This version of the page http://m1.tv/stars/191 (91.244.124.90) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2018-12-06. The original page over time could change.
David Guetta : М1
David Guetta

David Guetta

Девід Гетта — французький діджей, музичний продюсер.
gettyimages.com

Девід П'єр Гетта народився в Парижі 7 листопада 1967 року. Найпопулярніший французький діджей, талановитий музикант і продюсер підкорив серця мільйонів меломанів по всьому світі, його музика лунає на найбільш гучних вечірках та масштабних заходах.

Стиль Девіда Гетти

Музичний шлях Девіда розпочався ще в школі, коли чотирнадцятирічний хлопець крутив музику на вечірках. Трохи згодом він працював діджеєм у відомих паризьких нічних клубах. На самому початку своєї діяльності діджей-початківець грав популярні пісні, але в 1987 році відкрив для себе жанр хауз: це сталося після прослуховування по радіо композиції «Love Can't Turn Around», котру виконував американський діджей Farley Jackmaster Funk. Під впливом цієї музики в Девіда з'являється свій власний музичний почерк.

Згодом Гетта починає вести свої власні вечірки, які збирали велику кількість гостей. 1990 року разом з французьким репером Сідні Дютеєм музикант презентує збірку «Nation Rap». Творчі пошуки призводять до того, що у 1994-му він співпрацює з вокалістом Робертом Овенсом, з яким випускає свій перший сингл із назвою «Up & Away». Наступного року Девід бере на себе обв'язки менеджера нічного клубу Le Palace і продовжує організовувати вечірки на свій смак.

Влітку 2002 року Давід Гетта представляє розсуд слухачів свій дебютний сольний альбом «Just a Little More Love». Платівка мала неабиякий попит: було продано понад 300 тисяч її копій. До збірки ввійшли популярні сингли: «Love Don't Let Me Go», «People Come, People Go», «Just a Little More Love». Ці композиції записувалися за участі американського вокаліста Кріса Вілліса. У 2003-му діджей презентує компіляцію «Fuck Me I'm Famous», яка містила трек «Just For One Day (Heroes)» — ремікс композиції «Heroes» Девіда Боуї.

Трохи згодом, у вересні наступного року, світ побачив і другий студійний альбом Девіда із назвою «Guetta Blaster». До збірки потрапив гімн хауз-музики — «The World Is Mine», записаний разом з JD Davis. Було також записано ще два сингли з Крісом Віліссом — «Money» та «Stay». 2006 року вийшов трек «Love Don't Let Me Go» — мешап однойменного синглу 2002 року та пісні «Walking Away» колективу The Egg. Цей музичний твір мав більшу популярність, аніж оригінал.

18 червня 2007-го Гетта знайомить шанувальників зі своїм третім студійним альбомом — «Pop Life». За даними EMI, всього за три роки було продано понад 530 тисяч копій диску. Головний сингл збірки «Love Is Gone» влаштувався на першій сходинці в American Dance Chart, а також увійшов до Billboard Hot 100. Крім того, до альбому потрапили такі сингли, як «Baby When The Light», записані зі шведським хауз-мафіозі Стівом Анжелло та співачкою Cozi Costi, «Delirious» з Тарою Макдональд, «Tomorrow Can Wait» з Крісом Віллісом і німецьким діджеєм Tocadisco. 2008 року народився сингл «Everytime We Touch».

Працьовитий артист виступає в багатьох країнах, презентуючи в кожній з них свій новий альбом. Згодом Гетта разом зі своєю дружиною Кеті організовує концерт UNIGHTED, де крім самого Девіда там виступали Tiësto, Карл Кокс, Жоакім Гарро і Мартін Солвейг. Захід відвідало близько 40 тисяч меломанів.

Міжнародний успіх

На той час Девід Гетта вже був надзвичайно популярним по всьому світі. У квітні 2009-го діджею доручають вести своє радіошоу «Fuck Me I'm Famous» в ефірі інтернет-радіостанції RauteMusik.FM. Невдовзі проект виходить на радіостанції Radio 538.

