This version of the page http://www.adamson.ua/services/teploizolyaciya (185.68.16.102) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2018-10-20. The original page over time could change.
Утеплення будинків і квартир, зовнішнє утеплення фасаду, внутрішня ізоляція у Львові, Івано-Франківську | Adamson
Укр Рус
Укр Рус

Зручний спосіб замовити встановлення системи утеплення

Зателефонуйте нам

Київ +38(098) 188-13-88
Львів +38(067) 00-55-316
Івано-Франківськ +38 (067) 433-66-06

або залиште ваші контакти для детальної консультації

Дякуємо!

Ми Вам зателефонуємо найближчим часом

Переваги роботи з компанією ADAMSON

Індивідуальний розрахунок Обов’язкова перевірка якості встановлення теплоізоляції на ключових етапах та по завершенню робіт Монтаж «під ключ» та гарантія на роботи від 2 років Гарантія на матеріали згідно гарантії виробника: більше 20-ти років

Калькулятор цін

Ми пропонуємо та виконуємо утеплення будинків та квартир

Фасаду

  • Мінеральна вата – від 447 грн/м2
  • Пінопласт – від 389 грн/м2
  • Вентильований фасад – від 2250 грн/м2

Перекриття

  • Мінеральна вата – від 255  грн/м2

Фундаменту

  • Пінополістерол – від
  • Пінопласт – від

Даху

  • Мінеральна вата – від
  • Мінеральна вата – від

Внутрішне утеплення

  • Мінеральною ватою – від 250 грн/м2

Виконані роботи

Утеплення підвалу
Герметизація вікон
Утеплення стін
Утеплення горища
Утеплення даху та перекриття
Утеплення підлоги
Утеплення фундаменту
Утеплення квартири
Утеплення приватних будинків
Утеплення фасадів

Теплоізоляційні Матеріали

Який матеріал для утеплення вибрати?

При виборі матеріалу для утеплення необхідно керуватися такими факторами:

  • Конструкція будинку та його елементів, які будуть утеплюватись. Це може бути: фасад (стіни), перекриття горища, дах, фундамент, підлога.
  • При утеплюванні стін необхідно враховувати: матеріал, із якого вони зроблені (цегла, керамзитобетон, блоки, дерево, каркасна будова), товщину стін та оздоблення фасаду.
  • При утепленні підлоги враховують обрану технологію утеплення підлоги та майбутнє підлогове покриття.
  • Фінансові можливості для вибору оптимального рішення утеплення.

При виборі матеріалів для утеплення необхідно віддати перевагу матеріалам, які мають належні сертифікати та відповідають санітарно-епідеміологічним нормам. Надмірна економія на матеріалах або невірний розрахунок кількості цих матеріалів (часто, це товщини утеплювача), може понести за собою непередбачувані наслідки і подвійні витрати.

Витрати на якісний утеплювач і професійну бригаду окупляться вже через пару сезонів.

Критерії вибору матеріалів для утеплення

Зазвичай теплоізоляційні матеріали підбираються у залежності від виду конструкції. Також при виборі того чи іншого матеріалу необхідно обов'язково врахувати інші важливі фактори:

  • географічне положення будинку або будівлі;
  • зміна вологості та температури в залежності від сезону (зима-літо);
  • дифузійне зволоження даху та стін;
  • капілярне зволоження даху та стін;
  • вплив механічних навантажень;
  • вплив вітрових і снігових навантажень.

Матеріали, які ми використовуємо для утеплення квартир та будинків

Мінеральна вата (кам’яна вата та скловата)
Плюси:

Мінеральна кам’яна вата виготовляється на основі гірських порід габро-базальтової групи. Завдяки цьому матеріал не горить і може застосовуватися при високих робочих температурах. Під дією високих температур кам’яна вата не виділяє шкідливих для здоров’я або отруйних речовин. Тісне переплетіння тонких волокон забезпечує високий опір теплопередачі, а також виконує звукопоглинаючі функції. Важливою перевагою матеріалу є стійкість до впливу шкідників (гризунів та комах). Ще одна значна перевага мінвати те, що вона «дихає» – пропускає вологу з будинку.

Скловата виготовляється на основі кварцового піску та відходів скла. Волокна мають більшу жорсткість, товщину і довжину в порівнянні з іншими утеплювачами, високу вібро- та хімічну стійкість. Скловата є більш доступною по ціні, менш об’ємна та має кращу звукоізоляцію, ніж мінвата.

