This version of the page http://www.adamson.ua/services/energoaudit (185.68.16.102) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2018-10-20. The original page over time could change.
Енергоаудит будівель, будинків, квартир | Енергетичне обстеження | Adamson
Укр Рус
Укр Рус

Професійна послуга комплексного енергоаудиту будинків та квартир за міжнародними стандартами

Зателефонуйте нам

Київ +38(098) 188-13-88
Львів +38(067) 00-55-316
Івано-Франківськ +38 (067) 433-66-06

або залиште ваші контакти для детальної консультації

Дякуємо!

Ми Вам зателефонуємо найближчим часом

Переваги роботи з компанією ADAMSON

Виконано більш ніж 1000 енергоаудитів по всій Україні
За історію існування компанії спеціалісти провели більше 1000 енергоаудитів у приватних будинках, квартирах та на підприємствах по всій Україні.
Наші енергоаудитори сертифіковані у США та Україні
Адамсон — перша компанія в Україні та СНД, яка провела навчання своїх спеціалістів за професійною сертифікацією Інститута будівельних досягнень (Building Performance Institute) у США.
Більше 500 енергоефективних заходів, які були проведені спеціалістами компанії Adamson
Після проведення енергоаудиту згідно наданих звітів було вжито більше 500 заходів щодо підвищення енергоефективності в будинках, квартирах та на підприємствах.
Підвищення рівня безпеки та комфорту Вашого житла
Проведення енергоаудиту допоможе визначити джерела та шляхи усунення протягів, надмірної вологості та плісняви, виявити витоки газу. Допоможемо визначити та ліквідувати наслідки неправильного утеплення.

Виконані роботи

Енергоаудит

Енергоаудит — це процедура, під час якої проводиться аналіз енергоефективності будівлі та оцінюється ефективність використання паливно-енергетичних ресурсів. В компанії «Адамсон» послуги енергоаудиту (теплонагляду) проводять спеціалісти, сертифіковані в США та Україні. Їх знання та досвід у поєднанні з сучасним програмним забезпеченням та професійним обладнанням допомагають обрати індивідуальний підхід для досягнення максимального результату в енергозбереженні.

Ціль енергоаудиту — виявити, як використовується енергія в будівлі, знайти всі джерела тепловтрат та розробити рішення по їх зменшенню. Дотримання всіх рекомендацій, які вказуються у звіті з енергоаудиту, допоможе зробити проживання більш економним без жодної шкоди для комфорту, а також позбутися факторів, які негативно впливають на безпеку та здоров’я людини.

Eнергоаудит — перший крок до…

  • Зниження вартості
    комунальних платежів до
    70%
  • Зменшення тепловтрат
    через стіни до
    40%
  • Зменшення тепловтрат
    через перекриття до
    30%
  • Зменшення тепловтрат
    через вікна до
    30%

Обладнання, яке ми використовуємо
для проведення енергоаудиту

Щоб провести енергоаудит, спеціалісти компанії «Адамсон» застосовують якісне німецьке обладнання для проведення енергоаудиту, а також сучасне програмне забезпечення. До основного обладнання відносяться пристрої для виміру втрат тепла — тепловізор та аеродвері, для перевірки роботи газових котлів та витоків газу — газоаналізатор та газосигналізатор, для контролю за вентиляцією, освітленням та вологістю — анемометр,люксметр та вологомір. У деяких випадках під час проведення енергетичного обстеження використовують допоміжні пристрої — бороскоп, лазерний далекомір та інше обладнання.

Під час самостійного утеплення житла є загроза вибрати неправильну товщину теплоізолюючого матеріалу або допустити помилки під час монтажу, які можуть зменшити ефективність теплоізоляції до 70% від проектних розрахунків. Наші професіонали допоможуть обрати правильні рішення.

Обладнання для виміру теплових втрат

Тепловізор

Тепловізор (інфрачервона камера) — пристрій, за допомогою якого проводять зйомку об’єктів, що випромінюють тепло, та оцінюють теплоізоляційні властивості конструкцій. На екрані пристрою показуються області тепловтрат. На основі отриманих даних спеціалісти роблять висновок щодо джерел тепловтрат та якості монтажу теплоізоляції.

