове тепло промислових процесів.

Viessmann розробляє й реалізує цілісні концепції енергопостачання, що базуються на аналізі повної системи щодо виробництва енергії, структури постачання та споживання. Аналіз усіх процесів створює підставу для оцінки потенціалу та узгодження компонентів системи між собою. Широкий спектр супутніх послуг доповнює нашу програму: проектування, введення в експлуатацію, сервісне обслуговування.

Холодильні системи

Viessmann пропонує інновативні рішення у сфері холодильних систем, такі як меблі звичайного та глибокого охолодження з центральним охолодженням і у виконанні, готовому до підключення; пластинчасті системи, з'єднувальні компоненти, холодильні камери з температурним регулюванням, морозильні камери й агрегати, а також оснащення і супутні послуги аж до монтажу й обслуговування. Завдяки своїй партнерській мережі Viessmann пропонує своїм клієнтам цілісні рішення. Клієнти мають один контакт у питаннях продажу, маркетингу й сервісу. Виробничі підприємства в Німеччині та Фінляндії володіють багаторічним ноу-хау в галузі холодильної технології. Від поєднання цих знань виграють перед усім замовники, які отримують готові рішення від одного постачальника.


Вироблення концепцій роздрібної торгівлі

Холодильні системи Viessmann задовольняють усі вимоги промислових підприємств. Найвищий пріоритет при цьому має гнучке виконання всіх вимог клієнта. Всі холодильні системи пристосовуються до індивідуальних запитів замовників, щоб створити певні концепції для боротьби на конкурентному ринку.