Мінуси:

При використанні мінеральної вати при неправильному монтажі, який не дозволяє волозі вільно виходити з вати, матеріал може натягнути вологу. Волога вата утримує тепло не більше, ніж на 30%, в порівнянні з сухою ватою. Дорожча, ніж пінопласт, відповідно, потребує використання більш дорожчих матеріалів (дюбелів, клею, декоративної штукатурки). В ній можуть виникати и розмножуватися мікроорганізми та цвіль. Ми використовуємо мінеральну вату, яка характеризується високою щільністю, стійкістю до крихкості та однорідністю форми.

Мінеральная вата

Скловата

Пінопласт
Плюси:

Пінопласт – синтетичний полімерний матеріал, який має надлегку вагу. Він не поглинає вологу, має відмінні показники теплопровідності. Може зберігати форму і свої характеристики протягом тривалого часу. Матеріал стійкий до деформації, виникнення і розмноження мікроорганізмів, цвілі. Завдяки легкій вазі, зникає необхідність посилювати фундамент. Чудово підходить для утеплення будинків, які не витримують мінеральну вату. Має невисоку ціну та потребує більш дешевих матеріалів (дюбелів, клею, ґрунтовки, декоративної штукатурки). З ним легше працювати, ніж з мінеральною ватою.

Мінуси:

Пінопласт – це горючий матеріал, який плавиться і виділяє чадний газ. Пінопласт виробляють з ПСВ-с (полістирол суспензійний спінювальний, самозатухаючий). Розсівання сировини для виробництва пінопласту по фракціям необхідне для поділу сировини на види. Певний вид сировини (розсіювання) застосовується для виробництва певного виду пінопласту.

Пінопласт заборонений для використання в якості утеплюючого матеріалу в Євросоюзі. Для утеплення будинків використовується пінопласт, оброблений спеціальним антіпіреновим складом для запобігання самостійного горіння. Не є на 100% екологічно чистим, містить хімічні речовини, в ньому можуть заводитися гризуни. Термін експлуатації – до 25 років. Не рекомендується використовувати для утеплення дерев’яних будинків. З часом грунти і солі можуть пошкодити пінопласт. Однак, проведення монтажу професіоналами допоможе уникнути цих неприємностей.

Пінопласт володіє такою чудовою властивістю, як легкість. Його вага може варіюватися залежно від щільності. Пінопласт буває 4-х видів щільності, кожному із яких відповідає свій коефіцієнт теплопровідності:

  • Пінопласт 15-ої щільності (ПСБ-С-15) використовують в основному для утеплення горищ, в тих зонах, де немає великого механічного навантаження на стіну, а також відсутній вплив навколишнього середовища.
  • Пінопласт 25-ої щільності (ПСБ-25) застосовується для зовнішнього утеплення стін, фасадів будівель. В України цей вид пінопласту – найбільш ходовий.
  • Пінопласт 35-ої щільності (ПСБ-35) використовують для утеплення фундаментів, при виготовленні залізобетонних багатошарових панелей.
  • Пінопласт 50-ої щільності (ПСБ-50) використовують в основному для монтажу і утеплення підлог з великими навантаженнями, а також автомобільних доріг в місцях залягання слабких грунтів.

Пінопласт

Екструзійний пінополістирол
Плюси:

Пінополістирол виробляється шляхом змішування гранул полістиролу при підвищеній температурі і тиску з введенням спінюючого агента і подальшим видавлюванням з екструдера. Після виготовлення плит в осередках відбувається відносно швидке заміщення залишків спінювання навколишнім повітрям.

Пінополістирол має більш щільну структуру, ніж пінопласт. Характеризується одним із найнижчих показників теплопровідності – 0,037 Вт/м•0C, що допомагає чудово утримувати тепло. Стійкий до проникнення вологи, і, відповідно, до плісняви та загнивання. Витримує вплив агресивних зовнішніх факторів, перепади температур, підвищену атмосферну вологість, нагрівання від сонця. Термін служби більший ніж у пінопласту – до 50 років. Стійкий до впливу шкідників та вогню. Використовується переважно для утеплення цокольних приміщень, в тому числі під землею.

Екструзійний пінополістирол заборонений для використання в якості утеплюючого матеріалу в Євросоюзі та США.

Мінуси:

Серед головних недоліків матеріалу – більш висока вартість, ніж у пінопласту, а також низький рівень звукоізоляції.