Варто знати: Багато компаній, надаючи послугу енергоаудиту в Україні, обмежуються лише проведенням тепловізійної зйомки. Проте, варто розуміти, що обстеження тепловізором є лише частиною професійної послуги з енергоудиту та аналізу тепловтрат будівель. Разом з тепловізором «Адамсон» використовує таке професійне обладнання як аеродвері та димогенератор для максимально точного визначення місць негерметичності (місць інфільтрації повітря) в будинку чи квартирі.

Аеродвері

Аеродвері представляють собою раму з мембраною, вентилятором та професійним манометром, яку встановлюють на двері в приміщенні. З їх допомогою викачується повітря з будинку та створюється штучна різниця в тиску повітря всередині та ззовні житла. Таким чином активізується рух повітря через щілини знадвору в приміщення. Використовуючи аеродвері, можна доволі точно виявити місця інфільтрації повітря (протягів), а також зрозуміти, як вони впливають на енергоефективність будинку в цілому.

Аеродвері також допомагають визначити, чи знаходиться у нормі повітрообмін, від якого залежить потреба в додатковій механічній вентиляції, а, як наслідок, – затишок та самопочуття мешканців житла. Інакше кажучи, за допомогою аеродверей спеціалісти виявляють, чи потрібна додаткова вентиляція в будинку для забезпечення комфортного проживання його мешканців.

Компактний димогенератор

Використовується для візуального виявлення місць витоків повітря.

Обладнання для перевірки витоку газу

Газоаналізатор

Газоаналізатор зазвичай застосовують для діагностики газових котлів та інших пристроїв горіння.

Газосигналізатор

Газосигналізатор – пристрій газового контролю, який видає звуковий сигнал за наявності в повітрі будь-якого газу в концентрації, небезпечній для життя та здоров’я людини. В 4-х з п’яти енергоаудитах житла ми виявляємо витоки природного газу на стиках газових труб і рекомендуємо звернутися до газової служби.

Пристрої для контролю за вентиляцією, освітленням та вологістю

Анемометр

Анемометр – це пристрій, який використовують для аналізу потужності вентиляції або для перевірки руху повітря в повітропроводах в центральних системах вентиляції.

Вологомір

Вологомір застосовують для того, щоб виміряти вологість повітря у приміщенні та вологість різних матеріалів: бетону, цегли, дров і т.д. Коли рівень вологості зависокий, існує ризик появи плісняви, яка може завдати шкоди здоров’ю людини та зіпсувати покриття стін.

Люксметр

Люксметр – пристрій для виміру рівня освітленості приміщення. Допомагає правильно розподілити освітлення.

Допоміжне обладнання

Бороскоп

Бороскоп – це оптичний пристрій, який допомагає оглянути важкодоступні місця. Наприклад, його застосовують, щоб перевірити стан котла зсередини, повітропроводи вентиляції та інші важкодоступні місця, визначити склад теплоізолючих матеріалів стіни.

Лазерний далекомір

Лазерний далекомір – це пристрій для виміру відстаней за допомогою лазерного променю. Зазвичай його використовують, для проведення швидких обмірів приміщення.

Енергоаудит: як ми підходимо до цього

  • 1
    Анкетування
  • 2
    Тестування тепловтрат будинку
  • 3
    Перевірка ефективності роботи котла
  • 4
    Перевірка витоків газу
  • 5
    Перевірка вентиляції
  • 6
    Перевірка проблем з вологістю
  • 7
    Вимір рівня освітленості
  • 8
    Презентація рекомендацій

Час проведення: від 10 хвилин

Перед початком енергоаудиту фахівці компанії «Адамсон» контактують з власником помешкання та обговорюють наступні питання:

  • Які проблеми було виявлено під час експлуатації житла?
  • Які побажання щодо перевірки будинку має господар?
  • Яка сума щомісячно витрачається за теплоносії та електроенергію? Власнику житла бажано мати інформацію про витрати електроенергії та газу за останні 2 роки.

