This version of the page http://www.aratta-ukraine.com/text_ua.php?id=3962 (195.234.215.136) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2019-01-10. The original page over time could change.
Ветерани розвідки визначили вірогідні цілі Путіна
X

Вітаємо на нашому сайті!



У Вас встановлене розширення AdBlock або подібне. Будь ласка, додайте наш сайт до білого списку, - тим самим Ви сприятимете його розвитку, - адже сайт не утримується олігархами.
НОВИНИ   СТАТТІ   ТРАДИЦІЯ   ФОРУМ   РУС   ENG   DE   ESP   POL   PDA   RSS

10 січня 2019, четвер

   

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
 
Чи знаєте Ви, що:
- в Україні знаходиться унікальний міст, що пролягає між правим берегом однієї річки. Не вірите? Можете переконатися на власні очі, якщо відвідаєте Кам’янець-Подільську фортецю, що на Хмельниччині. Стара фортеця розташована на скелястому острові, охопленому петлею каньйону річки Смотрич. Таким чином, міст, що веде до фортеці, пролягає між двома точками правого берегу однієї річки. Крім того, ми не знайшли більше прикладів у світі, коли б міст тримався без усіляких підпор, а спирався б тільки на скелі. За однією з гіпотез, цей міст було зведено римлянами ще у II столітті під час походу Траянового війська на Дакію. Нині Кам’янецька фортифікація включена до переліку ЮНЕСКО



Курс валюти:



Погода в Україні:
 

Наш банер


Статті, публікації, лекції

Ветерани розвідки визначили вірогідні цілі Путіна

Політика 6771 перегляд

Опубліковано - 13.06.2018 | Всі публікації | Версія для друку

Голос Америки
У США триває очолюване спецпрокурором Робертом Мюллером розслідування ймовірного втручання Росії у президентські вибори в США 2016 року. Однак, як твердять ветерани розвідки, американські вибори не є ціллю Владіміра Путіна, його ціллю - є Україна та альянси США.

Такий погляд висловили три колишні експерти Центрального розвідувального управління США, додавши, що шанси успіху Росії в цьому плані – за ознаками – кращі, ніж будь-коли. Втручання у вибори в США це, ймовірно, відплата за американську підтримку продемократичних рухів у країнах, якими Кремль вкрай зацікавлений, зокрема в Україні, яку Москва відчайдушно намагається не допустити до НАТО.

Про це пише Сидні Фрідберґ-молодший у виданні Breaking Defense.

Росія серйозно не пробувала запевнити перемогу Трампа на президентських виборах у США в 2016 році, вважають колишній голова Відділу ЦРУ аналізу дій Росії Джордж Бібі та його колега Пітер Клемент, який очолював Офіс з аналізу російських та євразійських питань. Якщо б росіяни справді хотіли створити виборчу кризу в США, їхні зусилля не обмежувалися б так званими фабриками тролів чи фейковими новинами.

А може, що замість спроб запевнити обрання Трампа, каже Клемент, Кремль хотів помститися Гілларі Клінтон, надіючись підірвати її шанси на здобуття президентства. Чому? Бо, на посаді державного секретаря в адміністрації Барака Обами, Гілларі Клінтон підтримувала демократичні рухи і «кольорові революції» проти пропутінських автократів в Україні та в інших місцях. Саме поширення демократії на країни «близького зарубіжжя», а не на територію за 4 000 миль звідтіля у США, становить для Путіна екзистенційну загрозу.

Колишні амриканські розвідники висловили свої погляди напередодні саміту G7 у Канаді, проте події на самій зустрічі «Великої сімки» тільки підтвердили їхню позицію щодо вразливості альянсів США. Президент Трамп прибув на саміт, погрожуючи торговельною війною з найближчими союзниками Америки і, закликаючи їх повернути Росію до їх складу. Він покинув зустріч раніше, і засудив кінцеву заяву, яку США вже були підписали.