Екструдований пінополістирол

Армувальна сітка

Склотканинна армувальна сітка призначена, перш за все, для захисту поверхні стін від тріщин. При штукатурних роботах її можна застосовувати як всередині приміщень, так і зовні. Зокрема, вона просто незамінна в системах зовнішнього утеплення.

Ми використовуємо армувальну сітку, яка характеризується високою стійкістю до розтягування в нормальному стані. Для мінеральної вати використовуємо армувальну сітку з навантаженням 165 г на 1 кв. м., для пінопласту – 145 г на 1 кв. м.

Армувальна сітка

Ґрунтовка

Нанесення ґрунтовки дає можливість декоративному матеріалу міцніше схопитися з поверхнею і триматися протягом багатьох років. Ми завжди використовуємо ґрунтовку високої якості та відповідно до кольору декоративного шару.

Грунтовка

Мінеральна декоративна штукатурка
Плюси:

Натуральна, екологічно чиста, суха будівельна суміш, застосовується як для внутрішніх, так і для зовнішніх робіт. Штукатурка має високу стійкість до механічних пошкоджень, перепаду температур, морозів. Матеріал стійкий до вогню і легкий в догляді. Дозволяє стінам «дихати». Має невисоку вартість в порівнянні з іншими матеріалами.

Мінуси:

Базова суміш випускається лише в сірому та білому кольорах. Є паропроникною, тому підходить для мінеральної вати. При використанні декоративної штукатурки для пінопласту, необхідно зверху покривати фарбою, яка не пропускає вологу. Колір фарби можна вибрати будь-який. Ще один значний мінус – низька еластичність. Тому при виборі даної штукатурки необхідно уважно дивитися на якість виконання утеплення, наявність достатньої кількості дюбелів та вибирати якісну армуючу сітку.

Акрилова декоративна штукатурка
Плюси:

Акрилова штукатурка містить високомолекулярний полімер - акрилову смолу. Переваги таких сумішей – в еластичності, стійкості до деформування основи. Не потребує змішування, тому її можна відразу наносити на стіну. Базовий колір – білий, який при необхідності можна пофарбувати. Має більший термін експлуатації, ніж інші види штукатурки, реалізується в відрах. Штукатурка самоочищується та не притягує бруд.

Мінуси:

Легко запалюється. Має дорожчу, ніж у попередніх видів декоративних шарів вартість.

Силіконова декоративна штукатурка
Плюси:

Необмежений вибір кольорової гами, високі показники еластичності. Не вбирає вологу, тому можна мити фасад прямо зі звичайного шланга.

Мінуси:

Найдорожча вартість серед усіх видів декоративної штукатурки.

Цокольна планка

Кріпиться до стіни та необхідна для:

  • Гарного початкового вигляду системи утеплення.
  • Захисту від проникнення гризунів.
  • Зміцнення нижнього краю системи утеплення (щоб випадково під час робіт з утеплення не відбився шматок фасаду).

Цокольна планка

Кутники

Розрізняють металеві (алюмінієві), пластмасові та арочні кутники. Металеві (алюмінієві) можуть окислятися і ржавіти, пластмасові не окисляються. Арочні кутники гнуться, можуть приймати різну форму.

Кутники

Дюбеля

Дюбеля захищають утеплення від вітрового навантаження, тому вкрай необхідні під час утеплення.

Для дюбеля важливо, щоб він не кришився і не ламався, був щільним, гнучким. Дюбеля вибирають в залежності від матеріалу утеплювача, його товщини та матеріалу конструкції будівлі. Для пінопласту використовуються пластмасові дюбеля з пластмасовим стержнем, для мінвати – з металічним стержнем та термоголовкою.

Дюбеля

Клей

Для кожного виду матеріалу ми використовуємо спеціальний клей, як і для кожного виду робіт (різний для проклейки і армування). Універсальний клей не використовується. Для приклейки пінопласту використовуємо клей Kreisel 210, для армування сітки – Kreisel 220. Для приклейки мінеральної вати використовуємо клей Kreisel 230, для армування сітки – Kreisel 240.

Клей

МОНТАЖ УТЕПЛЕННЯ

Де потрібно встановлювати теплоізоляцію?

На сьогоднішній день існує декілька способів виконання утеплення будівлі, які успішно застосовуються в тих чи інших випадках. Визначити, який із них буде найбільш підходящим, дозволяє професійна послуга енергоаудиту . Перевірка будинку тепловізором допоможе виявити навіть найбільш тяжкодоступні місця тепловтрат. Це, у свою чергу, покаже, який матеріал потрібно взяти для утеплення житла та якої товщини він має бути.