16 червня 2009 року світ побачив сингл колективу The Black Eyed Peas «I Gotta Feeling», продюсером якого став Гетта. Трек посів верхні рядки найвідоміших хіт-парадів у сімнадцяти країнах, а також був найбільш скачуваною піснею у Великій Британії (більше одного мільйона проданих копій) і в Америці (шість мільйонів проданих копій). Згодом композиція стала найкращим синглом року в рейтингу NRJ Music Awards.

Рік потому з'являється четвертий студійний альбом «One Love», що має три промо-сингли: «Gettin' Over» з Крісом Віллісом, «I Wanna Go Crazy» з вокалістом The Black Eyed Peas Will.I.Am і «If We Ever» зі співачкою Makeba Riddick. Перший сингл з альбому «When Love Takes Over», котру діджей створив спільно з виконавицею Келлі Роуленд, став переможцем в UK Singles Chart. Другий сингл — «Sexy Bitch», виконаний разом з Akon, також дістався першої щаблини чартів Великобританії. Робота над третім синглом «One Love» відбувалася в дуеті зі співачкою Естель, а четвертий «Memories» було записано з американським хіп-хоп виконавцем Кідом Каді. Згодом відбулося перевидання диску: до збірки потрапив новий сингл — «Gettin' Over You» і ремікси треків «Revolver» та «Acapella».

2009 року Гетта посів третє місце в рейтингу найкращих діджеїв за версією журналу DJ Magazine. Наприкінці року, на 52-й церемонії вручення премії «Греммі», музиканта було номіновано на чотири нагороди: у категорії «Запис року» за композицію «I Gotta Feeling», у категорії «Найкращий електронний/танцювальний альбом» за збірку «One Love», в категоріях «Найкращий танцювальний запис» та «Найкращий ремікс» за трек «When Love Takes Over». Того разу Девід став переможцем у номінації «Найкращий ремікс». На 53-й церемонії «Греммі» Гетта отримав таку ж нагороду за композицію «Revolver», яку розділив з Лілом Вейном та Мадонною.

Шанувальники жадали нових треків від улюбленого діджея. Таким чином, невдовзі було презентовано довгоочікуваний п'ятий студійний альбом Гетти із назвою «Nothing but the Beat» — він вийшов 30 серпня 2011 року на двох дисках. На першому диску було представлено вокальні композиції, а на другому — лише електронні. Перший сингл «Where Them Girls At» за участю Нікі Мінаж та Фло Райда з'явився 2 травня 2011 року. Трек «Little Bad Girl», створений з Ludacris і Taio Cruz, був у доступі вже через два місяці. До збірки потрапив хіт-сингл «Sweat», записаний зі Snoop Dogg. Також у той період Девід співпрацював з багатьма відомими артистами, серед яких Ашер, Sia, Afrojack і Дженніфер Хадсон.

У листопаді 2014 року виходить наступний альбом музиканта, що називається «Listen». Шоста платівка музиканта містить сингл «Dangerous» у виконанні Сема Мартіна. 30 квітня 2015 року вийшла спеціальна версія пісні «What I Did for Love», яка містила вокал від японської співачки Намі Амуро. Композиція потрапила до студійного альбому виконавиці, котрий називається «Genic».

У березні 2015 року Гетта випускає четвертий сингл збірки «Hey Mama», над яким працювали також Нікі Мінаж і Бібі Рекса. Трек зміг досягти першої десятки у Великобританії та США. 22 червня того ж року Девід став третім виконавцем, котрий зумів досягти 2 мільярдів прослуховувань на Spotify. На честь цієї події артист випустив ремікс пісні «Hey Mama» за участю Boaz van de Beatz.

У грудні 2015 року UEFA оголосив, що Гетта буде створювати музику для UEFA Euro 2016. Таким чином, офіційним треком турніру став «This One's for You». Композиція побачила світ 13 травня 2016 року. Восени того ж року Девід разом з Седріком Джервісом та Крісом Віллісом представили сингл із назвою «Would I Lie to You», що вийшов під лейблом Jack Back Records. Пісня інтерпретує голос та слова однойменної пісні дуету Charles & Eddie, що була дуже популярною в 1992 році.