«За моїх часів США були менш вразливими», - сказав Мільтон Берден, який очолював відділення ЦРУ як у Москві, так і в Ісламабаді та керував таємними операціями на підтримку афганського повстання проти Радянського Союзу. Під час ‘холодної війни’ у відносинах Альянсу були напружені моменти, проте зобов’язання США передбачало розміщення на території Європи понад 300 тисяч молодих чоловіків. У свою чергу, радянці нагадували всім про загрозу періодичними варварськими діями – в Угорщині (1956), Чехословаччині (1968) та Афганістані (1979).

«Сьогодні ситуація зовсім інакша», каже Берден. – Я думаю, що в даний час, європейці можуть повірити будь-що про Сполучені Штати».

Однак, не можна сказати, що Трамп робить все те, що Росія хоче. Навпаки, «у Кремлі мусять бути дещо розчаровані ним», - вважає Бібі. Під час передвиборчої кампанії Трамп обіцяв припинити участь США в регіональних конфліктах, а відтак він збільшив присутність США в Афганістані і завдав ракетних ударів по режиму Асада в Сирії. Росія вважає обидві ці країни своїми сферами впливу.

За словами Бібі, з точки зору Росії, втручання у вибори в США, можна, «до певної міри, вважати оборонним заходом. Вони хочуть, щоб ми припинили кампанію на підтримку демократії. Сама демократія їх не лякає, але загроза поширення демократії закордоном і в самій Росії – от це вже їх непокоїть».

Для Росії це велика трагедія бачити як вплив НАТО поширюється на землі, де колись переважала Москва.

Клемент вказує на те, що якщо на колишніх радянсько-російських територіях – в Україні чи Грузії - «є уявлення, що поширюють свій вплив НАТО чи навіть ЄС, - бо вважається, що членство в ЄС допровадить до приєднання до НАТО – Росія реагуватиме. Це не означає, що вона мусить завойовувати цілу країну, підкреслює він. З уваги на те, що положення НАТО не дозволяють приєднання до Альянсу будь-якої країни з тривалими територіальними суперечками, хватить, щоб Росія лише претендувала на маленький шматочок України (Крим), щоб її не надали членства в НАТО.

Одначе, не всі втрачені Росією землі створені рівними. «Вони підуть на ризик заради здобутків в Україні, але не для повернення балтійських країн», - твердить Берден.

За словами ветерана ЦРУ Бібі, з погляду Росії, Україна найважливіша країна в цілому світі. «Росіяни переконані, що втрата України для них - найболісніша».

Те, що Україна займає місце в серцях та умах росіян важко пояснити американцям, пише автор статті Сидні Фрідберґ. А для такого російського націоналіста як Путін, сама ідея, що Україна не належить Росії є болісною та принизливою.

Це все вина Америки. Так оцінюють ситуацію колишні агенти КДБ, каже Берден. Настав час на відплату. Росія хоче приборкати силу та вплив Америки, а не знищити її, бо це відкрило б економічні, геостратегічні та навіть ядерні проблеми, з якими Москві справитися не було б можливо.

«Я не думаю, що Владімір Путін, який на мій погляд є реалістом, прагне знищити нас чи нашу демократію, хоча росіяни дійсно втручалися в наші вибори…і знову це зроблять, якщо матимуть нагоду» - заявив Берден. «Вони далі каламутитимуть води, але я вважаю, що вони настільки здивовані нашими діями, як, мабуть, і ми самі».

З цим погоджується Клемент, кажучи, що навряд чи Путін прагне знищення США.

За його словами, США самі несуть відповідальність за чимало внутрішніх проблем країни, «одначе росіяни цей факт майстерно використовують».

«Сполучені Штати переживають період відносно значних внутрішніх проблем, кризу довіри, яка виходить, здебільшого, від нас самих», - каже Бібі. «Ми приписуємо чимало з цих внутрішніх проблем і занепокоєнь Росії».

Відверто кажучи, США самі завдають собі досить шкоди, без допомоги ззовні, - пише Сидні Фрідберґ-молодший у статті у виданні Breaking Defense.

