This version of the page http://m1.tv/stars/290 (91.244.124.90) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2018-12-06. The original page over time could change.
Sean Paul : М1
Sean Paul

Sean Paul

Шон Пол – популярний ямайський денсхол-виконавець.
http://www.gettyimages.com

Денс-хол співак Шон Пол (справжнє ім'я — Раян Френсіс Енрікез) народився 9 січня 1973 року в Кінгстоні (Ямайка) в заможній сім'ї. Його предки жили на Ямайці впродовж кількох століть. Мати музиканта — художниця, тому з самого дитинства вона заохочувала сина до мистецтва та хотіла дати йому класичну музичну освіту по класу фортепіано.

У підлітковому віці Шон тяжів до спортивної діяльності. Він займався плаванням та водним поло, брав участь у національних та міжнародних змаганнях. Під час поїздок на змагання юнак почав відвідувати дискотеки та клуби: таким чином він мав можливість навчитися професії діджея. У 13-років майбутній виконавець отримав у подарунок від матері свій перший музичний інструмент — клавішні фірми Yamaha. Тоді й розпочалася серйозна музична діяльність Шона Пола.

Батько співака товаришував з гітаристом місцевого регі-колективу Кетом Куром, якому він дав послухати демо-записи свого сина. Музикант угледів у Шонові великий потенціал та запропонував співпрацю. Саме Кет Кур став для артиста-початківця першим учителем, навчив його писати пісні та відчувати, які з них стануть хітами не тільки на Ямайці, а й по всьому світі. Він наголошував, що Пол у першу чергу має схилятися до створення безтурботних пісень про дівчат, любов і секс.

Невдовзі Шон Пол став учасником регі-гурту Third World. Колектив спродюсував кілька демо-записів співака, проте вперше потрапити до студії звукозапису йому вдалося через кілька років.

Дебютними синглами артиста стали композиції «Fat Eh Nah» (1996) та «Baby Girl» (1999), остання мала великий успіх на Ямайці. Потім Пол розпочав співпрацю з продюсером Джеремі Гардінгом, з яким було записано пісні «Infitrate» та «Excite me» - саме вони зробили співака справжньою зіркою в багатьох країнах Карибського басейну. Наступний сингл — «Deport them» — став переможцем офіційного чарту Ямайки та відкрив Шону двері до американського шоу-бізнесу. Композиція лунала на радіостанціях Маямі та викликала захоплення у нью-йоркського хіп-хоп товариства.

Шон Пол став першим реггі-виконавцем, який виступив на Hot 97's Summer Jam — одному з найважливіших щорічних ритм-енд-блюзових і хіп-хоп фестивалів. Там артист познайомився з іншими зірками, серед яких Алія, Snoop Dogg. Такий успіх привів до того, що Пол почав більше експериментувати зі звуком і стилем виконання, він спробував себе в dancehall reggae і хіп-хопі.

1999 року виконавець разом з Mr. Vegas записав композицію «Hot Gal Today», яка стала саундтреком стрічки «Shaft» за участю Семюела Л. Джексона. Пісня стала дуже популярною на Східному узбережжі США. У березні наступного року вийшов дебютний альбом музиканта, котрий отримав назву «Stage One». Таким чином, Шон став першим реггі-виконавцем, чиї два сингли водночас з'явилися в ротації престижних радіостанцій США. Його пісня під назвою «Hot Gal Today» посіла 6 сходинку в хіп-хоп чарті Billboard.

Ще одним плодом співпраці з Mr. Vegas та DMX став хіт «Top Shotter», котрий потрапив до саундтреку фільму «Belly». Ця пісня примножила популярність співака. За даними журналу Billboard за 2000 рік, дебютний диск Шона Пола розташувався на 4 місці в рейтингу найкращих альбомів у стилі регі, а сам виконавець посів 3 сходинку переліку реггі-виконавців. 1999 рік також було відзначено великим турне артиста по Європі, США та Японії, після чого він приступив до написання наступного альбому.

Нова збірка пісень Шона створювалася спільно з продюсерами Тоні Келлі та Джеремі Гардінгом. Платівка «Dutty Rock» побачила світ 2002 року та стала знаковою подією в реггі та хіп-хоп музиці. Виконавцю та його команді вдалося знайти ідеальне поєднання dancehall reggae і хіп-хопу. Перший сингл з альбому — «Gimme the light» — потрапив до топ-5 найкращих пісень американського чарту. Другий сингл «Get busy» видався не менш хітовим: він став лідером американського хіт-параду у травні 2003 року. Диск «Dutty Rock» опинився у десятці кращих у США, його тираж сягнув мільйон примірників. Композицію під назвою «Get busy» вподобали також європейські меломани. 2003-го Шон Пол став одним з найпопулярніших артистів тематичних радіостанцій по всьому світу, а журнал Billboard назвав його «Найкращим реггі-виконавцем року».

