This version of the page http://www.adamson.ua/potential-of-energy-saving?vote=5&star_id=59 (185.68.16.102) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2018-10-20. The original page over time could change.
Економія на комунальних послугах | Adamson
Укр Рус
Укр Рус

Економія на комунальних послугах

Ні для кого не секрет, що в багатьох сучасних будівлях в країні ефективність використання енергоносіїв залишає бажати кращого. Зазначимо лишень, що неефективні системи опалення змушують використовувати в півтора-два рази більше енергії, ніж необхідно. За підрахунками спеціалістів майже в будь-якому житловому будинку можна досягнути економії комунальних платежів у розмірі від 10 до 30% сумарного енергоспоживання.

Стратегії економії комунальних послуг

Економія комунальних послуг може бути досягнута з допомогою таких стратегій:

  • Вдосконалення теплових характеристик огороджуючих елементів будівель.
  • Заміна старих інженерних систем та енергоспоживаючих пристроїв новим обладнанням.
  • Ремонт або правильне налаштування існуючих систем та обладнання.
  • Освітні заходи для мешканців будинку з приводу енергозбереження.

Для спеціаліста з енергоаудиту основним завданням є виявлення джерел і причин непродуктивних витрат енергоносіїв і підбір найкращої стратегії, що дозволить досягти максимальної економії комунальних послуг.

Причини низької енергоефективність

Загалом низька енергоефективність зумовлена наступними чинниками:

  • Опалення – сезонна ефективність систем опалення, що працюють на добувних видах палива, складає від 30% до 90%. Більшість старих систем працюють на рівні середніх показників даного діапазону і менше. Тільки задумайтеся: в опалювальний період в типових житлових будинках використовується вдвічі більше енергоносіїв, ніж це потрібно для комфортних і зручних умов проживання.
  • Тепловтрати - через огороджуючі конструкції будинку та через витоки повітря завтаються значні втрати нагрітого або охолодженого повітря.
  • Нагрів води - на нагрів та накопичення гарячої води витрачається до 40% всього енергоспоживання в системі будинку.
  • Охолодження - старі системи вентиляції та кондиціювання мають дуже низьку енергоефективність внаслідок некорректного налаштування або неналежного обслуговування. Іноді заходи з чищення або зміни налаштувань можуть підвищити енергоефективність на 10-25 %. Завдяки технічним досягненням сучасні системи охолодження на певному проміжку часу можуть надати значну економію енерговитрат. Також слід зауважити, що на зайві витрати енергії на кондиціювання впливає неналежний монтаж теплоізоляції та надмірні витоки повітря назовні.
  • Електроприлади та освітлювальні пристрої - ви будете здивовані коли дізнаєтесь, що з причини застарілих моделей побутової техніки або з причин недбалої експлуатації ви витрачаєте на 5-15% більше електроенергії. В перерахунку на гроші за електроенергію суми в розрізі річного періоду можуть просто шокувати.

Але як би там не було, значною мірою низька енергоефективність зумовлена несвідомим поводженням мешканців житлових будинків.

З чого почати економію комунальних послуг

Як бачите, потенціал енергозбереження величезний. Яку стратегію підвищення енергоефективності обрати, щоб досягнути максимальної економії комунальних послуг? Щоб відповісти на це питання необхідно провести енергоаудит.

Спеціалісти компанії «Адамсон» виконають інтелектуальне дослідження особливостей Вашого помешкання та нададуть ряд практичних рекомендацій, підготовлених та прорахованих саме для Вашої ситуації.

Звертайтесь до наших спеціалістів - зробіть перший крок до економії комунальних послуг.*

Для консультації зі спеціалістом Ви можете скористатися формою зворотного зв'язку або замовити зворотній дзвінок.

*в окремих випадках економія комунальних послуг може сягати 70%.

  • 4
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Голосів: 112
Відгуки Клієнтів:
23.12.2017
Віктор Васильович П.
Віктор Васильович П.

Вітаю усіх з прийдешніми святами! 

В нашому будинку цього року буде тепло, дякую за це спеціалістам Адамсону.


читати далі
16.10.2017
Анатолій Антонович О.
Анатолій Антонович О.

Робота компанії Адамсон залишила позитивні враження! Молодці!


читати далі
27.09.2017
Лариса Петрівна М.
Лариса Петрівна М.

У Вас дуже ввічливі, доброзичливі і приємні працівники. Так тримати!

Виконали все дуже добре, я забоволена вашою роботою.


читати далі
Усі відгуки