Утеплення фасаду (стіни)

Для утеплення стін застосовується як зовнішня, так і внутрішня теплоізоляція.

Внутрішнє утеплення стіни

Плюси:
  • дозволяє кімнаті швидше нагрітися;
  • роботи по утепленню можна проводити паралельно з внутрішніми ремонтними роботами;
  • просте у виконанні.
Мінуси:
  • на період ремонту необхідно переїхати в інше приміщення;
  • істотно зменшується внутрішній обсяг приміщення;
  • складно уникнути утворення конденсату без спеціальних розрахунків щодо точки роси;
  • може знадобитися додаткова вентиляція, щоб знизити рівень шкідливих речовин у повітрі;
  • якщо монтаж проведено неправильно, можлива поява плісняви, грибка, руйнування елементів утеплення, і навіть самих стін.

Зовнішнє утеплення стіни

Плюси:
  • забезпечує чудовий рівень утеплення;
  • точка роси виводиться назовні;
  • не зменшується обсяг приміщення (не «краде» приміщення зсередини);
  • якщо будівля стара, утеплення дозволяє оновити фасад шляхом його оздоблення.
Мінуси:
  • висока вартість;
  • сезонність для виконання робіт.

Ми пропонуємо такі види утеплення фасаду:

Мокрий фасад

  • утеплення мінеральною ватою – від 17 у.е/кв.м;
  • утеплення пінопластом – від 15 у.е /кв.м.

Вентильований фасад

  • утеплення мінеральною ватою – від 85 у.е /кв.м

Більш висока вартість мокрого фасаду зумовлюється його перевагами. Так, зокрема, він:

  • швидко та легко піддається монтажу;
  • більш якісно та ефективно утримує тепло в домі (у порівнянні з іншими системами утеплення);
  • має високий рівень шумоізоляції;
  • система вентилюється, а отже видаляється надлишкова вологість із конструкції;
  • має багато видів облицювального матеріалу (алюмінієві панелі, камінь і навіть скло).
Утеплення перекриття та даху

Якісно встановлена теплоізоляція перекриття та даху не тільки знижує кількість тепловтрат в зимовий період, а і захищає приміщення будинку від перегрівання влітку. Утеплення може виконувати свої функції тільки в сухому стані. Потрапляння навіть мінімальної кількості вологи в утеплювальний шар може привести до суттєвого зниження ефекту. З мінеральної вати легко «видувається» тепло, тому дуже важливо захищати її паро- та гідробар’єрами. У якості останнього краще за все використовувати супердифузійну мембрану. Вона захищає не лише від пару, а й від зовнішнього повітря. Мембрана акуратно приклеюється по стикам та по периметру стін.

Ми пропонуємо такі види утеплення перекриття та даху:

  • мінеральною ватою – від 9 y.e /кв.м.

Утеплення та гідроізоляція фундаменту

Якість теплоізоляції фундаменту впливає не тільки зовнішній вигляд будинку, але і термін його служби. При проведенні теплоізоляції фундаменту необхідно надійно захистити фундамент від перепадів температури. Утеплення фундаменту дозволить зменшити втрати тепла до 20% від загальної кількості тепловтрат будинку. Якщо у будинку є підвальне приміщення, то теплоізоляційний шар забезпечить захист стін підвалу від негативного впливу навколишнього середовища, промерзання, виникнення конденсату, плісняви та ін.

Також при утепленні фундаменту проводиться його гідроізоляція з використанням спеціальних матеріалів. Гідроізоляція дозволяє захистити фундамент від згубного впливу вологи.

Ми пропонуємо такі види утеплення фундаменту:

  • мінеральною ватою
  • екструдованим пінополістиролом

Утеплення та гідроізоляція фундаменту

Утеплення підлоги

Теплоізоляція підлоги призначена для зменшення загального обсягу тепловтрат, підтримки оптимальної температури в приміщенні і підвищення звукоізоляційних характеристик. Також від утеплення підлоги залежить: температурний режим в кімнатах, ефективність роботи системи опалення, вологість в приміщеннях, наявність протягів. Кожна поверхня підлоги має свій вид ізолятора і свою технологію утеплення.

Ми пропонуємо такі види утеплення підлоги:

  • мінеральною ватою

Утеплення підлоги

ЯК МИ ПРОВОДИМО УТЕПЛЕННЯ?