28 квітня 2017 року вийшов плід співпраці Гетти з голландським діджеєм Afrojack — композиція «Another Life». Вже через тиждень з'являється наступний сингл «Light My Body Up», що було записано за участі реперів Ліл Вейн та Нікі Мінаж. 9 червня 2017-го було презентовано сингл «2U», який виконав канадський поп-співак Джастін Бібер. Ця пісня потрапила до Worldhit і влаштувалася в Top 200 у понад 40 країнах.

Особисте життя

Популярний діджей був одружений з Кеті Гетта, від цього шлюбу він має двох дітей: Тім Елвіс Ерік народився 2004 року, а Енджі — 2007-го. Пара була нерозлучна протягом двадцяти років, проте в березні 2014 колишні закохані подали на розлучення.

1 лютого 2016 року Девід прийшов на офіційний захід на честь лідера Куби Рауля Кастро, що відбувався в Єлисейському палаці, разом зі своєю новою супутницею, кубинською моделлю Джесікою. Стосунки Девіда та Джесіки розпочалися в 2015 році, одразу після розлучення музиканта.

Джерело:

https://uk.wikipedia.org/wiki/Давід_Гета

http://biografya.ru/stars/dj/50-david-guetta.html

http://www.davidguetta.com/2u/

Новини David Guetta
21 листопада 2018 У новому кліпі Девіда Ґетти Bebe Rexha позує серед неонових джунглів
Читати далi
Кельвін Гарріс шостий рік поспіль стає найоплачуванішим діджеєм світу
Девід Ґетта та Сіа об’єднали зусилля для створення мотиваційного треку «Flames»
Джастін Бібер зустрічається з акторкою Паолою Полін?
Джастін Бібер виклав тизер нового синглу «Emotional Rollercoaster»
Джастін Бібер привідкрив завісу над романтичним треком «2U» із Девідом Ґеттою
Слухайте заразливу пісню DNCE «Kissing Strangers», записану з Нікі Мінаж
Нікі Мінаж продемонструвала власні принади в кліпі Gucci Mane на пісню «Make Love»
Кельвіна Гарріса охрестили найвисокооплачуванішим у світі діджеєм цього року
Ріанна очолить фестиваль «Sziget»
Кельвіна Гарріса визнали найвисокооплачуванішим діджеєм
Девід Гетта й Нікі Мінаж представили відео «Hey Mama»
Аріана Гранде оприлюднила музичне відео на пісню «One Last Time»
© Телеодин, 2017
Ефір
Goin' In
Jennifer Lopez feat. Flo Rida
Інфоблок
I Like It
Cardi B, Bad Bunny & J Balvin
Полюбэ
Mozgi
Iguana
INNA
Сильная
MOROZOVA
Thunderlike (by Monoir)
Kate Linn
Запутался Я
Артур Пирожков
Por Favor
Pitbull & Fifth Harmony
Done For Me (feat. Kehlani)
Charlie Puth
Притяженья больше нет
Максим Фадеев & SEREBRO
The Way I Are (Dance With Somebody)
Bebe Rexha feat. Lil Wayne
Злива (Lyric video)
Тік feat. К. Шишпор
Hey DJ (Remix)
CNCO x Meghan Trainor x Sean Paul
Тик-так
A'Studio
Кобіта
ВВ
Audio
LSD feat. Sia, Diplo, and Labrinth
Dama
Alyosha
Blah
Mariah
Зашивает душу
MONATIK
Friends
Marshmello & Anne-Marie
На восьмом этаже
Джиган
Неуловимая
DONI
Woman Like Me
Little Mix feat. Nicki Minaj
Peligroso (Lyric Video)
NK
Don't Leave Me Alone
David Guetta feat Anne-Marie
Дівчинка
Оля Цибульська
Higher Place
Dimitri Vegas & Like Mike feat. Ne-Yo
Amor
RUMBERO'S
Fetish
Даша Астафьева
No Tears Left To Cry
Ariana Grande
Поле не повинно бути порожнім і містити кирилицю
Дякуємо!

Ваше повідомлення прийнято.

Вибачте

Під час обробки щось пішло не так.

Bи можете відправити повідомлення на електронну адресу bugreport@m1.tv