Якщо ви помітили в тексті орфографічну помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter

 Facebook  Коментарі

 

 
 
Коментувати публікацію () надіслати другу версія для друку обговорити на форумі
Loading...
Публiкацiї за темою «Політика»:
  • Росія виграє від рішення США вивести війська з Сирії, а от Україна може програти
    Голос Америки
    В середині грудня президент США Дональд Трамп оголосив про виведення військ США з Сирії.
  • Волкер пов’язав ескалацію на Азові з виборами і розповів, які важелі стримування Росії є в арсеналі Заходу.
    Тетяна Ворожко, Голос Америки
    Спеціальний представник Державного департаменту США з питань України Курт Волкер у найближчі два тижні планує візит в Україну, під час якого, окрім Києва, також відвідає один з українських портів на Чорному морі.
  • Як відреагували у Києві на російські санкції
    Олександр Савицький, DW
    Постанова уряду Росії про санкції проти 68 українських компаній і 322 фізичних осіб , яку опублікували у четвер, 1 листопада, не стала несподіванкою в Україні. Загрозу блокування українських активів на території Росії та заборону на вивезення капіталу багато українських політиків сприйняли із показовою іронією.
  • Повзуча анексія Азовського моря: як у Європарламенті Росію критикували
    Юрій Шейко, DW
    У Європарламенті відбулися дебати щодо ситуації в Азовському морі. Під час них критикували Росію за порушення міжнародного права, заохочували Україну шукати справедливості в судах і застерігали від мілітаризації.
  • Істерія. Московська церква не спілкуватиметься з Константинополем
    Святослав Хоменко, Анастасія Голубєва, ВВС
    Російська православна церква розриває євхаристійне спілкування з Вселенським патріархатом через його рішення щодо автокефалії для української православної церкви.
  • Як закінчувалася «дружба народів»: п’ять фактів порушення Росією договору
    Віталій Ялагузян, Голос Америки
    Президент Петро Порошенко запустив в дію механізм не продовження чинності «великого договору» з Росією, оскільки Кремль, починаючи із 2014 року де-факто припинив його виконання, розпочавши воєнну агресію проти України, загарбавши частину суверенної території нашої держави.
  • Гібридну війну Росії на Донбасі, анексію Криму, отруєння Скрипалів, втручання у вибори США готували ті ж самі представники ГРУ
    Марія Прус, Голос Америки
    Одні й ті самі люди з російської розвідки можуть бути відповідальні за анексію Криму, агресію на Донбасі, отруєння Скрипалів у Великій Британії та втручання у вибори президента США 2016 року.
  • Україна і непростий саміт НАТО: як пишеться слово «дипломатія»?
    Тарас Жовтенко, Радіо Свобода
    Саміт НАТО, який відбувся 11–12 липня в Брюсселі, став одним із найскладніших самітів за кілька останніх років – не рахуючи 2014-го.
  • Як Кремль може втрутитися в українські вибори – 5 сценаріїв
    Голос Америки
    Вж настав час, щоб почати турбуватися про те, як Кремль може втручатися у вибори в Україні.
  • Ветерани розвідки визначили вірогідні цілі Путіна
    Голос Америки
    У США триває очолюване спецпрокурором Робертом Мюллером розслідування ймовірного втручання Росії у президентські вибори в США 2016 року. Однак, як твердять ветерани розвідки, американські вибори не є ціллю Владіміра Путіна, його ціллю - є Україна та альянси США.
 
  
Публікації:
  • 09-01-2019 13:24
    Реформа на папері: навіщо українці платитимуть за електрику двом компаніям
  • 09-01-2019 10:58
    Американський десант у Чорному морі: чи допоможуть США відстояти морські кордони України?
  • 07-01-2019 12:02
    Автокефалія, бандерівці та сварки з журналістами: як Епіфанію дали томос
  • 29-12-2018 12:52
    “Москітний флот” чи фрегати: який флот будує Україна
  • 28-12-2018 11:09
    Війна на сході України: хто зриває обмін полоненими
  • 27-12-2018 09:24
    Росія виграє від рішення США вивести війська з Сирії, а от Україна може програти
  • 19-12-2018 17:37
    “Готуємо новий прохід через Керченську протоку”. Турчинов про конфлікт з Росією
  • 17-12-2018 11:19
    “Нас оточили, з мосту обзивали”: розповідь моряків, що пройшли через Керченську протоку
  • 17-12-2018 10:31
    Проти України вже діє невидимий фронт – Ініціативна група «Першого грудня»
  • 17-12-2018 09:34
    Немосковські. Підсумки об’єднавчого Собору, оцінки експертів
  • 13-12-2018 09:28
    Інформаційний тероризм Кремля і відповідь України
  • 11-12-2018 11:26
    Боротьба з відмиванням коштів, що йдуть до української політики з-за кордону – питання суверенітету для України
  • 06-12-2018 23:35
    Волкер пов’язав ескалацію на Азові з виборами і розповів, які важелі стримування Росії є в арсеналі Заходу.
  • 04-12-2018 14:33
    Інформаційна війна. Москва прагне посіяти зневіру серед українців
  • 26-11-2018 01:18
    РНБО пропонує ввести воєнний стан на 60 днів