Утеплення фасадів

  • 1
    Підготовка фасаду
  • 2
    Монтаж теплоізоляційних матеріалів
  • 3
    Армування та гідрозахист утеплювача
  • 4
    Захист та декорування

Очищуємо поверхню фасаду від бруду, старої штукатурки, обрізаємо зайву арматуру, яка стирчить зі стін, зафарбовуємо. Обробляємо фасад грунтовкою, щоб клей краще тримав утеплювач. Монтуємо цокольний профіль: він є базою для закладки усієї фасадної системи. Наносимо клей на утеплювач.

Площа покриття клеєм повинна бути не менше 60% від площі утеплювача.

Утеплювач монтується за принципом цегляної кладки. Бо якщо шви збігаються, на фінішному шарі з’являться тріщини. Відстань між плитами не більше 2-3 мм, інакше знову з’являться тріщини. Якщо відстань між плитами більше 3 мм, – щілини слід закласти утеплювачем або задути монтажною піною.

Якість монтажу можна перевірити постукуванням по фасаду. Якщо листи утеплювача бовтаються, чути дзвінкий звук, – утеплювач змонтований погано.

Щоб цього не сталося, потрібно дотримуватися наступних рекомендацій:

  • після приклеювання утеплювача дати йому постояти мінімум 24 год. (в жарку погоду) і 36 год. в похмуру;
  • обов’язково закріпити утеплювач дюбелями.

Цей етап призначений для збільшення міцності всієї фасадної системи, надання їй цілісності і є базою для нанесення декоративного і фінішного шарів. Процес армування відбувається наступним чином: на утеплювач наноситься клейовий розчин, в якому потім «втоплюється» армувальна сітка.

При наклеюванні сітки потрібно дотримуватися наступного правила: робити «внахльост» з’єднання, шириною не менше 100 мм.

Наносимо захисний декоративний шар. Завдання, які покладаються на цей елемент фасадної системи, витікають із самої назви: захист і декор. Щодо захисних функцій даного шару можемо сказати, що він оберігає фасад (утеплювач) від впливу зовнішнього середовища: атмосферних опадів, вітру, морозу, ультрафіолету. Ну і звичайно ж надає естетичний вигляд фасаду будинку.

МОЖЛИВІ НАСЛІДКИ НЕПРОФЕСІЙНОГО МОНТАЖУ УТЕПЛЕННЯ ФАСАДІВ

Тріщини в декоративно-армувальному шарі

Такі проблеми можуть виникнути внаслідок:

  • деформації теплоізоляційних плит по краях або в центрі;
  • руйнування армувальної сітки;
  • неправильно обраного типу утеплювача;
  • невикористання в системі утеплення армувальної сітки;
  • відсутності посилення кутів віконних і дверних прорізів;
  • неправильно оформлених стиків (наприклад, +/-подібні) утеплювальних плит;
  • заповнення швів між утеплювальними плитами клейовим розчином;
  • великих перепадів величин на стиках плит;
  • несумісності суміжних шарів по тепловому розширенню, водопоглинанню, морозостійкості й паропроникності;
  • неправильного підбору матеріалів;
  • неякісних матеріалів.
Відшарування декоративно-армуючого шару

Може виникнути через:

  • Встановлення армувальної сітки безпосередньо на плити утеплювача.
  • Використання непридатних теплоізоляційних плит.
  • Тривале знаходження плит на прямому сонячному випромінюванні без додаткового захисту, в результаті чого вони втратили свої якості міцності, пожовкли і почали кришитися.
  • Неправильний вибір декоративної штукатурки.
  • Неправильний вибір ґрунтовки.
  • Несприятливі погодні умови при виконанні робіт.
  • Неправильний монтаж дюбельної системи – дюбелі виступають над площиною, через що декоративний шар піддається намоканню, забрудненню і відшаруванню.
  • Вибір декоративної штукатурки без урахування паропроникності теплоізоляційного шару, що призводить до скупчення вологи в ній і відшарування.
Повне відшарування або обвал фасадного шару

Така проблема може виникнути через те, що:

  • Утеплення фасаду проводилося при використанні неякісного клейового розчину.
  • Плити утеплювача були наклеєні на непідготовлену чи погано підготовлену основу.
  • При монтажі утеплювача не було використано механічне кріплення;
  • Використовувалися кріпильні вироби (наприклад, дюбелі), не призначені для застосування в даному типі системи.
  • Неправильно розрахована необхідна кількість дюбелів.
  • Накопичення води в теплоізоляційному шарі через неправильний монтаж та відведення води.

