This version of the page http://chernigiv-rada.gov.ua/news/ (46.149.85.149) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2018-10-26. The original page over time could change.
Новини Чернігова. Офіційний веб - портал Чернігівської міської ради
П’ятниця 26 жовтня 2018 р. 07:03 14000, м. Чернігів, вул. Магістратська, 7
Розділи порталу
Онлайн трансляцiя
Бюджет участі
Місто легенд
Створення ОСББ
Єдина країна
СБУ інформує
Чернігів, купуй рідне!
Для експортерів
Палац культури
Дошка пошани
Відкрити чи закрити ФОП? Робіть це онлайн!

Новини

Владислав Атрошенко розповів німецьким партнерам про переваги інвестування у Чернігів

  Як вже повідомлялось, цього тижня делегація Чернігова на чолі з міським головою Владиславом Атрошенко перебувала у місті Меммінген, Німеччина. Метою візиту стало поглиблення економічної співпраці.
 
  Зокрема, чернігівці відвідали підприємство «Rohde und Schwarz», виробничі потужності якого розташовані в багатьох містах Німеччини, в тому числі в Меммінгені. Річний оборот компанії - понад 2 млрд євро, з яких майже 1 млрд забезпечує 11 співробітників філії підприємства у Меммінгені. Компанія виробляє електроніку, радіоапаратуру, засоби зв‘язку, деталі для супутників, мобільних телефонів, вимірювального обладнання. До речі, засобами зв‘язку від цієї компанії користуються понад 200 аеропортів з усього світу. Менеджери підприємства презентували делегації з Чернігова виробництво та особливості технологічного процесу.
 
  Важливою для налагодження бінес-партнерства стала зустріч із представниками торгово-промислової палати Швабії та топ-менеджерами місцевих компаній, які працюють, у тому числі, і на ринках Східної Європи.
25 жовтня 2018 р.

Сьогодні і завтра Чернігів приймає делегатів територіальних громад, які входять до Асоціації міст України

Дводенне засідання секції Асоціації міст України з питань діяльності та розвитку об’єднаних територіальних громад проходить сьогодні в Чернігові. На початку роботи від імені нашого міста зібрання привітав ...

25 жовтня 2018 р.

У Чернігові з 2019 року уніфікують тимчасові точки продажу кави та морозива

Вуличну торгівлю у Чернігові приведуть до уніфікованого зразка. Нюанси цього нововведення і шлях його реалізації обговорювалися в Чернігівській міській раді на засіданні комісії з погодження розміщення ...

25 жовтня 2018 р.

Діти німецького Меммінгена зібрали допомогу для школи-інтернату в Чернігові

  Учні та вчителі одної з молодших шкіл Меммінгена, який з початку 1990-х років є містом-побратимом Чернігова, зібрали та передали 1500 євро для школи-інтернату ім. Ю. Коцюбинського в м. Чернігові.
 
  Кошти для цього діти збирали протягом літа, продаючи свої поробки та солодощі на різних фестивалях і ярмарках. Педагоги школи подвоїли зароблену дітьми суму.
 
  Кошти передали делегації міста Чернігова, яка зараз перебуває в Меммінгені.
25 жовтня 2018 р.

Співпраця Чернігова та Меммінгена посилюватиметься і у економічній площині

  З 23 по 25 жовтня делегація Чернігова на чолі з міським головою Владиславом Атрошенко перебуває у місті Меммінген, Німеччина. Цього разу у пріоритеті економічні питання, співпраця у будівельній та транспортній галузях. Відтак до складу делегації увійшли представники бізнесу, Чернігівської регіональної торгово-промислової палати, комунальних підприємств міста.
 
  Учора, 23 жовтня, чернігівська делегація відвідала підприємство «Ebe Europa GmbH», вироблені тут електробуси перевозять пасажирів у багатьох європейських містах. Транспортні засоби цього виробника мають комфортний салон, облаштовані спеціальними засобами для людей з інвалідністю, є система кондиціонування, пристрої для підзарядки гаджетів тощо. У цьому переконались і чернігівці, долучившись до тест-драйву електробусу.
 
  Чернігівці також відвідали завод «Magnet Schultz GmbH & Co. KG», що виробляє магнітні клапани, датчики, магніти для трансмісій, сільськогосподарської техніки, медицини.
24 жовтня 2018 р.