Наприкінці року одразу кілька композицій за участі Пола опинилися на верхівках світових хіт-парадів. Однією з таких пісень стала «Like Glue» — третій сингл з альбому «Dutty Rock», а також спільні роботи Шона зі співачками Blu Cantrell (композиція «Breathe») та Бейонсе («Baby Boy»). Дует співака з Бейонсе протягом 8-ми тижнів поспіль був переможцем офіційного чарту синглів США.

27 вересня 2005 року світ побачив третій альбом виконавця — «The Trinity». Збірка містила низку популярних синглів, серед яких «We Be Burnin», «Ever Blazin», «Give It up to Me», «Temperature» та «Never Gonna Be The Same». У березні 2007-го Пол повернувся до Ямайки, аби виступити на відкритті церемонії Cricket World Cup.

2008 року Шон Пол презентував відеокліп на пісню «Hit Dem Up» спільно з Farenheit та рідним братом Jigzagula. 18 серпня 2009-го відбувся реліз четвертого альбому «Imperial Blaze», синглами якого стали композиції «So Fine» та «Press It Up». Наступний альбом, «Tomahawk Technique», було представлено 18 вересня 2012 року. Диск було номіновано на «Греммі» як «Кращий реггі-альбом».

У 2013-му разом з Arash Шон випустив новий трек «She Makes Me Go». У вересні наступного року артист підтвердив, що покинув лейбл Atlantic Records та став незалежним виконавцем. 2014-го також вийшла його збірка пісень «Full Frequency», а в липні 2015-го співак презентував відеокліп на одну з пісень альбому — «Take It Low».

У червні 2016 року співак підписав контракт з Island Records. У жовтні вийшла композиція «Rockabye» гурту Clean Bandit за участі Шона Пола та англійської співачки Енн-Марі. Пісня перебувала протягом 9 тижнів на самісінькій верхівці багатьох хіт-парадів. 18 листопада 2017-го артист випустив сингл «No Lie» (за участі Dua Lipa) з його сьомого альбому — «Cheap Thrills».

Особисте життя

У 2012 році Шон Пол одружився з ямайською телеведучою Джоді Стюарт. У серпні 2016-го закохані оголосили, що чекають на свою першу дитину. 26 лютого 2017 року в подружжя народився син Леві Блазе.

Джерело:

https://uk.wikipedia.org/wiki/Шон_Пол

https://en.wikipedia.org/wiki/Sean_Paul

Новини Sean Paul
23 липня 2018 У Ріанни назбиралося понад півтисячі пісень для майбутнього денсхол-альбому
Читати далi
Ріанна працює над реґі-альбомом
Девід Ґетта та Сіа об’єднали зусилля для створення мотиваційного треку «Flames»
Учасниці Little Mix улаштували піжамну вечірку з Шоном Полом
Sia возз’єдналася з Медді Зіглер у відео на пісню «Cheap Thrill»
На новому альбомі Пітбуля буде велика кількість зіркових дуетів
© Телеодин, 2017
Ефір
Неймовірна
Олександр Пономарьов
Інфоблок
Негордая
Зара
Моя любов
DZIDZIO
Я полюбила монстра
ВИА ГРА
Audio
LSD feat. Sia, Diplo, and Labrinth
Mad Love
Sean Paul, David Guetta ft. Becky G
The Great Pretender
Jamala
One Kiss
Calvin Harris, Dua Lipa
Сердце танцует
ДОРОШ
Let You Love Me
Rita Ora
На паузу
Анжелика Варум и Леонид Агутин
Невеста
Julia Voice
Сжигай меня дотла
Горячий Шоколад
Move To Miami
Enrique Iglesias feat. Pitbull
Сальса
Полиграф ШарикOFF
Familiar
Liam Payne & J Balvin
Надежда
Надежда Мейхер
Clandestino
Shakira & Maluma
Сон
Ани Лорак
Сберегу
ALEKSEEV
Mami
Alexandra Stan
Ти мій тип
Наталка Карпа
No Me Acuerdo
Thalia & Natti Natasha
Самба Тропікана (Lyric Video)
KAMALIYA
Роман (Lyric video)
Ірина Федишин
Luna Llena
Malu Trevejo
Невеста
Julia Voice
Mala
Elettra Lamborghini
Мама, не горюй!
Валерий Меладзе и MBAND
Corazon
Maluma feat. Nego Do Borel
Поле не повинно бути порожнім і містити кирилицю
Дякуємо!

Ваше повідомлення прийнято.

Вибачте

Під час обробки щось пішло не так.

Bи можете відправити повідомлення на електронну адресу bugreport@m1.tv