Професійна послуга монтажу систем утеплення фасадів від Adamson допоможе уникнути вищезазначених проблем.

УТЕПЛЕННЯ ПЕРЕКРИТТЯ ТА ДАХУ

  • 1
    Утеплення даху зсередини
  • 2
    Укладання теплоізоляційного шару
  • 3
    Укладання теплоізоляційних матів на дах
  • 4
    Обшивка даху зсередини вагонкою

Починається з укладання гідроізоляційного шару (проводиться на стадії покриття даху з використанням покрівельних матеріалів). Гідроізоляційний шар укладається перпендикулярно кроквяних ніг гладкою стороною в гору з невеликим провисанням. Приклеювання смуг матеріалу для виключення щілин і зазорів проводиться з використанням стрічки спеціального призначення. Далі на кроквяні ноги набиваються контррейки з бруска 50 мм, на брусок кладеться обрешітка, виготовлена із струганої дошки. Зверху встановлюється спеціальне покрівельне покриття. Якщо утепляється вже готовий дах, гідроізоляційні матеріали кріплять під крокви з використанням будівельного степлера, місця кріплення добре проклеюються стрічкою. Проводиться попередня обробка крокв з використанням антисептика для уникнення їх загнивання.

Утеплювальні мати обраної товщини укладаються поміж та впритул до крокв, також для цього може бути використана чорнова підшивка. В якості підшивки використовують тонкі рейки або міцну мотузку, яка закріплюється цвяхами на кроквах. Простір між кроквами заповнюється матами, які за необхідності ріжуться гострим ножем. Якщо необхідно укласти кілька шарів матів, щоб додати шару утеплювача необхідної товщини, то стики верхнього шару повністю перекриваються нижнім. Для досягнення цих цілей, нижній шар утеплювача розташовується спеціальним способом.

Поверх утеплювача кладуть пароізоляційні плівки (гладкою поверхнею в сторону утеплювача). Жорстку поверхню плівки слід розташовувати так, щоб вона була спрямована в бік приміщення і виконувала свою головну функцію – відштовхування парів вологи.

Дуже важливо правильно укласти пароізоляцію, щоб вона не пропускала вологу на утеплювальний матеріал. Щоб скріпити плівку, використовується липка стрічка та степлер.

Напрямні бруски або профіль кріпляться на крокви поверх пароізоляції. Згодом на нього монтується обрана внутрішня обшивка. Якщо планується обробка мансарди, то виконується підшивка з обрізної дошки (зазор 5-10 см), проводиться попередня обробка дошки з використанням антисептика.

УТЕПЛЕННЯ ФУНДАМЕНТУ

  • 1
    Гідроізоляція
  • 2
    Закладка швів монтажною піною
  • 3
    Приклеювання плит
  • 4
    Засипка пінопласту

Перед тим, як закріпити звичайний або екструзійний пінополістирол на фундамент, обов'язково потрібно нанести гідроізоляцію: на місця зіткнення і на бічні частини. Товщина шару вже буде залежати від типу, товщини і глибини фундаменту. Укладати листи потрібно від найнижчої частини фундаменту.

Шви традиційно закладаються монтажною піною. Це необхідно, щоб утеплити шов та захистити його від вологи.

Зверху на гідроізоляційну мембрану, яка закріплена на фундаменті, наклеюються плити звичайного або екструзійного пінополістиролу. Для цього використовується тільки спеціальний клей, який наноситься у відповідних точках.

Утеплення засипається ґрунтом, піском або щебенем. Пінопласт не можна закривати бітумною гідроізоляцією. Якщо в систему фундаменту потрапить волога, вона ніколи не вийде з неї і пошириться по всьому фундаменту.

  • 4
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Голосів: 151
Відгуки Клієнтів:
23.12.2017
Віктор Васильович П.
Віктор Васильович П.

Вітаю усіх з прийдешніми святами! 

В нашому будинку цього року буде тепло, дякую за це спеціалістам Адамсону.


читати далі
16.10.2017
Анатолій Антонович О.
Анатолій Антонович О.

Робота компанії Адамсон залишила позитивні враження! Молодці!


читати далі
27.09.2017
Лариса Петрівна М.
Лариса Петрівна М.

У Вас дуже ввічливі, доброзичливі і приємні працівники. Так тримати!

Виконали все дуже добре, я забоволена вашою роботою.


читати далі
Усі відгуки