Фестиваль-конкурс української патріотичної пісні "Поклик серця". АНОНС

  У Чернігові відбудеться IX відкритий міський фестиваль-конкурс української патріотичної пісні.
 
  Дата: 25 жовтня, початок з 10:00 год, - відбірковий тур.
  28 жовтня, початок о 17:00 год, - гала-концерт.
  Місце проведення: Міський Палац Культури ім. В. Радченка
24 жовтня 2018 р.

Втримати працівників у автодорожній галузі Чернігова може тільки гідна заробітна плата

  У Чернігові сьогодні, 24 жовтня, напередодні Дня автомобіліста і дорожника в облдержадміністрації з професійним святом вітали кращих працівників галузі Чернігівщини.
 
  Від імені чернігівського міського голови Владислава Атрошенка присутніх урочисто привітав його заступник Олександр Ломако. За його словами, у місті працює близько 600 водіїв і кондукторів. І саме у цій сфері фіксують серйозну нестачу кадрів. Кожного дня надходять повідомлення про те, що кілька одиниць транспорту не змогли вийти на лінію через те, що люди звільняються і їдуть у пошуках вищої заробітної плати до інших міст чи закордон.
 
  - Одна з головних задач у сфері транспорту – це підвищення заробітних плат. Вони мають бути наближені до такого рівня, щоб люди хотіли тут працювати. Інша вимога - створення відповідних умов праці. Доволі часто водіям доводиться одночасно працювати й механіком і кондуктором, а щоб отримати додатковий дохід працювати понаднормові години. А тариф на проїзд має бути економічним, а не політичним. Треба прибрати з цієї сфери популізм, а зі збільшенням складових автоматично підвищувати вартість. Необхідно, щоб держава забрала це питання від місцевого самоврядування і вирішувала ці питання автоматично - зазначив Олександр Ломако.
24 жовтня 2018 р.

До уваги споживачів: як зростання ціни на газ вплине на вартість опалення у Чернігові

19 жовтня Уряд України на екстреному засіданні підняв ціну на газ для населення на 23,5%. У заяві на урядовому порталі йдеться про те, що підвищення ціни ...

23 жовтня 2018 р.

У підземному переході біля готелю "Україна" готують до роботи новий підйомник і систему виклику

  Для підземного переходу на перехресті біля готелю «Україна» вже придбали спеціальний підйомник, змонтована і проходить тестування система відеовиклику чергового. Обладнання готують, воно розпочне працювати вже найближчим часом.
 
  Допомагатиме людям на візках дспускатися та підніматися черговий охоронець.
 
  Кошти на обслуговування підземного переходу, у тому числі, прибирання, братимуть із орендної плати за розташовані тут малі торгові приміщення.
22 жовтня 2018 р.

Комунальне підприємство "Деснянське" обслуговує 556 будинків у місті

  Звіт про діяльність комунального підприємства "Деснянське" заслухали сьогодні, 22 жовтня, на ранковій нараді у мерії.
 
  За словами керівника КП Віктора Пригари, підприємсво надає послуги 556 будинкам, обслуговує 614 тис метрів квадратних прибудинкової території.
 
  За 9 місяців поточного року підприємство надало послуг на 26,12 млн грн. Заборгованість за надані послуги з утримання житла станом на 1 жовтня ц.р. складає 7,34 млн грн, з них 6,2 млн грн - це борги населення, ще 620 тис. грн поточна заборгованість із субсидій.
22 жовтня 2018 р.

Всього сторінок (1074)1234 > остання
Анонс

Фестиваль-конкурс української патріотичної пісні "Поклик серця". АНОНС


Представники бізнесу Чернігова запрошуються на "День польського бізнесу в Україні". АНОНС


На відкриті торги виставляються п’ять об’єктів комунальної власності


Оголошується конкурс громадських проектів щодо дітей і молоді


Пілотний проект "Шлюб за добу"


Опитування щодо розвитку бізнесу в Чернігові

Опитування
Результати опитування
Погода
Погода у Чернігові

вологість:

тиск:

вітер:

Мапа Чернігова
Курси валют


© Чернігівська міська рада. Всі права захищено.
© Електронна адреса: gorsovet@chernigiv-rada.gov.ua
© При будь-якому використанні матеріалів Інтернет-порталу Чернігівської міської ради посилання (hyperlink) на www.chernigiv-rada.gov.ua обов'язкове
Розміщення ОКей Інтернет.