Останні новини:
  • 09-01-2019 18:58
    Ситуація на фронті: припинення вогню немає, але вогнева активність помітно зменшилася
  • 09-01-2019 14:26
    Кремль посилив ЧФ за рахунок Північного флоту
  • 09-01-2019 11:23
    Манафорта підозрюють в обговоренні “мирного плану” щодо України з можливим агентом Росії
  • 08-01-2019 21:21
    Політв’язні Кремля. Уповноваженний з питань ЄСПЛ розповів про зміст заяви Києва проти Росії через захоплення моряків
  • 08-01-2019 19:58
    МВФ очікує зменшення дефіциту Пенсійного фонду та збільшення пенсій
  • 08-01-2019 19:27
    Україна залишається головним об’єктом інформаційної війни РФ
  • 08-01-2019 19:09
    Кібервійна. Підозрюваний у крадіжці даних німецьких політиків каже, що діяв сам
  • 08-01-2019 10:17
    Нестабільність в Україні – в десятці найбільших ризиків світу 2019
  • 04-01-2019 19:51
    Ще один найманець окупантів опинився за ґратами
  • 04-01-2019 19:14
    Росія хоче звинуватити Україну в терактах на своїй і окупованій території
  • 04-01-2019 18:49
    Кібервійна. Хакери викрали і злили в мережу компромат на німецьких політиків
  • 03-01-2019 23:09
    Ситуація на фронті: стріляють менше, але припинення вогню не відбулося
  • 03-01-2019 13:58
    Більше двох мільйонів громадян України скористалися правом на безвізову поїздку за кордон
  • 03-01-2019 11:33
    Відкриття залізничного сполучення Керченським мостом відклали
  • 03-01-2019 11:03
    Політв’язні Кремля. Макрон закликав Путіна звільнити полонених українських моряків

Популярні статті:
  • Пророцтво греко-католицького священника о.Германа Будзінського про Майдан, Ющенка, Януковича та Тимошенко
    [402305 переглядів]
  • Нумерологія дати народження
    [282700 переглядів]
  • Хто такі козаки-характерники
    [229590 переглядів]
  • Цікаві факти про жінок
    [185931 перегляд]
  • Словник галицького діалекту
    [183042 перегляди]
  • Суржик - проблема сучасної української мови
    [171810 переглядів]
  • Міфи і легенди стародавньої України. Божич
    [166608 переглядів]
  • Візуальний образ Тараса Шевченка: нотатки антрополога
    [162280 переглядів]
  • Вітряки та сонячні батареї: дозволи, податки та технічні аспекти
    [159497 переглядів]
  • Історик Михайло Кірсенко: “Питання в тому, щоб Росія, завалившись, не задушила всіх навколо”
    [150535 переглядів]

 
 

Знаєте, що таке малорос? Ні? Паршивець, просто кажучи, ні те ні се. Він, бачите, собі з походження — українець, з виховання — руський, з переконань — неук у всьому, що торкається рідного народу, по вдачі — боягуз, себелюб, раб. От це — малорос.”
Володимир Винниченко

 
 
Опитування:

Україна сьогодні -
Окупована країна
Незалежна і самостійна
“Бананова республіка”
Час покаже
  • Результат голосування







 

На головну | Новини | Святині | Публікації | Книги | Соціоніка | UA-RSS | Знаки | Фотоальбоми | Вільна галерея | Форум
 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2019.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.