10 червня 2015

Фонд Науки та Освіти «Байєр» повідомляє про початок проведення нового конкурсу на отримання фінансових коштів

Фонд компанії «Байєр» – 350 000 євро на стипендії для іноземних громадян

Фінансова підтримка навчальних програм у галузі науки, техніки, медицини та підготовки викладачів наукових дисциплін, а також закордонних проектів у сфері професійно-технічної діяльності передбачає новий спеціальний бюджет в розмірі 50 000 євро для студентів з іноземних країн, які планують участь у наукових проектах у Німеччині. Прийом заявок триває в режимі онлайн до 10 липня 2015 року.

Леверкузен, 2 червня 2015 року – відкривається прийом заявок для участі в програмах отримання стипендій Фонду Науки та Освіти «Байєр» (Bayer Science & Education Foundation ) за цьогорічним  конкурсом. У сфері академічної освіти амбіційним студентам, які мають намір взяти участь у науковому проекті за кордоном, надається можливість отримання стипендій Отто Байєра (Otto Bayer), Карла Дуйзберга (Carl Duisberg), Джеффа Шелла (Jeff Schell) або Курта Хансена (Kurt Hansen). До спеціалізацій, навчання за  якими фінансується Фондом, належать наступні дисципліни:

- сільськогосподарська техніка та технології, біологія, біохімія, технології рослинництва / біотехнології, біовиробничі технології (bioprocess engineering), хімія, хімічні технології, медицина, фармацевтика, фізика, статистика/біометрія, а також підготовка викладачів наукових дисциплін (в галузі природознавства).

Нововведенням поточної програми Фонду Науки та Освіти «Байєр» цього року стала додаткова спеціальна стаття бюджету, що передбачає  виділення 50 000 євро для студентів з африканських країн, які планують захист наукового проекту в Німеччині. Історія, що пов'язує компанію «Байєр» з Африкою, іде коріннями у  1920-й рік, коли байєрівська продукція вперше вийшла на африканський ринок. На сьогоднішній день компанія «Байєр» представлена по всьому континенту – від Касабланки до Кейптауна. Організація та управління бізнесом здійснюється  дочірніми компаніями «Байєр» у її представництвах за трьома групами країн: Північна, Західна і Центральна Африка; Східна Африка і Південна Африка. Основними сферами діяльності є охорона здоров'я та захист рослин.

Надання цих стипендій здійснюється фондом компанії «Байєр» у рамках його місії щодо роботи з молоддю та новим поколінням учених і провідних спеціалістів, які формують громадську думку, спрямовану на підвищення інтересу до основних проблем, що є актуальними для нашого суспільства, таких як здоров'я та сільськогосподарське продовольство.

Крім стипендій для отримання академічної освіти надається також стипендія Германа Штренгера (Hermann Strenger) для неакадемічного курсу професійної підготовки з метою фінансової підтримки юнаків і дівчат, які збираються пройти стажування і отримати перший практичний досвід роботи за кордоном. Приймаються заявки від цілеспрямованих стажерів, зайнятих у комерційних структурах, у промисловій сфері, у наукових інститутах і медичних установах, і молодих фахівців у цих областях, які закінчили навчання не більше ніж два роки тому. У рамках цієї програми Фонду Науки та Освіти «Байєр» планується надання цільового фінансування в неакадемічній сфері, що призначається  для молодих фахівців і дозволяє їм отримати професійний досвід за кордоном.

 У цілому, Фонд виділить фінансову допомогу на суму 350 000 євро. Спонсорські кошти надаються студентам з Німеччини, які планують навчання за кордоном, і студентам із закордонних країн, які збираються пройти курс навчання у Німеччині. Кінцевий термін подачі заявок на всі п'ять програм надання стипендій – 10 липня 2015 року. Форми заявки (анкети) можна заповнити в режимі онлайн на сайті фонду за адресою www.bayer-foundations.com. Незалежна наукова комісія визначить стипендіатів і вручить їм стипендії на початку вересня 2015 року.

Таким чином, Фонд Науки та Освіти «Байєр» оголошує вже дев'ятий конкурс за програмою надання фінансової допомоги, що пропонує молодим людям цільову підтримку для обміну науковими знаннями і отримання міжнародного професійного досвіду. Ця  програма надання фінансування дотримується традицій перших стипендій компанії «Байєр», які заснував Карл Дуйзберг ще у 1923 році. Вона націлена на креативних, соціально-орієнтованих молодих людей з високою мотивацією, успішність яких оцінюється вище середнього.

Форми заявки (анкети заявників) і більш докладна інформація про Програму надання стипендій і грантів компанії «Байєр» (Bayer Fellowship Program) і про Фонд Науки та Освіти «Байєр» (Bayer Science & Education Foundation) доступні на сайті www.bayer-foundations.com.

 

Більше інформації можна знайти на сайті www.bayer.com.

 

 

Твердження прогнозного характеру

Цей прес-реліз може містити твердження прогнозного характеру, що базуються на поточних оцінках і прогнозах, складених керівництвом групи компаній Bayer Group або її підрозділів. Будь-які ризики, відомі та невідомі, невизначеності та інші фактори можуть стати причиною суттєвих розбіжностей між реальними майбутніми результатами, фінансовими обставинами, розвитком і ефективністю роботи компанії в дійсності та думками, викладеними в цьому релізі. До таких факторів належать обставини, викладені в офіційних звітах компанії Bayer, що були опубліковані   на сайті компанії Bayer за адресою www.bayer.com. Компанія не зобов'язана оновлювати будь-які відомості, пов'язані з такими твердженнями прогнозного характеру, або приводити їх у відповідність із майбутніми даними або розвитком подій.