This version of the page http://www.uapp.org/news_media_ua.htm (62.149.5.224) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2018-10-23. The original page over time could change.
Ринок преси України / Українська асоціація видавців періодичної преси

Інформація для членів УАВПП


 
Реєстрація
Забули пароль?
 


Підписка на новини УАВПП

 
Реєстрація
Забули пароль?
RSS 2.0    Версія для друку

Партнери УАВПП



Ринок преси України

  • 19 жовтня 2018Слово про мову: які норми нового законопроекту про мову викликали найгостріші суперечки

    На початку жовтня Верховна рада в першому читанні прийняла законопроект про мову, в якому одні побачили надію на зміцнення країни, а інші - проблеми для вчених, медійників та пересічних громадян, пише журнал Новое Время.


    Докладнiше
  • 15 вересня 2018Реформування державної преси: де поступ?

    Повністю реформували всі підпорядковані їм видання лише чотири державні органи. Показник реформованих державних ЗМІ низький, але чи це однозначно негативна інформація, ми не впевнені.


    Докладнiше
  • 28 серпня 2018Союздрук бореться за продаж преси в місті Києві

    "У зв’язку з економічною нестабільністю та підняттям мінімальної заробітної плати, для того, щоб вижити, у 2016 та на початку 2017 рр. ми змушені були тимчасово здати в оренду різним суб’єктам господарювання 79 кіосків, із них 72 – де орендарі продають тютюнові вироби. В даних кіосках також продаються і ЗМІ (це є обов’язковою умовою під час укладання договорів)." - директор ТДВ «Агентство Союздрук» Кулаковська Г.М.


    Докладнiше
  • 10 серпня 2018Отключение аналога. День 7. Куда ушли зрители (никакой черной магии - только цифры)

    Неделю назад в конце блога об отключении аналога я просил вас проголосовать, куда перейдут семьи, у которых пропал аналоговый сигнал. Читатели немного проголосовали, и в этом тексте мы сможем сравнить результаты с тем, куда на самом деле перешли люди в регионах отключения. В целом же, сейчас - золотая аналитическая пора: не всегда появляется такая возможность ярко прогнозировать и ярко анализировать то, что происходит. Все расчеты сделаны на основе открытых и доступных данных, без использования черной магии или чего-то подобного. Разве что для аналитического удобства использованы определенные округления.


    Докладнiше
  • 1 серпня 2018Олег Наливайко: Редактори, які сподіваються на відтермінування реформи, можуть 1 січня 2019 року залишитися без видання


    Олег Наливайко: Редактори, які сподіваються на відтермінування реформи, можуть 1 січня 2019 року залишитися без видання


    Докладнiше
  • 20 липня 2018Після реформування: нові можливості місцевих газет

    Днями на черговій сесії Сумської обласної ради депутати ухвалили зміни до Програми економічного і соціального розвитку Сумської області на 2018 рік, якими передбачено 75 тисяч гривень на  виготовлення та поширення серед військовослужбовців, молоді, громадських організацій, населення області інформаційної продукції військово-патріотичної тематики про Збройні сили України, налагодження взаємодії з військовими засобами масової інформації.


    Докладнiше
  • 13 липня 2018Відомі медійники та експерти оголосили про створення «Виборчої Ради UA»

    Українські медійники та експерти у різних галузях знань у четвер, 5 липня, оголосили про створення національного громадського об’єднання «Виборча Рада UA» - постійної публічно діючої інтелектуально-експертної ради, яка має на меті впливати на хід виборчих кампаній 2019 року та зміст політики в Україні.


    Докладнiше
  • 10 липня 2018"Донбасс Медіа Форум 2018" об’єднав понад 500 журналістів

    6-7 липня у Харкові пройшов 4-й "Донбас Медіа Форум", який було організовано місцевими журналістами. Основна тема цьогорічного Форуму -  "Нові виклики та можливості, з якими стикаються регіональні ЗМІ". Ця знакова  медіа-подія зібрала більш 500 учасників з України та світу, серед яких були провідні медіа-експерти на представники національних та регіональних медіа.


    Докладнiше
  • 6 вересня 2017СТАВЛЕННЯ НАСЕЛЕННЯ ДО ЗМІ У 2017 р.: українці ставляться до ЗМІ критичніше, вимагають від журналістів матеріалів вищої якості та достовірності

    м. КИЇВ, (5 вересня 2017 р.) – Більш ніж половина українських читачів і глядачів знають, що у ЗМІ з’являються «оплачені матеріали» (розмовне – «джинса»), але їм все легше вдається розпізнавати такі матеріали. Це стало відомо завдяки опитуванню під назвою «Ставлення населення до ЗМІ та споживання різних типів ЗМІ у 2017 р.», яке було оприлюднено сьогодні. Як з’ясувалося, про існування «джинси» знають 55% опитаних, з них 63% заявили, що можуть розрізнити «оплачену новину» - це на 16% більше, ніж минулого року. 


    Докладнiше
  • 26 червня 2017Журналістка "Текстів" перемогла на найпрестижнішому конкурсі з журналістики даних

    Журналістка «Текстів» Ярина Серкез перемогла на найпрестижнішому у світі конкурсі з журналістики даних «Data Journalism Awards» у номінації «Студенти та молоді data-журналісти року».


    Докладнiше
  • 11 травня 2017Назад к бумаге? Сайт, проработавший на рынке 20 лет, запустил печатный журнал
    АМЕРИКАНСКИЙ САЙТ ДЛЯ ДИЗАЙНЕРОВ И АРХИТЕКТОРОВ ARCHINECT, РАБОТАЮЩИЙ С 1997 ГОДА, НАЧНЕТ ВЫПУСКАТЬ ПЕЧАТНЫЙ ЖУРНАЛ ED.
    •  

     


    Докладнiше
  • 3 жовтня 2016«Медіа Група Україна» запускає Регіональний портал Донбасу «Донецкие новости»

    У вересні 2016 року видавничий холдинг «Сьогодні Мультимедіа», що входить до «Медіа Групи Україна», запустив новий інтернет-проект – регіональний портал Донбасу «Донецкие новости». Проект стартував на базі сайту газети «Донецкие новости», але на новому домені dnews.dn.ua.


    Докладнiше