This version of the page http://www.tavria.ua/uk/vineyards/ (89.184.75.38) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2018-11-27. The original page over time could change.
Наші виноградники — Дім марочних коньяків «Таврія»
Виробництво Контроль якості

Виноградники

Власна сировинна база Будинку марочних коньяків «Таврія» становить 1300 га виноградників. На цих площах вирощують понад 30 сортів винограду.

Територія підприємства розташована у зоні південних українських степів. Мільйони років тому ця місцевість була стародавнім руслом Дніпра.

Піщані, легкі та теплі зверху, ці землі у своїх надрах насичені поживними речовинами і самими різноманітними природними мікроелементами. Тому лоза, вирощена на цих грунтах, дає досить ароматний виноград, з якого таврійські майстри готують високоякісні напої - благородний коньяк та легкі, ароматні живі вина.

Інший вид грунтів - легкосуглинкові, слабосолонцеваті грунти чорноземи. З вирощеного тут винограду виходить насичене, як кажуть винороби, повнотіле, округле вино.

Цікавий той факт, що географічно виноградники Дому марочних коньяків «Таврія» розташовані на 46 паралелі, тобто на одній географічній паралелі зі знаменитим на весь світ французьким містом Коньяк у провінції Шаранта, батьківщиною однойменного шляхетного напою.

Виноградники розташовані в екологічно чистій місцевості, усі насадження ретельно контролюються, що дає можливість отримання сировини високої якості. З метою інтенсифікації виноградарства використовуються передові, загально автоматизовані технології сільського господарства - краплинне зрошення, фітомоніторинг.

Підприємство використовує власні саджанці винограду, які відрізняються високою стійкістю до хвороб та високими технічними властивостями, що відповідає Європейським стандартам якості.

Крім того, специфіка місцевих грунтів не дозволяє розвиватися филлоксері - головному шкіднику винограду, та забезпечує стабільні врожаї винограду щорічно.

Для виробництва коньяку придатний лише світлий виноград, з якого згодом отримують коньячні виноматеріали.

Процес вирощування винограду - це досить трудомістка справа.

Роботи проводять тут цілий рік - взимку у нас обрізка винограду, навесні - операції з зеленим кущем: це і суха підв'язка, уламки, зелена підв'язка, чеканка, прищіпка, і нарешті, відповідно, прибирання.

На виноградниках діє система крапельного зрошення, при якому вода невеликими порціями подається безпосередньо до коріння лози, таким чином, поливається не земля, а рослина. Це дозволяє отримувати стабільно високі врожаї, незалежно від умов року.

Від моменту посадки до вступу у плодоношення проходить 5 років.

В залежності від сорту в виноградній гроні від 50 до 200 ягід. Збирають виноград вручну, обережно, зриваючи всю грону цілком, віддаючи кожній ягоді тепло своїх рук. Може, в цьому таємниця енергії коньяку?

Вам уже исполнилось 18 лет?
Вам вже виповнилося 18 рокiв?
Are you already 18?