Час проведення: від 30 хвилин до 4-х годин ( для будинків площею до 700 м2)

Використовуване обладнання: тепловізор, аеродвері, димовий олівець.

Щоб визначити герметичність будинку та в яких місцях відбувається основний виток тепла, встановлюються аеродвері і проводиться обстеження тепловізором (тепловізійна зйомка). Використання такого комплекту обладнання допомагає отримати правильні цифри в будь-яку пору року та за будь-якої температури (різниця температур для тепловізійної зйомки при включених аеродверях може знаходитися в рамках ± 4С) . Переважна більшість компаній проводить енергетичний аудит лише за допомогою тепловізора, що робить неможливим виміри тепловтрат влітку (за такого підходу різниця температур повинна складати більше ніж 15С).

Тестування аеродверима допомагає не тільки визначити місця витоку повітря, але й виміряти їх об’ємну кількість (завдяки тому, що пристрій викачує повітря з будинку), виявити, чи є необхідність у додатковій вентиляціі.

Тепловізійна зйомка (діагностика тепловізором) – сучасний метод контролю теплових втрат будівлі. За допомогою тепловізора спеціалісти досліджують місця тепловтрат та якість монтажу теплоізолюючих матеріалів через аналіз перепаду температур на будь-якій поверхні. Детектор вловлює інфрачервоне випромінювання та передає його у вигляді кольорової гами на монітор. Як правило, високим температурам відповідають теплі кольори – червоний, оранжевий, жовтий, низьким – синій, зелений, фіолетовий.

Енергоаудитор за допомогою тепловізора перевіряє усі можливі ділянки витоку повітря у приміщенні. Наприклад, це можуть бути погано закріплені вентиляційні решітки, нещільне прилягання стулок вікна чи вхідних дверей, щілини в місцях з’єднання металопластикових конструкцій.

Ще один пункт тепловтрат – погано утеплені зовнішні стіни. Тепловтрати крізь них можуть складати до 50%. Утеплення ззовні допомагає уникнути накопичень вологи в стінах, захистити стіну від різних атмосферних впливів (наприклад, промерзання), сформувати в приміщенні сприятливий мікроклімат та не допустити появи щілин і тріщин.

У приватних будинках оглядають дах і горище (за його наявності), щоб перевірити утеплення та ізоляцію перекриття, пароізоляцію і правильність установки повітряного бар’єру.

Час проведення: від 15 хвилин

Використовуване обладнання: газоаналізатор, газосигналізатор.

Якщо у приватному будинку чи квартирі встановлено котел, спеціалісти перевіряють ефективність його роботи, раціональність розходу палива та тиск повітря в розширювальному баку. Стан котла досліджують не тільки ззовні, але й, за потреби, всередині, опускаючи туди бороскоп.

Час проведення: від 10 хвилин

Використовуване обладнання: газоаналізатор, бороскоп.

В помешканні проводять обстеження газопроводу, гнучких шлангів та з’єднань на наявність витоку природного газу. Ще один важливий пункт – перевірка рівню чадного газу, який вивільняється всіма пристроями горіння. Виміри рівня СО дають змогу зробити висновки про безпеку та ефективність роботи пристроїв згорання.

Витік газу також може бути, якщо в приміщені встановлена газова плита. Якщо його рівень в повітрі перевищує норму, газоаналізатор це обов’язково покаже.

Практично при кожному четвертому енергоаудиті з п’яти наші спеціалісти виявляють витік газу у помешканні.

Час проведення: від 10 хвилин

Використовуване обладнання: анемометр.

В першу чергу перевіряють дотримання норми обігу повітря в приміщенні. Стандартно повітря змінюється 4 рази за годину. Якщо цей показник менший, в приміщенні недостатньо повітря, відповідно, важко та душно, більший – прохолодно.

Під час енергетичного аудиту також оглядають всю вентиляцію в помешканні, оцінюють правильність роботи витяжок.

Час проведення: від 20 хвилин

Використовуване обладнання: вологомір.

В приміщеннях проводяться виміри вологості повітря та поверхневої вологості матеріалу стін.

