This version of the page http://mil.in.ua/?p=26475 (139.162.180.104) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2018-10-18. The original page over time could change.
Україна освоїла обслуговування ракет до "Точка-У"? - Український мілітарний портал

Україна освоїла обслуговування ракет до “Точка-У”?

Час читання:1 хвилина

В останньому випуску передачі “Про військо” при розмові про ракетне озброєння було показано контейнери Точок. Що само по собі дуже цікаве й важливе, оскільки Україна не мала можливості продовження ресурсу. До війни роботи з продовження ресурсу Точок здійснювались у росії, або російськими спеціалістами в Україні.

Контейнери бойової частини ракет 9Я234 до ОТРК Точка-У з відповідним маркування на Південмаші

Поява контейнерів у “Точок-У” на “Південному” може свідчити про те, що українські фахівці вивчають можливість продовження ресурсу цих ракет. А цілком можливо, що роботу вже налагоджено.

Контейнери бойової частини ракет 9Я236 до ОТРК Точка-У з відповідним маркування на Південмаші

Аналогічна ситуація була з ракетами 9М83 зенітно-ракетного комплексу С-300В1. До війни Україна не мала можливості їх обслуговувати самостійно – тільки за участі російських фахівців. Але, кілька місяців тому ракети 9М83 було знято в цеху заводу “Візар” під час візиту туди О. Турчинова.

;

Наш сайт тоді відзначив, що поява цих ракет у цехах профільного підприємства може бути ознакою початку їх ремонту й подовження ресурсу. А трішки згодом, інформація про освоєння цих робіт було підтверджено офіційно. Чи не повторюється ця історія з ракетами сімейства 9М79 комплексу “Точка-У”: спочатку нам показали контейнери цих ракет, а потім керівництво заводу повідомить про освоєння ремонту й продовження ресурсу? Слід зауважити, що контейнер не один, а, отже, це одиничний екземпляр для вивчення можливості проведення таких робіт. Схиляюсь до думки, до все продовження ресурсу вже проводиться.

ОТРК “Точка-У” під час військового параду до Дня Незалежності України у 2016 році Фото: ZUMA Press

Тактичний ракетний комплекс «Точка-У»  — радянський тактичний (дивізійний) ракетний комплекс розробки Коломенського КБ машинобудування. В Україні ці комплекси перебувають на озброєнні 19-ї ракетної бригади яка складається з чотирьох бойових та одного навчального дивізіонів, що були розгорнуті з початком російської агресії проти України. До цього на озброєнні бригади перебувало 12 комплексів у складі 3-х дивізіонів.

AlexT


Tags: ОТРКПівденмашТочка-У
Авторизація
*
*
Втратили пароль?
Авторизація
Генерація паролю