This version of the page http://osvita.ua/vnz/52207/ (91.218.212.172) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2018-11-28. The original page over time could change.
Умови прийому-2017 розроблятимуть спільно – Освіта.UA
  • Osvita.ua
  • Форум «УРОК»
  • ЗНО онлайн
  • Вступ.ОСВІТА.UA
  • Вихід
Osvita.ua Вища освіта Умови прийому-2017 розроблятимуть спільно

МОН створить робочу групу, яка розроблятиме проект Умов прийому до ВНЗ у 2017 році

  • Друкувати
  • Запитати
  • Надіслати другу
  • Підписатись на новини

Умови прийому-2017 розроблятимуть спільно

Міністерство освіти і науки створить робочу групу, яка розроблятиме проект Умов прийому до ВНЗ у 2017 році. Про це під час наради з ректорами вишів повідомила міністр освіти і науки Лілія Гриневич.

Планується, що до складу групи увійдуть ректори та представники університетів України різних профілів.

«Створення робочої групи – це важливий підсумок сьогоднішньої розмови. Панують надзвичайно полярні думки. І тому нам на цій робочій групі потрібно досягнути консенсусного рішення, що буде представлено суспільству”, - підкреслила Лілія Гриневич.

Найбільше пересторог у ректорів університетів викликали питання розвитку регіональної освіти, підготовки кадрів на фундаментальні спеціальності та відповідність державного замовлення реальним потребам української економіки.

Також в ході наради директор департаменту вищої освіти МОН Олег Шаров розповів про попередні підсумки кампанії 2016 року та висловив пропозиції Міністерства щодо покращення умов вступу у 2017 році.

Зокрема, серед проблем вступної кампанії цього року він назвав недосконалість системи надання місць державного замовлення пільговим категоріям населення.

“Основна кількість пільговиків визначається законом, що стосується державної цільової підтримки. Щоб цей закон запрацював, потрібно затвердити і прямо записати механізм розподілу ”, - додав Олег Шаров.

МОН доводилось розподіляти місця для пільгових категорій в ручному режимі. Планується, що в цьому році після прийняття постанови Уряду, всі аспекти вступу пільгових категорій, які претендують на державну цільову підтримку, будуть закріплені в умовах вступу 2017 року.

Для того, щоб зняти навантаження з системи, а також полегшити роботу приймальних комісій, Міністерство планує розвести в часі вступ для військових, бакалаврів та магістрів. Спочатку найкращих студентів набиратимуть профільні військові університети, за ними проводитиметься зарахування до інших ВНЗ для здобуття освітньо-кваліфікаційного рівня бакалавр. Магістрів планують зараховувати пізніше.

електронний вступ вузи України рейтинги ВНЗ умови вступу вступна кампанія

Освіта.ua
05.09.2016

Провідні компанії та навчальні заклади Пропозиції здобуття освіти від провідних навчальних закладів України та закордону. Тільки найкращі вищі навчальні заклади, компанії, освітні курси, школи, агенції.
Всі можливості навчання в Польщі для українців
Навчання в Польщі
Все про вищу освіту в Польщі
Освіта в Польщі
Коментарі
Залишилось 2000 символів. «Правила» коментування
Ім’я: Заповніть, або авторизуйтесь
Код:
Підскажіть будь - ласка, якщо вже закінчив магістратуру по економічній дисципліні, чи можливо вступити на юридичну без здачі ЗНО?
магістратуру за 10000? Нищення вищої освіти. Чому магістратура не є доступна для простого середняка студента? Розумію відмінили спеціаліста. Ректори вже напевно задоволені. Але державі потрібні й особи з вищою освітою.
Люди. Hard Talk. Лилия Гриневич. (112 канал) https://www.youtube.com/watch?v=P9iwE0anyFk
Чекаємо на обіцяні дворічні сертифікати зно , про які говорила пані міністр ...
Кто знает толком, какая судьба ждет выпускников 9-х классов в 2017 году?
Для Сергей: навіть я не знаю. Спитай у ***. Може, *** його знає.
идите нахуй
Коментувати
Показати ще... (0)

© 2007–2018 «Освіта.ua»

При повному або частковому відтворенні інформації
посилання на osvita.ua обов'язкове (для інтернет-ресурсів –
прямого гіперпосилання, відкритого для пошукових систем).

Контакти

Відділ реклами



Щоб отримувати всі публікації
від сайту «Osvita.ua»
у Facebook — натисніть «Подобається»

Osvita.ua

Дякую,
не показуйте мені це!