This version of the page http://uainsur.com/?p=53412 (91.223.223.123) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2018-11-21. The original page over time could change.
ЛСОУ – учасник Форуму «Уряд під мікроскопом: підсумки року роботи та виклики»
Головне
  • Hовини ЛСОУ
  • Новини страхування
  • Анонси
  • Дайджест ЛСОУ
  • Огляд преси
  • Дні народження
  • Пам’ятка клієнта страхової компанії
  • Фоторепортаж
Відкрите страхування
  • Ризикове страхування
  • Страхування життя
Законодавство
  • Закони України
  • Кодекс етики в страховій діяльності
  • Фінмоніторинг
  • Перелік страхових компаній України, що здійснюють страхування подорожуючих до країн ЄС/Шенгенської зони

ЛСОУ – учасник Форуму «Уряд під мікроскопом: підсумки року роботи та виклики»

7 квітня 2017 року у Києві пройшов Форум «Уряд під мікроскопом: підсумки року роботи та виклики». Захід пройшов за підтримки Уряду Швеції у рамках проекту Посилення коаліції РПР, який впроваджується Центром демократії та верховенства права.

З вітальним словом виступив Мартін Хаґстрьом, Надзвичайний і Повноважний Посол Королівства Швеції в Україні. Володимир Гройсман, Прем’єр-міністр України, та Олександр Сушко, член Ради РПР, науковий директор Інституту Євро-Атлантичного співтовариства, провели  Hard-Talk «Рік роботи Уряду: оцінка та подальші виклики».

Олександр Данилюк, Міністр фінансів України та Гліб Вишлінський, виконавчий директор Центру економічної стратегії, член Ради РПР, провели Hard-Talk «Українські фінанси: макроекономіка та бюджетний процес». Також, згідно з порядком денним, відбулись  Hard-Talk «Реформа міністерств та держслужби: в очікуванні гідних зарплат та спроможних департаментів» та  «Енергоефективність та енергозбереження: роль держави у їх підтримці». Їх спікерами виступили  Олександр Саєнко, Міністр Кабінету Міністрів України, Ігор Коліушко, голова правління ГО «Центр політико-правових реформ», Геннадій Зубко, Віце-прем’єр-міністр, Міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України та Святослав Павлюк, головний експерт групи «Реформа енергетичного сектору» РПР.

Реанімаційний Пакет Реформ зібрав на одній платформі Прем’єр-міністра, урядовців, найпотужніших експертів, представників міжнародних інституцій, бізнесу, а також громадських діячів та журналістів, щоб оцінити роботу Кабінету Міністрів та визначити головні виклики на 2017 рік. Лігу страхових організацій України на заході представив Президент організації Олександр Філонюк.

Ліга страхових організацій України підтримує реформи, які забезпечать країні макроекономічну стабілізацію і економічне зростання. При цьому ЛСОУ завжди виступає за публічне обговорення плану дій та наголошує, що роль громадянського суспільства та громадських професійних організацій у процесі реформ не менш важлива, аніж роль влади.

Організатори заходу зазначили, що у найближчі дні виповнюється рік роботи чинного складу Кабінету Міністрів України. Це час, коли варто оцінити результати роботи урядовців, проаналізувати напрями діяльності Кабміну та наголосити на пріоритетних державотворчих змінах, яких вимагає українське суспільство.

Експерти дали переважно посередні оцінки уряду Гройсмана впродовж першого року його діяльності, середня оцінка становить 2.7 бали за 5-бальною шкалою. Найбільшими успіхами уряду експерти вважають запровадження е-декларування державними службовцями та старт реформ в галузі охорони здоров’я. Також у якості позитиву були відзначені перехід до публічних закупівель через електронну систему Prozorro, підвищення мінімального рівня оплати праці, прогресивні зміни в податкове законодавство, загальна макроекономічна стабілізація та продовження децентралізації.

Найбільшими невдачами уряду за рік діяльності експерти називають провал реформи енергетичного сектору та затягування із земельною реформою та введенням ринку сільськогосподарських земель. Неоднозначно оцінюється ситуація з підвищенням мінімальної зарплати, яка одними експертами трактується як урядовий успіх, а іншими як невдача.

Більшість експертів опитаних вважають, що за рік уряд зазнав більше невдач ніж досягнув успіхів, проте, на думку третини опитаних експертів, кількість успіхів та невдач була приблизно рівною.

Найбільш успішними міністрами, на думку опитаних експертів є в.о міністра охорони здоров’я Уляна Супрун та міністр фінансів Олександр Данилюк. Також серед успішних міністрів згадувалися Павло Петренко (Мінюст), Лілія Гриневич (Міносвіти) та Володимир Омеляна (Мінінфраструктури).

Серед першочергових завдань уряду експерти вважають насамперед боротьбу з корупцією, в тому числі підняття питання щодо заміни складу НАЗК, підвищення його відповідальності щодо перевірки декларацій державних службовців. Також до першочергових були віднесені реформа системи охорони здоров’я; земельна і податкова реформи, а також реорганізація міністерств, створення чітких й зрозумілих стратегічних планів міністерств.