Недостатня кількість вологи в будинку може викликати сухість носа та дихальної системи в його мешканців, тоді як підвищена, з однієї сторони, негативно впливає на здоров'я, з іншої – пошкоджує будівельні конструкції будинку.

До основних чинників підвищеної вологості в помешканні відносять: недостатню вентиляцію приміщень, відсутність ізоляції фундаменту, недостатню теплоізоляцію стін, даху, тощо. Нормативний показник вологості – 40-60%.

Час проведення: від 30 хвилин

Використовуване обладнання: люксметр.

У випадках явної неефективності або за наявності скарг клієнта на недостатнє освітлення спеціалісти компанії перевіряють рівень освітленості кімнат та радять альтернативні й більш економні світлоносії.

Орієнтовно через 2 тижні після завершення енергоаудиту, у зручний для нього час, власник житла зможе під’їхати в офіс, де у вигляді презентації йому продемонструють звіт про обстеження його будинку чи квартири, в якому вказані всі рекомендації щодо покращення енергоефективності житла. На зустрічі будуть присутні декілька різнопланових спеціалістів, які зможуть відповісти на специфічні питання.

Під час презентації фахівці розкажуть, скільки та як можна зекономити на енергоносіях, а також нададуть додаткові рекомендації щодо підвищення безпеки та комфорту проживання. Окрім того, будуть запропоновані варіанти рішень по кожному з проблемних питань та складено орієнтовний кошторис.

Усі запропоновані покращення спеціалісти компанії «Адамсон» можуть втілити в життя: надати необхідні послуги та забезпечити матеріалами з гарантією. Через декілька місяців після виконаних робіт проводиться повторний енергетичний аудит, щоб підтвердити якість виконаної роботи.

Енергоаудит квартири та його особливості

Енергоаудит приватного будинку та енергоаудит квартири майже нічим не відрізняються між собою. Відмінність полягає лише в тому, що аналіз енергоспоживання квартири, зазвичай, проходить швидше — за 1-2 години (залежить від наявності котла). Для енергоаудиту житлового будинку знадобиться близько 2-3 годин. Така різниця в часі виникає тому, що в будинку, крім основних пунктів перевірки, потрібно оглянути дах, горище та підвал (у разі його наявності).

Вартість енергоаудиту

Компанія «Адамсон» використовує сучасний інтелектуальний підхід до енергоаудиту, розроблений у США й адаптований до українських умов. Основу цього підходу складають знання та підсумки досліджень енергоефективності будинків і квартир, накопичені провідними дослідницькими інститутами США за більш ніж 25 років. Використання спеціалізованого програмного забезпечення дозволяє значно пришвидшити процес формування рекомендацій за результатами енергоаудиту (2 тижні у порівнянні з 1,5-2 місяцями, які зазвичай необхідні іншим компаніям).

Враховуючи всі вищезазначені пункти, компанія дотримується доступної цінової політики. Вартість енергетичного обстеження будівель починається від 1000 грн. Для порівняння, енергоаудит будівель в інших компаніях, у більшості випадків, коштує 2-4 тисячі гривень. Скориставшись послугою енергоаудиту, яку пропонують спеціалісти компанії «Адамсон», кожний власник житла незабаром зможе насолоджуватися підвищеною безпекою та комфортом проживання, а також відчутно економити на комунальних витратах.

  • 4
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Голосів: 176
Відгуки Клієнтів:
23.12.2017
Віктор Васильович П.
Віктор Васильович П.

Вітаю усіх з прийдешніми святами! 

В нашому будинку цього року буде тепло, дякую за це спеціалістам Адамсону.


читати далі
16.10.2017
Анатолій Антонович О.
Анатолій Антонович О.

Робота компанії Адамсон залишила позитивні враження! Молодці!


читати далі
27.09.2017
Лариса Петрівна М.
Лариса Петрівна М.

У Вас дуже ввічливі, доброзичливі і приємні працівники. Так тримати!

Виконали все дуже добре, я забоволена вашою роботою.


читати далі
Усі відгуки